/fotboll/osk/forum/1426.aspx/fotboll/osk/forum/1426.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2014-05-11 23:23
Pedretti, vi är två som rycker så. Laget började med spelare som påminde om koner, men växte in i matchen och tog till och med över i andra. Men avslutningen, varför skickades inte Wiken upp, varför stod mittbackarna med händerna på höften och tittade på när IFK maskade vid hörnflaggan i tre minuter och varför byttes DG ut mot Kalle? Synd att vi missade en poäng, den hade vi varit värda.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Aspen.
2014-05-11 23:18
Intervju med Peo efter dagens match. Han ser matcherna lite väl vinklat tycker jag. Det gör att intervjuerna inte ger någon information.
Örebro Pedretti
2014-05-11 23:05
Bara jag som tycker att slutforceringen uteblev helt och hållet när D.G gick ut? Med tanke på att det flöt på rätt så bra på vänsterkanten idag...
Kalmar kapten bölja
2014-05-11 22:50
@Alltid Örebro:

Gnäll, gnäll, gnäll... Vi är Sveriges Chelsea!
IFK Göteborg Weimar
2014-05-11 22:33
@DaSa:


behövs inte alltid så enormt mycket för att tappa balansen om det träffar stödjebenet, sen ska ju heller inte det faktum om han ramlar eller inte vara avgörande för om det blir straff...

får han en spark över benen och därmed tappar kontrollen på bollen lär det ju va straff ändå,
AIK Saywee
2014-05-11 22:14
Skapliga hörnor idag :)
Postat via SvenskaFans-appen
Benny Böckling
2014-05-11 21:51
Eftersom Crespo fick ett såpass långt inhopp måste han väl ses som spekulant till en startplats mot Gefle? Hoppas på det iaf, skulle då vilja se han och Pode på topp. Både Kalle och Hasani är inne i svackor tycker jag medan Pode faktiskt såg bra ut idag.
Dagens förlust svider ändå rätt bra. Vi skulle haft en pinne.
AIK Saywee
2014-05-11 21:14
Tror inte vi blir ett bottenlag 2014 Tror inte att vi vunnit med Nordin i laget Tycker att Rinne var bäst Publiksiffran på drygt 7500 var klen Avslutningen från vår sida blev klen, kunde inte Peo påverka den ?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro DaSa
2014-05-11 20:56
Och hur var det här? / Vet inte hur du får ihop att Nkilli skall ligga ngr meter bakom Jakob hela tiden och inte för ens i sista stund löpa fullt. Min minnesbild var att om han hade haft koll bakåt så skulle han sett att Jakob stod och viftade och ville ha bollen flera sekunder tidigare. Men sen är inte jag tränare eller vet vilka order han fått så borde kanske inte uttala mig:)
Örebro DaSa
2014-05-11 20:53
IFKarelin/ Om man kollar reprisen så skulle en normal människa eller fotbollsspelare med lite heder i kroppen klarat av att hålla balansen efter närkontakten som är. Vet att det tillhör sporten att försöka fuska till sig fördelar, speciellt om man spelar för IFK Fuskeborg så är det ngt genomsyrat er anrika förening senaste åren. Tänker bl.a. på den patetiska filmning som Selakovic gjorde på Nordins "knock-out" slag för ngt år sedan eller era "skatteupplägg". Men som jag skrev i mitt inlägg så vann ni välförtjänt, grattis!
Örebro Och hur var det här?
2014-05-11 20:34
Det såg ganska bra ut innan det blev lite lojt försvarsspelet vid 2-1. Helt klart är att Nkili ligger ett par meter efter sin gubbe, målskytten. Skulden ligger dock till stor del på Crespo som inte tar många steg in i pressen tidigare i situationen. Hade han skyndat sig dit så hade passningen inte kunnat tajmas lika bra eller iaf fördröjts med någon sekund och då hade kanske Nkili hunnit ikapp. Ska väl påpeka att jag inte sett mer än en repris så jag kan vara helt snett på det.

Det jag ville ha sagt var väl egentligen bara att en spelare ofta ligger efter p.g.a. en annan spelare har slarvat i läget innan. Problemet är bara att man lätt bara tittar på killen som är inblandad i slutet av situationen, i det här fallet Nkili.
Örebro go_osk (We are on the road again!)
2014-05-11 20:30
Vi kommer igen! Något som var positivt idag var att Peo för första gången i år hade bra bänkspelare att tillgå. Om vi löser Gerzic i sommar (vilket jag räknar kallt med efter C more´s intervju) så blir det övre halvan.
IFK Göteborg IFKarelin
2014-05-11 20:22
@DaSa:


Han är snabb och gör det bra när han viker åt höger. Det är horribelt försvarsspel av mig. Jag råkar träffa honom, solklar straff, säger Moberg till C More.
Örebro DaSa
2014-05-11 20:07
Sen så tyckte jag att straffen kändes jävligt billig, men klantigt av Moberg att sträcka ut benet. Tror fan i mig att Rinne att tagit den även om den hade gått på mål...
Örebro DaSa
2014-05-11 20:06
Känns jävligt surt men samtidigt var vi inte värde en pinne idag. Precis som either/or var inne på så känns det som vi inte har spelarna för att spela det spel vi vill spela. Har varit inne på det tidigare att när tempot ökas så hinner inte spelare som Nkilli, Sam, Pode med. Speciellt de senare två tyckte jag gjorde dåliga insatser, Sam kan bättre och Pode är ju även kass på sin vanliga position. Jag tycker att Nkille får ta på sig 2-1, skulle han löpt hem redan i första läget så skulle Jakob aldrig stått helt fri.

Sen så håller jag med om att nya ytterbackar behövs, men om nu pengarna enbart räckte till en spelare och vi då valde Nordin så måste det ses som en¨tt grymt bra val.

En annan sak som slog mig i denna match var hur ofta vi tappar boll vid våra egna inkast. Både på offensiv och defensiv planhalva så står alla helt stilla och vi tvingas kasta en chans boll i riktining mot Hasani.

För att avsluta inlägget med ngt positivt så tyckte jag att Rinne efter en lite skakig start spelade upp sig rejält. Tror inte att vi kommer att behöva sakna Oskar allt för miycket. En annan spelare som jag vill lyfta är Saied, jag tyckte han var grym idag. Tror delvis att det beror på att Nordin inte är med då lite väl mycket av spelet går via honom.
Örebro either/or
2014-05-11 19:44
Jag är ändå glad att jag inte är supporter till IFK eller AIK. Hur kul är det att hålla på ett lag där det inte finns någon (i alla fall synlig) ambition och långsiktig tanke bakom sättet man spelar fotboll? I AIK så hoppas man på att de individuellt ganska duktiga spelarna ska lösa det utan någon egentlig speltaktik alls. I IFK är det motsatt så att en i huvudsak spelförstörande taktik är allt som finns och på det sättet stryper de få kreativa spelare de har. Lite hårddraget...

Säga vad man vill om ÖSKs kvalitéer, men en tydlig tanke och strategi finns helt klart från tränarteamet. Högt bollinnehav ända nere från backlinje och framåt och på det sättet styra tempot i matchen. Idag såg det väl stundtals minst sagt inte lysande ut, och ibland kan jag fundera på om vi har tillräckligt skickliga spelare på vissa av positionerna för att spela den typen av spel, men jag gillar ändå ambitionen skarpt.
Örebro Aspen.
2014-05-11 19:38
bytet av DG mot Kalle är svårt att förstå när det sker. Omöjligt att förstå efter matchen.
Örebro Alltid Örebro
2014-05-11 19:38
@Call For Rain:
Tror inte vi riskerar att vara i botten i höst... Tycker vi (trotts vissa bottennapp ex Falkberg, BP) spelar bättre fotboll än hälften av lagen i serien... Sakknas lite efektivitet och så måste vi sluta slarva så extremt mycket! Ha i åtanke att i princip hela vårt inermittfält saknades idag (Åhman-Persson, Nordin) samt att vår tänkta målgörare Kamara vart skadad. Med dem i startelvan är vi ett betydligt farligare och säkrare lag, sen kommer vi ju inte slåss i toppen... Men en 7-8 plats är helt realistiskt med full trupp då det finns mer "svaga" lag i allsvenskan än någonsin i år. Jag är inte ens orolig!
Örebro ÖSK FANS
2014-05-11 19:35
Nkilii tycktr jag var bäst....hans förtjänst att det blev lite jämnare...
Örebro Devo
2014-05-11 19:35
Och klart att de maskade, Stahre hyffsat pressad, både av tabelläget ( herregud de är ju Blåvitt det säger väl sig självt att de borde leda AS och spela CL) och av att inte göra bort sig nu när Nordin har kritiserat dem.

Ska bli så skönt att få tvåla till dem på Behrnabeu!!
Örebro Devo
2014-05-11 19:32
Håller helt med, vänsterbackar prio 1 i sommar. Kan absolut inte tycka att Blåvitt var bättre i det stora hela. 2-1 målet Björnqvist markeringsmiss som var upprinnelsen och därtill Wikström som gör som de allra flesta Pojkar 10 gör, tittar på bollen istället för motståndaren. Nkili....allvarligt, var det ingen som ringde på referenser?
Örebro Xerzex
2014-05-11 19:32
Herregud IFK Göteborg maskar och håller på. Känns också som att deras "spelidé" gick ut på att enbart att utnyttja våra misstag. Och våra misstag var dessvärre många.

Tre minuters stopptid är ett skämt med alla skador, bollkallar som maskar, målvakt som maskar och fem byten. Glädjande dock att konstatera att det lag jag ogillar mest i Allsvenskan, IFK Blåvitt, inte kommer ha något med toppen att göra denna säsongen. :)
Örebro Glad
2014-05-11 19:30
Tycker ÖSK gör en ok match vi har i daxläget inte ett lag som kan vara med topp 5, så efter förutsättningarna tycker jag det är bra, Rinne gör en bra debut, med lite tur hade vi stulit 1pinne, bara bryta ihop och låta Gävle få sota :)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro either/or
2014-05-11 19:30
Trist...Onödigt att 2-1 målet kom när det kom. I det läget kändes ÖSK som det bättre laget. Sett över hela matchen så kanske inte en uddamålsförlust är direkt orättvist. Första halvlek var inte bra från oss... Trevligt ändå att se Rinne så säker. Det här kommer han klara galant! Jag tycker annars att Moe är ÖSKs bästa spelare idag. Han tar över Nordins roll som spindeln i nätet på mittfältet. Kanske inte på samma sätt som Nordin förstås, men ändå klart bra. Moe har dessutom en väldigt stor arbetskapacitet och jobbar på bra defensivt också.
Örebro rirobban
2014-05-11 19:27
Sen allt maskande från göteborg i slutet... exakt samma grej som hände i Trelleborg för flera år sedan när ÖSK maskade i slutet, då la domaren till 3 min till och TFF hann kvittera!!! Fick vi några extra 3 min mot göteborg!?
Call For Rain
2014-05-11 19:26
Tycker att grabbarna kämpade bra idag, men man är helt enkelt inte bättre än resultaten visar. Blir en oerhört tung höstsäsong med strid om nytt kontrakt in i det sista? Det man kan ta med sig från matchen är att hörnorna blev farligare när Gerzic INTE slår dom. Hoppas att vi kan knipa poäng av Gefle på måndag.
Örebro Alltid Örebro
2014-05-11 19:26
Göteborg och Kalmar tråkigast i allsvenskan... Sånt spel som gör att Sverige tappar mark inom fotbollen och som skrämmer bort publiken! ÖSK tar igen detta mot Gefle, bra att Krespo är tillbaka!
Örebro rirobban
2014-05-11 19:24
Med Nordin hade vi vunnit!

Varför har vi ingen riktig vänsterback!!!!??? Om det ska se ut såhär så kan vi lika gärna ta tillbaka Wowoah!

Dock kändes våra hörnor farligare idag än vad dom gjort på länge.

Pode gör inte bort sig, snarare tvärtom. Allt såg ganska bra ut, så jag vet inte varför PeO började experimentera med uppställning och spelare. Både Pode och Gustavsson såg giftiga ut, båda byter han ut!
Benny Böckling
2014-05-11 19:23
@ÖSK FANS:

Ja är inte en vänsterback prio ett i sommarfönstret då vete fan.
Örebro Bastard on Parade
2014-05-11 19:22
@Benny Böckling:
IFK Göteborg är inte ett topplag. Aldrig någonsin att de kommer slåss i toppen i år. Det kommer å andra sidan inte vi göra heller.
Annons: