/fotboll/osk/forum/1578.aspx/fotboll/osk/forum/1578.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Asbjörn#10
2014-02-09 11:56
Vad säger folk om van Heerden nu då efter 90+75 minuter? Vem vill att vi kontrakterar honom? Vem vill att vi söker vidare i vår jakt på en vänsterback?

Själv känner jag mig lite kluven. Han har verkligen inte gjort bort sig på något sätt men jag kan ändå inte undgå känslan av att man ändå hade hoppats på mer av honom. En riktigt vass vänsterfot har han ju helt klart, den skulle kunna bli ett farligt vapen, men jag tycker inte han har känts helt bekväm i övrigt och då framförallt i positionsspelet under dessa två matcher.

Jag dömer såklart inte ut honom efter knappt två matchers provspel med en helt ny klubb i en helt ny världsdel och precis som Peo uttryckte det är han inte van med vårt typ av försvarsspel. Har han potentialen att växa in i vårt tänk och bli en viktig kugge ute till vänster då? Jag kan trots allt inte låta bli att känna lite Lushtaku-vibbar över honom, dvs en spelare som skulle kunna göra det helt ok men inte så mycket mer.

Tiden börjar ticka ned mot den allsvenska premiären, är det värt att ta in en "helt ok-spelare" nu i tid och försöka drilla honom stenhårt fram tills dess eller bör vi istället ha is i magen och klara oss med det vi har fram tills vi hittar en spelare som på ett mer naturligt sätt kan gå rätt in i laget? Var och när hittar vi i sådant fall en sådan spelare? Går det ens att hitta en sådan spelare inom våra ekonomiska ramar?

Kära forumkamrater hjälp mig att få rätsida kring hur vi på bästa möjliga sätt ska lösa den vakanta vänsterbacksplatsen! :)
AIK Saywee
2014-02-09 11:39
Sparkabolleninimål (Örebro) Skriv vad du tycker, skit i petimetrar och felletare. Det kan mycket väl bli "din" premiärelva mot HBK, jag avvaktar dock, med tanke på bl.a (Gud förbjude) skador. Vi får ha änglavakt, eller är det bara blåvitt som har sådant månntro.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Sparkabolleninimål
2014-02-09 11:16
DaSa (Örebro): Tanken var att Van Heerden byter med wiktorsson då sydafrikanen inte visat sig varat som allra bäst bakåt. Björnqvist och Hagge nästan bestämt på förhand då det är jämnt om denna platsen. Men kan ligga något i det du säger.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro DaSa
2014-02-09 11:05
Sparkabolleninimål / Bra inlägg, men jag har svårt att se att vi byter in två backar. Man brukar inte byta i backlinjen om man inte måste.

Sen så tror jag att Saied fortfarande ligger före Berger. Tänk på att de släppte honom för provspel nyligen.

Optimala (realistiska) scenariot inför premiären är:
- alla blir skadefria (dvs Berisha, RÅP och Wille kan spela i alla fall 60 min)
- vi värvar en ny centralmittfältare och vänsterback (t.ex. Marc)
- vi låna ur eller säljer Nilsson, Wiktorsson, Pode.
- vi lånar ut Rinne och värvar en ny andremålis.
Örebro Asbjörn#10
2014-02-09 11:02
Som ett brev på posten efter vad jag efterfrågade igår så fick man nu både speltid på Wille samt en artikel om det aktuella läget för honom!

Han verkar alltså ha kört i stort sett fullt de tre sista veckorna före jul samt de tre veckorna mellan jul och Portugal med undantag för sjukdom runt Brage-matchen.

Jag vet att man egentligen har tänkt de här tankarna för många gånger tidigare och att det istället slutat i besvikelse allt som oftast MEN jag kan inte låta bli att tänka dem ändå... Är det äntligen dags för #28 att få visa sig själv och sin omgivning vad han kan göra när han är frisk?
Örebro Sparkabolleninimål
2014-02-09 10:59
Tänkte ge mig på att skriva ned startelvan som jag tror kommer stå på planen vid den allsvenska premiären(grundat på att inga fler värvningar sker förutom van Heerden och att några kommer tillbaka från skada). Jansson Björnqvist Wikström Moberg Van Heerden Yasin RÅP Berger Holmberg Crespo Hasani På bänken kommer Nkili, wiktorsson och Hagge bli inbytta i andra halvlek för att försvara ÖSKs 2-0 ledning. Efter ett hårt tryck mot ÖSKs mål sista 15 och några fina räddningar från kungen så blir det vinst med 2-0! Skulle kunna tänka mig att få in Berisha istället för Wikström OM han blir spelklar snarast. Skulle RÅP inte bli klar så tror jag Nkili tar hans plats. Jag är relativt ny här på forumet och även i ösk och fotbollsvärlden. Gillar att diskutera och säger jag något som ni(kanske mer kunniga?) tycker är fel eller inte håller med om, säg det då! Tror det finns en hel del fotboll jag kan lära mig :) Så, vadtror ni? Vilka positioner tror ni jag är fel ute på? Vill gärna höra era reflektioner!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro utbytt
2014-02-09 08:58
@Svartvitt forever:
Off topic: I'm totally relaxed (men, tack ändå för pekpinnen du utdelade). Har i timmar övat på att iklädd tyrolerbrallor med hängslen joddla för full hals, men inte har det gjort mig "grinig" inte. Snarare lite mer åt det uppsluppna hållet om jag får säga det själv. Har ännu inte hunnit stämma av med mina grannar. Måhända har de blivit lite griniga?
AIK Saywee
2014-02-09 08:43
Svartvitt forever, tack för att du förstod och för att du bröt min minimonolog :)
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-02-09 08:42
Ursäkta om det blir tre på raken, men kanske någon hinner emellan min minimonolog. Har precis läst pappers-NA "Well, now I'm tired" Marc van Heerden linkar förbi efter att ha spelat 166 minuter på fyra dagar. Och i morgon får Sydafrikanen starta igen. Tuffa tag. Berger fick bäst betyg av NA. Tänk vad olika alla tycker och ser. Själv tycker jag att det är onödigt att döma ut honom efter så himla kort tid, som vissa skribenter har gjort. Det gäller i viss mån även Pode ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Svartvitt forever
2014-02-09 08:32
Det här blir lite off-topic, men jag kan inte låta bli... Saywee skrev följande: "Österrikare brukar vara griniga av någon anledning, vet inte varför,Dom spelade väl i tyrolerbrallor med hängslen och joddlade i paus ... " Det torde ha varit tydligt för varenda kotte att han skrev det med glimten i ögat, och jag läste det med ett leende. Därför kändes det så omotiverat att någon här på forumet intar ordningsmannens roll och kommer med pekpinnar. Slappna av lite, Utbytt. Jag minns att jag för snart tre år sen efter matchen mot Sarajevo kommenterade att jag aldrig någonsin sett så många spelare filma och kasta sig, något som alla kunde se. Jag anser att man måste kunna kommentera en sån sak på ett fotbollsforum, men som ett brev på posten kom en pekpinne om fördomar mot etniska grupper. Man måste kunna diskutera fotbollskultur - som alla vet skiljer sig åt över världen - utan att vara rädd för att anklagas för rasism. Vi har moderatorer som ser till att inga gränser överträds. Så för att visa att jag håller med Saywee om österrikare - och schweizare - bifogar jag här en länk som visar hur svårt det är att möta dessa alpländer på bortaplan: http://www.youtube.com/watch?v=GQf-c_UWhRU
AIK Saywee
2014-02-09 06:19
Tråkigt att Mensah blev skadad, hoppas att han läker snabbt.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-02-09 06:08
I morgon är det match :) Tror att Peo plockar fram en bra cupelva som startar matchen. Om vi nu skulle vinna Atlantic Cup, vinner vi något mer än äran och självförtroende ?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro En örebroare
2014-02-09 02:34
@utbytt:


Vissa skulle kanske kalla det dålig humor med :)
AIK Saywee
2014-02-08 23:51
utbytt, nu får vi nog ge oss ... ... men tack för en kul länk :)))
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro utbytt
2014-02-08 23:34
Saywee skojar nog bara med en glimt i ögat :-D
AIK Saywee
2014-02-08 23:23
Självklart utbytt, bara trams i natten ... ... har du saknat sån't ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro utbytt
2014-02-08 23:16
så konstigt att uttala sig så generellt och kategoriskt om olika befolkningsgrupper, invånare från olika delar av världen och så. Trodde nog att vi 2014 hade kommit från det... Men, Saywee kanske bara skojar med sin sedvanliga glimt i ögat?
AIK Saywee
2014-02-08 22:57
Mer eller mindre, jag har kollat.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro utbytt
2014-02-08 22:28
alla 8,5 miljoner är "griniga"?
AIK Saywee
2014-02-08 22:25
utbytt, och några bor på hotell i Portugal.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro utbytt
2014-02-08 22:20
@Saywee:
Inom Österrikes nationsgränser bor ca 8,5 miljoner invånare.
Örebro Eyra
2014-02-08 21:42
@Aspen.:

Efter att ha sett dagens match tycker jag det vore vanskligt att släppa Berger till Gais.
Örebro SoccerGG
2014-02-08 21:28
Tankar efter att sett dagens match:
Ser ut som en svårspelad plan, vilket gör spelet lidande tyvärr. Mycket sparka och spring, inte mycket av konstruktivt spel. Spelet blev mycket bättre i andra halvlek när Yasin kom in. Bästa ÖSK-spelaren idag!
Första målet som Berger passade snyggt till Kalle, som tog med sig bollen på ett tillslag och gjorde ett klassavslut. Var en fröjd att se!
Bra backlinje förutom första målet, då Hagge blev uppsnurrad och Moberg var för långt ner på planen.(Saknade Wikström där)
Mittbackarna + Hagge var godkända, men provspelande vänsterbacken MÅSTE visa mer för att övertyga mig. Han gjorde en mycket bra hörna och någon bra framspelning inte mer än så.
Wiktorsson klarade sig med den äran. Han är en spelare med en bra lägstanivå, som sällan gör en dålig match.
Hoppas Mensah inte har för allvarlig lårskada, men han är INTE någon vänsterback! Han ska utmana högre upp i plan där han gör sig som bäst.
Crespo var helt osynlig idag, blev mycket bättre spel när han blev utbytt och Yasin och Wille kom in. Blev mer fart på matchen, Hagge kom på kanten och Berger började spela enkelt.
ÖSK dominerade i andra halvlek, en mer underhållande match att se idag än den förra cupmatchen.
Örebro Aspen.
2014-02-08 20:11
Ser på NA-TV att det var Bergers öppnande passningar som grundade för båda målen.
Det verkar som Berger är truppen bäste offensiva innermittfältare
AIK Saywee
2014-02-08 19:57
Gentile, tack för svaret. Österrikare brukar vara griniga av någon anledning, vet inte varför, Dom spelade väl i tyrolerbrallor med hängslen och joddlade i paus ...
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-02-08 19:53
Hur snabbt kan man få tillbaka en utlånad spelare ?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Gentile
2014-02-08 19:51
Saywee/ Lipovac var ok i en överlag illa spelad halvlek där Mattersburgarna var det bättre laget, Krister Lipovac lyckades i en närkamp på ett inlägg dessutom trycka in en Mattersburgare i stolpen med huvudet före så det bara sjöng om det! annars bestod första halvlek mest av tröjdragningar från Mattersburgarna och en djävla massa motlägg och efterslängar, en Matterburgare var så irriterad på Crespo att han flög på honom handgripligen i spelargången på väg ut!
Örebro Stravinski
2014-02-08 19:51
Rinne borde/ska väl lånas ut så att han får speltid och kan tas tillbaka Oscar sålts (till en utländsk storklubb). Han är för ung och lovande för att vara andremålvakt.
Örebro MaLa
2014-02-08 19:49
Några tankar och reflektioner från dagens match: Boris spelade riktigt bra idag, vill minnas att han t o m sulfintade en österrikare i första halvlek. Framåt så var det stundtals lekstuga i mitten på andra. Riktigt härlig energi mellan Yasin, Atashkadeh och Pode(!) Vet inte vilka slutsatser man kan dra efter denna match men det känns som att tränartrojkan fick en hel del positiva gensvar från de spelare som kanske känts mest tveksamma till startplatser hittills; bl a Wiktorsson, Lumbana och Pode. Glädjande att Wille-Attack verkar vara på G, sen får vi hoppas att Mensah's skada inte är allvarlig.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-02-08 19:41
Vågar mig på en fråga till, hur var Lipovac ?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: