/fotboll/osk/forum/138.aspx/fotboll/osk/forum/138.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-09 19:00
Så här säger f.ö Axen i dagen NA "– Jacob (Michelsen, tränare i Hammarby) hade lärt läxan och lurade oss lite så att det såg ut som om det (ÖSK:s spel) var bra, och sedan var det livsfarligt åt andra hållet. Defensivt, i etablerat försvar, tycker jag att vi hade rätt så bra kontroll hela tiden, men så fort vi tappade boll så var det farligt varje gång, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén."
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-09 18:07
@ Minatankar Ok, jag kan hålla med om att man kan göra en bra match, trots förlust. Absolut. Man kan spela ett genomgående bra försvarsspel t ex och/eller skapa många farliga avslut. Jag tyckte inte ÖSK gjorde något av det rent krasst. Därav "skapade inte ett skit". Däremot skapade de flera fina omställningar åt motståndaren. ÖSK höll bollen bra på mittfältet under första men vad gav det? kom sällan igenom Laget tror jag hade 6 skott/avslut under hela matchen (Bajen hade 14) och jag vet inte om det räknas som skott på mål eller alla skott. Jag vet inte om något ens var nära att resultera eller om Bajens målvakt tvingade till någon kvalificerad räddning alls (kan ha fel. Vi tog några öl till matchen och jag kan ha missat något skott) . Vi skapade några "nästan chanser" och inget mer sett ur mina ögon. Hörnorna var helt ofarliga (varför har de gått tillbaka att bara slå långa?) Om man med betyget "bra" anser att det är betyg 3 på en 1-5 skala, så tycker jag nog snarare att det var en svag 2:a (sett över hela matchen). Om man tycker att ÖSK gjorde en bra första halvlek (trots 1-0 underläge i paus) så ok. Jag delar inte den åsikten därför att inget avslut skapades värt namnet Men jag respekterar de som tycker annorlunda och det är alltid roligt att diskutera matcher och hur olika vi ser dem. Plessis fick t ex massa skit efter matchen här inne. Jag tycker inte alls att han gjorde bort sig, tvärt om stabliserade han upp defensiva centrum (tyckte jag). Jag tycker snarare som NA, han skulle ha spelat från start på bekostnad av Naah
Örebro Nubbli
2017-07-09 14:07
1-0 skulle vart frispark för Omoh. Om inte det så var det väl hands på bajenspelaren. 2-0 är horribelt försvarsspel. 2 backar och Oscar (som förövrigt var suverän) släpper in ett mål på första. 3-0 var väl snubblande nära offside? Mot peking gjorde vi 4 mål på liknande lägen som igår. Igår gjorde vi ett när vi redan låg under med 3. Lagen är så jämna så domaren avgör matcher med dessa marginaler...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Minatankar
2017-07-09 12:20
@Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle:
Jag håller med dig om att en motståndare kan låta bli att ha stort bollinnehav för att koncentrera sig på det defensiva och snabba, farliga omställningar/kontringar. Jag håller också med dig om att vi var för svaga i avsluten. Håller dock inte med om att vi inte skapade ett skit i första halvlek. Förutom bollinnehav skapade Omoh en rad farliga inlägg där det fanns flera målchanser och vi stod dessutom för alla hörnor. Men visst, det är mål som räknas. Jag tycker ändå ÖSK gjorde en för bra första halvlek för att beskriva halvleken med att inte ett skit skapades.. Tyvärr är laget dock alldeles för beroende av Nordin.
Örebro Minatankar
2017-07-09 12:06
@Brandao:
Håller med dig. ÖSK har många bra utespelare men bara ett fåtal som håller högsta allsvenska klass i sin spetskompetens och när de är i form. Dessa tre är enligt min uppfattning Nordin, Omoh och Kennedy. När en, två eller alla tre av dem är borta en match har det stor betydelse för ÖSK, speciellt när t ex Rogic och Ayaz också är skadade. Allra störst betydelse har Nordin, kring vilken hela spelet kretsar.
Örebro pemo
2017-07-09 12:06
Tycker inte att Lorentzon är helt skyldig till första målet. En nicktouch av bajenspelare ställer vårt försvar en aning.
Samma hade hänt på ett av Omohs inlägg i första, där Naah borde styrt vidare till en ensam Sema.

Men så blev det inte. ÖSK hade väldigt bra spel i första, men kom inte till avslut. Återföll i den gamla synden med att envist spela runt bollen och försöka med instick i stället för skott.

Sen undrar jag hur det sett ut om Jonis, Brorson , Kevin och Bark fått lika många chanser som Mbombo , Naah och Plessis?

Blir alltid så att utländska förvärv får betydligt fler chanser att visa att de inte duger, mot vad den egna ungdomskullen får.

Angående Plessis, så får han "hyfsat" betyg i NA. Men han kom ju bara in och spelade på säkerhet hela tiden. Dvs, lämnade över ansvaret till någon annan.

Nä, det måste rensas i truppen och Axén ( som är huvudansvarig ) måste var lite mer kritisk till vad som presteras på matcherna.

Örebro Sunnanlid (2017)
2017-07-09 10:38
@Laul32:


Håller med helt.
Örebro Laul32
2017-07-09 09:40
[QUOTE=Hlynur]Nån som kan styra upp supporterinsamling till en anfallare? [/QUOTE] Då ska vi veta vem det handlar om, Logi-pengarna svider fortfarande.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Laul32
2017-07-09 09:39
Är det bara jag som är trött på att tränarna (framförallt Alic) ska hylla varandra på presskonferensen. Blir fan pinsamt när det varje gå g ska påpekas vilken bra tränare motståndarna har.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brandao
2017-07-09 09:03
Alfred värvades väl för att fjäska för Astrit? Känns helt klart så!
Örebro Empes
2017-07-09 01:29
Dubbelpost
Örebro Empes
2017-07-09 01:28
Trippelpost
Örebro Empes
2017-07-09 01:21
@Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle:
Ja, han kom fel på första målet och hann inte tillbaka vid tredje målet, men när det gäller det sistnämnda målet så är han lite ursäktad eftersom Ring försatte honom i en svår sits. Vid tredje målet tycker jag dessutom att Almebäck måste läsa av situationen bättre. Hans prio borde ha varit att "ta bort" Dibba så att denne inte kunde få bollen. Nu blev han i stället boll[tittare - och det är verkligen inte första gången! - något som gjorde att han tappade Dibba.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-09 00:29
@Nicknamn i ribban:
Det är väl bara att byta kant för den centrala ytterbacken. Logi lär väl ryka efter säsongen iaf. Lorentzson gjorde dock en av sina sämre matcher idag
Örebro Nicknamn i ribban
2017-07-09 00:09
Lorentzson har ju dock varit bra i år. Sättet vi spelar på nu passar inte Dajje särskilt bra då högerbacken ska sköta passningsspelet centralt i banan tillsammans med Nordin.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Gubben i stubben
2017-07-09 00:09
@Columbus:

Omohs varning är inte bara hård utan horribel, håller med Brandao i allt det övriga: "Omohs varning är hård. Han tar bollen och ska lägga upp den för att påskynda spelet ! Så gör väl alla när man ska jaga mål? Om Ösk hade 3-1 och han hade gjort så är det gult kort, lite spelförståelse kanske ? "
En spelare som påskyndar snarare än fördröjer, hur kan det bli gult? Obegripligt.
I övrigt tycker jag att ÖSK höll spelet öppet väl i 40 minuter. Några individuella skickligheter från hemmalaget och några mindre sådana, skickligheter alltså från bortalaget ändrade matchbilden helt från slutet av första och in i andra. Då fanns det bara ett lag och hemmasegern var solklar.
Örebro Snö
2017-07-08 22:21
@Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle

Det pratas ju öppet om det;) det är väl ditt sätt att skriva och formulera.
Men men så är det, vi är ju trots allt ÖSK fans o de e bra, fridofröjd påre
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-08 22:12
Värva tillbaka Dajje till nästa säsong. Just sett Sirus-AFC. Helt idiotiskt att göra sig av med honom
Örebro Hlynur
2017-07-08 22:00
Nån som kan styra upp supporterinsamling till en anfallare?
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-08 21:52
@Snö:
Vi får se, det är snart dax att byta nick igen. Intressant är dock frågan varför din åsikt inte är "Messersmitt" men min är det? Är det för att jag inte tycker som du och säger det?
Örebro Snö
2017-07-08 21:50
@Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle

Jag är tyvärr ingen kul kille, men skulle le om du bytte till "Mr Messersmitt";)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-08 21:45
@Snö:
Du är säkert en kul kille också :=) och precis som du har jag rätt till min åsikt och jag lät min åsikt kollidera med din, det är därför vi har detta forum, eller hur? Min åsikt är att ÖSK var ofarliga över 93 minuter, ÖSK var chanslösa. Din och (artige) Hammarbys tränare är av motsatt åsikt, Gott så. Jag är också av åsikten av att rulla runt runt på mittfältet i sig inte skapar ett skit
Örebro Snö
2017-07-08 21:42
@Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle

Tycker du har helt fel, Bajen kontrollerade inte 93 min, lyssna på vad Bajens tränate säger om första halvlek.
JAG TYCKER
De gör 2 mål på tappade/bortgivna bollar,1 på dåligt försvarspel, Var du på arenan?Bajen spelade inte särskillt bra, hur vet du att Bajen lät ÖSK ha bollen?vi tycker olika o de e ok men ditt "messesmittande" och tyckande att du VET hur det är,är lite kul faktiskt:) du är säkert jättekunnig o kul kille:)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-08 21:26
@Snö:
Nej jag var inte ute efter att hacka just på dig utan är mer nyfiken på definitionen av att "spela bra" och jag hade svarar oavsett vem som hade skrivit ditt inlägg. Det är så klart bra att hålla i bollen för då kan inte motståndaren göra mål. Men om man har massa possession men inte skapar något har man då spelat bra per definition? Bra var kanske att man inte släppte till just något bakåt och höll i bollen som sagt men man skapar ju inget framåt och har en kastrerad spets (idag). Hur vet du att Bajen inte lät Örebro hålla i bollen? Man vet ju att vi har spelare som Ring osv som förr eller senare bjuder. Helt ärligt var vi inte ens nära i denna match, Har vi då spelat bra? Bajen låg bara och väntade på misstag Bajen kontrollerade denna match i 93 minuter och om du inte ser det utan snöar in på att vi i första hade bollinnehavet långt ifrån Hammarbys mål utan att skapa ett skit är ett bra spel, då har vi stor skillnad mellan dig och mig i synen att spela bra. Mot Norrköping spelade vi bra
Örebro Snö
2017-07-08 21:16
@Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle

Tänk att jag visste du skulle hacka på mig, ditt liv blir nog ljust av det:) JAG tycker laget spelade bra och bör kunna göra mål på det som underlag, inga skönpoäng över huvud taget men bra.

Nu blire intressant att få något tillbaka av dig;)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-08 21:07
@Snö:


Tycker inte det var en bra första halvlek då man inte skapar något. Men du tänker skönpoäng för att man kan rulla runt?
Örebro Brandao
2017-07-08 21:04
Omohs varning är hård. Han tar bollen och ska lägga upp den för att påskynda spelet ! Så gör väl alla när man ska jaga mål? Om Ösk hade 3-1 och han hade gjort så är det gult kort, lite spelförståelse kanske ?
Örebro Snö
2017-07-08 20:50
Somvanligt på plats:) 1-0 försvarstabbe, 2-0 Besara tappar boll o joggar tillbaka 2 backar klarar inte Dibba även Jansson överspelad, ett uselt mål att släppa som startar på mittplan, 3-0 Ring tappar boll och sätter resterande försvarare i onödigt svår situation, fint mål av Ike, kort resume:) bra första halvlek som förbyttes i usel andra,bara bryta ihop och komma igen, heja ÖSK,
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Aspen.
2017-07-08 20:34
@Columbus:

Det samma gäller Nordin som snackade till sig en varning, förstår han, passar han in.

INGEN ÄR PREFEKT
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-08 20:20
@pemo:


Lorrentzon låg väl fel i position vid första målet och något mål eller om det var grov målchans igen (minns inte riktigt). Tyckte han stirrade för mycket boll och en av hans sämre matcher
Annons: