/fotboll/osk/forum/1638.aspx/fotboll/osk/forum/1638.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSK FANS
2014-01-05 10:20
Mensah kommer starta!! Har sett han massa matcher och han är riktigt bra!! Han nobbade Häcken för oss och det är ju kul ;) Han blir bara kvar ett år sen blir han proffs..
AIK Saywee
2014-01-05 01:04
Ere nån som hört eller läst nåt om hur stor allsvensk trupp ÖSK siktar på 2014 ?
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-01-05 01:02
utbytt, 23:09, det där var faktiskt intressant i "sillaröran", finns det någon som föra skutan i mål ?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Hahne
2014-01-05 00:50
Kung Oscar
Hagge - Berisha - Moberg - Dajje
DG - Nikili - RÅP - Yasin
Hasani - Crespo

Med reservation för om berisha e skadad så spelar Wikström
Och att Holmberg kan ta en Ytterplats vid bättre form än tex DG....
Möjligtviss kan en Vänsterback värvas eller om annan värvning görs på tex mittfältet vilket kan ändra på startelvan.
Örebro bison Forumkung
2014-01-04 23:55
Rimligtvis borde väl även Moberg starta?

Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-01-04 23:51
@bison Forumkung:


Jodå, du har så rätt. Sannolikheten är hög.
trilla Tore
2014-01-04 23:51
Yasin är kung om han får spela till höger !!
Örebro bison Forumkung
2014-01-04 23:45
Skulle tro att Hasani är given i startelvan i den första matchen. Svårt att se att inte RÅP startar. Crespo om han är hel och Wille inte är frisk Givetvis Oscar. Tror nog att Yasin startar
Örebro utbytt
2014-01-04 23:09
Lite konstig diskussion. De som står under kontrakt gör ju det oaktat om klubben ångrar kontraktet och kontraktslängden eller ej. Går ju inte att "hiva iväg" de som man för dagen eventuellt inte skulle vilja avlöna. Aspen har rätt. Om det är så att klubben inte ser någon framtid i densamma (klubben alltså) för en kontraktsbunden spelare så ligger det ju en win-win-situation i att klubben på ett bra sätt kan lösa spelaren från kontraktet och bereda vägen för en alternativ lösning..
AIK Saywee
2014-01-04 23:01
Det är tur att vi har Peo, för bland alla kunniga forumkungar, verkar det ju finnas hur många idéer som helst ;) En enda gubbe och tvä assisterande gubbar tar ut startälvorna :)
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-01-04 22:55
Alltså Aspen, du har oxå "rätt", det sociala bör fungera för de som skall göra jobbet, annars går det åt h-e, om inte bollarna tar vägen via stolpen in, titt som tätt, utan förklaring. Hur stor trupp har vi råd med 2014? 25 ?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro DaSa
2014-01-04 22:50
Aspen/ Tror inte att Leper menar att vi skall sluta betala en spelares lön bara för att han inte platsar längre. Leper/ Jag tror inte att Wiken är självskriven om Berisha blir skadefri.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-01-04 22:47
@Leper:
Med en frisk Berisha har vi fyra utmärkta mittbackar när vi räknar in Wikström, Moberg och Nkili. Den enda som jag tror kan vara någorlunda säker på spel är just en frisk Berisha. ÖSK hade i fjol tre spelare av hög allsvensk klass och det var Oscar, Berisha och Ataskadeh. Tyvärr var de två sistnämnda skadade större delen av säsongen. Jag tror tyvärr att tiden är förbi när Wowoa, Wikström och Hagge är helt givna i förstauppställningen. För Samuels del är det som alla vet ställt utan tvivel. :-)
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2014-01-04 22:45
Man har anställt Axén för att utveckla individer inte för att Sköldmark ska behöva avveckla dom. Det är ju genom individera laget växer. Det är inte på grund av spelarna som vi har en för stor trupp. Det beror på ledningen. Jo,ÖSK är social verksamhet, läs om hur tränarna försöker få alla att trivas på jobbet. Alla företag är social verksamhet. Hel idrottsrölsen är en social verksamhet. Leper// Att klubben fullföljer ingånga avtal eller omförhandla dom det är vanlig hederlighet, inte välgörenhet.
Örebro Leper
2014-01-04 22:37
Jag tror dom enda säkra positionerna är Wikström och Oscar.
Örebro malge
2014-01-04 22:36
Hallå gott folk. Jag tror på två defensiva mittfältare i premiären RÅP och Nkille.
Örebro Bat Back
2014-01-04 22:33
Det är skillnad på vilka man vill ska spela och vilka man tror spelar. Men ja är säker på att spelare med hög lägstanivå kommer att spela. Och med den truppen vi har så kommer vi spela med 2 mer defensiva mittfältare.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-01-04 22:32
Leper och ÖSK Fans, jag är nog benägen att hålla med er, även om det kan tyckas okänsligt, men vi kan kanske inte avlöna 30 gubbar och samtidigt "ropa" efter fler ... ... för klubben är ju viktigare, än de spelare som kommer och går varefter slantarna snackar. Dessutom tycker jag att det är jobbigt om vi måste ta hand om spelare som inte presterar i andra klubbar, bara för att de har en koppling till gamla fina Örebro. För mig är ÖSK viktigast och jag kan fanimej inte sluta att hoppas på ett guld :) Med en bra lagkänsla och om vi alla tillsammans jobbar ett par år, så ska ni se att vi får fira innan klubben fyller 200 !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro widemarsh
2014-01-04 22:32
Eidur har två år kvar på kontraktet, och det enda jag har att gå på för att bedöma honom är 6 matcher (eller nåt) som högerback 2011. Platsar han i ÖSK? Ingen aning? Är dock övertygad om att han utan problem klarat av Superettan 2013 som ordinarie mittback. Min känsla är att han har betydligt högre kapacitet än de flesta tror, men att han inte fick chansen att visa det i ÖSK, alternativt inte tog chansen?

Ifjol spelade han ju faktiskt Europa League med sitt IBV, där dom gick vidare från första omgången och senare förlorade mot Röda Stjärnan med 2-0 sammanlagt. Han var lagkapten i dom matcherna och nollade Belgradlaget på hemmaplan. Ett lag betydligt högre rankat än ÖSK:s motståndare 2011, FK Sarajevo, som vi torskade mot med samma siffror.

Blir inte klok på den värvningen. Såpass uppsnackad värvning, så lång kontraktstid, men ändå ingen antydan till att vilja att matcha in honom på hans rätta position.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-01-04 22:28
En del menar att Hagge är självskriven på högerbackplatsen, andra menar att det är Nkili, Mensah eller Björnqvist.

Nkili tror jag i första hand på som mittback där hans rörelsemönster kommer bäst till sin rätt och Hagge som inhoppare när laget behöver ges mer energi.

Både Mensah och Björnqvist tror jag kommer konkurrera ut Hagge.

Tror dessutom det vore mycket bra spelmässigt för ÖSK med en annan typ av ytterbackar än det som Hagge och Wiktorsson representerar, med all respekt för Hagges inställning och Wiktorssons vänsterfot.Örebro DaSa
2014-01-04 22:26
Bat back/ Ok, mycket möjligt. Men jag tycker fortfarande att Nkili passar bättre länge bak i banan då han ofta hamnade i tidnöd när han spelade på mittfältet. Kanske är så att Peo har tänkt att spela två defensiva mittfältare, ngn som vet?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro S&V is the shit
2014-01-04 22:15
@DaSa.Sorry för sent svar från 17.00
Som truppen ser ut nu så tror jag Hagge är självskriven på högerbacksplatsen. Jag tycker dock att Dajje skulle vara bättre där. Hagge är lite av en oljetanker, dvs väldigt svår att svänga. Tung, svår att stoppa men väldigt svårt att byta riktning på sina löpningar. Dajje är snabb, rörlig och slår bra inlägg och har bra fysik.
Både Mensah och Nkili ser jag som truppspelare men det har hänt förr att jag haft fel, det är inte ofta men det har hänt ;-)
Örebro Bat Back
2014-01-04 22:05
VM: DG CM:Nkilli CM:RÅP HM: Yasin
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Leper
2014-01-04 21:59
Jo man kan se det olika. Det är inte välgörenhet vi (ÖSK) sysslar med.

Bort med dom som inte platsar (Sigurbjörnsson, Berger, Nilsson, Lumbana, Wiktorsson) och värva istället spelare som tillför något.
Örebro ÖSK FANS
2014-01-04 21:41
Tycker så här...det är ingen social verksamhet vi håller på med..dom som inte håller måttet ska bort!!

Kolla Hammarby, äntligen har dom fattat att det inte går att ha ett drös medelmåttor

Bort med Berger, Tobbe, Lumbana, wiktorsson,Eidur och värva en bra playmaker samt en ytterback av klass.

Låter det hårt? Kanske....
Örebro DaSa
2014-01-04 21:40
minatankar/ Jo, så kan det vara. Men jag håller fortfarande med Leper om att vi måste göra oss av med flera spelare:) Genom att antingen: -köpa ut dem - låna ut dem - sälja dem
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-01-04 21:11
@DaSa:
Jag upplever att Leper, Aspen och DaSa pratar bredvid varandra. Leper skrev "göra oss av med" inom citattionstecken, vilket ändå antyder att det inte var så hårt menat som det kan låta. Aspen menar att det är viktigt att klubben är humanitär och visar spelare respekt och omsorg, både med hänsyn till individerna och till klubbens goodwill. Håller med samtliga. Vi kan inte ha en trupp på 30 man, några behöver avvecklas ur truppen men det ska naturligtvis ske i samförstånd och med spelarens bästa för ögonen. Och som individer behöver man, som Aspen skriver, söka en utveckling för dem.
Örebro DaSa
2014-01-04 21:04
Jag håller med Leper. ÖSK måste hela tiden tänka på klubbens bästa och inte spelarens. Skall vi kanske ta tillbaka Sankan för att det är synd om honom för att han inte hittat ny klubb?! Sen så är det bästa för alla spelare att få speltid, men om de väljer att stanna kvar för att mjölka ut det sista av kontraktet så är det minst lika mycket deras problem som klubbens.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2014-01-04 20:53
Leper// En bra klubb måste ta ansvar för att utvecka spelare. Inte bara friställa deras löneutrymme. Det är en typ av samhälle ytterst få vill ha. Att utveckla en spelare kan innebära att man gemensamt kommer överens om spel i enn annan klubb. Men klubben har under hela kontraktstiden ansvar för spelarens lön. Jag utgår från att den sportsliga ledningen ha en bättre plan som innebär utveckling av de inviduella spelarna än du har. Individen ska inte behöv lida av felbedömningar som klubben gjort vid rekryteringen. ÖSK ska vara en klubb som tar hand om spelarna och som gör att unga spelare vill söka sig till ÖSK.Vi har en del att ta igen sedan förre tränaren tid då vi hade en enorm spelaromsättning och unga spelare inte fick chansen. Tycker ditt inlägg skapar dålig stämning på forumet.
Örebro Leper
2014-01-04 20:25
Helt klart viktigt att vi "gör oss av med" med Sigurbjörnson, Berger, Nilsson, Lumbana och kanske Wiktorsson.

Jag har mycket svårt att se att någon av dom kan tillföra något i AS i år.

Deras löner kan vi, tillsammans med ett bidrag från SI, lägga på en riktig vänsterback och en till forward. Och förhopningsvis en playmaker på mitten.Annons: