/fotboll/osk/forum/173.aspx/fotboll/osk/forum/173.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Nicknamn i ribban
2017-05-12 19:36
Mårtensson (skadad) och Mbombo saknas i truppen så vitt jag kan se. Känns VÄLDIGT tunt med bara Sköld och Jonis som renodlade anfallare i truppen. Blir nog till att försöka hålla tätt bakåt så gott det går. Jag har svårt att se hur vi ska göra mål imorgon med tanke på hur få bra lägen som skapats.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Svartvita i Stockholm
2017-05-12 19:06
Ni som är i Stockholm imorgon glömmer väl inte att det uppladdning på Retro Kungsholmen innan match?

Det öppnar 12.00. SES!
Örebro Restalundsv
2017-05-12 18:48
Hagge säger att han inte är främmande för att runda av karriären. Tror inte heller ÖSK kommer erbjuds nytt kontrakt. Däremot så tycker jag att han SKA ha en roll inom klubben.
AIK Saywee
2017-05-12 17:08
Lägg hatten i marinad, redan nu:) Jag gillar att några engagerar (?) sig i dårskapen och kanske jobbar vidare ... De präktiga beslutsfattarna bör förklara sig, tydligt! Detta med avstängningar borde lyftas hur långt upp som helst och alla klubbar och spelare MÅSTE behandlas likvärdigt!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Solzjenitsyn
2017-05-12 15:41
Om riksombudet ser till att Rosenberg blir avstängd kommer jag äta upp min hatt.
Örebro Lekiller
2017-05-12 14:40
[QUOTE=Snö]@Lekiller Svartvita i Stockholm tipsade Riksombudet om detta, som tackade och skulle kolla upp, så det blir intressant att se om han går vidare med detta, vad tror du:) lyssna och hör Riksombudets väldigt osäkra röst:) [/QUOTE] Ok! Har inte hunnit lyssna än. Men på rak arm skulle ja nog säga att det inte kommer hända någonting med Rosenberg.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Gnocchi
2017-05-12 14:28
@Nicknamn i ribban:


Många långa tysta stunder där man hör Arturs tankar: " Vad har jag egentligen ställt till med?"
Örebro Nicknamn i ribban
2017-05-12 14:20
Artur ger ju intrycket av att "det här var ju inte så genomtänkt".
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2017-05-12 14:17
Hur långt tillbaka i tiden för förseelsen, kan man, eller snarare vem, göra en anmälan? Sicken soppa!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Snö
2017-05-12 12:05
@Lekiller Svartvita i Stockholm tipsade Riksombudet om detta, som tackade och skulle kolla upp, så det blir intressant att se om han går vidare med detta, vad tror du:) lyssna och hör Riksombudets väldigt osäkra röst:)
Örebro Lekiller
2017-05-12 11:56
[QUOTE=Snö]Riksombud Artur Oglid, vilket skämt, tack Svartvita i Stockholm för ert grävande, nu blir det intressant o se om Rosenberg blir avstängd:) [/QUOTE] Är han anmäld eller vad då?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Snö
2017-05-12 11:34
Riksombud Artur Oglid, vilket skämt, tack Svartvita i Stockholm för ert grävande, nu blir det intressant o se om Rosenberg blir avstängd:)
Örebro Svartvita i Stockholm
2017-05-12 09:29
För att reda ut Kennedy-fallet en gång för alla ringde vi till både Artur Oglid och chefsjurist Anders Hubinette. Dessutom pratar vi med Sven Dala Dahlkvist, får besök av Radio Råsunda inför helgens match mot AIK med MYCKET mer. In och lyssna och försök få igång peppen inför morgondagen.

NU VÄNDER VI DET HÄR!
Örebro Marquis de Sade
2017-05-12 09:27
ÖSK behöver framför allt bli det självklara valet för (åtminstone) lokala företag att satsa pengar i. Jag tror att det finns brister i hur man marknadsför sig mot presumtiva sponsorer. Nu har ingen sagt men känslan är lite " vill ni sponsra, så får ni väl ringa - vi finns på eniro".
sedan tror jag att supportrar mer behöver kolla vilka företag som sponsrar ÖSK och konsumera hos dom om det valet finns.
Att öka omsättning och resultat genom att spara? mja, det vet i fan.

Det allmänna intresset måste öka. ÖSK SKA vara det självklara valet för fotbollsupportrar i en radie från 0 till 5-10 mil från Örebro. Alldeles förmånga drivande supportrar har gått till storstadslag osv.
Jag tror att man ibland blandar ihop fotbollskultur/supporterskap med samhällsansvar. Jag ser inte den kopplingen. Jag engagerar mig i det jag vill engagera mig i, utanför arenan. På arenan gäller bara ÖSK.Och jag bryr mig inte om vad grabben eller tjejen bredvid mig engagerar sig i utanför arenan, för på arenan har vi en gemensam nämnare. ÖSK.
Det förefaller för mig absurt att om man ska bli medlem i Kubanerna, så får man halva priset på medlemskap i röda korset och får gå på hlr kurs eller whatever. Var är kopplingen till fotbollen? Klart man väljer andra lag i sådana fall.

Bra tryck och stämning kommer att locka publik som kommer att locka sponsorer.
Starka sponsorer kommer att ge bättre förutsättningar som lockar mer publik som ger bättre stämning.

It´s as simple as that.
Örebro Erkan
2017-05-12 02:51
Man borde få ut mer av detta spelarmaterialet, punkt slut!
Säger inte att vi skulle tagit fler poäng - det är ovisst MEN spelmässigt går det absolut att få ut mer.
Släppa till 27 avslut hemma mot Häcken! Utspelade av Djurgården hemma!
Malmö borta gör laget det man kan förvänta sig av nuvarande materialet!
Örebro Jonas r
2017-05-12 00:26
Apropå att lyckas eller inte. De handlar väl ganska ofta om spelarmaterialet det är dem som gör jobbet på planen. Inte ens en supertränare hade kunnat göra det så mkt bättre på kort tid. Se på dem lag som vunnit eller varit med i toppen senaste åren, kolla de spelarna så fattar ni. Visst byt tränare men finns minst tre saker som står över innan betydelse av en bra tränare kommer in i bilden: 1. Ekonomi 2. Spelartrupp 3. Kontinuitet dvs behålla samma trupp under flera år. Där har ni anledning till mindre klubbat som ÖFK, Södra och kanske även Siris lyckats hyfsat bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro pemo
2017-05-11 23:11
Många intressanta inlägg i dag. Jag håller med " Brunnsborr" att det beror på spelarmaterialet när Axén lyckats eller inte. Svårt dock att säga om han är en bra eller dålig tränare. Bevisligen får han ju till ett bra lag när han har spelare till det. Och det är ju inte alltid så lätt det heller.

Men vad det gäller dagens ÖSK-trupp så har han inte gjort några underverk direkt.
Därifrån till att önska hans avgång är kanske väl drastiskt.

Men i motgångens hetta måste man väl som supporter få klaga lite? Eller hur, Minatankar. ;)

Men, hur är läget till lördag? Ingen Kennedy , ingen Mårtensson.
Blir det 4-4-2 då eller finns det några kort i bakfickan?

Blir det samma " buss " som mot MFF eller har Axén sett något som kan användas offensivt mot gnaget och kanske hota lite?

Undrar vad det är för odds på 0 - 0 ?

Lyssnade på fan-TV och 08-fotboll. Där tror de på islossning för AIK och riktar in sig på en vinst med 3-4 mål. Trots att de tyckte ÖSK gjorde en bra match mot DIF. Men det är ju klart, AIK är ju alltid guldfavoriter.....
AIK Saywee
2017-05-11 23:06
År efter år efter år efter år efter år ... Det är dags att det händer något snart! Om alla kämpar och allt stämmer, kan väl ÖSK göra en "Leicester"? ÖSK kommer ju att byta spelare, tränare och andra svartvita medarbetare i en snabb framtid, där pengar talar.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jekl
2017-05-11 22:55
Till de/den som tycker att ÖSK ska kunna "satsa" mycket mer än vad man gör och öka lönebudgeten väsentligt. Det är tyvärr så att vi gör plus-minus 0 i driften och eftersom det är ren idioti att budgetera med spelarförsäljningar så skulle det vara lika idiotiskt att satsa låt säga 5mkr extra på spelartruppen med pengar vi inte har. Då skulle egna kapitalet vara förbrukat igen om typ två år. Sen behöver vi självklart kunna öka intäkterna på sikt för att kunna ta nästa steg men jag håller med minatankar om att det är rimligt att vi kan förväntas hamna på plats 9-11 ungefär. Sambandet mellan genomsnittlig tabellplacering och personalkostnader är som nämnts i stort sett helt korrelerat över tid.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Gubben i stubben
2017-05-11 22:26
@Bastard on Parade:

Mårtensson var väl en av de som nämndes som kommandes från den hyllan. Har för mig att Axén sa' att när han, Mårtensson alltså först kom tillbaka från Holland så kunde vi inte vara med och bjuda (mot HIF) till skillnad från nu i vintras. Mårtensson är ju Axéns drömspelare alla kategorier.
Örebro Gubben i stubben
2017-05-11 22:16
@Bastard on Parade:

så man söker på Arbetsgivare?
Örebro Bastard on Parade
2017-05-11 22:12
@Gubben i stubben:
Det är offentliga uppgifter så man kan få tag på dem via Skatteverket. Tillägg: Man kan ringa skatteupplysningen och beställa ett utdrag från skattekontot, alternativt besöka ett lokalt kontor. Det räcker om man har ett organisationsnummer så får de fram informationen.
AIK Saywee
2017-05-11 22:02
Kung Oscar III
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pedretti - Admin
2017-05-11 21:35
Vid satans svartstekta fläsk!
Hagge och Iron-Mike släpper sitt första (och förhoppningsvis inte sista) avsnitt av sin nya podcast "Skicka vidare med Hagge och Mike" imorgon!

Spännande!
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-05-11 21:22
Sportklubben med Oscar
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-05-11 20:56
@Bastard on Parade:
Jag menar inte att Axen nödvändigtvis måste ha 10 klasspelare på banan. Men 2-3 spelare som höjer sig över mängden, Som Sobralense, Crespo eller Pode (då han var i en hysterisk form) eller Broberg och DG (som han var på slutet) och naturligtvis en Astrit i högslag. Just nu känns laget slätstruket. För all del ett mittfält (om man kör med tre centrala) med Mårtensson, Rogic och Nordin som jag anser borde kunna stå upp mot många mittfält i AS. Men struliga backar, ojämn målvakt (som dock hållet en hög nivå på slutet), en målskytt som mest bara får chansbollar och nu är avstängd. Ayaz levererar inte alls. Omoh ojämn men brilliant i sina bästa stunder men ingen kan fiska upp hans inspel. En central spelare som förväntas leverera på hög nivå (Besara) men inte gör det m.m Det är ingen som sticker ut (Utom Omoh vissa stunder) Kan det bli nya sommarvärvningar igen för att skapa en ny bra "halva"? Det är kanske som Axen sagt att det är lättare att fånga upp bra spelare på sommaren som är "missförstådda" och suttit på bänken hela våren. Annars ser jag hellre ett ÖSK som försöker pressa högre och mer mod..och förlorar..än ett lag som slår ifrån sig i 70 av 90 minuter och får sitt första avslut i 80:e minuten men ändå förlorar. Därför att jag tror det första är mer utvecklande. Men försvaret skulle ju få fokus i år. Och det har fått fokus för betraktaren eftersom konsten utövas större delen av matcherna. I Backlinjen vill jag ha in Plessi. Eyravallens blog skrev att "han bara tar emot bollen och passar närmaste" som jag uppfattade gav en ljummet intryck. Jo men hellre det än strul. Det är kanske en sådan back vi behöver, Så min backlinje just nu är: Brendan----Plessi-----Almebäck-----Lorentzon
Örebro kenya
2017-05-11 20:49
Atashkadehs utvisning. Tur att domaren såg situationen. Hade annars kunnat blivit en väl tilltagen avstängning om en månad i stället.
Örebro Gubben i stubben
2017-05-11 20:33
@Bastard on Parade:
åh fasen, hur letar du fram de siffrorna?
Örebro Bastard on Parade
2017-05-11 19:34
Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle //

Om Axén inte är en man för svagare spelarmaterial så är han väl inte rätt person för ÖSK? Vi har inte resurserna till att värva ihop en av Allsvenskans bästa trupper och det är inte särskilt realistiskt att tro att vi kommer ha det inom de närmsta åren heller.

Axén har ju fått sin drömspelare till den här säsongen. Han har haft chansen att välja spelare från en annan hylla inför den här säsongen. Simon har sagt att man budgeterar med ett underskott för att göra en sportslig satsning. Jag har inte tillgång till NA så jag kan inte hitta artikeln, men om jag inte missminner mig så är det inte någon mindre summa. Det visar sig också om man tittar på klubbens inrapporterade arbetsgivaravgifter för Q1 2016 och jämför med Q1 2017.

2016:
Januari: 678 138 kr
Februari: 482 962 kr
Mars: 457 505
Summa: 1 618 605 kr.

2017:
Januari: 455 115 kr
Februari: 436 363 kr
Mars: 1 121 713 kr
Summa: 2 013 191 kr

Truppen spikades sent i år så en stor del av summan i mars avser förhoppningsvis sign on-bonusar till Plessis och/eller Igboananike. Det vore dystert om det inte är engångsbelopp som står för den markanta ökningen i mars. Arbetsgivaravgifterna för april var inte inrapporterade när jag kollade, men det ska bli intressant att se hur det ser ut för april och maj. Det borde ge en tydligare indikation på om truppen är dyrare i år jämför med förra säsongen.

Jag har för övrigt en snarlik känsla som dig. Jag tycker att det är tråkigt att ÖSK inte vågar satsa på ett eget spel och utnyttja spelarmaterialet på ett bättre sätt. 1 mål framåt på de fyra senaste matcherna är inte bra. Det målet kom dessutom till tack vare ett gigantiskt misstag hos motståndarna.

Alltid Örebro//

Simon har ett ansvar, absolut. Men det är styrelsen som har det slutgiltiga ansvaret i ett aktiebolag. Man kan ju undra hur bra det var att banta styrelsen. Snabbare beslut kanske det har blivit, men många av besluten ser ut att vara riktigt dåliga samtidigt som mycket kompetens försvann från styrelsen.
Örebro Alltid Örebro
2017-05-11 19:23
BOP//

Skyller inte allt på Simon, men det är han som har det slutgiltiga ansvaret för resultatet. Detta inkluderar det sportsliga, även om ansvaret deligerats till Axen så har Simon snsvaret att avsätta denne om man inte är nöjd med resultatet. Tror inte heller att Simon själv sitter och raggar sponsorer eller ensam sätter upp budget och lönebudget, men det är lokt väl han som är ansvarig. Självklart ska styrelsen arbete också kritiseras, men i slutändan leder alla vägar tillbaka till VDn. Är man missnöjd med Axen eller Sköldmark så är man per automatik kritisk till VDn då det är han/hon som är deras chef och bör agera om de ej gör sitt jobb. Som VD för en Svensk, medelstor förening tror jag Simon är ganska insatt i det mesta. Åtminstånde hoppas jag det. Svårare om ÖSK vorit ett multinationellt företag med fabriker utspridda över hela världen. Nu finns allt sammlat under samma tak.
Annons: