/fotboll/osk/forum/1472.aspx/fotboll/osk/forum/1472.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro widemarsh
2014-04-17 00:54
På det stora hela tycker jag vi ska vara stolta över grabbarnas insats. I stort sett är detta samma lag som med nöd och näppe klarade av att ta sig upp i allsvenskan i fjol, och vi håller ikväll relativt jämna steg med svenska mästarna. Detta trots skadelistan, med 4 startelvaspelare borta och ett spelsystem som man började jobba in bara dagar innan premiären. Vilken otrolig skillnad det är på Gerzic nu och i höstas, ber till högre makter att han är less på blåvitt och hellre stannar kvar här hemma även i höst och kanske karriären ut. Vi tvingar Malmö FF att backa hem, satsa på kontringar och maska för att få med sig 3 poäng hem. En hyfsat stor del i detta har Nordin. Men vi förlorar, och det är aldrig kul. Sett över hela matchen så hade oavgjort speglat insatsen på plan bättre, men Malmö har kvalité i de avgörande lägena. Samtidigt känns försvarsspelet från vår sida inte helt ok vid vare sig 1-0 eller 2-0. Att vi bara gör ett byte (Kalle inte särskilt lyckad tyvärr, väger för lätt idag) trots 2-0 underläge tycker jag inte om. Mer aktiv coachning på slutet där vi inte får det rätta trycket hade varit önskvärt. Flytta upp Moberg bredvid Hasani? Eller byta in Wikström och ha honom och Hasani på topp. Tycker synd om den backlinje som får stångas mot dom giganterna i luften. Varför inte chansa mot slutet, Peo? Domaren var inte bra, många helt obegripliga beslut, som till exempel världens klaraste hörna som blev inspark. Eller kapningen av Yasin som borde varit varning men inte ens blev frispark. Märkligt att förbundet tillsätter en domare som bor inom cykelavstånd från Malmö, tror dock inte den svaga insatsen berodde på det utan på att han helt enkelt var dålig. Som sagt, i returen vill vi ha en domare från Stora Mellösa!
Örebro Pedretti
2014-04-17 00:23
Tycker även att vårt inläggsspel inte funkade idag, speciellt på DG's och Dajjes kant.
Örebro Pedretti
2014-04-17 00:13
Vill först och främst säga att vi ÖSK'are inte ska vara besvikna, vi mötte Sveriges överlägset bästa lag rent spelmässigt var vi bra men saknade i de avgörande momenten skärpa och det menar jag både offensivt och defensivt.
Malmö FF har ju som sagt klass på alla positioner.
Vi ska vara glada över att vi spräckte Malmös nolla (det kunde ju inte Blåvitt göra)
Vi får helt enkelt ta ut vår ilska på Brommapojkarna på söndag!
Ponneby - Nytt guld 2014
2014-04-17 00:12
Tack for god match ikvall.

Sitter utomlands och sag matchen pa stream.

Jag har nyss last vad Jansson sa om er och jag haller med, ni visar fina kvaliteter och ni bor absolut sluta en bra bit ifran allt som heter nedflyttning.

Vi har tur ett tag I forsta, dar kunde ni tagit ledningen.

Haller med mlmc har under, det var jamnt.

Gerzic var grym hos er, igen tycker jag.

Valkomna ner till Malmo Stadion I host och lycka till tills dess!
Benny Böckling
2014-04-17 00:07
Kommer inte bli lätt när alla avstängningar pga gula kort kommer. Mittfältet är galet tunt.
Örebro pemo
2014-04-16 23:58
Ska inte ge någon kritik i kväll, men jag är impad av MFF. De har en klasspelare på varje plats. Och de har en vänsterfotad högerback och en högerfotad vänsterback, men det klarar de av.

Målen är ju också klass. Första målet kommer från två skapliga utlandsproffs. Perfekt inlägg och one-touch i mål. När vi får liknande chanser ( och andra lag ) så försöker man alltid att ta emot bollen.

Trots allt är jag lite besviken, men det går nog över.
Satte och funderade på ett byte vid 0-1 , men kunde inte komma på vem som skulle kunna ändra på spelet. Så vi får väl hoppas att denna 11:a inte åker på några skador, för det ser tunt ut bakom.

Sist vill jag bara "försvara" . Det var någon som skrev: -Varför är det alltid Hagge som får lägena och missar? " Ja, det beror på att han alltid vill.
Nästa match sitter bollen.

Annars håller jag helt med Minatankar , det du skrev efter matchen.
Malmö FF Misantropen
2014-04-16 23:50
Trodde att det skulle bli en relativt enkel seger mot er idag, men icke.
Tvärtom blev ni det klart tuffaste motståndet hittills. Fortsätter ni som idag blir ni en plåga för många lag och placerade högt upp i tabellen.
Malmö FF mlmc
2014-04-16 23:37
Ni förtjänar en bra gräsplan! Annars respekt, ni spelar bra fotboll.
En jämn kamp.

Väl mött!
Malmö FF Passa Höiland
2014-04-16 23:33
Jag blev väldigt imponerad av ert spel idag. Lycka till nu i serien.
Örebro Empes
2014-04-16 23:27
Till att börja med: Jag är stolt och besviken. Stolt att vara ÖSK:are för att vi spelat jämnt mot 2 tippade guldlag. Besviken att vi idag förlorar. Det som enligt min mening gör skillnad är att ÖSK-försvaret går bort sig och blir bolltittande vid MFF:s 2 mål. Vid första målet tycker jag att Daniel Björnkvist flyttar ut i press mot Markus Rosenberg alldeles för sent, sedan missar övriga försvarare att bevaka Molins vid bortre. Vid andra målet missar man att markera Jansson. Det här gör mig lite kritisk, för det känns lite som "juniormisstag". När detta är sagt må man också berömma MFF:s offensiv med 3 klass-spelare. Tyckte om att se Yasin utmana, och även att han sökte sig inåt planen - som vid målet - för att kunna hota med avslut. Något ÖSK använde sig av framgångsrikt förra året. Gerzic ser bra ut, att han inte fick chansen i Blåvitt säger mer om deras spelsystem än om Gerzic. Tycker även att Mensah var bra, även det också märks att han har sidor att utveckla. Men det kommer han att göra, bra nyförvärv. Nkili tycker jag hade vissa problem idag, men jag är likväl mycket glad att ha honom i vårt lag. Han kommer bara att bli bättre, underbar inställning. Tycker över huvud taget om att se ÖSK-spelarnas "shining"/utstrålning (för att använda en Hamrénsk vokabulär) - deras attityd är inte en nykomlings utan mera ett lag som vet de kan vinna mot alla. Det här tror jag vi kan tacka Ljung och tränarstaben för - för övrigt Sveriges bästa tränartrojka enligt min mening. (Ljung går nog så småningom vidare till större uppgifter om han vill.) Apropå "shining" - en som saknar det i nuläget är DG. Det är synd, så mycket som han har i sig. Tyvärr är jag inte säker på att det går att fram det i honom, men jag hoppas jag har fel. Hoppas det kommer. Ja, det var lite reflektioner.
Örebro En örebroare
2014-04-16 23:18
@ÖSK-SUPPORTERN (Öppna Plånboken Sköldmark):


Inte DG heller.
Nordin var bra men låg bakom 1-0 målet bakåt. Dålig passning till Yasin som borde vart till Hagge. Felpass kontring och mål..
Örebro ÖSK-SUPPORTERN (Öppna Plånboken Sköldmark)
2014-04-16 23:11
Björnkvist kan INTE använda sin vänsterfot alls.
Malmö FF Petrovic Petar In Bollen
2014-04-16 23:07
Är mycket imponerad av vad jag sett från ÖSK denna säsongen. Såg er match mot AIK och dagens match mot oss. Ni spelar en rolig fotboll med fint passningspel. Kommer titta på fler ÖSK matcher framöver. Lycka till så ses vi i Malmö i augusti. Och vem vet kanske blir toppmöte även då.
Örebro MMS
2014-04-16 23:02
Kul med Havanna, kändes bekvämt med en något "mognare" klack, bra stämning, hög intensitet och närvaro. Kommer definitivt att sitta där fler gånger!
Benny Böckling
2014-04-16 23:01
Lite spelartankar också.
*DG totalt under isen de två senaste matcherna, hoppades länge att han skulle bytas ut istället för Kalle under matchen men Kalle var ju lika dålig han när han kom in.
*Att Björnquist försöker använda sin höger vid varenda jävla anfall gör att alla anfall längs vänsterkanten stoppas upp. Byt plats på Hagge och Björnqust för inläggsspelet kan omöjligt bli sämre av det.
Örebro either/or
2014-04-16 22:58
@Matta:


Håller med. Nordin är i fantastisk form nu. Nästan lite jobbigt att vi redan är så beroende av en spelare som är på lån bara till sommaren. Jag hoppas verkligen att alla (inklusive Nordin) jobbar bakom kulisserna med att vistelsen i ÖSK blir permanent.
Benny Böckling
2014-04-16 22:55
Hatten av för Sportklubbens insats idag men ska man slå/ta poäng av MFF då gäller det att prestera på Max och det gjorde inte ÖSK ikväll.
Domarjäveln ska väl också nämnas, MFF spelarna faller som vantar runt om vid mittcirkeln matchen igenom men när ÖSK spelarna gör detsamma flera gånger om då blåser inte domaren en enda gång. Att han missade Yasins solklara frispark vid straffområdeslinjen+en hörna det får en att undra vafan blindstyret sysslar med.
Örebro Matta
2014-04-16 22:46
Glad//
Nordin ingen höjdare?
Förstår inte. Han var ibland i det mesta offensivt, gjorde knappt ett misstag
och jobbade hårt hela matchen. Det är som om Nordin skall bedömmas efter en annan skala än alla andra i ÖSK.
Örebro either/or
2014-04-16 22:38
Finns väldigt mycket rent spelmässigt att vara nöjd med idag och i matcherna mot Mjällby och AIK. Men något som oroar mig är lagets ineffektivitet. Det måste förbättras om vi ska försöka hänga med på övre halvan av tabellen. Idag kanske vi inte hade lika många direkt 100 %-iga målchanser som vi hade mot både Mjällby och AIK, men det känns stressat i avslutningslägena alltför ofta även idag. Från vissa enskilda spelare mer än andra, men jag skulle säga att det gäller allmänt också.
Malmö FF Hiphopkollektivet NL
2014-04-16 22:38
Heder åt ÖSKs insats ikväll. Ni kommer hamna på övre halvan i år.

Märks att ni har en tanke om hur Gerzic ska användas. Vägra lämna tillbaka honom till brottningsklubben...
Örebro Willy Foo Foo
2014-04-16 22:38
Får ge expressens länk istället då ;0)
Örebro Tvetov Nato
2014-04-16 22:37
Alla ni som testade Havanna ikväll och gillade det borde gå med i deras grupp på Facebook, om ni har facebook förstås. Se länk! Där diskuteras det hur hela grejen kan utvecklas etc. Annars kanske ni kan höra med Erik Wärlegård som styr i det där på erik.warlegard@oskfotboll.se med frågor så är jag säker på att han svarar med glädje. Jag sitter inte där själv, men jag ser gärna att det initiativet uppmärksammas och sprids vidare. Jag vet flera som var där första gången i kväll som tyckte det var riktigt kul, och kanske har det saknats en plats för det lite äldre gardet som känner sig lite malplacerade i det relativt unga gänget på Västra Stå. Får man igång den rörelsen och ger den några år kan vi mycket väl få två fina jämnstora klackar snart. Kan bli riktigt fett. ALLA TILL GRIMSTA!
Örebro Glad
2014-04-16 22:34
Tycker ÖSK gör en bra match, fattas lite i de avgörande lägena, Dajjen gör det riktigt bra, tog bort Rosenberg ofta, Oscar levererar som vanligt, Yashin utmanar och gör fint mål, Nkili lite vilsen idag, kan vi trumma på så här så blir det nog rätt gött framåt hösten, tyvärr var Nordin ingen höjdare idag men my match på måndag och då är det upp till bevis igen,forza ÖSK
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Malmö FF Fermat
2014-04-16 22:30
@Karlstruum:


Jag håller med. Men tyvärr är det många i "den ironiska generationen" som tycker det är roligt. Man ska alltså ta det med flera hinkar salt och förstå att denne Thomas egentligen menar tvärtom. Eller nåt.
Jag ber mest om ursäkt och tänker att det nog går över när han blir lite äldre.
Örebro Willy Foo Foo
2014-04-16 22:28
Malmö hyllar ÖSK Edit: Aj, den länken låg redan ute ;0)
Örebro ÖSK FANS
2014-04-16 22:27
Hmmm Jag tyckte Mensha var grym idag!!
Örebro jpsvartvitt
2014-04-16 22:26
Fy fan vad Malmö är bra.. Helt sjukt. Min magkänsla svek mig idag haha! Dom är alldeles för bra framåt alltså.. Sveriges bästa lag av en anledning..

DOCK så testade jag på sittplats Havanna och det var nog det roligaste på länge blir nog att fixa årskort om det fortfarande går.. Tacksam om någon vet... DOCK är jag besviken på folk som sitter där som puttade mig ett x antal gånger i ryggen för att man reste sig upp med alla andra som stod där..
Örebro En örebroare
2014-04-16 22:23
3+ idag ska jag dela ut.
1. Spelet, vi rullar bollen och vågar spela mot Sveriges bästa lag (utan tvekan)
2. Kubanerna och Ström klackledare- jag kritiserats oss kubaner efter Mjällby då det var riktigt dåligt emellanåt. Idag mycket bra sång trots underläge och Karl ström öser på riktigt bra, hoppas få se o höra hans röst mera.
3. ÖSK verkar ha respekten med sig på sin hemma Borg och vi borde alltid vara favoriter eller åtminstone inte underdogs på berhn.
Och nu 2-
1. DG snälla öva upp din vänsterfot idag var du så uppenbar och inte alls bra.
2. Peo kanske borde Bytt något? Vi slog långa bollar på slutet, ta ut Moe eller Mensah då och sätt in Wiken på topp.
Örebro Bäst när det gäller
2014-04-16 22:21
@Saywee:

Det ser onekligen lovande ut men jag fortsätter hävda att måste kriga 100 % för att hålla hela vägen. Vi blir nia:)
Malmö FF Eric P
2014-04-16 22:21
Ni är lätt det bästa lag vi mött i år!!
Annons: