/fotboll/osk/forum/1527.aspx/fotboll/osk/forum/1527.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Glad
2014-03-16 22:01
Snälla sluta tjöta om att Nordin ska tillbaka, kanske det finns folk i styrelsen och några på denna fanssida som vill det, men jag tror att inga spelare eller tränare vill ha honom i laget, de e väl inge fel att leta mittfältare men inte Nordin, hans storhetstid är förbi, jag hoppas att klubben inte vill göra en "Grahn" igen, men skulle så vara så hejjar vi o stöttar i vått o tort:)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-03-16 14:15
Aspen. (Örebro) 2014-03-16 10:40 Så ett inslag på ÖSK-TV om partnerresan till paris. Där pratade en av deltagarna om den nya öppenheten som ÖSK ska kännetecknas av i år. Ska man tolka det som att UPPROPET insats har burit frukt. Bra i så fall. Ett tips till ÖSK är att sprida information om de insatser som Spelarinvest gör. Är själv delägare i SI men där är ledningen som en mussla. // Mats Jernberg var den medlem som särskilt engagerat sig i frågor om öppenhet och information inom ramen för Uppropet, genom att skicka in motion till föreningsstämman 2013 och genom att medverka i den arbetsgrupp som styrelsen tillsatte i dessa frågor. Heder åt Mats!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro ÖSK FANS
2014-03-16 11:44
ösk-hjärtat

då kan du säkert förklara varför det tar sån tid med övergången..Du har ju vetat länge att Nordin kommer hem.
Örebro Aspen.
2014-03-16 10:40
Så ett inslag på ÖSK-TV om partnerresan till paris. Där pratade en av deltagarna om den nya öppenheten som ÖSK ska kännetecknas av i år. Ska man tolka det som att UPPROPET insats har burit frukt. Bra i så fall.

Ett tips till ÖSK är att sprida information om de insatser som Spelarinvest gör. Är själv delägare i SI men där är ledningen som en mussla.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-03-16 10:02
Snart blir det utgång i det fina vädret. Det får mig att tänka på kommande allsvenska matcher på Behrn Arena, bara ett par kvarter från där jag bor, något jag verkligen ser fram emot nu. Tänker också på vad jag mest uppskattar hos en fotbollsspelare. Svår fråga egentligen, det är ju så mycket. Men efter lite filosoferande kommer jag fram till att det är spelare som har någon egenskap som verkligen sticker ut, som skiljer honom från mängden och som i den egenskapen är överlägsen även de flesta motståndare. I dagens trupp tänker jag i första hand på Berishas tuffhet, Dajjes snabbhet, Hasanis targetegenskaper, Williams dribblingsförmåga samt Crespos och Yasins förmåga att utmana vad och vilka som helst. Saknar bara spelaren med eminenta genomskärare...
Örebro Svartvitt forever
2014-03-16 06:49
Det är mycket möjligt att Ngoma är en oslipad diamant, och jag blir inte alls förvånad om det skrivs kontrakt med honom. Min poäng i gårdagens inlägg var att Allsvenskan snart börjar, och att man inte realistiskt kan räkna med att Ngoma på två veckor kommer in i PO:s system och i laget utan måste ses som en förstärkning lite på sikt. Det tycker jag filmbilderna visade.

Men om två veckor måste vi likfullt ställa ett lag på benen och i dagsläget ser det tunt ut på mitten, mycket tunt. Den ende spelare överhuvudtaget som realistiskt kan gå direkt in i laget utan inkörning är Nordin. Så jag fortsätter hålla tummarna och hoppas att tränarstaben har det här mycket mer under kontroll än vi vanliga fans vet. Det vore faktiskt konstigt annars.
Örebro ÖSK-hjärtat
2014-03-15 23:04
@ÖSK FANS:
Han ska hem till oss!
Örebro ÖSK FANS
2014-03-15 22:20
om Nordin skulle vara på väg till oss så undrar jag varför det drar ut på tiden? Det är väll varken bra för ÖSK, Nordin och Göteborg. .
Örebro rirobban
2014-03-15 21:43
Är kanske inte helt omöjligt att ta in både Nordin och Ngoma. Skulle definitivt behövas mer bredd på det centrala mittfältet. Jag ser gärna att dessa utgör vårt centrala innermittfält kommande säsong (utan någon slags rangordning av dem):

Nordin
Ngoma
Saeid
RÅP
Nkili
(Berger) lite osäker här, men om han kommer igång och visar 2011-klass så ska han helt klart stanna och ta upp kampen med RÅP och Nkili om "bollvinnarpositionen".
Örebro rirobban
2014-03-15 21:40
fel
Örebro ÖSK FANS
2014-03-15 20:02
Minatankar

jag förstår...Han kan iaf inte vara helt nöjd med Göteborg. ..Nordin ska hem!
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-03-15 19:43
ÖSK FANS (Örebro) 2014-03-15 19:20 Minatankar Du som har bra kontakt med Nordin, vet du vad han tänkte när May blev klar för Göteborg och läktaren blev närmre än start11an? // Var hemma hos honom i Göteborg för någon vecka sedan och pratade med honom i telefonen idag. Kan dock tyvärr inte berätta något. Hoppas du förstår.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro ÖSK FANS
2014-03-15 19:22
obs! Var inget hån mot Nordin! Hoppas May affären gjorde ÖSK heta!
Örebro ÖSK FANS
2014-03-15 19:20
Minatankar

Du som har bra kontakt med Nordin, vet du vad han tänkte när May blev klar för Göteborg och läktaren blev närmre än start11an?
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2014-03-15 17:35
Kan fortfarande hända grejer, transferfönstret har inte stängt än ;).

16 dagar kvar!
Örebro rirobban
2014-03-15 15:49
Jag förstår inte hur andra utomstående ser på ÖSK denna säsong! Vi tippas högt upp i tabellen, i snitt ungefär på plats 8-10. Det tycker jag är konstigt med tanke på att vi är nykomlingar som står utan renodlad vänsterback och utan rätt kompetens på innermittfältet. Bra målvakt, bra mittbackar, bra anfallare och bra tränare, räcker det för en mittenplacering kommande år?

Jag tror vi får kämpa för att slippa kvala. Hoppas jag har fel!
Örebro ÖSK FANS
2014-03-15 13:57
Nu när det börjar bli allvar så får ju Nordin sitta på bänken eller läktaren...Antingen är han nöjd med det eller så ber han Göteborg att få lämna..

Vilket slag i ansiktet det måste vara när dom värvade May ;)

Nordin står inte högt i kurs hos Göteborg. ..
Örebro DaSa
2014-03-15 13:50
Sen skall det bli spännande att se om "freshness"-konceptet vi kört denna försäsongen kommer att fungera. Just nu känns det som vi "formtoppade" oss för tidigt.
Örebro DaSa
2014-03-15 13:47
Efter en snabbanalys av startelvorna och insatserna från träningsmatcherna så tror jag på följande startelva med min procentuella övertygelse bakom namnet:

Mv: Kung-Oskar: 100%
VB: Dajje: 75% (kan även bli HB, men trodde inte innan försäsongen att han var ett namn för startelvan. Vet inte om det är tecken på dålig konkurrens eller att han har tagit ytterligare ngr kliv i vinter)
Mb1: Mogren: 100 %
Mb2: Wiken: 95% (håller med de som inte tycker att de kompletterar varandra men finns inget bättre alternativ innan Berisha är tillbaka)
HB: Mensah: 75% (har seglat upp som en favorit hos Peo, tror han kommer att få mycket speltid på många positioner under våren)
VY: Yasin: 95 %: Bästa yttern i mina ögon, gör både sin spelare och poäng.
Mc: Saied: 50 % Får vi inte in ngn mer mittfältare så är han given. Men tror att det är 50 % chans att vi får in en ny.
Mc: Nkili 99%: Så länge som RÅP är skadad så kommer Nkili ta bollvinnar-rollen.
Hy: DG 75%: har känslan av att Peo gillar DG bättre än Kalle.
An: Crespo 100%: vår bästa anfallare.
An: Hasani: 75 %: Tror att han fortfarande är förstavalet bredvid Crespo än Peo gett Pode mer och mer speltid. Det som talar emot är att Hasani och Crespo inte haft ngt lysande samspel.
Örebro DaSa
2014-03-15 13:37
Aspen/ Håller med om att man måste förbereda plats innan det värvas nytt, men tycker fortfarande att vi skulle ha varit tydligare i höstas vilka vi tänkte satsa på. T.ex. att vi inte ville ha Nilsson kvar måste ju ha varit "klart" i somras.

Jag tror att Ngoma är en bricka i spelet för att få hit Nordin till en billig peng. IFK vill garanterat bli av med honom och han är den bästa spelaren vi kan knyta till oss för tillfället för en rimlig peng. Tänk på att vi är nykomlingar och inte har världens bästa rykte. Tror inte heller att Nordin skulle bli en jättedyr affär i Grahn-klassen, självklart kommer han ha en topplön i klubben och få en fin signing--fee. Övergångssumman till IFK borde MAX vara 2 miljoner och det beror enbart på att han var så dyr för ngt år sedan. Om man ser vad han har presterat på "pappret" senaste åren så skulle jag gissa att t.o.m. Hagge har bättre stats.

Svartvitt forever/ Jag har för mig att jag läste i en intervju att RÅP valde ÖSK för att vi "accepterade" hans skada och hade en plan för hur han skulle komma tillbaka. Så det borde inte ha varit ngn nyhet för ÖSK.

Sen så gissar jag att det ligger en vänsterback i vasen och lurar annars hade nog Marc fått ett korttidskontrakt samt blivit medbjuden till Portugal. Jag tror att vi kommer att vara nöjda med truppen när allsvenskan drar igång.
Örebro Aspen.
2014-03-15 12:12
Att vi först vill göras oss av med "övertaliga spelare" innan vi kompletterar truppen beror säker på att vi kan räkna med mindre pengar från förbundet (pga. Freinds Arena förluster) och att vi faktiskt gick med ett underskott förra året). Jag tycker ÖSK tänker rätt. Det är också klart att man prioriterar en mittfältare före en vänsterback.Jag tycker ÖSK tänker rätt även här. Den fina och stora tränarstaben vi har måste utveckla de spelare vi redan har och dom måste bygga ett lag och spel som klarar oss kvar i allsvenskan. En del av spelarinköpen har flyttas till tränarstaben och tränarstaben måste nu börja betala tillbaks.
Örebro ÖSK FANS
2014-03-15 11:06
spelarinvest, finns dom kvar?!? märks inte iaf..
Örebro ÖSK FANS
2014-03-15 11:05
svartvitt forever

håller med i allt!

på tok för dålig silly...Två bra mittfältare är kanske det viktigaste, nu har vi ingen i speldugligt skick...

Att chansa med en Afrikan är ju ett stort frågetecken så här nära inpå premiären
Örebro Svartvitt forever
2014-03-15 10:49
Tack Minatankar för att du påminde mig om det positiva. Om Berisha blir spelklar under våren har inte många allsvenska lag ett mittbackspar som Moberg/Berisha.
William vågar jag knappt hoppas på längre efter alla bakslag, så det blir i så fall en positiv överraskning.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-03-15 10:30
Namn: Svartvitt forever
Sänt: 2014-03-15 10:13

//

"Tacksam för klokare röster" skriver du. Kan tyvärr inte bidra med sådana. Delar som vanligt dina egna kloka analyser och kloka synpunkter.

Om RÅP, Berisha och William snabbt blir friska, speldugliga och kommer i form och man värvar Donald Ngoma (om det visar sig att han är tillräckligt duktig), Nordin Gerzic eller någon annan innermittfältare inom två veckor, kan vi alla vara nöjda. Men det är ett högt risktagande för närvarande och sannolikheten att alla dessa parametrar ska fall in är tyvärr inte hög.

Skulle inte alla parametrar falla in kan man i bästa fall reparera det under sommarfönstret, men det är inte säkert att sådan lösning bli billigare.

I dagsläget tål det att upprepas: Det finns många positiva saker med bl a duktiga tränare, duktig målvakt, flera spelare som kan spela på flera positioner, flera spelare, bl a DG, som visat framfötterna, flera bra värvningar, förlängning av kontrakt, placering av Nilsson mm.

Låt oss nu hålla tummarna för de sista pusselbitarna.

Örebro Svartvitt forever
2014-03-15 10:13
Om man ska summera Silly Season 2014 så här långt, så tycker jag att man började bra med att förlänga kontrakt på nyckelspelare och tidigt knyta till sig flera viktiga namn.

Men nu, två veckor före Allsvenskan, står vi alltså med många frågetecken framför allt när det gäller innermitt. Att RÅP skulle gå sönder kunde förstås ingen veta (eller kunde man det, med tanke på eventuell skadehistoria?).

Att man så nära premiären laborerar med en helt ny och okänd afrikansk spelare visar att man inte har nått ända fram, vilket måste skapa en viss oro i truppen som skulle ha behövt spelas ihop för länge sen och nu bara gnuggas ytterligare.

Jag har svårt att riktigt köpa att försäljning/utlåning av en eller flera "övertaliga" spelare i truppen ska vara villkoret för att man knyter till sig en riktigt slagkraftig mittfältare, vilket också borde ha skett för flera månader sen. Dels därför att det kan visa sig vara en dumsnålhet som kostar ett allsvenskt kontrakt. Dels därför att Spelarinvest som sovit Törnrosasömn i ett antal år nu faktiskt har möjlighet att agera igen och investera i spelare. Var det inte själva idén?

Nu gissar jag bara, men jag tror att man hela tiden har haft ett Nordin-spår, där man hoppats att han ska bli tillgänglig för en rimlig kostnad innan Allsvenskan börjar. Men det spåret är ju helt beroende av hur Skattefusk formerar sitt lag, och är alltså inget man kan kallt planera efter.

Om vi ställer upp med ett innermittfält med Saeid och Nkili så är jag rädd att de kommer att bli uppätna i Allsvenskan, och vi får liksom ofta ifjol förlita oss på långbollar från försvaret (förhoppningsvis) upp till anfallet. Och det duger inte.

Nu har jag vräkt ur mig alla mina farhågor med risk för att kallas gnällspik. Jag hoppas innerligt att jag har fel och att mittfälltsfrågan blir löst, men jag ser bara inte riktigt hur just nu. Tacksam för klokare röster.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-03-14 22:43
rirobban (Örebro) 2014-03-14 21:35 @minatankar (för sm-guld): Hasani är väl i landslaget? // Det har du rätt i. Vilken tankelapsus. Får skylla på att jag är gammal och senil.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Willy Foo Foo
2014-03-14 22:03
@Magnus "munken" Karlsson:


Tycker Berisha nickar bort rätt mycket defensivt
Örebro Willy Foo Foo
2014-03-14 22:01
@rirobban:


Hehe -Javisst ;0)
Örebro rirobban
2014-03-14 21:35
@minatankar (för sm-guld):


Hasani är väl i landslaget?
Annons: