/fotboll/osk/forum/1448.aspx/fotboll/osk/forum/1448.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro TommyS
2014-04-29 18:17
@Bastard on Parade:


Tittade precis på samma grej. Bytet Nordin/Wikström mot AIK ligger väl lite mellan stopptidsbyte och skada, Nordin hade kramp och signalerade för byte. De fyra taktiska bytena vi gjort har också gett resultat. Men det låga antalet byten är extremt, ÖSK har gjort 9 och DIF, HIF (som fått en match avbruten mot varandra) samt Gefle har gjort nästminst byten, 14. Det är ett stort gap. Visar på hur Peo värnat kontinuitet och om att spela de bästa vi har när truppen varit sargad. Kan nog komma en Kubanblogg på temat ikväll eller imorgon.
Örebro Bastard on Parade
2014-04-29 18:10
Tittade lite mer på bytena som ÖSK har gjort och de har skett i följande matchminuter:
45:e (Oscar Jansson utbytt p.g.a. skada)
90:e
89:e
78:e
69:e
90:e
63:e
47:e (Mensah utbytt p.g.a. skada)
62:a

Vi har alltså två byten p.g.a. skada (har jag missat något byte p.g.a. skada?), tre byten efter 89 spelade minuter och fyra byten där ÖSK bytt "frivilligt".
Örebro Godzilla Hårddisksson
2014-04-29 18:03
Skulle inte kunna bry mindre om ÖHK vinner guldet innan ÖSK. Det är ingen tävling. Plus att jag tycker att hockey är fullständigt ointressant.
Örebro Bastard on Parade
2014-04-29 17:58
@Xerzex:
Jag såg den också. De skrev även att ÖSK har gjort 9 av 18 möjliga byten och att det är klart minst. Jag gillar verkligen tränartrion, men det här är något som måste bli bättre. Talangerna kommer ALDRIG få chansen när (om) vi får tillbaka Berisha, RÅP, Crespo och Atashkadeh till speldugligt skick. Vi hade stora problem mot Brommapojkarna. Där fick 3st 95:or speltid, 1 spelare född 94 och ett antal andra 90-talister speltid. Visst ligger de sämre till i tabellen, men jag tror absolut inte att någon av Lukman Murad, Christer Lipovac eller Anton Westerlund skulle göra bort sig i ett inhopp, speciellt inte om de har ordinarie spelare omkring sig.
Örebro Xerzex
2014-04-29 17:48
Såg en intressant tweet.

Infostrada Sverige ?@InfostradaSE 3 tim
Antal tonåringar i Allsvenskan 2014:
Helsingborg - 6
Brommapojkarna - 5
AIK och Häcken - 4
Norrköping - 3
(...)
Örebro och Gefle - 0
Örebro "ÖSK-Karl (Rensa mer)
2014-04-29 17:26
Osvaldo
Sänt: 2014-04-29 16:54//

Mycket klokt skrivet!!!!

Xerzex
Sänt: 2014-04-29 17:13 /
Visst var det så, alla kontrakt gick ut samtidigt och vår dåvarnade sportchef blev så blåst. Så kan det gå om man tar in någon från en annan branch.

Det som är så kul nu är att vår tränartrojka inte skulle tillåta samma sak samtidigt som de gör underverk med spelartruppen.

ÖSK är på rätt väg (äntligen), men för att vinna guld måste vi ha det kapital som fanns 2010. Att nå dit är näst intill omöjligt, men ändå möjligt.

Nu går väl vissa i spinn igen, men jag är övertygad om att ishockeyn vinner stans första o största lagguld vilket jag hävdade redan 2010.
Örebro Xerzex
2014-04-29 17:13
Var det inte också så att ÖSK satt sig själva i en mycket, mycket olycklig situation med kontrakt på Bedoya, Porokara Alvbåge, Almebäck (kanske fler) som gick ut samtidigt och ingen av dem hade lust att förlänga. Då "tvingades" man sälja spelare alldeles för billigt och varken tid eller pengar fanns att ersätta dem på ett rimligt sätt. Eller så gick de som Bosmans med allt vad det innebär. Här ser jag en stor förbättring i hur klubben jobbar nu och vilket tidiga förlängningar med Yasin, Jansson och Holmberg skvallrar om. Noterade också att någon tränare i ÖSK skrev på twitter att "det har inte gått en vecka utan att någon U-spelare från träna med A-truppen". Även här känns det som att ÖSK är rätt ute och tror vi alla kan vara överens om att det finns några riktiga pärlor i ungdomsleden. Det är något som helt förändrats till det bättre under se senaste åren. Nu återstår också bara för PO att ge dem chansen i hetluften. Tror att Lipovac gör allsvensk debut inom kort.
Örebro widemarsh
2014-04-29 16:55
Lätt att haka upp sig på Helsingborgsmatchen, men mot Malmö var vi chanslösa både hemma och borta. 0-3 x 2 i dom matcherna. Är det kollapser eller bara att man hade en för svag trupp? Men ingen idé att älta det förgångna längre. Håller fast vid att Malmö var en klass bättre 2010, oavsett vilken tränare vi haft. Övriga lag var svagare, och vi lyckades komma 3:a. Trots att vi bara var en poäng närmre guldet än året innan. Guldet kommer 2015 istället :)
Örebro Osvaldo
2014-04-29 16:54
@Godzilla Hårddisksson:


Visst finns det fler skyldiga till att värvningar blev som de blev, men ytterst är det managerns ansvar att bygga av det som bjuds; att se till att spelsystem, inställning och spelarmaterial synkar. Vet inte hur instruktionerna såg ut för Rama, kan ju vara så att den uttalade taktiken var långa bollar på Bengt. Så helt säker är jag inte på att Rama sabbade för sig själv.

Fel av mig att använda mig av det värdeladdade ordet "prestigevärvningar", "värvningar" hade varit nog.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2014-04-29 16:38
Osvaldo// Håller med i en del men de floppade prestigevärvningarna vet jag inte om man kan lasta Sixten för. Många bör rimligtvis (jag jublade som tusan) ha jublat när Paulinho (ej Guara) blev klar. Att hans personliga situation skulle bli så trist kunde ju ingen ha förutsett. Valdet Rama var också en sjukt imponerande värvning som tyvärr Rama sabbade själv genom att enbart spela för sig själv. Men att han var och är en spelare med ett internationellt löpsteg, teknik och skott står utom allt tvivel. Grahnen är väl den enda ordentliga jättetabbe jag kan se när det gäller prestigevärvningar. Men som sagt, man blickar framåt! Det laget vi har på gång känns sjuuuuuukt spännande.
Örebro "ÖSK-Karl (Rensa mer)
2014-04-29 16:35
Osvaldo
Sänt: 2014-04-29 16:22 //

Helt rätt ;)
Örebro "ÖSK-Karl (Rensa mer)
2014-04-29 16:31
@ Willy Foo Foo:
Japp, det var ett av de få åren som dyker upp när vi kan ta Guld, men 0-3,-0-3, 3 förstörde allt, i en av matcherna fick även Sixten den briljanta idén att köra Norback som mittback??? Skitsamma, det är som det är. Nu är det väl tredje gången Sixten får sparken. Även det kan ju vara en framgång till att bli rik?! Vet att han inte brydde sig om ungdomarna, men den som verkligen fick oss på fall var "galenpannanan" Mosander. Nu har ju då två Finländarna försvunnit, tyvärr med en hel del pengar, men nya tränargardet gör underverk. Det är väl så enkelt att Finländare helst skall hålla sig till ishockey, vilket de med råge visat i Örebro ;)
Örebro Osvaldo
2014-04-29 16:22
@Godzilla Hårddisksson:


Det är framförallt bredden i Malmös trupp som imponerar.

Diskussionen om varför Sixten borde tagit guld 2010 är tämligen ointressant, det är alldeles för många om och men i den frågan. En intressant sak att diskutera är däremot att man inte lyckades hålla sig kvar på den nivån. Spelartapp får man alltid räkna med och ha en plan för. Och här gick det käpprätt åt fanders. Misslyckades med att kapitalisera på utflyttande spelare, floppande prestigevärvningar, skador och dålig tillväxt. Och det är i detta ljus jag kan se att det var rätt att Sixten fick gå; inte för att det inte blev guld 2010 utan för att det gick stadigt utför och det snabbt.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2014-04-29 16:04
Malmö FF:s guldtrupp 2010:

Målvakter

Sverige Johan Dahlin
Tjeckien Dušan Melichárek
Sverige Dejan Garaca

Backar

Sverige Daniel Andersson
Kamerun Joseph Elanga
Portugal Yago Fernández
Finland Markus Halsti
Sverige Pontus Jansson
Brasilien Ricardinho
Sverige Jasmin Sudic
Danmark Ulrich Vinzents

Mittfältare

Sverige Jeffrey Aubynn
Sverige Jimmy Durmaz
Brasilien Wílton Figueiredo
Sverige Jiloan Hamad
Nederländerna Rick Kruys
Sverige Guillermo Molins
Serbien Miljan Mutavdžic
Sverige Ivo Pekalski
Sverige Robert Åhman-Persson

Anfallare

Sverige Daniel Larsson
Sverige Agon Mehmeti
Sverige Alex Nilsson
Nigeria Edward Ofere
Sverige Dardan Rexhepi

Det var knappast frågan om att jogga hem guldet 2010 för ÖSK...
Kritiken mot Sixten Boström att han misslyckades 2010 genom att INTE bärga guldet är för mig obegriplig. Vi hade knappast bättre trupp än MFF. Men skitsamma, 2010 var 2010. Nu vill jag istället ha en bortaseger mot KFF.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2014-04-29 15:59
Sixten som landslagstränare är nog inte helt dumt. I varje fall jag har den största respekten för hans fotbollskunnande. Kan vara att han inte är den mest diplomatiska personligheten varav han funkar sämre som klubbtränare där den dagliga kontakten med spelarna är så mycket viktigare.
Örebro Willy Foo Foo
2014-04-29 15:35
@widemarsh:
Jag håller inte med dig. Tycker tvärtom att allsvenskan var svagare än normalt och Helsingborg slog vi väl med 3-0 (7-0) hemma och spelade ut dem efter noter. Nästa alla spelare i ÖSK var profiler och laget peakade. Dock varje gång man hade chans att verkligen ta täten rasade man ihop. Man hade inte riktiga vinnarkulturen Jag påstår inte att laget hade tagit guld med en annan tränare men jag påstår nog bestämt att laget hade potential till det och sett till motståndet i serien. Massa plötsliga kollapser med 0-3 i baken förstörde det. Jag tycker tvärtom att skulle ÖSK ta guld var 2010 ett ypperligt tillfälle
Örebro Willy Foo Foo
2014-04-29 15:30
@Osvaldo:


Som tillägg var också min känsla att han är bra med "Färdiga spelare" men sämre på att utveckla yngre. Astvald var väl den enda som kom in nedifrån på 4 år. Vet att Julle låg mycket i konflikt med ledningen om detta
Örebro Willy Foo Foo
2014-04-29 15:28
@Xerzex:Axen sa väl upp sig själv?
Örebro Xerzex
2014-04-29 15:21
@pemo:


Så sant, man vet ju aldrig riktigt hur kemin mellan tränare, spelare och fans kommer att funka. Vi får heller inte glömma vad som skedde 2010 då laget spelade seriens bästa fotboll och vi fick en chans till Europa. Sen fick det gå alldeles för länge med usla resultatet innan klubben agerade. Men tycker vi bör vara större än att bara kasta skit och minnas de dåliga Sixten-åren.

Kalmar har ett mycket bra lag och tycker detta känns som säsongs svårate match hittills (ja, svårare än AIK borta och MFF hemma). Vore skitbra om vi fick med oss ett resultat från Guldfågeln. Intressanta matcher-i-matchen blir ju på mittfältet där ungtupparna Holmberg och Hallberg möts samt luftrumsbataljerna mellan Wikström och Elm.
Örebro Osvaldo
2014-04-29 15:21
Har en känsla av att Sixten är en tränare/manager som är bra på att bygga framgång, men mindre bra på att vända motgång. Ideologiskt drivna tränare brukar ofta fastna i sin idé om hur fotboll ska spelas och klubbar drivas; och är inte unikt för Sixten/Sportklubben, ska bli intressant att se hur länge Pep/Bayern fungerar om minikrisen utvecklar sig. EDIT: Bara för att förtydliga, jag anser att Sixten var helt rätt när det gällde att etablera Sportklubben nationellt som ett lag som hör hemma i allsvenskan (hatar termer som "spelande lag" och "positiv fotboll").
Örebro widemarsh
2014-04-29 15:17
@"ÖSK-Karl (Rensa mer):


Tror inte ÖSK hade tagit guld 2010 oavsett tränare, Malmö och Helsingborg var verkligen en klass för sig det året. Även om vi körde över HIF i en match. Vi var 15 poäng efter Malmö, men kom ändå trea. Året innan var vi 16 poäng från guld och kom 6:a. Ingen större skillnad mellan de åren med andra ord.

Vi hade ett bra lag 2010, utan tvekan. Men det var inte tillräckligt bra för SM-guld.
Örebro pemo
2014-04-29 14:45
Svårt det där med personer. Kan ju bara påminna om att Axén fick sparken av GAIS och PEO fick sparken från HeIF.

Tror nog mer att Sixten skulle ha hand om ett landslag i stället för klubblag.
Eller också sälja glass på Barnens dag. :)
Örebro "ÖSK-Karl (Rensa mer)
2014-04-29 14:43
@Godzilla Hårddisksson:


Vi är helt överens ;) ;)
Örebro "ÖSK-Karl (Rensa mer)
2014-04-29 14:40
@ernot:


Varför blir man inte förvånad? Mannen som såg till att ÖSK som bäst fick lilla silvret trots att sponsorerna stod i kö och fotbollen dominerade stan. Tänk om vi hade haft den trupp Sixander förfogade över med dagens ledare. Snacka om guldvittring och talangerna kvar hos ÖSK.

Finns ett antal tränare jag aldrig vill se hos ÖSK, den ena var (Sixten) som var tänkt till KIF Örebro, den andra är Tony Gustavsson som nu har problem med att få ut lönen hos Tyresös damer.

Tränarna är ju navet i en klubb, är därför mycket tacksam att ÖSK insett det och samma sak gäller ÖHK som även de insett det.
Örebro PELLE LKPG
2014-04-29 13:32
@Sparkabolleninimål:


Någon som är förvånad att AIK får mest frisparkar med sig.
Djurgården djurgården.eu
2014-04-29 13:15
Hej har en ny öppnad blogg, den handlar visserligen mycket om djurgården men även de svenska landslagen som ni kan läsa om ifall ni vill.
Hoppas ni ska tycka den är intressant i alla fall.
Kommer bygga ut den mer och mer så att den ska passa mer för alla.
Örebro Sparkabolleninimål
2014-04-29 12:48
@Xerzex (Örebro) Absolut, därför jag blev så förvånad att han ändå var på topplistan :)
Postat via SvenskaFans-appen
Djurgården Vännäs SM-Finale SudraMCXIV
2014-04-29 12:16
Hej!
Efterlyser någon som vill snacka resturanger i en gruppdiskussion på city konferens i Örebro! Man får mat och 500 kr i lön för 2 timmars snack! Skicka pm vid intresse!
Örebro Xerzex
2014-04-29 12:16
Hur tror ni PO resonerar kring startelvan mot Kalmar om alla (Nkili, Mensah och WIkström) är hundraprocentigt redo för spel? Själv tar jag endast för givet att Oskar vaktar kassen, att Yasin spelar högerytter och att Kalle får fortsätta på mittfältet. :)
Örebro Xerzex
2014-04-29 11:29
@Sparkabolleninimål:


Samtidigt känns det som att han inte får alltför mycket gratis av domarna. Tänker bl.a. på de två straffsituationerna mot AIK och ett några dueller mot MFF.
Annons: