/fotboll/osk/forum/1330.aspx/fotboll/osk/forum/1330.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Bulten i Boo
2014-08-22 12:56
Minns att Sixten också gjorde sådana uttalanden. Har det inte med att göra att SvFF kan hota med straff mot lag som ställer upp med i princip B-laget i tävlingsmatcher? Och då blir det att man måste upprepa mantrat "bästa laget för dagen spelar". Någon som minns?
Örebro Bastard on Parade
2014-08-22 12:21
En sak som jag stör mig på lite grann är Axéns uttalande inför matchen:
"Ser du kvällens match som en möjlighet att testa de spelare som inte spelat så mycket tidigare?
– Dom bästa för dagen spelar och det är de som jag tagit ut, förhoppningsvis är dom på tårna."

Jag har full förståelse för att ÖSK roterar spelare i en sådan här match och det hade jag också hoppats på. Jag är övertygad om att det är rätt beslut med tanke på att det är så många matcher just nu. Att det var de bästa för dagen som spelade... ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Axén verkar tro att alla ÖSK:are är dumma i huvudet.

Det blir intressant att se hur han motiverar att hälften av de bästa för dagen inte ens finns med i nästa 18-manna trupp.
Örebro Bastard on Parade
2014-08-22 12:17
@Kardinalen:


Jag håller med dig. Det är inte optimalt att göra så många förändringar. Sedan får ju komma ihåg att vissa spelare inte heller spelade på deras bästa positioner. Av det jag har sett av Lumbana så passar han mycket bättre som innermittfältare. Wiktorsson föredrar att spela mittback vad jag har hört och vare sig DG eller Saeid spelade på deras vanligaste position.

Det är klart att det i vanliga fall nog ska bli lite större siffror än 2-0 mot ett division 2-lag, men man får titta på omständigheterna också. Många lag åkte ur Cupen när de roterade. Vi tog oss till gruppspelet och det är det viktiga i det här skedet.

Sedan tycker jag, precis som TommyS, att matchningen kunde ha varit lite annorlunda. Jag hoppas att ÖSK hittar någon bra klubb till Lipovac till nästa säsong för det är uppenbart att han inte alls har Axéns förtroende. Då är det bättre att han får speltid i division 1 eller Superettan nästa säsong.
Örebro TommyS
2014-08-22 12:09
Jag klagar inte på en 2-0-seger. Tycker däremot att man kunde matchat lite annorlunda. Vore det inte en större poäng i att para ihop Berisha med Moberg (tror aldrig att de spelat ihop) än med Lumbana, t.ex? Borde inte Lipovac fått speltid? Men resultatet tänker jag inte klaga på, får man inte ett par bollar tidigt mot sämre motstånd så blir det sällan stora siffror.

Robocop, jag kan hålla med om att ÖSK inte ger mycket till svar till Nessun Dorma. Å andra sidan gör Nessun Dorma inget annat än att anonymt klaga istället för att stå upp för sin åsikt och komma med konstruktiva förslag. Därför blir debatten bara ett "vilka sopor ni är!" "Är vi junte!" plus lite fler vaga uttalanden som knappast gör Ljungsoppan klarare. Inte särskilt intressant eller konstruktivt, tyvärr.

Örebro Kardinalen
2014-08-22 11:53
ÖSK startade mot Eskilstuna med 2 av 11 spelare från söndagens startelva. Självklart ger det resultat i negativ riktining. Så att vinna med 2-0 borta är väl okej även fast det skiljer tre divisioner. (Eller är det?)
Örebro pemo
2014-08-22 11:26
Eller också är de svenska fotbollsspelarna i de övre skiktet så bra utbildade att de kan bjuda motstånd i en match , med lite vilja. Motivation slår klass, brukar man ju säga. Men visst saknas det tempo i svensk fotboll.
Som jag skriv tidigare, se på Austria REd Bull. De anföll med sex-sju man.
Jämför när Sverige anfaller med en. Eller som ÖSK gjorde. Långboll på en ensam Hasani ( Crespo ) som måste vänta och sedan spela bakåt.

Där tror jag det största hotet mot vår fotboll finns.

Tänk om ÖSK tog chansen och anföll med fler spelare. Vinner hellre med 5-3 än 2-0
Örebro Robocop
2014-08-22 10:31
Saywee//
Jadu, hade väl tur med tipset ändå. ;)


Tycker för övrigt att ÖSK:s svar till signaturen Nessun Dorma är lite ihåligt.

"Vi tog tillbaka ÖSK till Allsvenskan i år efter bara ett år i Superettan, något som få lag lyckats med."
- Det låter som att bedriften här börjar med att man ska bli degraderade.

"Vi är inte ensamma i Allsvenskan om att få kritik för att inte lyckas tillvarata och utveckla lokala talanger."
- Bortförklaring á la skyll på alla andra, tyvärr.

"Att bli bättre på att kommunicera vad vi vill."
- Ja tack, väldigt fort.

27 mars förlängde Per-Ola Ljung och blev fotbollschef.
13 juni lämnar Per-Ola Ljung ÖSK.
Detta är ett totalt fiasko för alla inblandade parter, visst måste både Ljung och ÖSK vetat om situationen redan i mars, eftersom man är väldigt mån om människan Ljung.

Nu har jag gnällt av mig som en gammal närking, men nu ser jag fram emot matchen mot Åtvidaberg. :)

Hoppas på en 3-0-seger.
Örebro En örebroare
2014-08-22 10:20
@pemo:


Kolla på resultaten från alla allsvenska lagen. Uddamålsvinster, svensk fotboll är skrämmande dålig då det saknas totalt tempo.
Örebro pemo
2014-08-22 08:42
Oj va lugnt det är här. Skulle bara kolla att det inte var stängt. ;)
Hade tyvärr inte möjlighet att ta mig till E-tuna, så jag måste lita på de få rapporter som lämnats här. Tror ni att Berisha är tillbaka i höst? Har Moe gjort sin sista från start? Kommer Kalle någonsin mer att bli startspelare?

Alltså, "bara" 2-0 mot ett div2-gäng. Är inte det l i t e svagt? Även om man kommer med "B-laget" Fast det var väl bara Boris som inte har gjort någon A-match från start i år?

Nåväl. Full fart framåt. Krossa Åtvid. :)
Örebro ÖSK-SUPPORTERN (Öppna Plånboken Sköldmark)
2014-08-21 20:43
Hoppas att de flesta som var i E-Tuna tar sig till Åtvid på måndag!!
Örebro En örebroare
2014-08-21 13:36
Axel/ Roliga med Micke var också att han sjöng också konstant i 90 minuter och jag märkte när det var nya sånger så lärde han sig de rätt snabbt o sjöng då också.
Örebro Axel Vadd
2014-08-21 13:01
@ÖSK-Boldt:


Ja riktigt kul och bra. Tror inte det var en tyst sekund på 93 minuter! Det var kul att träffa på Micke Danielsson också som stod med! Han lovade att komma till Örebro framöver till match och stå med i klacken
Örebro ÖSK-Boldt
2014-08-21 11:55
Ja Kubanerna var svinbra igår. Försökte själv vråla loss så mycket rösten höll. Låter halvt om halvt som "smokerings" idag. Bulten// Ja just jäklar. Då får vi ändra i ramsan. Vi har bara ett j-a inomhus sm-guld... : D
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2014-08-21 11:41
Kubanerna fick beröm av Eskilstuna Citys matchansvarig.

"Stort tack för att ni kom och visade hur riktiga supporters stödjer sitt lag ni fick tunavallen å gunga. Grattis till segern.

Matchansvarig Eskilstuna City FK"

Kul att vi får beröm för vårat uppträdande och att alla sköter sig. Kul, Mer sånt!

Alla till Åtvid!
Örebro TommyS
2014-08-21 11:24
Skönt att vi vann igår. Jag hade gärna sett liten annan matchning men matcher som dessa kan man inte bara spela av, 2-0 fullt godkänt.

En grej att tänka på inför stundande gruppspel, som lottas först efter att säsongen är över:

Allsvenska placeringen kommer att vara viktig för vilka förutsättningar vi har i cupen, både i gruppspelet och i viss mån även i kvartsfinalen. De sexton bästa lagen i gruppspelet, som vi nu vet är max 13 allsvenska lag och resten från superettan, placeras in i grupperna där svenska mästarna placeras med lag 16, stora silver med nummer 15 osv. Övriga 16 lag lottas in utan seedning. Skulle vi t.ex. spurta oss till en 8:e plats i allsvenskan kan vi alltså bli seedade som 7:a (om Kalmar hamnar före oss) och då få lag 10 (eftersom Falkenberg och Åtvid också är borta kan det bli lag 13 i allsvenskan) som svåraste motståndare i gruppen.

Om vi sedan vinner gruppen går vi till kvartsfinal. Det finns en stor fördel i att vara en av de fyra bästa gruppvinnarna. Då slipper vi de andra tre bästa gruppvinnarna, och får hemmamatch i kvartsfinalen. Chansen för att få många poäng i gruppen ökar naturligtvis med en enkel grupp.

Förutsättningarna för att vinna gruppen och för att för att få ett bra läge i kvartsfinalen ökar alltså för varje placering vi klättrar i allsvenska tabellen (förutom gentemot KFF, ÅFF, FFF).

Bra incitament att ha om/när vi säkrat allsvenskt kontrakt.
Örebro Bulten i Boo
2014-08-21 08:40
Vår första titel tog vi redan 1989 då vi blev svenska inomhusmästare i fotboll!
:-)

Örebro ÖSK-Boldt
2014-08-21 08:19
Axel Vadd// Ja sannerligen. :) Kände att Kalle inte orkade fullt ut i många situationer. Kanske en självförtroende-fråga. Men man väntar fortfarande på att han skall kliva på mer distinkt i sin offensiv. Hoppas vi är på väg mot första titeln. Kan hända... ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Axel Vadd
2014-08-21 01:34
@ÖSK-Boldt:
Jag håller väl inte riktigt med dig om Kalle och Nordmark (Tur att det finns så många olika ögon :) ) Kalle och Yasin var de spelare som visade lite kvalitet och energi idag. Yasin tyvärr en ovana att alltid avsluta mitt på målvakten (om han inte skjuter utanför). Men de båda visade energi och initiativförmåga vilket fall. DG är ett kapitel för sig. Så vitt jag fick info idag är han stenhård tvåa bakom Crespo som topp. Och han kommer absolut ingenstans om han inte får en boll över backlinjen och kan löpa på öppen gata. DG slarvar sällan bort en boll längre ned i banan utan är bollsäker i sitt passningsspel. Men utmaningsmässigt förlorar han så gott som alla 50-50 dueller med skuldra mot skuldra och det är tvärstopp om han har någon framför sig. Han har inte likt Cespo "Rycket" att utmana och avsluta ändå. Först på slutet när Eskilstuna flyttade upp det mesta tänkte jag att just nu är det kanske "DG-Läge" för att löpa på omställning och det gjorde han och målade stensäkert. Annars är Yasin, med sitt klart bredare register, i mina ögon självklar bakom Crespo. Moe på vänstern löpte och flängde överallt men fick sannerligen inte ut ett skit, Nkili gjorde bara vad som krävdes och inget mer. Stack dock ut lite mer när det blev trångt och under press på slutet. Där är han starkare. Då tog han för sig mer. Nordmark rätt intetsägande utan att slå bort bollar men öppnade inget heller. Han flöt runt och kortpassade. Backlinjen, med undantag av Haginge, hade pajaskonster i sitt passningsspel inledningsvis så man gapade. De såg medspelare att passa som krävdes LSD-intag för övriga att se detsamma. Helt sjukt dåliga passningar. Dock bättre i sitt defensivspel än i sitt passningsspel. Rinne stod för det mesta rätt och tvingades åtminstone till en riktig kvalificerad räddning. Lumbana är där han ska vara. Som mittback. Som mittfältare funkar det inte på AS-nivå för honom. Det går för fort. Sobralense kom in men gjorde inget större avtryck, Hade ett hyfsat skott och avslut en meter ovanför ribban. Inget särskilt mer Sammantaget då? Ja spelmässigt var ÖSK rätt säkra på egen planhalva och spelade runt men på offensiv planhalva hade man förtvivlat svårt att få till spets och påfyllning av spelare. Något bättre i andra men knappt. Sammantaget en dålig match där Eskilstuna spelade förhållandevis jämnt utan att kunna skapa något förutom lite på slutet. Berisha? Bra i luften som vanligt och Eskilstunas storväxte topp förlorade det mesta i luften mot honom. Annars spred lite bollar som nämnt innan och visst är han en nivå lägre än förr. Fick höra idag att han fortfarande lider lite av sviterna i knäet men vet inte sanningshalten i det. Lumbana var helt ok också defensivt. Som sagt, de som visade ett visst mått av kvaliteti dag var Kalle och Yasin, Fanns några till ,som DG till exempel som visade vilja men inte kvalitet
AIK Saywee
2014-08-20 23:44
Kalmar, Åtvidaberg och Falkenberg missar Cupguld-Europachans genom torskar. ÖSK går vidare :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro ÖSK-Boldt
2014-08-20 23:14
Riktigt bra stämning på oss ÖSK:are idag på läktaren. Spelarna kan inte klaga på stödet där. Kul med Midas som extra hjälp o dragplåster. Angående matchen så är jag nöjd att vi vann. Men kan inte säga att Moe eller Kalle spelade sig närmare startelvan. Sobralense o Nordmark är riktigt bra på att hålla o fördela boll. Gött att vi gick vidare. :D
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-08-20 22:43
Resan på den guppiga vägen är avslutad för länge sedan, varför blir det dubbelt på ett tryck ..,
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-08-20 22:43
Starkt jobbat ÖSK, vi går för cupguldet :) Robocop, du lurade dit mig på tipset, vad har du bakom örat?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro En örebroare
2014-08-20 21:34
Reflektioner kort idag: Bäst idag: Kubanerna och Mikael Danielsson som sjöng i 90 minuter jag tror inte många kommer ihåg det men när vi tvångsflyttades ner så reggade Mikael Danielsson ett regg här på Svenskafans och skrev hur mycket han uppskatta klubben och oss. Glömmer jag aldrig, någon som minns detsamma? Bäst annars var väl att Kalle fick speltid och näta och visa hjärta Sämst? Axen och ÖSK. Riktigt bedrövligt dåligt spel mot ett div 2 och Axén byter ingenting mer än Sobra. 0 speltid för Lipo? Väldigt irriterande. Orkar inte ens kommentera matchen utan glädjer mig åt Kubanernas insats. Ännu en minus ska ÖSK spelarna få som knappt kommer fram och ger kubanerna en sång som verkligen sjöng 90 minuter och inget gnäll. Berisha är definitivt iväg bort vilket man kunde se idag, motvilligt gav han kubanerna en sång, kändes mest som han ville där ifrån för att han skämdes?
Örebro Miroslav kuba
2014-08-20 21:23
@Benny Böckling:
Han skjuter 18 ribba in mot ÅFF !! :)
Örebro Miroslav kuba
2014-08-20 21:21
Härligt vi är med i gruppspelet !! Och Huddinge kämpar på bra mot ÅFF hej och hå vad trötta ÅFFarna blir till matchen mot ÖSK även om dem säkert använder mycket reserver idag . När får vi veta vilka motståndare vi får i gruppen ?
Benny Böckling
2014-08-20 21:18
@Miroslav kuba:

Inte mer!? Ja men då är han ju på rätt väg.
Benny Böckling
2014-08-20 21:16
Härligt SvartVitt.
Örebro Samba Hagge
2014-08-20 21:11
DGs teknik håller riktigt låg nivå...ÖSK kan inte driva upp tempo mot sämre lag..
Örebro Miroslav kuba
2014-08-20 21:10
@Benny Böckling:
18 ?
Benny Böckling
2014-08-20 20:46
Hur många gånger har han skjutit över ikväll, Yasin?
Annons: