/fotboll/osk/forum/1433.aspx/fotboll/osk/forum/1433.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Nikkiz
2014-05-08 20:23
Bruten hans tror man enligt tv... Pinsamt att de bara blev gult
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Mr. Milton
2014-05-08 20:20
Ok så mordförsök på målvakt är bara värt en varning numera? Bra domarn......

Vuxet att som lagkapten attackera motståndarnas målvakt. Seriösa killar i FFF!
Örebro Nikkiz
2014-05-08 20:18
Sen in i situationen och sparka på Janssons hand..
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pedretti
2014-05-08 20:08
Neej! Vad gjorde dem med Oscar!?
Örebro Nikkiz
2014-05-08 20:00
Sömnpiller....
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Godzilla Hårddisksson
2014-05-08 19:49
Segt spel. Måste få in lite speed i spelet. Nordin inte alls lyckad idag tyvärr. Kom igen nu sport!
Örebro Pedretti
2014-05-08 19:41
Tycker inte Nordin Gerzic har varit bra den här halvleken, kan förbättra mycket tills andra halvlek börjar!
AIK Saywee
2014-05-08 18:59
FFF ser ut som Degerfors, det här kommer att bli bra :)
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-05-08 18:43
Jag har en oförklarlig känsla av att vi vinner rätt stort ...
Postat via SvenskaFans-appen
Benny Böckling
2014-05-08 18:07
Skulle inte bli förvånad om Rodevåg sänker ÖSK ikväll men spelar ÖSK som mot Åtvid i första då blir det utskåpning.
AIK Saywee
2014-05-08 17:24
Alla spöken skall bort !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Svartvitt forever
2014-05-08 17:18
Mjällbyspöket är dött. I kväll är det dags att ta död på Falkenbergsspöket också!
AIK Saywee
2014-05-08 16:49
Regnet har upphört och temperaturen stiger :) Alla till BA !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2014-05-08 16:30
Falkenberg är ett lag vi ska vinna över, i alla fall på hemmaplan. Jag tror på vinst ikväll och tror den blir odiskutabel. Heja SportKlubben!
Örebro widemarsh
2014-05-08 16:13
Håller med, oerhört viktig match ikväll som skulle kunna definiera resten av säsongen för oss. Vinst och vi har häng på toppen samtidigt som vi skapar en fin lucka ner till botten. Förlust och vi kan bli indragna i de nedre regionerna. Dessutom en match vi "ska" vinna, alltid läskigt med såna matcher.

Beroende på övriga resultat ikväll kan vi vara allt från:

3 poäng till serieledning/9 poäng till kvalplats
till 8 poäng till serieledning/4 poäng till nedflyttningsplats.

Alla till vallen, nu skrämmer vi bort det lilla FFF-spöket!
Örebro go_osk (We are on the road again!)
2014-05-08 16:02
Dagens match är extremt viktig. Vid vinst har vi bra utgångsläge och bra häng på toppen. Om det däremot blir poängtapp är vi fast förankrade i mitten. Hoppas ÖSK förmår att hålla spelet uppe under hela matchen!
Örebro Sparkabolleninimål
2014-05-08 15:54
Bara jag som väntar på inför artikel?!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bäst när det gäller
2014-05-08 15:47
TommyS: Jag tycker det är intressant att du ställt frågan till SvFF, om så bara för att markera.

Samtidigt tycker jag detta är en ickefråga. Detta har i mitt tycke mycket lite med de principer som bärs upp av EU-rätten att göra. Nordins fria rörlighet som fotbollsproffs begränsas inte av att han inte spelar mot IFK om det var en förutsättning för att lösa ett lån. Sen måste så klart EUFA ge uttryck för en hållning som sätter den fria rörligheten i centrum men det är något helt annat.
Örebro Aspen.
2014-05-08 15:47
Är det match i kväll ? Eller är det någon typ av förhandling?
Örebro TommyS
2014-05-08 15:15
OK, kan inte hålla mig helt borta.

1. ÖSK FANS. Varför skulle detta försvåra en övergång? Ska IFK Göteborg säga till ÖSK att nja, vi vill nog inte sälja Nordin till er eftersom ni har en supporter som bad SvFF att titta på en klausul i vårt tidigare låneavtal? Förefaller orimligt. Snarare ökar det väl sannolikheten för att Nordin säljs snarare än lånas ut igen.

2. WFF, angående Gentlemen's agreement. Farligt att ingå och ännu farligare att stå fast vid avtal som befunnits strida mot tävlingens integritet. Kan leda till sanktioner. Se på UEFA:s uttalande.

Hur jag än vrider och vänder på detta kan jag inte se hur mitt agerande skulle skada ÖSK. Antingen händer ingenting/SvFF säger att klausulen är ok (svårt att se hur de motiverar det, men ändå) och då har vi ett nollsummespel. Eller så säger SvFF något mjukt och då kan ÖSK låta bli att spela Nordin för att upprätthålla förtroende med IFK, eller välja att spela honom och möjligen reta upp IFK men utan sanktion. Då har ÖSK ökat sina valmöjligheter men omöjligen hamnat i en sämre sits. Eller slutligen så säger SvFF som UEFA att den här klausulen är solklart ogiltig och får inte förekomma och vi kommer att sanktionera dem som upprätthåller en sådan överenskommelse. Då har ÖSK inget skäl att bänka Nordin och IFK kan inte lasta ÖSK för att man följer en tydlig markering från SvFF på fråga som uppkommit utan aktion från ÖSK:s sida.
Örebro Marquis de Sade
2014-05-08 14:43
@ÖSK FANS:
Måste faktiskt hålla med här. En orkan i ett vattenglas - och är det verkligen hela världen om de nu kommit överens om detta och det är en knäckfråga om vi skulle få låna eller inte? Lägg ner.
Örebro ÖSK FANS
2014-05-08 14:03
TommyS

Det blir ju inte lättare att få hit Nordin efter sommaren om förbundet är på Göteborg i frågan.....Förstår inte varför vi ska lägga oss i saker som ÖSK och Göteborg och ÖSK kommit överens om...

Bra jobbat.....
Örebro Tom Hell
2014-05-08 13:25
@ Willy Foo Foo:


Nej, det tror inte jag heller. Och det är klart att om nu SvFF kommer fram till att man inte får skriva in sådana här klausuler så kan de förstås ske utanför pappret i fortsättningen.

Men i övrigt är det klart att det finns ett problem; klubbarna sätter ju hinder för spelaren, motståndarklubben och arrangemanget. Det bör man inte ta lättvindigt på även om det i de flesta fall inte har den stora betydelsen.
Örebro Willy Foo Foo
2014-05-08 12:53
@Tom Hell:
Det är ju inte direkt en miljonaffär man tar i hand på utan en sidoöverenskommelse medan själva utlåningen så klart måste ligga i avtal. Om uppgörelser är icke är godkänd juridisk så¨har man nog inget mer att gå på en handskakning. Det finns inte på kartan att ÖSK skulle kasta in Nordin om klubbarna och Nordin har en muntlig överenskommelse att inte spela den matchen. Allt annat är bara massa OM spekulationer och juridisk tjafs i detta fall. Det finns inga problem för någon part i detta mål utan att vi måste skapa dem Gentlemen's agreement: Gentlemen's agreement är en överenskommelse (avtal) utan skriftlig bekräftelse och som bygger på ömsesidigt förtroende. Wiki
AIK Saywee
2014-05-08 11:53
WFF, 11:34, instämmer !
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Tom Hell
2014-05-08 11:51
Tror inte att man nöjer sig med uppgörelser som enbart fastställs genom handslag. Det är precis som i affärsvärlden att dokumentation är A och O.
Stugägare Kenneth Lindeman
2014-05-08 11:44
usch, FFF känns som ett boggiegäng...
Örebro Willy Foo Foo
2014-05-08 11:34
". Två parter kan inte avtala om vad som helst. Av den anledningen har alla rättsordningar ogiltighetsgrunder. Om man kommit överens om att något som är ogiltigt har man i rättslig mening inte kommit överens om det - den klausulen ska betraktas som om den aldrig funnits. Därför kan man inte kräva något vite för att part brutit mot en ogiltig klausu"

Nej man kan kanske inte skriva in vad som helst i ett kontrakt. Men
man kan komma överens om vad fan (nästan) som helst. Ett handslag och klart. Det behöver inte skrivas in klauser ens

Accepterar alla tre parter den överenskommelsen (kubbarna + spelaren) så är det klart. Då spelar inga paragrafer i uefa någon roll. De blir ignorerade.

Sedan kan ju t ex ÖSK och Nordin senare strunta i den överenskommelsen men då lär det vara sista gången ÖSK får låna en spelare av dem. Det lär inte händaÖrebro TommyS
2014-05-08 10:57
Jag har visst skapat en del debatt vilket är intressant även om många missuppfattningar florerar. Låt mig kommentera några av dem, och lägga till något av ett logisk-etiskt resonemang.

1. ÖSK har inte "sprungit till förbundet". Jag har gjort det. Förbundet har svarat att en kommitté tittar på det. Vi får se om det blir något ytterligare. Jag utgår ifrån att förbundet tycker att det är angeläget att klargöra läget i och med UEFA:s uttalande. Något annat vore utomordentligt fegt och klubbar skulle fortsatt leva i ovisshet.

2. UEFA tycker att deras regelverk är klart även om, precis som BoP påpekar, det inte finns någon tydlig reglering i just denna fråga i UEFA:s Disciplinary Regulations. UEFA, antar jag, gör sin tolkning utifrån den allmänna principen om matchers integritet.

3. Vad som står helt utom tvivel är att UEFA:s Disciplinary Regulations gäller för SvFF, IFK Göteborg och Örebro SK. Vad SvFF har att ta ställning till är därför om man ska följa UEFA:s uttalande eller göra en annan tolkning av regelverket.

4. Två parter kan inte avtala om vad som helst. Av den anledningen har alla rättsordningar ogiltighetsgrunder. Om man kommit överens om att något som är ogiltigt har man i rättslig mening inte kommit överens om det - den klausulen ska betraktas som om den aldrig funnits. Därför kan man inte kräva något vite för att part brutit mot en ogiltig klausul.

5. Det stämmer att klausuler som dessa har varit vanligt förekommande. UEFA satte därför ner foten i fallet Courtois, fastän det rörde sig om ett cupmöte och alltså påverkar tredje part mindre än en seriematch. Chelsea - i alla fall Mourinho - accepterade UEFA:s uttalande och insåg att vitesklausuler som fanns inte kunde aktiveras. Varken Mourinho eller Abramovitj känns som urtypen för kuvade slagpåsar som inte vågar stå upp för sin rätt.

6. Om Nordin skulle spela på söndag och få ett friläge i slutminuten utgår jag ifrån att han kommer att försöka göra mål. Courtois gjorde två mycket bra matcher mot Chelsea och var troligen en avgörande faktor till Atletico gick till Champions League-final.

7. Visst är det bra när sunt förnuft får råda, men alla är inte överens om vad som är sunt förnuft. Då kan det vara bra att ha ett överenskommet regelverk att luta sig tillbaka på. Ger regelverket inget tydligt eller ett uppenbart oskäligt svar måste man tolka och då kommer det sunda förnuftet i spel. Vems? I det här fallet, om det går hela vägen, tror jag att absolut sista instans är CAS, en skiljenämnd skapad av UEFA,

8. Rent etiskt hamnar de som tycker att klausuler som dessa är ok i gränsdragningssituationer. Jag tror inte att någon av er skulle uppskatta om vi t.ex. hade ett lag som kunde vinna ett SM-guld men att en konkurrent med djupa fickor lånat ut en eller flera spelare till samtliga övriga lag med en "Nordinklausul". I match efter match skulle det laget stöta på enklare motstånd. Vissa kanske säger "men nu är det ju inte så i det här fallet". Kanske inte. Men var går då gränsen för när man otillbörligt satt konkurrensen ur spel? För mig är UEFA:s uttalande därför vettigt. Andra kanske säger "så mycket kommer utlåningar aldrig sättas i spel så resonemanget är hypotetiskt". Kolla då på Olympiakos.

9. Att ÖSK skulle straffas för vad man överenskommit med Degen om Astvald för ett år sedan är orimligt.

Därmed lämnar jag debatten för denna stund, återkommer om någon utveckling i frågan sker. Men fokus så klart på vad som händer på planen, först nu mot Falkenberg. Jag gissar på samma 11 som senast men att Nkili kommer in relativt tidigt i andra halvlek vad som än händer.
Örebro Tom Hell
2014-05-08 10:39
Jag träffade f ö Hagge häromsistens och fick lite intressanta kommentarer kring hans ÖSK-hjärta och tiden i Djurgården. Se länktipset för den som är intresserad.
Annons: