/fotboll/osk/forum/1515.aspx/fotboll/osk/forum/1515.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Benny Böckling
2014-04-14 07:58
Men sådana "fruktansvärda" kommentarer var det väl inte mot DG?
Visst jag kanske också gick över gränsen med ett onödigt inlägg i stundens hetta men ni kan ju kolla in på Stockholmslagens forum under match, det blir ju skottpengar på spelarnas huvud om de gör en passning á la Haginge.
Men men, dumt inlägg av mig i vilket fall.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-04-14 07:35
Jag skrev också innan matchen att det var viktigt att inte såga lag eller spelare om man inte lyckas. Några uttalanden i går kväll är under all kritik. Jag anser att man ska skriva det som man kan säga direkt till en person. De som skriver kränkande om andra på ett ovärdigt sätt, skulle verkligen riskera att åka på storstryk om de möttes mellan fyra ögon. Men det törs de väl inte. Nu tror jag nog inte att en ÖSK-spelare tar till våld men om man säger det till någon annan på sta´n riskerar man både åtal och styrk. En riktig ÖSK-supporter stöttar sina spelare, både i med- och motgång. En elitspelare måste tåla att betygsättas både av supportrar, publik och massmedia. Men alla är vi människor och rena oförskämdheter ska ingen behöva höra eller läsa. Vill sluta med något positivt. Tycker som de flesta att hela laget gjorde en mycket fin insats mot AIK och är övertygad om att vi slår MFF hemma på onsdag.
Örebro Tvetov Nato
2014-04-14 07:34
Jahapp.

Då var det dags igen alla i Stockholm. Match på onsdag mot Malmö, och givetvis visas den på Retro på söder.

Alla ska dit!
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-04-14 07:02
Vet inte hur många det är här som sagt att Nordin aldrig blir i samma form som 2010. Det har jag hört även ÖSK-representanter säga. Jag har hela tiden undrat hur de kan veta det. Man kan ju tro, men hur kan man vara så säkra? Måhända får de rätt när säsongen är över men är det kul att ha rätt om negativa saker?

I dagens Na säger han själv: "Folk tror mig inte när jag säger att jag är i samma form som 2010. Det är väl bara att kolla. I den andra halvleken sa jag till killarna att ge mig bollen så kör vi, säger han".

Det är just detta självförtroende jag saknade bland många supportrar och partners/sponsorer före matchen, där endast 2 av 15 sponsorer tippade ÖSK-vinst, något som inte var långt borta. Jag upplevde sponsorannonsen med tippningen som en ren begravningsannons.

Nu finns det de som skriver att vi ska skrälla mot MFF. Så ser jag inte det. Vi ska slå dem klart och de lag som skräller är de som slår oss på hemmaplan.

För mig handlar det inte om att vara stöddig eller orealistisk. Det handlar om att ha vad "Alik" kallar "vinnarskalle".

Örebro jpsvartvitt
2014-04-14 00:09
Håller med er! Alla fotbollsspelare har dåliga dagar! Ber om ursäkt på nivån på mitt inlägg ang DG när han missade sin chans! Så ber om ursäkt om folk tog illa upp! Oavsett så skulle vi ha vunnit idag i mina ögon. 1 straff skulle vi haft , hade det varit på Behrnabeu så hade straffen varit vår! Sen minst 1 mål till! Haginges miss framför ett öppet mål eller DGs miss .. Synd att dom inte gick in för oss!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Häståvagn.
2014-04-14 00:02
Skönt att han ändrar sina inlägg efter att folk klagar. Tidigare stod det "Nordin Gerzic isolerades och syntes egentligen bara när han drog en frispark i ribba".
Han såg nog repris på matchen lite senare...
Örebro Mr. Milton
2014-04-13 23:09
Som sagt.......

En tiondel av säsongen har nu gått. Fortsätter vi så här slutar vi på 70 poäng vilket historiskt sett alltid inneburit SM-guld. Dessutom lär Hasani vinna skytteligan om han petar in 30 baljor. Så varför ändra ett vinnande koncept :)

Keep it up boys..........
Örebro rirobban
2014-04-13 23:09
Jag tycker många underskattar Saeid. Hans löpkapacitet och hans förmåga att driva upp anfallen och sätta Nordin i spel är grymt viktigt! Jag tror ej på Kalle i den rollen, i alla fall inte på bortaplan mot AIK! Expressen har fel med mycket, men Saeids 3:a i betyg är helt korrekt. Han var en av våra bättre spelare idag och jag tycker många underskattar honom å det grövsta.

Sa redan efter Mjällbymatchen att DG inte kommer vara med i någon skytteligaledning eller liknande, han har för dålig förstatouch på bollen, men han skapar mycket och hur som helst viktig att driva bollen framåt. Däremot behöver han träna kyla och avslut, eller så får han passa någon lagkamrat när han kommer fram i straffområdet :)

Hela laget ska helt klart hyllas! PeO är också grymt viktig för laget. Nu går vi för 3 poäng på onsdag, jag längtar!!!
Örebro Hahne
2014-04-13 23:02
Skulle någon sagt vi skulle få 7 p efter 3 matcher innan serien hade ja tagit de alla dagar i veckan oavsett vilka vi mött....

Som ja ser det skulle jag vilja ha in Kalle i rollen som Moe haft för att sedan flytta ut Moe på kanten för att få en naturlig vänsterfot på vänstersidan vilket jag tyckt saknas då både Dajje o DG är väldigt begränsade med fel fot... Med Kalle skulle man även få ngn med bra spelsinna och bra passningar som skulle kunna hota ännu mer förhopningsvis...och även kunna vara lite offensivare i sin roll mot vad Moe har varit.

Men emn en Mycket bra start på säsongen iaf !
Örebro rirobban
2014-04-13 22:59
@TommyS:


Fast i år blir det nog "bara" silver av det hela ;) Malmö ser ut att gå rent i år :(
Örebro En örebroare
2014-04-13 22:44
@pemo:


1. Tycker inte det är på något sätt konstigt om man säger att man vart klapprutten i en match, det är ens jobb och där ska man alltid leverera på sin arbetsplats, precis som på ett jobb har du inte varit bra så kommer du få höra de från din chef eller kollegor.
2. Jag delar din uppfattning om Moe tyckte inte han var speciellt bra förra året heller i SE och därav kanske han var bänkad en hel del. RåP och en fortsatt bra Nordin får mig att drömma.
3: Tycker Nkili är så sjukt bra på backen och vill hellre se han där än Mitfältet då hans skott och passningsspel lämnar en hel del att önska.
När Berisha & o Wiken är tillbaka vill jag se Nkili på höger backen.
Örebro TommyS
2014-04-13 22:43
Vår bästa allsvenska start sedan... Wait for it... 1994. Då hade vi också 7 p efter 1-1 mot AIK borta (men den gången två hemmavinster). Med det här poängsnittet tar man guld. Visst kan vi synpunkter på mycket men en stor eloge till hela laget för sättet de genomfört de första 10% av säsongen på.
Örebro Bastard on Parade
2014-04-13 22:43
@widemarsh:


Du har rätt. Jag såg reprisen på situationen först nu från en annan vinkel dessutom. Upplevde situationen annorlunda första och andra gången. DG har tillräckligt med tid för att göra det mycket bättre där.
Örebro pemo
2014-04-13 22:26
Nu har jag sett tre matcher. Två på TV och en "live" och tycker verkligen att ÖSK har presterat. Visst, HBK var ingen höjdare, vilket man sedan tog igen med råge mot Mjällby. Men det skönaste tycker jag ändå är att man reser sig och börjar spela sitt spel mot AIK trots den frustrerande starten. Trodde nog på ett ras efter 15 minuter.

Om nu AIK verkligen kommer att vara ett topp-tre-lag så finns det rätt bra chans i alla fall för ÖSK. Trots alla farhågor hos vissa på forumet. Och där vill jag också haka på de som förfasar sig över tonen på de egna spelarna.
Visst, det finns en del dåliga passningar och missade chanser, men att skriva att man är klapprutten en sådan här match tycker jag är tråkigt.

Min kritik på truppen efter dessa matcher blir att MOE tyvärr inte håller i allsvenskan. Eller också spelar han efter instruktioner. Tycker han blir bättre när han går framåt, som de sista minuterna innan han byttes ut. Mensah gör ett jobb i det tysta och spelar på säkerhet. I övrigt sköter sig spelarna bra.

Dock är det lite oroligt i mittförvaret i bland. Där saknar jag Nkili på mitten.
Han gör en helt godkänd match idag, men det är också lite väl "snällt" agerande av honom vid målet. Frågan är nu hur de gör mot MFF? Är Wikström redo eller kör vi med samma lag?

Till sist , om fällningen av Yasin hade skett utanför straffområdet hade domaren blåst 10 gånger av 10. Varför fega ur nu?

Men va fan, vi ligger tre efter tre omgångar!!!!
Örebro widemarsh
2014-04-13 22:25
Så snabbt kommer inte bollen från ribban. Den ska givetvis DG få i mål på ett tillslag, att ta emot bollen borde inte förekomma som en tanke i det läget. Tyvärr finns inte killerinstinkten där och det blir pannkaka av alltihop. Men men, shit happens. Det händer ju även att bättre spelare i större ligor har också missar öppet mål. Tycker vi ska vara nöjda med en poäng, och på det sätt matchen genomfördes från våra grabbar. Båda lagen borde nog gjort något mål till, så oavgjort kändes rättvist. Tråkigt dock att domaren valde att vara så hemmafärgad.
Örebro either/or
2014-04-13 21:56
Bastard on parade// Jag tolkar situationen lite som att DG knappast hinner upp bollen igen och att det är helt tydligt att bollen i det läget inte är på väg in i mål. Men du kan ha rätt i att Ahmed tänker att DG ska hinna på bollen igen. Det är ju den enda logiska förklaringen.
Postat via SvenskaFans-appen
Benny Böckling
2014-04-13 21:52
Notera att ÖSK hade 3 mittbackar på bänken idag, inte mycket att slänga in med andra ord. Men jag tycker att Kalle kom in och gjorde det riktigt bra. Pode däremot är ju en mardröm att ha på mitten, hänger inte med för fem öre och han hann väl med att fixa åtminstone 3 vassa frisparkslägen åt Gnaget.
Örebro Bastard on Parade
2014-04-13 21:29
@either/or:


Det är väl horribelt dåligt om man tror att man är offside att förstöra en sådan där målchans? Yasin gör helt rätt om han tror att han är offside. DG skulle ha kunnat nå bollen om han inte hade tvekat först. Däremot så är det dåligt av Yasin att positionera sig så på en frispark att han tror att han är offside till en eventuell retur.

Små marginaler i den situationen tyvärr. DG hinner ju inte reagera när bollen dimper ned på fötterna på honom efter ribbträffen. Hade han hunnit reagera så hade det varit mål. Det rör sig om någon enstaka tiondelssekund för att han ska få till ett avslut istället för mottagning.
Stugägare Kenneth Lindeman
2014-04-13 21:24
Precis som nån skrev, shit happens. Den som har spelat en del fotboll vet att det blir så där ibland. DG:s miss måste väl ändå i "dålighet" rankas som kanske tiondelen AIK-målisens. Kenny Stamatopoulos passning till Hasani alltså. Starkt förresten av Shpëtim att sätta den i det läget. Rutinerat. Flyt och oflyt jämnar ut sig. Däremot skulle vi haft straff, minst en. Solklar i första och sedan en situation i andra där Fjellström och Hasse Backe ropade på straff. Båda gångerna Yasin som vräktes omkull.
Örebro chetchup
2014-04-13 21:19
var på plats och såg Nordin dominera totalt på mittfältet i andra halvlek.. inte sett honom så bra sedan 2010 :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro ÖSK-SUPPORTERN (Öppna Plånboken Sköldmark)
2014-04-13 20:56
Tror DG gör hattrick på onsdag
Örebro either/or
2014-04-13 20:45
Att påstå att DG missade med flit faller på sin totala orimlighet! Pinsamt att ens påstå det. Däremot så var det naturligtvis svagt av honom i det läget, men han blev nog överraskad när bollen hamnade hos honom. Och sen är det tydligt att han väntar på att Ahmed bara ska raka in bollen men Ahmed försöker inte ens på grund av att han tror att han är offside. Vilket är minst lika märkligt som DG:s miss. Även om man riskerar vara offside så gör man väll ett försök ett slå in bollen i det läget. Jag tror man kan se det som en lite gemensam black out av DG och Ahmed. Sånt händer. Visst, klart man svär till när det händer. Gjorde jag också framför TV:n. Men vi fick en poäng i alla fall. Get over it. Spelarna får träna lite avslut på träningarna närmaste dagarna :-)
Örebro zxcv
2014-04-13 20:14
DG fick en dålig touch och bollen rann iväg. Shit happens. Så tagga ner kritiken, den är obefogad.
Örebro En örebroare
2014-04-13 20:06
@Call For Rain:


Så DG försöker inte? De köper jag inte alls och speciellt inte Hagge som är den som kämpar mest sen kan jag tycka att hans passningsspel inte håller i AS vilket inte är elakt sagt utan mer min åsikt. DG skapar ju multi mycket chanser och börjar han få till avsluten så har vi en riktigt bra fotbollsspelare men missen som han gjorde idag går inte försvara bort. Dock är det inte okej att kalla han råtta eller vissa andra fula ord som var på forumet idag.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2014-04-13 20:05
Jag tycker DG får ta alldeles för mycket skit. Jag tycker han har varit bra inte minst mot Mjällby i måndags.

Visst han missade lägen men han kan lika gärna sätta dom annan match istället, varför inte redan mot Malmö ;).

Han var nog lite tagen av stundens allvar idag. Möta sina gamla lagkamrater är inte lätt alla gånger.
Örebro Karlstruum
2014-04-13 20:02
Call For Rain:

Som sagt, ska se reprisen av matchen lite senare så kan inte uttala mig om läget. Men tror att jag på en minut kan fixa fram bättre spelare än DG som missat värre lägen än det han missade idag.

Har du sett Fernando Torres de senaste åren tex? Tror inte det handlar om att de inte försöker. Ibland går det inte ens väg bara.
Örebro zxcv
2014-04-13 20:01
Bra jobbar grabbar! Skönt att se att de går ut för att faktiskt spela fotboll och inte bara slå långa bollar på Hasani.

Nordin och Oscar = kungar
Call For Rain
2014-04-13 20:00
Karlstruum

Det är förlåtligt att råka missa chanser, men det är i mina ögon oförlåtligt att inte ens försöka fast man har i princip öppet mål...
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2014-04-13 19:56
Visst är det fint att vara i toppen, att PEO kritat på nytt och att vi har ett toppmöte hemma på onsdag. Och att det är vår i luften och att det kan bli kanonbra dagar på jobbet i veckan. Och att det snart är påsk så att man får lite långledigt och kan käka godis och ta en Oppigårds.

Heja Sport!
Örebro Karlstruum
2014-04-13 19:43
Riktigt underbar dag med ÖSK-poäng, Liverpoolseger och seger i egen match som tyvärr gjorde att jag missade att se matcherna. Så därför tog jag mig några sidor bakåt för att kolla igenom kommentarerna då jag tänkt att sätta på matchen ikväll i repris. Och blir mäkta besviken på kommentarerna som kommer upp här.

Visst att man är uppspelt under matchen gång men att totalt håna våra egna spelare så hårt som vissa gjorde är ju bara skrämmande. Hoppas inte Aschberg tar er i trolljägarna. En liten smolk i bägaren och jag vet hur man blir mitt under stundens hetta, men man behöver inte skriva ut det här. Svär för er själva. Så mycket skit DG fick för en miss (har inte sett den och säkert riktigt dåligt) men han lär ju inte ha missat den med flit och inte värd dessa svordomar han fick. Och nej, är inte bror duktig eller liknande. Svär lika mycket jag framför tv:n, men håller det för mig själv. Klart man kan kritisera här också, men med rätt ord.

Men, helt underbart med sju poäng på tre matcher och vi kan spela riktigt avslappnat mot MFF på onsdag, hoppas vi kan "skrälla" då med. Forza svartvitt!
Annons: