/fotboll/osk/forum/1380.aspx/fotboll/osk/forum/1380.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2014-07-09 15:41
Vart har intresset för ÖSK tagit vägen ?
Snart är det istid igen.

Till helgen klipper vi Häcken :)
Benny Böckling
2014-07-09 13:47
Sam Johnson från Frej ryktades det ju om mycket på deadlineday sist.
Han har fortsatt att göra det bra nu under våren i Div1. Hugger ÖSK nu?
AIK Saywee
2014-07-09 11:37
Bra sil igen ...
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-07-09 10:58
@ÖSK KRILLE (GFG 2015):
Jag tror för min del att man i sommar prioriterar en vänsterfotad vänsterback och en djupledsspelande forward eftersom Crespo har tendenser till att bli skadad. Om inte Berisha blir i form för hel match och skriver på för fler år behöver man stärka även mittförsvaret, åtminstone inför nästa år. Om ÖSK i år klarar sig kvar i AS och i bästa fall får en trygg placering, är det läge för att nästa år satsa på en topplacering för att inom 3-4 år vinna SM. En ny vd måste ha den ambitionen och kompetensenen att leda klubben mot SM. Får vi behålla Nordin och Berisha även nästa år, är följande spelare givna för mig i ett sådant topplag: Oscar/Rinne, Berisha, Nordin, RÅP, Crespo och Yasin, dvs endast 6 startspelare, varav endast 4 har kontrakt i nuläget. Då har jag inte räknat med Atashkade. Följande spelare tycker jag ska ha chansen att konkurrera om startplats: Kalle, Dajje, DG, Saeid, Hagge, Nkili, Hasani, Moberg, Mensah och Lipovac. Dessutom hoppas jag man lyfter upp en eller två spelare från U-truppen. Om Pode mfl spelare överraskar under hösten får de gärna vara kvar i truppen. I annat fall behöver de avvecklas om vi ska ha ambitioner på topplaceringar. Värvar ÖSK vänsterback och mittforward under sommarfönstret, anser jag att man förutom kontrakt med Nordin och Berisha behöver värva vänster yttermittfältare av hög klass (jmf Porokara). Vi kan inte räkna med att både RÅP och Nordin kan spela alla matcher. Därför behöver man också rekrytera en stark innernittfältare. Blommar inte Dajje ut i en högerbacksposition (vilket jag verkligen hoppas) behöver vi också rekrytera en högerback. Tyvärr är jag dålig på namn att föreslå. Som tur är har våra tränare full koll på sådant. Hoppas bara att de gör samma analys som jag gör ovan eftersom jag tycker den är riktig. Man måste ju tro på det man tror på hehe
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2014-07-09 10:15
Apropå yttermittfältare/ytterforward så har Christophe Lallet brutit sitt kontrakt med Tampa Bay Rowdies och är kontraktlös. Kanske kunde vara ett alternativ?
Örebro Willy Foo Foo
2014-07-09 09:46
@ÖSK KRILLE (GFG 2015):


- Vänsterfotad vänsterback med bra passningsfot och bollkontroll

- Vänsterfotad ytter/ytterforward med kapacitet att utmana och skapa genombrott

Vill dock tillägga att jag tyckte Saeid skötte sig bra sist men skulle ändå gärna vilja ha en mer kraftfull utmanande spelare
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2014-07-09 09:32
Om en vecka öppnar transferfönstret.

Vilka positioner bör förstärkas och har ni några realistiska förslag på spelare som ni vill ha in i ÖSK?
AIK Saywee
2014-07-09 09:26
ÖSK-SUPPORTERN. 00:48,

Bra inlägg !
Örebro ÖSK-SUPPORTERN (Öppna Plånboken Sköldmark)
2014-07-09 00:48
Saywee 16:30

Bra berömt!
AIK Saywee
2014-07-08 16:30
TommyS, 16:03,

Bra skrivet !
Örebro TommyS
2014-07-08 16:24
OK, har inte tillgång till pappers-NA. Men det är klart att han letat jobb ett tag. Min fundering gällde om han blivit uppmanad av ÖSK att se sig om eller om han gjort det på eget bevåg. Känns som det förra snarare än det senare.

Örebro Willy Foo Foo
2014-07-08 16:15
Det står ju i dagens NA att han sökte detta jobb redan innan Peo lämnade. Vidare står det att relationen mellan honom och Peo inte hade med saken att göra
Örebro TommyS
2014-07-08 16:03
Jag har ingen aning om Jan K fått sparken eller frivilligt lämnat. Att han "fått nytt jobb samma dag" säger inte så mycket, det är ganska vanligt att en styrelse låter en VD se sig om efter nya uppdrag under en period. Jag noterar också att SEF på sin hemsida säger att de finner det "glädjande att Jan Karlsson väljer att vara kvar inom elitfotbollen", vilket knappast låter som om de lockat honom från ÖSK.

Personligen har JK aldrig gett mig intrycket av att hålla den nivå jag skulle vilja se hos en ÖSK-VD, vare sig vad gäller kommunikationsförmåga, nytänkande eller handlingskraft mot den externa världen. Övriga egenskaper är svårare att bedöma utifrån, men resultatmässigt har ÖSK under hans tid haft svårt att leverera konsekvent. Sådant som är tydliga missräkningar för oss supportrar såsom systematiskt felkonstruerade avtal, sponsorflykt, publiktapp, missräkningar med gräsmattor, avsaknad av sportchef, avhoppade tränare, dåligt utnyttjande av Spelarinvest (vad har jag glömt) är frågor som VD ska ansvara för.

Jag ser därför detta som en bra möjlighet för ÖSK, medveten eller ej, att bli en mer slagkraftig organisation. Jag hoppas innerligt att man hittar rätt kompetens. Ett ÖSK-hjärta kan man få med tiden, viktigast är att få in en hjärna av rätt kaliber. Jag hoppas att vi får ett namn som inger förhoppningar mycket snart.

Den akuta frågan för ÖSK i nuläget är väl annars vem som ska författa alster i klass med "VD vid pennan" inom den närmsta framtiden. Kommer kännas konstigt att inte längre kunna läsa sig till om Janne gått till tandläkaren i veckan.
Örebro Willy Foo Foo
2014-07-08 13:53
@En örebroare:
Du menar "Hejare med forum"? Observera att jag aldrig märker ord
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-07-08 13:30
@Saywee:


Ofta vet jag inget eftersom jag inte frågar mina kontakter om saker jag anser hör till styrelsen eller ledningens arbete och de inte heller berättar något eftersom de är proffsiga och vet vad som man inte ska prata om.

Låt mig svara på din fråga på följande sätt: Varje proffsig styrelse måste mentalt vara inställd på att nyckelpersoner med kort varsel kan lämna organisationen. Ibland förbereder man sig praktiskt för detta beroende på vad det gäller, ofta löser man det när det blir aktuellt. Är man då överens om principerna sedan tidigare, ökar naturligtvis möjligheten att man finner en snabb och smidig lösning.


Örebro En örebroare
2014-07-08 13:28
Hockey-Kalle märks att du inte är någon hejare med datorer. Du har 1600 inlägg här på ÖSKs forum och så har du 1054 inlägg på hockeforumet. Den registrerar dina inlägg separerat beroende på vilken lagsida du har ett nickname. Så ännu en gång har du fel. Jag brukar läsa forumet på Örebro hockey och jag ser dig jämnt skriva där. Oftast stora hyllningar till din idol Fahlander.
AIK Saywee
2014-07-08 13:05
minatankar,

tror du att det blev en överraskning för de insatta,
eller har de haft tid att förbereda sig noga ?
Örebro Mr. Milton
2014-07-08 13:03
Lite korta funderingar från öster.

JK:s avhopp (om vi nu skall kalla det ett avhopp) kom inte som en överraskning för någon. Skall bli spännande att se hur han lyckas med marknadsfrågor då klubben hittills under hans ledning inte lyckats locka någon huvudsponsor. Förhoppningsvis kommer hans starka sidor tillrätta i den nya tjänsten och det är aldrig fel att vi likt AIK infiltrerar Sef, Svff m.fl.

Efter IFK-Kamaras något ovanliga planavstormning (omvänd stormning mot vad Stockholmlagens fans brukar göra) i söndags är jag glad att Uddling på NA inte hade på sig sina banan-glasögon igen. Jag hade haft mer förståelse om han sett bananer i samband med den incidenten än den första. Ingen skada skedd denna gång dock så vi gå vidare till nästa ämne.

Precis som vår kloka skribent "minatankar" (uppskattar dina inlägg mycket) påpekar kan både JK, POL och MR avhopp öppna för nytt blod som "väcker" både förening och sponsorer. Jag personligen älskar både ÖSK och ÖHK och har aldrig förstått varför det ena förtar det andra (om det nu gör det?). På sommaren bänkar jag mig med glädje på "Vallen" medan jag på vintern med spänning går bort till "Hallen". Jag har tidigare vädrat min åsikt och står fortfarande för att jag tycker ÖHK i nuläget andas en mer charmig kaxighet i jämförelse med ÖSK. Nu ser jag dock en chans för ÖSK att precis som ÖHK kunna ta ett omtag. Varför inte göra detta tillsammans med ÖHK? Det finns många olika sätt men eftersom jag antar att MR:s tjänst skall tillsättas anser jag att ÖSK skall undersöka vilka möjligheter det finns att samarbeta med ÖHK kring marknadsfrågor. Varför inte ha en gemensam anställd som erbjuder sponsorer olika paket? Jag har full respekt för att vissa endast gillar fotboll medan andra föredrar ishockey men för majoritet av oss som gillar sport i Örebro generellt tror jag ett gemensamt omtag är av godo. Själv driver jag en firma och skulle med glädje se ett sponsorpaket där jag kan stödja både ÖHK och ÖSK istället för var för sig. Självklart skall det även finnas erbjudanden för bara ÖHK eller ÖSK för de som så önskar. På så sätt delar klubbarna på en lönepost samtidigt som jag som näringsidkare bara behöver "störas" av en säljare. Detta är ett litet men ack så viktigt steg för att visa ett Örebro United inom sporten i stan. Det finns fler och större kliv att ta men Rom byggdes inte på en dag.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-07-08 11:28
@Saywee:


För min del tror jag det är bra att man går ut över hela Sverige och söker en kvalificerad vd.
AIK Saywee
2014-07-08 10:48
Detta med att Karlsson slutar är väl knappast en nyhet för de som jobbar i styrelsen. De har väl säkerligen redan klart med, eller diskuterar med någon framtida VD ?

Tror liksom inte att man förvånat går ut med en platsannons ...
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-07-08 10:09
I jobb och uppdrag som kräver extra mycket av ambition, kreativitet, sociala kontakter, arbetstid, resultat, privata uppoffringar mm är det fullständigt normalt att man byter jobb med jämna mellanrum. Allt annat är direkt onormalt och sällan bra varken för individens personliga utveckling eller verksamhetens utveckling.

Oavsett anledningar till att tre personer på kort tid lämnat ÖSKs organisation, ser jag det som en stor möjlighet att få in ny energi, ny kompetens och nya idéer som gör att både publik, sponsorer, spelare, övriga anställda och förtroendevalda också får ny energi och utökat engagemang.

När det gäller vd-posten är det många kvaliteter hon eller han behöver ha.
Vill bl a nämna att en ny vd behöver kunna engagera , entusiasmera och samarbeta både externt och internt. Vidare behöver vedergörande vara affärsmässig, visionär, mål- och handlingsinriktad. Viktigt är också att kunna balanser föreningsdemokrati, fotbollskultur och affärsmässighet.

Det finns många jag känner som lever upp till flera av dessa kriterier. Det kan bli tufft att finna någon som lever upp till alla. Men den ambitionen måste man ha och inte ta första bästa som kan fotboll, ekonomi eller som är sympatisk.

Ska vi vinna SM behöver vi ha högsta kvalitet på de som bidrar till detta både på som utanför planen och också vara beredda att betala för det. Det kommer löna sig flera gånger om.
Örebro ÖSK-Karl
2014-07-08 10:05
En örebroare//

"Hate to be that guy hockey-Kalle men du har dubbelt så mer inlägg än Kardinalen. Bara att kolla din profil. "

Läs om, läs rätt. Jag skrev att det gällde inlägg i ÖHK:s forum. Där är Kardinalen flitigare än mig. Räknar du inlägg på profilen kommer allt med och säkert har minst 90% av mina har varit på ÖSK:s forum och från den tid jag var aktiv. Det tog mig många år att upptäcka att det finns viktigare saker i livet.
Örebro Willy Foo Foo
2014-07-08 08:53
Janne har ju ändå varit i klubben åtta år. Jag vet inte turerna varför han fick gå men generellt måste det inte vara negativt. Vi vet ju vad vi fick när Sixten gick. Alla arbetsplatser jag har varit på i hela mitt liv har haft "skov" när plötsligt 2-3 stycken slutat och sedan är det lugnt ganska lång tid igen. Jag tror det är ganska normalt. Folk går vidare och det skall dem göra. Efter åtta år är det nog skönt att få göra något annat för Janne, oavsett orsak varför han lämnade. Sedan hoppas jag på en dynamisk framåtsträvande ersättare! Lycka till Janne på SEF! Inga fel att vi i stan får ha en "ÖSK:are" där!
AIK Saywee
2014-07-08 02:26
HEJA SPORT !!!
Örebro En örebroare
2014-07-08 01:58
@ÖSK-Karl:


Hate to be that guy hockey-Kalle men du har dubbelt så mer inlägg än Kardinalen. Bara att kolla din profil.
Du har ett enormt behov att hävda dig om att vara först osv.
Rätt grymt av Janne att fixa ett jobb samma vecka som han får kicken.

Dock håller jag med dig om Erlingmark och det hör ju till ovanligheterna att vi två är överens.
"Men jag har alltid hejat på sport och kommer alltid göra det"
/Livstid kuban.
Örebro ÖSK-Karl
2014-07-08 00:35
@Kardinalen:


Hockey-Kardinalen//

Varför skulle jag göra en pudel, skrev klart och tydligt att jag precis talat med en trovärdig källa. Tror fortfarande att Karlsson fick kicken. Sedan får jag ett annat samtal som sa att nu är NA ute med "nyheten". Men om det är viktigt för dig att jag skall göra en pudel så är det helt ok, ja till och med en dubbelpudel.

Lägg ner det där larviga om Hockey-Karl, du skriver mer frekvent på ÖHK:s forum än vad jag gör. Det bästa är väl att likt dig o mig hålla på båda elitklubbarna. Vet att du vill få igång mig, men med de tragedier som drabbat nära o kära till mig under denna vår/sommar så inser man att det finns viktigare saker än idrott här i livet. Är inte så mycket i Sverige som jag skulle vilja under speciellt sommarhalvåret. När jag är det tillbringar jag mycket tid på USÖ. Börjar hitta rätt bra där nu.
AIK Saywee
2014-07-08 00:31
Vad händer i kansliets hemliga korridorer ?

Kontinuiteten är hotad och därmed den utlovade vägen mot guld inom snar framtid.

Tror att hockey'n håller på att ta över sponsorer och publik, fan alltså,
Jag gillar båda sporterna och trodde att Örebro kunde bjuda på bra underhållning både sommar och vinter ...

Vi kommer inte att få veta sanningen bakom vad som händer, bara spekulera och gnälla som vanligt, eller om man är optimist hoppas på att det vänder :)
Örebro Kardinalen
2014-07-08 00:09
@ÖSK-Karl:


Hockey-Karl: det kanske är lite läge för dig att göra en pudel. Eller en dubbel-pudel till och med. För det första att du trodde du var snabbt ute med nyheten. För det andra att du trodde att Jan K fick kicken (idag).
Örebro GT
2014-07-07 23:20
@Bastard on Parade:

OK, såg matchen denna gång på TV och citerade Tv-kommentatorerna. Då menade man nog Allsvenskan. Sorry !!
Örebro Bastard on Parade
2014-07-07 22:53
@GT:


Fast det där stämmer inte. Vi fick ett antal straffar förra året i Superettan.
Annons: