/fotboll/osk/forum/1380.aspx/fotboll/osk/forum/1380.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Billy Rubin
2015-04-06 11:14
@jappel:

En känsla säger mig att Axén inte jobbar på det sättet, med "utskällningar" alltså, men kan givetvis ha fel?
Örebro Arna-Tovic
2015-04-06 10:57
"Lippo" Det var ett nytt smeknamn. Han kallas oftast Christer. Simple as that. Heja Sport!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro ÖSK-Boldt
2015-04-06 10:52
Ja verkligen bra sammanfattning. Men är det inte en bra ide att testa Ring eller Lipovac sista 10? Kalle hade ju kört fast och Pode var rätt osynlig. Klart rutin och poäng är viktigt i en premiär, men om Moberg inte hade skadat sig så kändes det inte som nåt byte skulle göras alls. Borde man inte kunna chansa och ge nån av Ring eller Lippo chansen?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2015-04-06 10:41
Tror att vårt mittfält gör en riktig dundermatch på onsdag och att vi vinner solklart med tre noll. På riktigt.

Heja Sport!
Örebro Stoonken
2015-04-06 10:33
Dags att starta hypen inför onsdag! Verkar bli trevligt fotbollsväder. Goda förutsättningar för en fin publiksiffra. Hur många biljetter är sålda? Blir Seatons papper klara? Kan Moberg spela?

Heja Sport!
Örebro minatankar (för sm-guld)
2015-04-06 09:29
Va tusan. Här ska jag som vanligt tippa 4-0 till ÖSK mot Göteborg och så kommer 0-0 upp av någon konstig anledning. Har inte tippat så. Och det går inte att ändra...Tur att matchen är redan på onsdag. Orkar inte leva med att se mitt 0-0-tippande längre än så.

Jag skäms över en sådan pessimistisk och försiktig inställning. Alla lag ska köras över. Ev oavgjorda resultat och förluster får man konstatera när matchen är slut. Att tippa enligt statistik eller spelbolag är lika upphetsande som att säga att efter regn kommer sol och efter börsnedgång kommer uppgång. Innan matchen är spelad gäller därför bara en sak: att vinna!
Örebro Billy Rubin
2015-04-06 09:13
bra sammanfattning
Örebro minatankar (för sm-guld)
2015-04-06 08:29
@Örebro Center:


Jag delar din bedömning. Detta var nog IFKs mening, dvs att pressa så att Nordin inte vågade gå upp. Det blev ju RÅP som blev offensiv och Nordin som blev defensiv i de egna uppspelen. I första halvleken blev därför Nordin ofarlig offensivt och hela ÖSKs spel kom ur balans.

Om det var mittfältare och forwards som inte gjorde sig spelbara för fyrbackslinjen eller den sistnämnda som inte förmådde finna dem, vill jag låta vara osagt. Antagligen var det en kombination av dessa orsaker. Det jag såg mest i bild var en väldig försiktighet i uppspelen från fyrbackslinjen.

Gefle IF lyckades för några år sedan styra spelet så att Mange fick göra de flesta uppspelen. Nu styrde IFK spelet så att Nordin hamnade alldeles för långt ner i planen. Vi har sett det i fler matcher. Mot detta måste Alik finns ett motmedel. Självklart är han väl medveten om detta. Är dock osäker på vilken lösning han vill ha och vem/vilka det är som inte lever upp till den. Tar för givet att det är flera spelare inblandade. Ingen reder ut sådana situationer själv även om Nordins form och självförtroende torde vara A och O.
Örebro Asbjörn#10
2015-04-06 06:01
Tyvärr tyckte jag det kändes oroande att se Logi idag, hoppas bara han hade en riktigt dålig dag och lyfter sig framöver. Utöver några bra slagna hörnor så hade han inte många rätt idag.

Han kom fel i positionerna gång efter annan i främst första halvlek (iofs som många andra) och på hans vänsterkant fanns då ständigt enorma ytor. Han slog även bort väldigt mycket boll och krönte väl det hela i andra när han hade bra skottläge strax utanför straffområdet och på något sätt lyckades skjuta ut bollen till inkast.

Jag tror dock på honom och att han kan bättre än så här, dags för revansch redan på onsdag!

Man kan ju faktiskt sammanfatta det hela så här: Såväl vi supportrar som laget själva är riktigt missnöjda med stora delar av vår match idag då vi vet att vi kan så mycket bättre. Trots det kommer vi alltså ifrån en riktigt svår bortapremiär med poäng idag.

Det gillar vi, att man inte kan känna sig riktigt nöjd trots att få lag kommer få det enkelt i motsvarande match. För Peking blir bra i i år är känslan. De känns lite som oss, får de bara behålla sin startelva intakt kommer de jävlas med många lag och speciellt då på sin hemmaplan.
Gefle djupledslöparn
2015-04-06 03:24
Vi som spelar den mest offensiva fotbollen i Sverige...??? Alla bollar går framåt....
Gefle djupledslöparn
2015-04-06 02:58
@Conjuration:


Va..???!!!!
Örebro Conjuration
2015-04-06 01:13
Min reaktion efter alla matcher hittills: Trodde aldrig att jag skulle se Gefle som serieledare.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Osvaldo
2015-04-05 23:57
@either/or:

Även om jag är imponerad är jag inte säker på att han skulle vara värd den stora prislappen.
Örebro Sparkabolleninimål
2015-04-05 23:55
Att Nkili kom in idag borde bör betyda att det blir han som spelar på onsdag ifall Moberg inte är tillgänglig
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Lord Pode
2015-04-05 23:40
@Pedretti:

Tycker Nkili är bättre än Wiktorsson. Wiktorsson är på tok för klumpig och har inte mycket speed alls. Nkili är en hyfsad ersättare mot Moberg.
Örebro pemo
2015-04-05 23:40
Håller med de som plussar för Oscar, Eidur och DB. Klart bäst i ÖSK. Sedan får även Yasin och RÅP klart godkänt. Kalle , som väntat, Pode??? DG ???
Nordin hade det jobbigt och spelade mycket på säkerhet.
Logi har en bra inläggsfot, men resten? Tror inte Hagge gjort det sämre.

Men som matchen inleddes, får vi vara nöjda med en poäng. Om Bärkroth spelat hela matchen hade det stått 3-0 efter första.

Så, nu tar vi nya tag på onsdag och visar att det bara var ett typiskt fall av att inte bemästra favoritskapet. Trots allt håller ju de flesta "experter" ÖSK som årets dark horse.

Dock tycker jag som lekman, att Axén borde gjort något offensivt byte också. Måste kännas konstigt som bänkspelare att sitta och se en massa konstiga löpningar, dåliga passningar och inga avslut på mål. Och ändå inte få komma in på planen. Men det är 29 matcher kvar.....
Örebro Pedretti
2015-04-05 22:54
Dagens stora utropstecken för mig är Eidurs spel i det offensiva luftrummet. Påminner om Ilir Berisha i sin spänst och jag är helt säker på att han kommer göra några nickmål denna säsong om han fortsätter så här.

Dock är jag rädd att vi blir utan Moberg på hemmapremiären och då hoppas jag verkligen vi får se Wiktorsson istället för Nkili som mittback.
Örebro either/or
2015-04-05 22:50
@Osvaldo:


Ja tänk om han hade hamnat i ÖSK i stället för IFK. Det hade varit riktigt fint.
Örebro Osvaldo
2015-04-05 22:25
I övrigt blev jag lättad när Bärkroth tvingades lämna planen. Imponerad av hans utveckling efter han lämnat skattefusk.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Osvaldo
2015-04-05 22:22
Party-Janne hade gjort sin läxa, ifk fick tidigt övertag och ett tidigt mål. De lyckades vinna den så viktiga kampen om mitten, i min mening gjorde Nordin inte en dålig match givet hur bra motståndarna begränsade hans möjligheter. Är inte övertygad om att vi har en plan B för alla lägen och är inte säker på att det är högsta prioritet. Hade vi haft 0–0 efter första kvarten skulle matchen sett annorlunda ut, då hade det mycket väl varit så att vi drog det längsta strået i tränarnas chickenrace.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro jappel
2015-04-05 22:11
vi var ju konstant pressade mot MFF där spelade vi oss ur detta, gäller för hela mittfältet att möta upp och hålla ihop lagdelarna. långbollen, om det ska komma något ska komma från mittfältet. inte från backlinjen. som det är nu känns det som om mittfältet inte var enade om hur dom skulle agera, och dom verkade inte kunna reda ut det själva under halvleken heller. Behövdes tydligen en utskällning av Alik i paus för att dom skulle få ordning på spelet.
Örebro Center
2015-04-05 22:05
Jag tror att en anledning till att Nordin fick gå ned och hämta boll var för att backlinjen inte vågade spela upp så länge tre Pekingar stod högt mot dem. Man passade mellan bara och minsta antydan till press lade man ned bollen på Oscar.

En svaghet förstås
Örebro jappel
2015-04-05 22:02
cupmatcherna mot MFF och IFE var vi tillbakapressade men spelade runt bollen kontrollerat snabbt och effektivt, helt säkert helt enligt gameplan. Kändes aldrig oroligt.
Mot sämre lag då vi förväntas föra spelet, verkar det emellanåt låsa sig för mittfältet, känns stressat utan att det behöver vara stressat.
Beror nog på att vi hamnar i problem när vi inte har med Crespo, eller spelare likt honom.
Men med Seaton eller Crespo på plats kommer målen ramla in i strid ström.
Örebro Arna-Tovic
2015-04-05 21:44
/jappel Som BoP skriver har inte anfallsspelet i cupen varit speciellt bra. Det man haft har varit effektivitet. I kombination med ett fantastiskt försvarsspel har det tagit oss till final. Visst är effektivitet en del av spelet, men man måste kunna skapa mer än 5 chanser per match om man ska överleva i längden. Förhoppningsvis kan Seaton hjälpa till med djupledsspelet. Man kommer ihåg hur trögt det gick under hösten i Superettan när vi saknade Crespo. Samma sak under första halvan av serien i fjol. Nu får vi in en sämre spelare, men med liknande egenskaper. Hoppas det kan råda bot på problemet.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro either/or
2015-04-05 21:29
Första halvlek till stor del bedrövlig både offensivt och defensivt. Samtidigt som vi också ska erkänna att Norrköping spelade bra. Lite bättre ÖSK i andra men fortfarande finns väldigt mycket att förbättra.

Oscar var klart bäste ÖSKare. Vilka målvakter vi har! Eidur och Moberg hade problem i första halvlek men spelade upp sig i andra. Hoppas Moberg inte blir borta länge... Björnkvist riktigt bra! Valgardsson hade ingen större match offensivt och hade stundtals problem defensivt. På mittfältet så spelade RÅP och Ahmed till sig klart godkända betyg i den andra halvleken. Nordin tycker jag hade svårt att få till sitt fina passningsspel. Jag tycker även han stundtals faller alltför djupt ner och hämtar boll men kanske är så Alec vill att han ska göra. Synd att DG inte kunde ta med sin fina cupform in till premiären. Hoppas det var nerver som nu är bortskakade. När det gäller anfallet så är det oerhört tydligt att vi måste få tillbaka Crespo i spel så snart som möjligt. Kalle jobbar alltid hårt och gör en del bra grejer men känns för uddlöst. Och Pode har varit oerhört anonym i ett flertal matcher nu. Tror han kan höja sig med Crespo tillbaka på plan.

Hur som helst, med tanke på hur matchen såg ut så är 1-1 borta mot ett ganska duktigt Norrköping inte så farligt.
Örebro Center
2015-04-05 21:01
@Marta (hane):


Han var borta ur spelet ganska mycket men det kanske mest berodde på att ÖSK gick hårt på högerkanten i första halvlek. Hur som helst har han generellt svårt att komma loss. Kom loss en gång då han gick på nick. Borde ha kunnat få den på mål åtminstone.

Men grundproblemet som jag tycker är att han har inte så mycket mer än snabbheten. Och jag är gammaldags och tycker yttrar skall kunna ställa frågor till motståndarens försvar. Och det gör han sällan.

Jag har mer än gärna fel och att det lossnar för honom. Men här och nu och de senaste 1 1/2 säsongerna tycker jag det varit så. Jag vet egentligen inte vad man ser i den spelaren. Sen vet jag att han gjort enstaka riktigt bra matcher.

Men vi måste få in poäng från kantspelarna. Sedan Sobra lämnade ser det inte så ljust ut där på den fronten.
Örebro jappel
2015-04-05 20:54
anfallsspelet i cupen har ju varit bra.
Snabba snygga passningar fram till straffområdet. bra precisa inlägg.
Effektiva och bra avslut.
Bara att hitta dit igen så är vi tillbaka på vinnarspåret
Örebro Bastard on Parade
2015-04-05 20:49
1-1 i en bortapremiär är ett helt OK resultat, men spelet var riktigt uselt. Vi får nog vara otroligt glada över att Kujovic hade svaga avslut. Vi hade nästan inget eget anfallsspel utan fick förlita oss på fasta situationer för att skapa några lägen. Det börjar oroa mig, för anfallsspelet har inte varit särskilt bra i Cupen heller även om vi har varit hypereffektiva.
Örebro jappel
2015-04-05 20:47
Nu fyller vi Eyravallen på onsdag! (för nu måste väl avtalet med behrn ha gått ut snart? eller ökat i värde....till minst 4msek/år?)
Örebro jappel
2015-04-05 20:40
Tack själv Janne, kul med ett trevligt och sansat inlägg. Verkade absolut som att ÖSK inte var sig själva idag, något IFK ska vara glada över.
Hoppas att ÖSK i alla fall tar 50% fler poäng än peking innan serien är över.
Annons: