/fotboll/osk/forum/1623.aspx/fotboll/osk/forum/1623.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2014-01-03 00:44
Välkommen tillbaka Aspen. :) John, tar du nattskiftet ?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro John CapsLock
2014-01-03 00:30
Nu börjar det ryktas runt Andreas Alm också - Förlora sin tränare i januari är ingen höjdare
Örebro John CapsLock
2014-01-03 00:21
Ett ytterst lämpligt objekt för SI hade varit Crespo. Ung lovande och målfarlig. Ett perfekt objekt. Men det kanske var SI som "löste ut honom"?
Örebro John CapsLock
2014-01-03 00:16
@minatankar (för sm-guld):


Jo det är han. Ska vi köra med en "egen" vänsterback måste det bli Dajje med reservation att jag inte sett Mensah där (i vilket fall inga minnesbilder från det).
Wiktorsson är helt utesluten som vänsterback på AS-nivå och ska fokusera på mittbackrollen

Ser att han får lite skit längre ned. Tycker inte han förtjänar skit för sin insats som mittback gångna säsongen. Tycker att han gjorde det helt ok.

Angående Batan att han skulle gå till Bajen var väl nästan väntat. Men jag tror inte det är något att bli upprörd över. Det är väl ändå ingen superback. Jag ser hellre Dajje där. Jag tror han kan växa in i det. Han kom in fort i tempot i S1 efter en darrig inledning. Vi kan också kasta in Nkili och Mensah. Det är inte enbart en nackdel att spela högerfotat på en vänsterkant (eller vice versa). Fråga gamle Arne Skotte ;0)

Det är ingen ko på isen som Sjögren skulle ha sagt och jag ser inte Batan som ett lämpligt objekt för SI heller (om de fortfarande håller på sin gamla strategi)

Skulle förresten inte ÖSK ta över ägarmajoriteten i SI?
Örebro ÖSK-hjärtat
2014-01-02 23:54
Wiktorsson gjorde inget större insats i S1 när han fick chansen, han gjorde en knappt godkänd insats över hela säsongen, visserligen en del matchen som mittback, men jag tycker inte han är tillräcklig bra för AS, Batan har en fin vänsterfot och han är snabb, men med facit i hand var det rätt att inte gå vidare med honom, om det stämmer att han skulle kosta så mycket som det sägs.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-01-02 23:06
@Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS):


Kul att du reagerar och skriver igen Aspen. Har alltid gillat dina inlägg även om vi kan ha olika synpunkter på enskilda spelare.

Du tycker inte att Wiktorsson är för långsam som vänsterback och vinner för få nickdueller som mittback?
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2014-01-02 23:02
@minatankar (för sm-guld):
SI passiva? SI har ju skaffat sig veto på Elitfotbollsbudget!! SI har inte tillfört något efter dom köpte spelartruppen som flyttades ned i S1. Vi får se vad som händer i framtiden men jag tror det är tränartrion och Sköldmark som får fixa ÖSK framtid Bra att Sköldmark inte matchade Bajen bud på Batan. Batan hade säkert begärt väsentligt mer av ÖSK. Om man ska bryta upp socialt vill man ha betalt för det. Det är enklare för Batan att ta bilen från Södertälje till träningarna i Årsta än att flytta till Örebro. Det är ju bara ett jobb för honom. För övrigt tycker jag Wiktorsson eller Dajje kan duga som vänsterback.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-01-02 23:01
Jag reagerade också, precis som Widemarsh och Bastad on Parade, på att Thomas Boakye inte använde sin vänsterfot i YouTube-klippet. I Daniel Björnqvist och Samuel Mensah har vi både snabba och tekniska backar. Men visst är det en intressant ung spelare, men tyvärr inte den man ska prioritera i dagsläget.
Örebro Bastard on Parade
2014-01-02 22:55
@Valderinho:


Han använder väl inte vänsterfoten till något alls på hela klippet? Nej, då kan vi lika gärna spela Dajje som vänsterback. Han har snabbheten och visade att han klarar sig väl även i defensiven. Jag vill dock ha en vänsterfotad vänsterback som kan servera Hasani/Crespo med delikata inlägg. Batan har många intressanta egenskaper, men jag tycker inte att det är en spelare som skulle hålla mer än godkänd allsvensk nivå. Värvar vi 27-åriga spelare ska de kunna hålla en högre nivå än så.
Örebro DaSa
2014-01-02 22:48
Enligt Östersunds supportrarna så var Mensah deras bästa spelare förra säsongen så Thomas Boakye borde vara sämre om de har rätt:) Men om vi värvar även honom så borde ngn av dem lyckas:)

Örebro widemarsh
2014-01-02 22:44
@Valderinho:


Som vänsterback? Tyvärr inte ett klipp i hela videon som visar upp hans försvarsspel, och har sett alldeles för lite av ÖFK för att bedöma hans man-mot-manspel defensivt och positionsspel mm. Hur bra är han på försvarsspel? ÖSK behöver en vänsterback som är säker defensivt, svår att ta sig förbi och som samtidigt kan hota framåt och kombinera med yttrarna. Det får man gärna lägga lite pengar på. Plus en kreatör på mittfältet givetvis :)
AIK Saywee
2014-01-02 22:39
Å så Hasse Hansson förstås ... .,, tjeeena
Postat via SvenskaFans-appen
Assyriska Assyriska74:
2014-01-02 22:35
@minatankar (för sm-guld):


Jag är så förbannad att han valde och gå till en rival

Nu har dom 4 assyrier i laget. Mer än oss!
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-01-02 22:18
@Valderinho:


Jag tar inte ställning när det gäller Batan och SI. Jag undrar bara om de ska fortsätta att vara passiva.
Örebro Valderinho
2014-01-02 22:16
Tror att man inte vill använda SI pengar i onödan vilket låter helt puckat då det är det dom är till för. Men man lägger inte sådana pengar på en skadebenägen(titt som tätt) Batan som är 28 år och inte blir direkt yngre. Men för att förtydliga tror jag(och nu spekulerar jag) man går in med dom pengar som det innebär när man går upp i Allsvenskan i tv-pengar bland annat och sparar tills dess man ser var det behövs värvas i sommarfönstret när man ser vilka spelare som håller och om man behöver förstärka. Likt när man värvade Alvbåge och Olsen. Men skulle gärna se att man värvar Thomas Boakye redan nu som har en otrolig speed med sjuk potential och som kan spela på både höger och vänsterkanten. Han är 20 år och förbättrar han skotten och vänsterfoten kan han bli sjukt bra! Se länktips!
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-01-02 22:13
@kapten bölja:


Vem har sagt att han var klar?
Kalmar kapten bölja
2014-01-02 22:10
Batan var ju klar för er. Vad hände?
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-01-02 22:09
@Valderinho:


Min stora fråga är hur Örebro Spelarinvest AB tänker. Är själv en av 240 mindre aktieägare men det är de större som sitter i styrelsen som tar beslut om investeringar.

Man har inte kunnat satsa under två år p g a skattedom och interna diskussioner.
Och satsningarna dessförinnan har varit begränsade.

Blir det inte satsningar/investeringar nu heller?
Örebro Valderinho
2014-01-02 22:03
Om det nu inte blev något med Batan och man från Sköldmark sagt att man tycker han är en intressant spelare och gett ett kontraktsförslag. Borde man ju också jobbat med andra spår och chansat att man kan få Batan till en bra pris. Men man gör helt rätt att inte höja budet till bajen nivå. Men spelare man varit ute efter förutom Batan spelar som framgått här också i Superettan och kan bara gissa att det är Christoffer Eriksson. Borde innebära från tidigare värvningar som ÖSK gjort tidigare i att man går efter en bosmanspelare som då gör att man får ner totalkostnaden och inte behöver kosta på en övergångssumma också. Men är det han, så innebär det att man går på en spelare som är 23 år vänsterfotad och som spelat på näst högsta nivån senaste 1 1/2 åren och som varit i AIK's organisation tidigare och fått känna på Allsvenskan och som vet vad som krävs där, och som har potential att bli ännu bättre.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-01-02 21:20
@Asbjörn#10:


Jag tror i alla fall inte på att Hammarby har fått pengar för att värva Batan :-)
Örebro Asbjörn#10
2014-01-02 21:16
@En örebroare:


Stämmer de siffror som det nu börjats surra om så ligger ju övergångssumman betydligt närmare den hela miljonen än den halva. Sen är väl såna uppgifter knappast hundraprocentigt säkra alla gånger så här under löjliga säsongen.
Örebro Mr. Milton
2014-01-02 21:09
Vill ge en eloge till Sköldmark & Co som inte gav sig in i en budgivning om en 27-åring spelare från Superettan (möjligt att vi gjorde det och förlorade). Batan hade säker tillfört vårt lag en del men jag ser hellre att vi satsar på lokala förmågor. Varför inte PJ från BK Forward (är dock osäker på hans status efter skadan)? Jag var mycket besviken den dagen han inte fick förlängt i ÖSK. Han gjorde inte bort sig som 18 årig vänsterback i Djurgården för några år sedan. Med den rutin han sedan dess skaffat sig tror jag han kan hantera vänsterbacken. Antar dock att Käll har bra koll och tar in honom om det anses att han skulle tillföra laget kvalité.

Sen är det extremt viktigt att Murad, Westerlund, Rinne och Lipovac samtidigt som de tränar med A-truppen också får matcher i form av t. ex. utlåning till BK Forward. Helst ser jag också att de följer i Holmbergs fotspår och slår sin in i startelvan.

Jag som supporter ser hellre att vi släpper fram talanger på löpande band även om det skulle kosta oss några tabellplaceringar kortsiktigt. Vår enda chans att på sikt bli ett topplag är att fostra egna talanger som vi under något/några år får del av innan de säljs vidare och inbringar förtjänster som vi kan bygga en stark ekonomi på. Då vi har ett relativt ohotade läge med upptagningsområde i Närke, Värmland, Dalarna, Västmanland och till viss del även Västergötland utan topplag borde vi kunna bygga något starkt och långsiktigt.

Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-01-02 21:06
@En örebroare:


Det tror jag inte alls på. :-)
Örebro En örebroare
2014-01-02 20:52
Kan säga er att Hammarby lätt har fått över en halv miljon som det talades innan om. Jag skulle inte ens bl speciellt förvånad om vi snackar en hel miljon för Batan.
Örebro den närkingska älgen
2014-01-02 20:51
Bajarna kan vara hur glada som helst att det var dom och inte vi som värvade Mihajlovic och Batan. Hur man än vänder och vrider på det är det vi som spelar i Allsvenskan och inte dom. Gott nytt år!
Örebro Asbjörn#10
2014-01-02 20:35
ÖSK valde alltså bort Batan och inte vice versa. Även om Batan spontant kändes som en vänsterback jag skulle kunna tänka mig att se i laget så känns den prislapp som det ryktas om att Assyriska skulle ha satt likväl något hög för en spelare från Superettan som snart är 30, har ett år kvar på kontraktet och som floppade senast han försökte i Allsvenskan.

Någon annan som tycker det är urgulligt att läsa hammarbyfans som stolta som tuppar anser att Bajen nu har knäppt ÖSK på näsan två gånger på kort tid med Mihajlovic och Batan? Två spelare som ÖSK alltså själva valt att inte gå vidare med...
Call For Rain
2014-01-02 19:22
Förstår på sätt och vis Stefan Batan. I Hammarby blir han en av deras största stjärnor, i ÖSK bara en i mängden, en i laget som aspirerar på en ordinarie plats.
Örebro TommyS
2014-01-02 19:14
@DaSa:

Thomas Boakye?
Örebro Conjuration
2014-01-02 18:51
Hade jag varit i Batans skor hade Hammarby lockat mer, socialt, ekonomiskt bättre. Jag tror att de går upp säsongen som kommer, bra värvat och Nanne är en väldigt kompetent tränare. Vore bra för allsvenskan om de blev uppflytande - sedan kan man tycka vad man vill om klubben och fansen.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-01-02 18:48
Burn out ...
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: