/fotboll/osk/forum/1389.aspx/fotboll/osk/forum/1389.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro go_osk (We are on the road again!)
2014-06-19 20:37
Hur tyckte ni att RÅP såg ut igår?
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-06-19 19:06
@Aspen.:


Jadu Aspen, vi vet ju båda om att vi har olika uppfattningar vad gäller dessa två spelare.

Håller med om att Nkili gjort några mindre kloka brytningar under våren men håller honom ändå högt som mittback. Alec har tidigare uttalat att Nkili är den spelare i hela truppen som utvecklats mest och gjort störst intryck på honom.
Örebro Aspen.
2014-06-19 17:45
Jag tycker Wiktorsson går före Nkili som mittback. Nkili har inte varit lyckad där under våren.
Såg Wiktorsson mot IFK G i U21 då han spelade vänsterback. Han hade inga större problem att hänga med. Däremot är han ringrostig.
Komihåg att Nkili är en av Peos värvningar, vi vet inte hur Axen värderar honom
Örebro pemo
2014-06-19 16:10
BB / Jo, lite stadig är han kanske, men är verkligen så osnabb?
Tycker faktiskt att han gjort hyfsat bra ifrån sig när han spelat.
Härligt tillslag och bra passningar. Möjligtvis lite svag på huvudet, men det kanske hänger kvar sedan hjärnskakningen?

Men om han skall ha en chans så bör det vara som vb trots allt. Berisha , Wiken , Moberg och Nkili går nog före. Samt att det finns ett par bra ungdomar där också.

Men det är väl inget vi löser i dag. Dags att ladda inför midsommar i stället.
Och med tanke på väderleken är det skönt med VM-fotboll trots allt.
Benny Böckling
2014-06-19 14:39
Räcker ju att se på Wiktorsson själv för att se att han egentligen inte är någon riktigt modern ytterback. Ganska långsam och knubbig.
Som mittback däremot är han mycket bra, han gör det alltid bra bär han får chansen där men tyvärr för hans del så har han många framför sig i rangordningen där.
Kommer det in en vänsterback i sommar så bör Wiktor lånas ut men kommer det ingen vänsterback så ska han vara kvar för han är iaf bättre än Björnquist på vänsterbacken.
Örebro Bastard on Parade
2014-06-19 14:31
Pemo// Wiktorsson var mittback i Degerfors och gjorde det jäkligt bra där. Till ÖSK värvades han dock som vänsterback. Jag reagerade också på Alics uttalande. Kanske är det för att han inte fyller på framåt lika ofta som Hagge och Dajje? Han såg trött ut väldigt tidigt när han fick chansen i Allsvenskan senast.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro pemo
2014-06-19 14:18
BB // kan det vara så att W inte känt sig som 5,6 eller 7:e valet i backlinjen och kanske bara hängt på och tränar för att kontraktet gäller.
Och att Alex nu ger honom en "sista" chans att visa vad han egentligen kan?

Långsökt? Ja, ja vet.

Men varför värvades han? Var han vänsterback i Degen och blev mittbacksreserv hos oss, eller tvärs om? Jag vet att det fanns många anhängare av W här inne innan han blev klar. Och sedan fick Sixten (?) skit för att han hamnade på "fel" position?

Ursäkta en gammal mans korta minne. =:)
Benny Böckling
2014-06-19 14:12
Jag tänkte också på Axéns något märkliga kommentar angående Wiktorsson.
Förstår inte vad han menar.
Örebro pemo
2014-06-19 13:31
Jag hoppas innerligen att vi slipper provspelare. Är det någon som lyckats hitta en spelare på så kort varsel? I alla fall mitt i säsong?
Behöver vi förbättra truppen så måste det vara med en spelare som man redan scoutat väl. Inga jämrans "video-brassar" :)

Nu såg jag inte matchen i går, men jag är inte förvånad att Holmberg/ Pode lyckades bättre. Desvärre har Pode förtvivlat svårt att förvalta sin chanser.
Hasani är ju en helt annan typ. Suverän mottagare och giftig i boxen. Framförallt på huvudet. men på planen tycker jag att han har ett ganska dåligt rörelsemönster. Försvinner lätt i långa stunder.

Sen tycker jag att Axén hade ett något hemligt uttalande om Wiktorsson.
Lät ungefär som om han inte har tagit i på träningarna den senaste tiden. Är det någon annan en jag som reagerade på detta?
Örebro En örebroare
2014-06-19 13:23
@ÖSK-Janne:


Det kan jag dementera. Funnits det som vart tveksamma från styrelse och ledarehåll i mars när frågan om Nordins intåg kom upp. Tror inte fallet är så längre.
Örebro Aspen.
2014-06-19 13:18
@ÖSK-Janne:

tror att Nordin är en spelare som passar Peo syn på fotboll. Det låter oroväckande om styrelsen lägger sig i vilka spelare som passar in i spelsystemet och gruppen. Styrelsen bör nöja sig med att ge en budgetram för drift och spelarköp
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-06-19 12:38
@ÖSK-Janne:


Den uppgiften stämmer inte alls med det jag har fått reda på. Tror att det finns en massa spekulationer och rykten i omlopp.
Örebro ÖSK-Janne
2014-06-19 12:30
Vad jag har hört så ville PEO inte satsa på Nordin, medan styrelsen mer eller mindre kräver att vi ska knyta honom till oss.
Vet inte om det isåfall är en av anledningarna till att han drog.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2014-06-19 11:07
Undrar om det kommer komma in spelare på provspel nu i sommar eller om Axén redan vet redan vem/vilka spelare som han vill ha till sommarfönstret öppnar?
Örebro Aspen.
2014-06-19 08:44
@minatankar (för sm-guld):
Och att han spelar fler djupledspassningar. Sommarens övergångsfönster blir spännande. Hoppas Axen kommer att kunna sätta sin färg på rekryteringarna. Bra att Axens spelmodell inte är lika beroende av Crespo. Tycker att Pode gjorde en bra match igår trots många missade chanser. Pode + Holmberg var vassare än Hasani + Holmberg
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-06-19 07:25

Jag tycker att Nordin i går gjorde sin bästa insats i år om man ser till hans rörelsemönster och energi. Åtminstone i 70 minuter. Hoppas den spelglädjen håller i sig.
Örebro Willy Foo Foo
2014-06-19 01:18
@TommyS:
Jag har funderat runt Peo och det jag har läst runt omkring. Just saken att utmaningarna inte fanns kvar i ÖSK, vid sidan av antydning av familjeskäl, tycker jag är rätt lurigt och kan betyda väldigt mycket. Peo talade ju om en "glidning" utan att precisera den. Den glidningen kan naturligtvis betyda vad som helst. Med betoning på att jag spekulerar vilt får jag en liten känsla att Peo velat något som bromsats av klubben.. Och när han inte fick det dog energin. Men som sagt. Spånar bara.
Örebro TommyS
2014-06-19 01:00
Vad lärde vi oss idag? 4-4-2 är nog tanken. Björnquists situation har inte förbättrats. Berisha och Råp tillbaka men kanske ännu inte redo för 90 min? Peo lämnade av familjeskäl och "andra grejer som gjorde att han var klar med ÖSK". Varför Hasani inte fick starta är lite mystiskt. Något mer?
Örebro Aspen.
2014-06-18 23:37
@Hockey-Kalle:


Jag har uppfattningen att tränargruppen med PEO i spetsen med kraft har tagit över rekryteringen av spelare och även styrt upp organisationen av den sportsliga delen. Här finns det risk att styrelsen lägger sig i och klantar till det igen. Axèn har inte den organisatoriska tyngden som PEO haft.

På planen kan det bli bättre med Axèn med befintlig trupp. Hur truppen formeras i framtiden kan man undra. ÖSK var attraktiva för nya spelare med PEO och tränargruppen. Nu är man rädd att styrelsen ska fundera tills döddagars innan man kommer fram till hur Axèn gamla roll ska fyllas.
Örebro Hockey-Kalle
2014-06-18 23:19
Har precis kommit från en annan världsdel. Känns för mig bra att Axèn äntligen är huvudtränare i ÖSK. Såg att vissa trodde det i längden skulle vara negativt. Bl.a "normala" skribenter med insyn och kunnande såsom Aspen och Willy Foo Foo. Tacksam om ni vill utveckla det? Glädjler mig också oerhört mycket för den kanonvärvning ÖHK gjort och att det kommer två till på backsidan!!! Synd Arenan är så liten :( Vad vill jag säga med det, glädj er och njut för Närkeidrotten oavsett vilken sport tdet är.. Själv kan jag erkänna att jag under de senaste fem åren enbart sett KIF Örebro spelat en halvlek live. Men gillar att det går bra för dem!!! Nu tar vi dem, oavsett varifrån de kommer ;)
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-06-18 22:02
Visserligen hade AIK flera ordinarie spelare borta och visade en stor del av matchen upp ett oengagerat spel, men inte desto mindre var ÖSK-spelarna alerta. Sido- och tillbakaspelet var mycket mindre är tidigare och djupsledsspelet och tempot klart bättre. Alec har sagt att det inte blir så stora skillnader med honom som ansvarig tränare jämfört med Peo. Det hävdar jag att det blir om Peo spelar spanskt och Alec engelskt. Vi får se om det håller i sig.
AIK Saywee
2014-06-18 21:16
Har Peo redan fått ordning på makrillarna ? Hammarby - GAIS 1 - 3
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro _Adde_
2014-06-18 20:16
@Bastard on Parade:


Jag kan tänka mig att man vill utnyttja all tillgänglig tid till att spela in den Alics spelidé. Då får ungdomarna stryka på foten... säkerligen inte optimalt eller enligt ursprunglig plan.
Örebro Bastard on Parade
2014-06-18 17:56
@Benny Böckling:


Håller med dig. Vi hade dessutom en 3-0 ledning och AIK hade en del orutinerade spelare på planen.

Helt ok insats i övrigt.
Benny Böckling
2014-06-18 17:50
Störtlöjligt att byta in talangerna Westerlund och Murad i 89;e minuten i en träningsmatch... Ge dem en kvart åtminstone. Men kul med vinst!
Benny Böckling
2014-06-18 17:28
Vem fan är Thomas Müller? Vi har Kalle Holmberg!
Benny Böckling
2014-06-18 17:22
Kalle levererar iaf. Härligt!
Örebro go_osk (We are on the road again!)
2014-06-18 17:18
Är Axén med nere på bänken eller följer han spelet från läktarplats?
Benny Böckling
2014-06-18 17:12
Pode bränner många fina lägen. Den har vi hört förr.
AIK Saywee
2014-06-18 16:17
När det är typ träningsmatch, eller vad det kan kallas under VM-tider, är det läge att testa lite idéer och "andra" spelare, resultatet är kanske inte tokviktigt, även om det har betydelse. Oavsett att vi har en ny huvudtränare, så är en träningsmatch, en möjlighet att få svar på frågor som snurrar i fotbollshuvudet ...
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: