/fotboll/osk/forum/1494.aspx/fotboll/osk/forum/1494.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-04-07 14:06
Namn: pemo
Sänt: 2014-04-07 13:38
//

Tror Wikström spelar ändå. I annat fall tror jag Nkili går ner och Mensah tar hans plats.
Örebro pemo
2014-04-07 13:38
Jo, Oskar har visat att han är en bättre målvakt än de två anddra vi hade 2012.
Nkili tycker jag platsar just nu pga dålig konkurrens.
Mensah har jag sett för lite för att ha djupare åsikt om. Det är därför jag skriver om hans bristande rutin. Men du har kanske sett honom mer på träning och kanske i Östersund? Fast det räcker egentligen att du har sett honom "live" , för jag har bara sett matcherna på TV ( årets alltså )
jag tycker ( som du antar jag ) att man ser mycket mer på plats.

När det gäller Dajje, så tycker jag att han platsar nu, men inte på Hagges bekostnad. Men han går för Wiktorsson som vb. Alla dagar.

Frågan nu är väl vem som hoppar in som mittbacknär nu Wikström verkar vara skadad? Anton ( trots att han är ung och saknar rutin ) eller går Nkili ner? Har han spelat mittback i år? eller är Wiktorsson fit for fight?
Örebro ForzaÖsk
2014-04-07 13:05
Min startelva för imorgon. Oscar Dajje Moberg Wiken Mensah Nkili Mo Nordin Yasin Hasani DG
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-04-07 12:46
Namn: pemo
Sänt: 2014-04-07 12:33

"Gudjonsson // Bra svar. Det är en observation som jag inte gjort. Jag har mer reagerat på att de flesta vill ha in två rockies i allsvenskan, som inte ( på mig) direkt visat sig bättre. Men hans dåliga uppspel.....tja, inte vet jag om mittbackarna har varit så mycket bättre heller."

//

Det är just detta som är min stora invändning mot Hagge och det har jag skrivit om flera gånger på detta Forum. Hagge backar och skapar avstånd (precis som Wiktorssson för övrigt). Det skapar hela tiden enkla möjligheter för motståndarna att slå inlägg.

Dajje och Mensah går oftare närmare i ryggen på motståndarna och dessutom oftare högre upp i banan. Blir de då avspelade är de tillräckligt snabba för att springa ikapp nästan alla motståndare. Det är detta som är den stora skillnaden.

Att sedan samtliga backar kan dribbla och slå bra och dåliga inlägg har jag konstaterat men inte kommenterat.

Om du anser Dajje och Mensah inte har tillräcklig kompetens, inkl erfarenhet, av allsvenskt spel för att ta plats i startelvan, så ska väl inte heller Nkili eller Oscar spela?
Benny Böckling
2014-04-07 12:43
Truppen till morgondagens batalj.
Örebro pemo
2014-04-07 12:33
Gudjonsson // Bra svar. Det är en observation som jag inte gjort. Jag har mer reagerat på att de flesta vill ha in två rockies i allsvenskan, som inte ( på mig) direkt visat sig bättre. Men hans dåliga uppspel.....tja, inte vet jag om mittbackarna har varit så mycket bättre heller.

Minattankar// Ja, att Nordin är en startspelare har jag inte heller någon åsikt om. Det finns i alla fall ingen just nu som är bättre. Men det jag menade är att jag håller mer kritiska ögon på honom.

I ärlighetens namn tycker jag nog att både DG och Yasin har kommit undan med samma kritik i år. Där finns det mer att hämta.

Örebro TommyS
2014-04-07 12:29
Gudjonsson, intressant iakttagelse, det ska jag titta på. Det stämmer nog att han ofta tar relativt stort avstånd, men alldeles säkert finns en anledning. Hagge är den klokaste spelaren vi har tycker jag. Skulle gissa att han vill undvika att bli utmanad man man innan försvaret är samlat och därför hellre tar det relativt fria inlägget?
Örebro Gudjonsson
2014-04-07 11:48
pemo // Jag vill gärna gå in i sak på varför Haginge i mina ögon är en dålig spelare. Jag anser att Haginge har det sämsta pressavståndet i Allsvenskan. Om ni kollar på nästa match Haginge spelar så märker ni att han aldrig går upp i press på yttrarna när de utmanar honom. Normalt ska en ytterback upp i pressavstånd (ca 1-2m) och sen backa tills det att han får kontakt med övriga backlinjen. När han ligger så pass nära motståndaren begränsar han deras möjligheter, vilket också gör det lättare för medspelare att anpassa sina positioner. Tyvärr så backar Haginge direkt med ett pressavstånd på ca 3-4m. Detta gör att yttrar ofta ohotade kan motta inlägg, alternativt vika in och ta eget avslut ganska enkelt. Detta är en allvarlig detalj, och jag är förvånad att inte ÖSK har åtgärdat detta... Sen tror jag också att Haginge har en enormt hög felprocent på uppspelen... (ska nog räkna statistik om han spelar imorgon)
Örebro Tvetov Nato
2014-04-07 10:42
Alla ni i Stockholm!

Retro på söder (Bondegatan 25A) visar förstås morgondagens match. Jag har bokat 20 platser klockan 18.00 och framåt. Så det är bara att komma om ni är sugna på att hänga med lite närkingar och njuta av årets andra trepoängare!

Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-04-07 10:22
Namn: pemo
Sänt: 2014-04-07 09:48
//

Ja så här kan vi ju hålla på. Hasani gjorde flest mål förra året och gör bra och mindre bra saker. Precis som Hagge, Kalle och alla andra.

Delar din uppfattning att kritik mot Hagge och andra spelare kan vara alldeles för hård både i omdöme och i sättet att uttrycka sig.

Jag gillar att du har en egen uppfattning även om de flesta torde tycka att Nordin är given och att Hagge inte är det. I det senare fallet får jag/vi gärna ha fel. :-)

Tyvärr missar jag matchen i morgon p g a att man flyttat den och kan inte heller se den via dator/TV. Det blir jobbigt.
Örebro pemo
2014-04-07 09:48
Och jag försvarar Hagge, då jag tycker att det är alldeles för mycket skit på en spelare som beviserligen gör stor nytta i ÖSK.
Samt att de som han konkurrerar med inte har visat sig vara bättre.
Om det nu finns några. ;)
Den matchen Dajje spelade högerback var väl inget som gjorde större intryck?

Men sen beror det på vad man har för inställning till spelaren. Jag själv har ibland suttit och retat mi på Hasani, när han inte har gjort de "självklara" målen, men kanske missat vilket enormt jobb han gör i defensiven de sista minuterna , när han spelar mittback.

Eller när Nordin dräller med bollen och skapar kontringar, men kanske missar hans peptalk och skavande på motståndarnas hälsenor.

I morgon åker jag i alla fall in och kommer att stötta den startelvan som är på planen. Oavsett vilka. men efteråt vill jag gärna kommentera insatserna.

Sen kan jag tycka att Kalles 10 mål förra året borde ge honom en plats i startelvan. Men han känns mer som en 4-4-2 - spelare kanske.

Så, för att återgå till Hagge. Hur många fler glidtacklingar och skott-täckningar behöver han göra för att visa att det kanske är viktigare än att bara springa ifatt en motståndare, men sedan inte veta var man gör av bollen?
Örebro ÖSK FANS
2014-04-07 09:08
Minatankar

förstod det ,men reflektera bara lite över Kalles situation..
Örebro jappel
2014-04-07 09:03
Som vanligt undrar jag som exilare hur stämningen är på stan inför hemmapremiären? Pratas det ÖSK i varja gathörn och på varje kafé?
Får som vanligt nöja mig med att följa merparten av årets matcher via TV och webben.
Jag är i alla fall sjukt peppad inför hemmapremiären, längtar efter att se om laget bestämt sig för att göra vallen till vår borg som vanligt.
Full fart framåt ÖSK!
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-04-07 08:24
@ÖSK FANS:


Jag skrev det därför att någon skrev att Hagge var tvåa i assistligan som argument för hans medverkan. Båda spelarna kan göra mycket bra insatser, inte minst Kalle. Ingen av dem finns dock med i min startelva.
Örebro ÖSK FANS
2014-04-07 08:20
Minatankar

Ne och jag ser inga tendenser på att kalle är nära start11aneles för klen och osnabb!!

Dock har han speluppfattning och bra skott men det räcker tyvärr inte i Allsvens
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-04-07 08:17
@En örebroare:
Har du den uppfattningen så får jag acceptera det. När det gäller spelare anstränger jag mig att inte höja dem till skyarna eller såga de längs fotknölarna efter enstaka matcher. Och jag håller mig till det de presterar på planen. Kan själv tycka jag är tydlig med vad jag anser om de olika spelarna vad gäller flera av deras olika kvaliteter. Men jag får acceptera att du tycker jag är defensiv och saknar nyans. När det gäller klubben var jag för två år sedan ensam om att med mitt namn skriva debattartiklar i Na om ÖSKs fall och vad som behövdes göra. Jag har fortsatt att ta initiativ till Uppropet med mitt namn, att vara med och skriva motioner i mitt namn, att träffa styrelserna och enskilda representanter otaliga gånger och framför mina synpunkter. Lika kritisk som jag var över flera viktiga saker under 2010-2012, lika positiv är jag till mycket som gjorts under 2013-2014. Men fortfarande framför jag både här och i direkta kontakter saker som kan bli bättre. Så när det gäller detta känner jag inte alls igen mig i din beskrivning. Däremot kan jag inte såga klubben och ledningen bara för att inte en specifik värvning går hem, när det är så många positiva saker man presterat. Det är för mig som att såga en spelare efter en enda dålig match eller efter besvikelse av matchförlust. När vi diskuterar läkares insatser tycks det vara flera som tror att de har det avgörande inflytandet på när en spelare ska börja spela efter skada. Den kloke tränaren och spelaren lyssnar till detta, men så har inte varit fallet alla gånger tidigare år. Att ÖSK skulle släppa skadade spelare som blir friska i andra klubbar tror jag inte har större relevans än att det kommit hit flera skadade spelare som blivit friska här, t ex Almebäck. Däremot kan man naturligtvis konstatera att klubben värvat några nyckelspelare som inte varit helt friska vid kontraktsskrivning. Antar att det också påverkat prisbilden.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-04-06 23:11
@ÖSK-SUPPORTERN (Öppna Plånboken Sköldmark):
Kalle kom tvåa i skytteligan och ändå är han inte given i startelvan...
Örebro ÖSK-SUPPORTERN (Öppna Plånboken Sköldmark)
2014-04-06 22:34
Hagge kom tvåa i vår assistliga förra året..
Örebro Bastard on Parade
2014-04-06 22:32
Kongsvinger genrepade mot Nybergsund under helgen och vann med 1-0. Målskytt? Emil Berger!
Örebro Grixx
2014-04-06 22:28
Fyra tränare? har satt in Hagge i startelvan. Något ser tränarna eller...?
Senast så gjorde Hagge i vart fall en undanpetning som annars varit öppet mål för HBK...alltid något. I övrigt undviker jag betygsättning.
Benny Böckling
2014-04-06 22:22
Självklart ska inte en spelare bedömas efter säsongens första match men Hagge har ju några ÖSK år på nacken och man vet ju vad man får utav honom, riv och slit samt 1/10 inlägg blir någorlunda bra. Så dålig som han var mot HBK brukar han inte vara men i vilket fall tycker jag att det är tid att spela in Björnquist på Hagges position.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-04-06 21:38
@Benny Böckling:
Jag tycker inte en och annan match ska avgöra hur man vill ha en laguppställning även om naturligtvis tränarna behöver ta hänsyn till dagsformen. Alla spelare gör bra och dåliga matcher. Wikström har t ex spelat illa i flera men spelade bra i sista. Inte desto mindre tror jag inte på Wikström och Moberg som mittbackspar. De är för lika och för långsamma. Vill se Berisha eller Nkili bredvid Moberg. Hagge har en utmärkt inställning och kan göra bra matcher. Inte desto mindre vill jag se Dajje som högerback och Mensah som vänsterback. Men det bygger jag inte på någon enstaka match utan på vilken typ av spelare jag tror på.
Örebro Gudjonsson
2014-04-06 21:38
Instämmer med föregående talare...
Benny Böckling
2014-04-06 21:09
@ÖSK FANS:

Instämmer. Så otroligt jävla dålig som Hagge var mot HBK bör leda till en given bänkplats för hans del. Björnquist till höger och Mensah till vänster så är jag nöjd.
Örebro ÖSK FANS
2014-04-06 19:39
jag skulle vilja ha in Mensha, antingen som defensiv mittfältare eller som ytterback..

Björnqvist ska spela högerback.
Örebro Gudjonsson
2014-04-06 19:37
Ranking av potential på de som spelat i år:

1. Rinne (2016)
2. Oskar (2017)
3. Daniel B (2016)
4. Ahmed (2015)
5. Kalle (nytt kontrakt, år okänt)
6. Nkili (2014)

Har jag missat någon?

*Källa på kontrakt - Fotbolltransfers.com
Benny Böckling
2014-04-06 18:40
Hög tid att börja ladda upp inför hemmapremiären nu!
Blir samma startelva som sist eller är det någon som hört annat?
Heja Sport!
Nick Nolte
2014-04-06 14:56
Vem vet mest, vem vet bäst ?
Örebro Bastard on Parade
2014-04-06 14:53
@En örebroare:


Fast det är ju spelaren och tränaren som fattar beslut om när en viss spelare ska spela. Vad jag har hört så gick Sixten emot läkarens rekommendation avseende Haddad för att han var desperat och inte hade så många alternativ. Haddad ville själv spela för att han ville hjälpa laget. Hur är det läkarens fel?

Det är viktigt att analysera sådana här frågor, men jag tror att det är väldigt svårt att komma fram till en bra slutsats.
Örebro En örebroare
2014-04-06 14:38
@minatankar (för sm-guld):

Du är en aningen för mycket på defensiven när de kommer till kritik mot spelare eller klubben.. Man måste ha lite nyans på det.
Det är ju ett allmänt känt problem att vi har haft problem med vårat läkareteam sedan tidigare. Både Wille och Haddad har sagt att vi har haft för bråttom att lira med dem när de vart fortfarande skadade.
Annons: