/fotboll/osk/forum/1423.aspx/fotboll/osk/forum/1423.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Gudjonsson
2014-05-14 14:50
Willy Foo Foo 10:58 // Hur vet du att det inte sinar?

Att som nykomling i Allsvenskan få spela på vänsterbacken och inte kunna slå ett inlägg med vänsterfoten inför 5-7 000 personer på läktarna tar på självförtroendet.

Jag såg även rätt många träningsmatcher med DB som högerback. Det är inte samma kille som jag ser på planen nu.

Du ser någonting annat WFF, förklara gärna vad du själv har observerat i hans spel som tyder på samma starka självförtroende som han hade på försäsongen.
Örebro Pedretti
2014-05-14 14:43
@minatankar (för sm-guld):


Fixa hit Marc Van Heerden, den killen gjorde ett stort intryck på mig under de matcherna han fick spela på försäsongen!
Örebro Willy Foo Foo
2014-05-14 13:27
@TommyS:


Intressant att man av hur laget är uppsatt på papperet tycks vilja köra 4-2-3-1 med Crespo som spets. Kan ju råka stå så bara iofs eller något tillfälligt pga provspelarna
AIK Saywee
2014-05-14 12:15
Hoppas att vi slipper skador i kvällens match.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro TommyS
2014-05-14 12:02
Ny artikel ute på hemsidan om u21 nu.
Örebro TommyS
2014-05-14 11:56
Mina tankar, jag håller med. Och vill man inte att truppen ska växa tror jag att Wiktorsson kommer vara för långt ifrån en startplats för att behövas i truppen om vi får in en vänsterfotad vänsterback. Degen däremot skulle kunna ha mycket nytta av honom såsom deras försvar fungerat hittills så en väldigt tydlig win-win där. Men först behöver vi vänsterback in och frågan är vad som finns där? Är vår sydafrikan fortfarande aktuell?
Örebro TommyS
2014-05-14 11:51
Aspen, sidan har tagits bort, antar att Wärle rättar till och lägger upp igen?

Vad jag minns tre lokala provspelare, RÅP, Nordin, Nkili, Crespo, Wiktorsson, Ludde, Berisha (och frågetecken på Kalle) från a-truppen, Ekstrand-Hamrén var med, likaså Felix Möller, där tar minnet slut.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-05-14 11:35
Räknar man med att de skadade spelarna kommer vara i matchform efter VM-uppehållet, tycker jag klubbens prioriteringar borde vara självklara:

1) Köpa loss eller fortsätta hyra Nordin.
2) Värva vänsterfotad vänsterback av hög /potentiell/ klass.

De enda vänsterfotade spelarna som skulle kunna vara aktuella på vänsterkanten i nuvarande trupp är, vad jag vet, Wiktorsson och Saeid. Det räcker tyvärr inte.
Örebro Aspen.
2014-05-14 11:20
@TommyS:


Länken fungerar inte. Hittar inte artikeln på officiella. Kan Du kopiera namnen hit?
Örebro TommyS
2014-05-14 11:18
Sedan listar man 18 man, säger att truppen innehåller 19 man men ska bantas till 18, och lägger till en bild med bildtext som säger att Kalle H är med fastän han saknas på listan. Wärle, kan du kolla vad som gäller?

Vad som verkar tydligt är att Wille inte är tillgänglig. Är det smällen han fick inför matchen mot Kalmar som spökar eller är det något annat?

Intressant med provspelare, någon som känner till någon?
Örebro Kardinalen
2014-05-14 11:16
Vad pemo nog menar med sitt biljettpris-inlägg är att ÖSK behandlar oss ÖSK-supportar som imbeciller och lättlurade jäklar när de använder ord som rabatt när det inte är det det handlar om.
Örebro Aspen.
2014-05-14 11:15
Om Berisha, RÅP, Crespo och Attashkade är med i dagens U21-match kan vi få ihop ett ordinarie A-lag till omstarten efter juli.

Att göra eventuella förstärkningar under sommaren är inte lätt då v inte vet ett ordinarie lags kapacitet mot AS-motstånd.
Örebro TommyS
2014-05-14 11:12
Blev mycket riktigt en intressant trupp. Välkommen RÅP!
AIK Saywee
2014-05-14 11:08
Motgångssupportern (Örebro), 23:36, intressanta funderingar från dig. Klubbhjärta finns främst hos de som betalar, typ medlemmar och supportrar, samt ibland hos vissa sponsorer. Beträffande de som avlönas, gäller oftast något annat, blir man som anställd bjuden det dubbla, ja då behöver man inte tveka. För att vinna sympatier eller popularitet hos supportrar, samt ha en bättre möjlighet att komma tillbaka, så kan det vara lämpligt att visa sitt hjärta för den klubb man lämnar.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Willy Foo Foo
2014-05-14 11:07
@minatankar (för sm-guld):
Minst sagt, finns hela tiden en baksida på myntet och vilka spelare/spelartyper laget har tillgängliga kan förändra åsikten om hur "man bör spela"
Örebro Willy Foo Foo
2014-05-14 10:58
@Gudjonsson:


Hur vet du att hans självförtroendet sinar? Hitintills har han ju ett orubbligt förtroende hos tränarna och spelar alla matcher?
Örebro TommyS
2014-05-14 10:26
Håller med om att U-21 är spännande. Antar att spetsgruppen som alla spelade igår får vila (kanske Ekstrand-Hamrén får lite mer speltid) men många från A-truppen kan ju faktiskt vara aktuella, de du nämner plus Kalle H (Kalle och Crespo räknas dessutom inte med i överårigakvoten).

Om 4-4-2 så hoppas jag på två anfallare och diamant i den meningen att en central mittfältare (Nordin) ligger högre än den andra (RÅP och fram tills dess Nkili eller Mensah). Jag tycker att Saeid bör kunna konkurrera till vänster i ett sådant system med sina tvåvägskunskaper och sin fina vänsterfot. DG och Kalle får då agera impact subs, DG när vi hoppas på snabba omställningar, Kalle mer när vi vill skapa tryck.
Örebro Gudjonsson
2014-05-14 09:37
Jag är rädd för att Björnqvist blir förstörd på vänsterbacken. Som alla nya spelare är ju självförtroendet viktigt, och just nu sinar självförtroendet hos DB så länge han spelar på vänsterbacken.

Jag bara hoppas att han håller ut till sommarfönstret. Då tycker jag att han förtjänar att flyttas över på högerbacken och peta Haginge.
Örebro pemo
2014-05-14 09:30
När kommer kvällens trupp? Ser med spänning fram mot vilka som spelar.
Får vi se ett U-21 med både Crespo , Berisha , RÅP och Wille? + de övriga som satt på bänken sist. Ludde i mål, förstås och Wiktorsson som innerback, men sen?

Jag skulle hellre se Crespo ihop med Wille, då den sistnämde har större register än Hasani. Men det är väl en ren utopi.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-05-14 09:19
Namn: Willy Foo Foo
Sänt: 2014-05-14 08:42 Ändrat: 2014-05-14 08:45:15
//

Den fråga du tar upp vad gäller 4-3-3 eller 4-4-2 och varianter på de båda, har jag skrivit om flera gånger. Jag tycker den är svår. Delar dina synpunkter.

Man kan ta upp en rad detaljfrågor och många torde vara överens om dem. Men när man ska sätta samman alla detaljerna till en helhet blir det så mycket svårare.

Exempelvis tror jag att många uppskattar Hasani som targetplayer och Crespo som djupledsspelare. Många menar också att båda behöver varandra.

Många håller nog med mig om att innermittfätet behöver minst en kreativ spelare som kan hålla i bollen men också slå geniala passningar, som Nordin kan.

Likaså vill nog nästan alla ha en stark och tuff spelare med kondition på innermittfältet, speciellt om man ska spela med endast två innermittfältare. RÅP lär vara värvad för den rollen.

Det innebär vidare att t ex Saeid och Nkili får svårt att ta en plats på ett innermittfält
med två spelare, där Nordin och RÅP i form torde vara givna, om nu de båda kommer att spela i höst.

Samtidigt är det otvivelaktigt så att med det spel som ÖSK valt att spela med stort bollinnehav, är det mycket enklare att dominera mittfältet med tre innermittfätare. Spelare som Saeid, Nkili och även Nordin kommer dessutom mer till sin rätt med det spelsystemet, oavsett om man spelar med en offensiv eller defensiv diamant.

Trots att jag är en förespråkare av 4-3-3 med dess varianter, lockar det mig att spela 4-4-2 just för att få spets på anfallet. Jag ser samtidigt framför mig hur defensivt t ex Nordin tvingades spela i fjol i den innermittfältspositionen.

Ju mer jag tänkt på detta tror jag att förutsättningen för ett framgångsrikt 4-4-2-spel ligger i fyrbackslinjens offensiva kvaliteter. Med ett stereotypt spel med många långsamma sidopassningar, långsamma innerbackar och en vänsterback som borde spela till höger, skapar det obalans i hela speluppbyggnaden.

Det ska bli spännande att se vad ÖSK gör under fönstret i sommar och om/när Berisha, RÅP, Crespo och Attashkade är tillbaka.


Örebro Willy Foo Foo
2014-05-14 08:42
@DaSa:
Den som lever får se. Det positiva problemet är att Peo verkar vilja ha Hasani och Crespo på banan samtidigt. Inte antingen eller. Och det förstår jag eftersom de kompletterar varandra väldigt bra. I skolboken är dem nästan det ultimata anfallsparet sett till spelartyper. Sen tror jag, att kommer bara RÅP tillbaka så kommer vi få ett starkare mittfält även om vi spelar med två centrala. Men håller med om att det är ett dilemma hur man ska ställa upp. Tre mittfältare ger en starkare ryggrad men, som jag upplever det, en svagare offensiv spets. Framför allt centralt i djupled och Hasani (precis som ofta Kim Olsen förr) tenderar att isoleras stundtals. Och sedan då precis tvärt om med 4-4-2. I ett klassiskt 4-3-3 tycker jag det är väldigt viktigt att man har ytterforwards som kan "riva upp" kanterna och få till inspel. Men fortfarande verkar inspelen skötas i huvudsak av ytterbackarna och sammantaget tycker jag ÖSK:s vänsterkant skapar för få genombrott och inspel av kvalitet, för att passa systemet. Samtidigt finns det ju många 4-4-2 lag som spelar jämnt på mittfältet mot 4-3-3 lag trots bara två innermittfältare. Ofta drar de in yttrarna i banan till och från eller droppar ned en forward eller både och. Annars föredrar jag personligen diamant i ett 4-2-2. Lite som Lagerbäck ofta ställde upp förr (När jag talar om 4-3-3 lag avser jag naturligtvis även 4-2-3-1 och alla varianter men där man mer eller mindre har tre-fyra innermittfältare även om en/två kan ligga bakom en/två osv,)
Stugägare Kenneth Lindeman
2014-05-14 07:03
Motgångssupportern// Mycket bra skrivet!
Örebro Motgångssupportern
2014-05-13 23:36
@Saywee:

Egentligen är jag inte intresserad av ämnet då argumenten oftast är helt verklighetsfrånvända. Men ändå...

Klubbkänsla, "hjärta för klubben" och liknande uttryck är väldigt svårdefinierade. Att kräva av en spelare att tacka nej till högre lön, nya utvecklingsmöjligheter, större möjligheter till att vinna titlar osv och enbart referera till klubbkänsla är banalt och visar på en tydlig brist på förståelse. För mig är klubbkänsla att alltid göra sitt bästa, hålla interna konflikter inom gruppen, prata väl om klubben utåt och att i alla sammanhang vara en bra representant för klubben. Att försaka sig själv och tacka nej till personlig utveckling är INTE klubbkänsla, det är bara korkat. Och att begära det av någon annan är inte bara korkat utan också elakt.

Intressant i sammanhanget är också att man sällan pratar om "Spelarkänsla", dvs klubbens känsla för spelaren. Borde man inte på samma sätt ställa motsvarande krav på klubben, dvs belöna spelare för tid i klubben (inte prestation), ge dem kontrakt när de egentligen inte längre platsar, osv? Eller finns det nån outtalad skillnad i relationen klubb - spelare?
Örebro pemo
2014-05-13 21:51
BoP // Tack för förklaringen. Jag har haft årskort å länge att jag inte vet vad en enstaka biljett kostar.
Örebro DaSa
2014-05-13 20:33
Nu är jag övertygad om att ÖSK redan börjat kolla på sommar och höst-värvningar men det vore intressant att veta hur Peo tänker spela framöver. Han känns som en 4-4-2 tränare då han spelade det i typ alla matcher fram till Crespo skadade sig men han kan samtidigt inte blunda för att spelat fungerat bättre när vi bytte till 4-3-3. Jag tror att det mycket beror på att Nordin mycket mera kommer till sin rätta i en sådan uppställning. För tillfället finns det två mycket intressanta och potentiella spelare i Europa som vill hem till Sverige, Pär Ericsson och Rasmus Lindgren. Om vi nu kommer att fortsätta spela 4-3-3 så tycker jag att Rasmus skulle vara en utmärkt förstärkning till det centrala mittfältet. Tror att trion RÅP - Nordin - Lindgren skulle kunna bli ett av allsvenskans starkaste centrala mittfält.

Däremot om vi går tillbaka till 4-4-2 så är vi i skrikande behov av ytterligare en anfallare. Att Pode inte håller för AS misstänkte vi redan innan och har nu fått det bekräftat, Wille har jag gett upp, Kalle väger för lätt och passar bättre på en kant eller centralt på mittfältet, Lipovac har en bit kvar innan han kan konkurrera om en startplats och Crespo är skadebenägen och kommer säkert att missa fler matcher i sommar/höst. Dvs vi måste ha in en spelare till som har potential att göra 10 mål/säsong = Pär Ericsson.

Utöver detta så räknar jag med att Berisha kommer tillbaka och tar plats bredvid Moberg och att vi köper in en vänsterfotad vänsterback. Räknar även med att Nordin kommer att vara våran spelare snart efter sitt utspel i veckan.

Så det är bara för Karlsson att öppna plånboken i sommar:) Det positiva nu är att vi förhoppningsvis kommer att ha en bättre förhandlingsposition till sommaren om vi lyckas ligga kvar i mitten.
Örebro Bastard on Parade
2014-05-13 19:19
@pemo:


Fast du får ju jämföra med lösbiljetter om du ska göra en jämförelse. Biljett på gul sektion kostar 250 kr (230 om man köper förköp online). Ordinarie pris för 11 matcher på gul sektion är således 2750kr alternativt 2530kr. Rabatten för årskortet är ju 845kr, men då har ju flera matcher redan spelats.

Om man köper förköp till ståplats skulle lösbiljetter kosta 1320kr, medan ett årskort för medlemmar hos Kubanerna kostar 950kr.

Det hade varit bättre om ÖSK jämför priserna med vad lösbiljetter skulle kosta istället för ordinarie pris för ett årskort. Det ordinarie priset för ett årskort är ju totalt ointressant när 4 matcher redan har spelats. Kanske skulle det vara bra att erbjuda medlemmar i ÖSK ett ännu bättre pris? Som medlem får man ju hämta ut en ståplatsbiljett gratis.
AIK Saywee
2014-05-13 18:16
pm
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro En örebroare
2014-05-13 18:11
@minatankar (för sm-guld):


Han trollar bara. Jag lär mig och mer om honom o han vill bara ha igång dig.
Du såg mitt pm så du vet vad jag menar.
Stugägare Kenneth Lindeman
2014-05-13 16:49
Men skämt åsido så bör vi vara försiktiga så att vi inte faller in i "centralmaktens" sätt att se på landsorten. Örebro och Laxå är inte samma sak och äran att fostra och utveckla spelaren, Jacob Rinne i det här fallet ska inte tas ifrån moderklubben Laxå IF. Sedan ska vi självklart agera så att en ort som Laxå naturligt blir vårt upptagningsområde, men så har det knappast varit historiskt. Känns som att det är fler i Laxå som håller på Degerfors än på ÖSK. Vad jag menar är att om det är så att vi skulle påstå att Rinne är en "örebroprodukt", då blir de alltmer "degerforsiga" av sig, Laxåborna, spottar på storebror mer eller minde men om vi tvärtom berömmer dem för att de i sin organisation är duktiga på att förädla talanger, då kan vi få dem med oss. Ju fler småorter runtomkring oss vi kan få att känna del i ÖSK, desto mer stärker vi klubbens varumärke.
Örebro Willy Foo Foo
2014-05-13 14:47
@Stugägare Kenneth Lindeman:


Örebro med omnejd ;=)

Men båda kommer ju direkt eller indirekt från Örebroklubbar innan. Jag betraktar dem som "lokala spelare"
Annons: