/fotboll/osk/forum/1601.aspx/fotboll/osk/forum/1601.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-01-19 10:44
Visionen // Håller med om allt! Intressant att du besitter så mycket kunskap om historia, statistik och fotboll.
Postat via SvenskaFans-appen
trilla Tore
2014-01-19 10:32
tack för ett, återigen gediget genomfört arbete, Visionen. Blir ju lite fundersam när du beskriver Berisha, William, Moberg och RÅP som "favoriter" och "säkra" i laget 2014. Kan faktiskt tänka mig att ÖSK skulle kunna gå igenom AS 2014 och klara kontraktet utan att dessa spelare gör en enda minut. det är inte dem det hänger på. William har jag t ex slutat hoppas på, en fantastisk spelare när det stämmer, men det tycks det ju inte göra under 99 dagar av 100.. kan nog rabbla upp 7-8 spelare som är mer "favoriter", en favorit i repris vore ju Nordin edit: alltså missförstå mig rätt, hoppas givetvis att de fyra spelare du nämner går rakt in i startelvan o spelar skjortan av våra AS-motståndare!
Örebro Visionen
2014-01-19 10:08
Tack till er som tog er tid att läsa mitt "arbete" sist och speciellt tack till er som även tog er tid att kommentera.

Syftet var att lyfta fram underlag för fortsatta diskussioner kring truppens kapacitet i proportion till det motstånd vi kommer möta under året. Att i denna kontext som gällde, komma fram till vad som eventuellt kan ses som förutsättningar för att kunna ställa rimliga krav på/målsättning för laget under nästa säsong.

Jag vill lyfta fram att de spelare som jag (efter att bland annat ha läst här) kan lyfta fram som favoriter/säkra i 11:an/bästa, Berisha, William samt nyförvärven Moberg och RÅP, knappt spelat fotboll den senaste säsongen. Vad är rimligt att förvänta sig av dessa under 2014? Givna 30/30, ledstjärnor på plan? Poängspelare? Säker stomme?

Kan ÖSK hoppas att kuggarna från 2013, Haginge & Wiken håller i Allsvenskan 2014? Båda sitter på utgående kontrakt. Ersättarna ska spelas in, lagen i Allsvenskan ligger 1 Allsvensk säsong före oss utvecklingsmässigt i dagsläget samt värvar för ett bättre resultat.

Genomlag så har vår trupp inte mycket till erfarenhet/rutin i detta sammanhang. Erfarenhet/rutin är också något som har diskuterats, hur viktigt det är etc. Spelare med noll/mycket liten rutin från allsvenskan är också spelare som vi ser som bland våra bästa (läs ex. Jansson). Jag har väldigt svårt att se att Jansson kommer behöva mäkta med 79 räddningar för att hålla 11 nollor. Alvbåge gjorde 30 matcher, släppte in 31 mål, gjorde 105 räddningar, fick ihop 77% för att få till 12 nollor. IFK GBG plats 3. Kenneth Høie gjorde 30 matcher, släppte in 41 mål, gjorde 87 räddningar, fick ihop 68% för att få till 7 nollor. DIF plats 7. Stojan Lukic gjorde 30 matcher, släppte in 46 mål, gjorde 113 räddningar, fick ihop 71% för att få till 6 nollor. HBK plats 14.

I dagens trupp ser jag följande som självklart; Jansson, Moberg, RÅP, Crespo & Hasani. Förutsatt att samtliga är fit to fight.

Det jag har sett av RÅP är att han inte är någon spelfördelare, därav det stora behovet av en sådan. Saeid vill fördela men måste utveckla det spelet ytterligare innan han kan tänkas driva boll i 30/30 i Allsvenskan. Nilsson lyckades inte med det i Superettan och kommer än mindre lyckas med det i Allsvenskan. Åtvid släppte Nilsson då de officiellt ansåg att han saknade speeden. Speed är väldigt brett i fotboll och omfattar allt som har med snabbhet att göra. Löpa, passa, dribbla, avsluta samt spelförståelse/positionsspelet. Allt detta syntes på Nilsson under 2013. På det planet är både Saeid och Nkili före honom. Nilsson är en misslyckad värvning (tills dagens datum) att hålla honom före Saeid och Nkili vore dumt. Likt att envisas med att ge Sandqvist chans match efter match i hopp om att förtroende skulle göra honom till en bättre målvakt, väldigt udda resonemang. Enbart förtroende kan göra en spelare säkrare mentalt men knappast bättre rent fysiskt & tekniskt än vad spelaren i fråga redan är.

Crespo & DG har inte lyckats ta plats i AIK, men att ta plats i ett AIK som slåss om guld titt som tätt är inte heller det lättaste. Här behöver det nödvändigtvis inte betyda att spelarna i fråga inte håller på den aktuella nivån (Lex Nilsson) utan snarare att de behöver en chans att visa vad de kan i ett större perspektiv än agera inhoppare etc.

Vi kan sätta ihop en hyfsad start-11. Som ska kunna mäkta med en säker placering. Men vår bänk är inget att hänga i granen för tillfället och skador, avstängningar, formkurvor, försäljningar etc. är vi väldigt känsliga för och absolut inte immuna emot. Därav formuleringen att det är en bragd att hålla sig kvar.

För jag är inte en optimist eller pessimist jag är en realist och anser inte att man kan gå en säsong och förlita sig på att alla faktorer faller på plats för en. Att andra lag går dåligt, att spelare inte går sönder eller tappar form, att avstängningar uteblir, att spelare kovänder i utvecklingskurvan och gör det magiskt och att pengar faller från himlen så vi kan värva vad vi vill när vi behöver det.

Jag ser fram emot säsongen och har 100% förtroende för våra tränare. Spelarna som har värvats är ödmjuka killar (inga stjärnor/divor) vilket jag ser som positivt. I slutändan är det en lagsport och vi faller inte om vi som lag är i vår helhet förberedda på striden som väntar.

Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!
AIK Saywee
2014-01-19 08:17
pemo, du behöver väl inte be om förlåtelse när du skriver om fotboll i ett inlägg. Apropå på kreatörer, så vore det önskvärt om samtliga som spelar i ÖSK's dress hela tiden skapar sådant som är "målinriktat", dvs ända nere från egen zon, med till exempel snabba utkast (det tycker jag att Oscar ofta är bra på). Men, jag förstår vad som menas, när ni skriver att ni vill ha en kreatör på mitten. Jag vill dock ha kreatörer överallt, även på läktaren och då framförallt på västra stå :)
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-01-19 08:06
trilla Tore, hehe, med det där med den sortens interner antydde jag lite om tidigare i ett inlägg, men det verkar som att all typ av lite humor, kan starta ett drev, när några önskar det ... Jag misstänker att det tråkiga vädret gjorde att man skippade matchen i fredags, men jag vet inte helt säkert.
Postat via SvenskaFans-appen
trilla Tore
2014-01-19 00:58
@Saywee:
jo, tror att det spelades en sådan på kumla, slutade 3-2 till ena laget mot det andra
AIK Saywee
2014-01-19 00:29
Är det någon som känner till om det var någon internmatch i fredags ?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Willy Foo Foo
2014-01-19 00:13
@pemo:


Nja - De generella reglerna är det ju faktiskt ok att även tala fotboll i allmänhet så du ska inte be om ursäkt.

F.ö håller jag med dig. Ser inga självklara arvtagare till Anders & Kim. Tycker dock Anders skulle fått mer förtroende än han fick sista tiden
Örebro Willy Foo Foo
2014-01-19 00:10
.
Örebro pemo
2014-01-18 22:39
Willy Foo Foo // Jo, Anders och Kim var verkligen det som jag tycker är kreativa. Men de är ju inte "självskrivna" i landslaget längre. Och förnärvarande ser jag ingen spelare som tar deras roller.
Elm , Ekdal , Wernbloom ? Nä, landslaget skulle behöva en Zlatan på mitten också.
Men nu är ju detta ÖSK:s sida, så förlåt utvikningen.
Örebro Kardinalen
2014-01-18 16:34
Senaste UPPDATERINGEN: Eidur Sigurbjörnsson, utlånad till IB Vestmannaeyja under 2014.

Nuvarande truppen har just nu 22 spelare på avlöningslistan.


Spelare med kontrakt t o m 2014:

- Ilir Berisha (2014, mittback)
- Patrik Haginge (2014, högerback, kan också spela mittback och innermittfält)
- Boris Lumbana (2014, innermittfältare)
- Kalle Holmberg (2014, anfallare, kan också spela yttermittfältare)
- Mohammed Saeid (2014, innermittfältare)
- William Atashkadeh (2014, anfallare)
- Sphetim Hasani (2014, anfallare)
- Emil Berger (2014, innermittfältare)
- Magnus Wikström (2014, mittback, kontraktet förnyat med ett år)


Spelare med kontrakt t o m 2015:

- Tobias Nilsson (2015, innermittfältare)
- Christoffer Wiktorsson (2015, mittback, kan också spela vänsterback)
- Marcus Pode (2015, anfallare, ÖSK har utnyttjat option på förlängning)
- Samuel Mensah (2015, mittfältare, kan också spela back, NY)
- Ahmed Yasin (2015, yttermittfältare, kontraktet förlängt med ett år)


Spelare med kontrakt t o m 2016:

- Daniel Björnquist (2016, högerback, kan också spela vänsterback)
- Jacob Rinne (2016, målvakt)
- Erik Moberg (2016, mittback, NY)
- Daniel Gustavsson (2016, yttermittfältare, ÖSK har utnyttjat option på förlängning)
- Alhassan ”Crespo” Kamara (2016, anfallare, köpt från AIK, NY)


Spelare med kontrakt t o m 2017:

- Oscar Jansson (2017, målvakt, kontraktet förlängt med två år)


Spelare med oklar kontraktslängd:

- Robert Åhman-Persson (kontrakt t o m ?, mittfältare, bosman, kommer närmast från AIK, NY)
- Ayanda Nkili (flerårskontrakt t o m ?, finns ingen tillförlitlig uppgift men enligt fotbolltransfers.com är det t o m 2014, enligt annan källa är det tom 2015) (mittfältare, kan också spela mittback)


Just nu ej med i ÖSK:s trupp, utlånad:

- Eidur Sigurbjörnsson (kontrakt tom 2015, mittback, utlånad till IB Vestmannaeyja under 2014, IB har option på köp)


Spelare i ÖSK 2013 som inte kommer spela för klubben 2014:

- Samuel Wowoah (vänsterback, kontraktet med ÖSK gick ut, har nu skrivit på för Karslund som spelande assisterande tränare)
- Ludwig Bergström (målvakt, högst troligen ingen fortsättning)
- Peter Samuelsson (anfallare, lämnat klubben för Degerfors)
- William Kvist (yttermittfältare, verkar som att ÖSK inte tänker utnyttja sin köpoption, tränar med klubben under januari månad)


Uppgifterna om kontraktslängd är läst på ÖSK:s officiella hemsida samt från NA.
Örebro ÖSK FANS
2014-01-18 16:09
Fick känslan när jag läste pappers NA att man letar lösning med Göteborg..
Skulle inte förvåna mig om det blir ett lån med en option på att köpa loss honom..
Örebro Orlok
2014-01-18 14:39
Så då är det klart att Eidur stannar kvar på Island.
Hur många är då i truppen Kardinalen?
trilla Tore
2014-01-18 13:44
@Gentile:

jo, min pappa har ju berättat om det. speciellt om man fick knytningen i nian, alltså bollen, ytterbollen, "lädret" var ju ihopknuten med en tjock läderrem, fick man den delen i huvudet om bollen var blöt kunde man ju dö...
Örebro Gentile
2014-01-18 13:30
trilla tore 12.54 förmodligen nytt med behandlad boll som inte drog väta?gamla läderbubbor kunde ju väga hur mycket som helst ! inte roligt att få en lite lagom grusig 2kilos blöt läderbubba i nian! särskilt inte om Morgan sköt! he he!
Örebro DaSa
2014-01-18 13:10
Som jag skrev igår så hoppas jag att vi gör ett försök att få hit Stenman. Först ett lån på ett halvår och sedan en permanent övergång.

Ingen som vet vem provspelaren är?
trilla Tore
2014-01-18 12:54
@Saywee:

Plastboll?? är vi på nånj-a badstrand månntro??
trilla Tore
2014-01-18 11:03
när jag var grabb sades det att Gordie Howe (stavning?) och Bobby Hull sköt så hårda slagskott i den där exotiska serien som hette NHL att pucken gick rakt genom nätet.. spela liksom ingen roll om nätet så var gjort av supertråd.. Varför föds inte längre såna killar som Morgan, Bobby och Gordie? edit: bra boktitel förresten "Varför föds inte längre såna killar som Morgan, Bobby och Gordie?" - ska börja plita på den nu o sedan ringa Norstedts förlag hehe
AIK Saywee
2014-01-18 10:37
"Ett klassiskt Morgan-skott däckade Örebros Pajen Jonsson, som fick lämna Studenternas på bår. Frisparken träffade honom på sidan av knäet så att benet vek sig. När Morgan senare flyttade till Örebro berättade Pajen att han nog aldrig skulle bli riktigt bra i det knäet igen. - Vid tillfället var det idealförhållanden att skjuta, lite dagg i gräset och plastboll, nya skor och bra väder – helt perfekt för att dra på…"
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Gentile
2014-01-18 10:10
Morgan Hedlund spelade på "äldre" dar en period i Sköllersta,när dom låg i gärdsgårsserien.gjorde inte många knop från sin mittfältsposition, men djävlar vad hårt han sköt! har själv innehaft självmordsuppdraget att stå i muren när han drog frisparkar o det var fan i mig inte roligt! det var ju nästan så man ville sjukskriva sig när man mötte dom!
AIK Saywee
2014-01-18 10:00
T8, troligtvis inte många pga dagen, tiden och skitvädret. Men det vore intressant att få ta del av åtminstone, om det famns några målgörare ... ... eller kan man hitta detta enklare på nätet månntro.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro T8
2014-01-18 09:54
Så, någon som såg internmatchen igår?
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-01-18 07:03
Apropå ägg, Egzon Bunjaku verkar inte bara helt borta. Peo kanske känner till honom ...
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-01-18 06:41
Hasse Nordin var västernärking vill jag minnas och kanske handlade med ägg. ... men var inte han brevbärare vid sidan av fotbollen ... ... undrar vilken post han hade
Postat via SvenskaFans-appen
AIK maboo
2014-01-18 02:47
http://m.youtube.com/watch?v=QsG18jLAvMs playmaker ni söker
Örebro Willy Foo Foo
2014-01-17 23:52
@pemo:
Jag kan iofs tycka att både Anders Svensson och Kim Källström per definition kan betecknas som kreativa spelare på mittfältet i landslaget även om framförallt Anders fått en mer defensiv utgångsposition senaste åren.
trilla Tore
2014-01-17 23:35
Hasse Nordin var väl ägghandlare från Fjugestatrakten, därav smeknamnet. Lite roligt att läsa om Morgan Hedlund finns i länken "Ett klassiskt Morgan-skott däckade Örebros Pajen Jonsson, som fick lämna Studenternas på bår. Frisparken träffade honom på sidan av knäet så att benet vek sig. När Morgan senare flyttade till Örebro berättade Pajen att han nog aldrig skulle bli riktigt bra i det knäet igen"
Örebro pemo
2014-01-17 23:25
minatankar // ja, jag köper din beskrivning av kreativ, men även en som springer och sliter mycket kan ju vara kreativ. Sen är det ju också en fråga om vad tränaren vill. Många av oss tyckte ( tycker ) att ÖSK saknade en sådan i år, men de spelade som PEO ville. Dvs, kom ner och hämtade bollen, rullade ( oftast ) ut på backarna eller tillbaka. Om det sedan var/är kreativt är ju då en tolkningsfråga.
Men jag skall inte grotta ner mig i retorik. Men jag saknar faktiskt en ( din definition ) kreativ mittfältare i landslaget också.

Kommer också ihåg Morgan. Såg honom som liten grabb. Han kom väl från Sirius? Var dock alldeles för långsam i ÖSK. Vet du hur många matcher han gjorde? Har för mig att han åkte på någon knäskada. Men hårt sköt han.

Leif Wendt såg jag nog aldrig. Hasse Nordin kommer jag dock ihåg.
En fråga, kallades han för "ägget" Nordin, eller är det bara en efterhandskonstruktion som kommer fram när oldboys pratar gamla tider?

En som sköt hårt på senare tid var väl Hasse Holmqvist. ?
trilla Tore
2014-01-17 23:21
@nyinflyttad:

Hoppas innerligt att det är Moe kliver fram och tar den rollen på riktigt allvar. En härlig spelare som man verkligen unnar att få ta det steget att blomma ut till den playmaker vi behöver!
Örebro ÖSK FANS
2014-01-17 23:04
Massa testspelare låter inget vidare...ÖSK verkar ha svårt att intressera spelare. .

vart är playmakern sköldmark!!?
Annons: