/fotboll/osk/forum/13.aspx/fotboll/osk/forum/13.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Erik Wärlegård
2017-10-03 13:47
Nytt avsnitt av Sportklubben med Axel. Stort tack för alla grymma frågor som skickades in. Jag tar semester en vecka nu. Ring inte mig – jag ringer er.
Örebro Äntligen en ny dag
2017-10-02 21:40
@Kuroslaw Mibisztal:

Om han bara kan bli lite bättre med högerfoten så....
Örebro Asbjörn#10 - Admin
2017-10-02 19:58
Kikar lite på den pågående Superettadramatiken. Helsingborg under Peo ser ruskigt bleka ut och kommer allt längre ifrån kvalplatsen. Inte mig emot. En spelare som ser riktigt spännande ut i kvällens motståndarlag Gefle är den tidigare MFF-talangen Deniz Hümmet, född -96. Stor men ändå kvick anfallare med fina fötter och fin speluppfattning. Sitter på kontrakt ett år till i Gefle, värd att följa utvecklingen på!
Örebro Erik Wärlegård
2017-10-02 17:01
Spelar in med Axel imorgon. Maila gärna frågor till sportklubben@oskfotboll.se
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Nubbli
2017-10-02 16:10
[QUOTE=T8]Spännande hörrni. Menar ni att det alltid ska komma någon underifrån och utvecklas för att platsen eller gå vidare? Just nu är ju Anton helt ok men ser inte honom som någon vidareförsäljning direkt. Eller att han slåss om platsen. Tycker det är lite intressant med just målvaktspositionen på det sättet. [/QUOTE] Sverige är grymma på målvakter. plocka in 2 st 18-20 åringar. Bara träningen utvecklar dem. Trycket i träningarna. Inte lika lika viktigt med speltid för målis som utespelare. Låna ut någon av dessa under säsongen ev. Vid skada/avstängning så kommer någon av dessa leverera fullt ut i allsvenskan om de är vana med tempo och "hårdhet" från träningarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Kuroslaw Mibisztal
2017-10-02 14:52
Jag tycker Ring utvecklas hela tiden och i gårdagens match såg jag inte många misstag. Han har en bra förmåga att våga spela sig ur försvarssituationer och tjongar inte bara iväg bollen. En VB för flera år framåt, anser jag!
Örebro rirobban
2017-10-02 12:20
@Sunnanlid (2017):


Kalmar har väl alltid haft ganska dryga och osympatiska supportrar! Dessutom verkar dom ganska okunniga. Förmodligen p-12:or hela högen där inne på deras forum. Visst vi spelade inte så bra, men Kalmar var knappast något speciellt att hänga i granen. Kändes som båda lagen gick för 0-0. Förutom målet så var det ju faktiskt vi som hade flest "klara" målchanser. Tänker på Hines-Ike:s friläge och Besaras stolpträff och Besaras läge i andra halvleken.

Vore så skönt om Kalmar åkte ned dit dom hör hemma... till Superettan!!! Fast vore ju synd, för då tappar vi 6 givna poäng/säsong :)
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-10-02 11:55
Snacka om bitterhet inne på Kalmars forum. Hybrisen rinner verkligen över. Ett litet SM-guld för snart tio år sedan betyder uppenbarligen att de för evigt är ett storlag.
Örebro Hagges höger
2017-10-02 11:41
Jag vill ha 4-3-3 nästa år:

MV
O. Jansson

Högerback: Mittbackar: Vänsterback:
Lorentzon/Dajje Almebäck- Brendan H-i Ring/NY

Mittfält:
Nordin
Rogic Mårtensson

Anfall:
Omoh Kennedy Besara.


Övrig Trupp:
A. Fagerstöm
Brorsson
Ny C.M (alt. Forsell)
Sema
Ayaz
Alfred
Ny C.F.
Boye

Detta ger bättre balans med nuvarande spelare tror jag. I anfall vill jag låta Ring komma högt upp och att Filip täcker upp, så Besara kan få "vandra fritt" centralt och vara understöd till Kennedy.

Vi får en bra balanserad trupp med 21 spelare, och kan sedan fylla ut med 3(?) juniorer som får träna med A-lags rutin genom träning.

Åsikter?

Örebro Hagges höger
2017-10-02 11:24
3 poäng igår som betyder långt mer än 3 poäng enl. mig. En nolla som kan vara otroligt viktig inför fortsättningen i år samt nästa säsong. Denna nolla indikerar på att balansen i Axels vilja att spela börjar sitta.
Vi MÅSTE prioritera försvarsspel långt med än Alec gjort senaste åren om vi skall kunna ta steg.
Jag tycker det är roligt att ÖSK nu för tiden gör mer mål framåt än man gjort i historien, men att man år efter år släpper in så mycket mål man gjort senaste åren, indikerar på stora brister i balansen.
Att beskylla backlinjen för detta rakt av, är att förenkla problematiken.

Skall man spela med en ytter som exempelvis Omoh, med uppenbara brister i spel utan boll etc, måste utgångsläget på Mårtensson och Nordin vara ännu lägre. Det vi ser i många matcher nu är att motståndare allt som oftast enkelt kan överbelasta våra kanter, där vi har stora brister i försvar, och såra oss rejält därigenom. Skall en sådan som Omoh spela, så är det som ytter i ett 4-3-3 enl. mig. Idag blir det för sårbart!

Nästa säsong vill jag se en tydligare spelide med bättre balans i försvaret. Där spelvändningar blir vårt recept för attack. När vi vinner boll måste vi vara raka och spetsiga.
Örebro pemo
2017-10-02 09:53
Tack för tre poäng i går. Och en hållen nolla. men så mycket mer....?
Detta var en typiskt match som bara entusiastiska hemmasupporterar kan glädjas åt. Men ..... hellre vinst med 1-0 än tvärsom.

Problemet är väl att det knappast lockar ner några marginalåskådare till nästa match. Eller är det så krasst, att vi endast är ca 5000 som offrar oss för att se matchen på plats och resten sitter framför TV:n ?

Om vi nu skulle överraska och vinna borta i Östersund, då borde ÖSK försöka göra något extra för att vi i alla fall skulle bli minst 8000 mot Halmstad.
Att det blir bussar från AIK i den sista är jag övertygad om. De har väl antagligen europaplatser att spela om då.

Hur var då gårdagens match? Mycket bra försvarsspel, där jag tycker att Arvid och Brendan gör sin bästa match ihop.
Sema, som jag skäller så mycket på , jagade bra hemåt men fick banne mig inte många bollar framåt att jobba på. Stod helt ensam på sin kant och vinkade flera gånger i första, men fick inte en passning.

men det kanske var " the gameplan" och resultatet ger ju ingen anledning att klaga. I övrigt var det väl ingen som föll utanför ramarna. Eller var det Kalmar som passar oss extra bra?

Nu tar vi två veckor ledigt och ser fram mot 12 nya poäng innan det är slut.
Örebro T8
2017-10-02 08:35
Spännande hörrni. Menar ni att det alltid ska komma någon underifrån och utvecklas för att platsen eller gå vidare? Just nu är ju Anton helt ok men ser inte honom som någon vidareförsäljning direkt. Eller att han slåss om platsen. Tycker det är lite intressant med just målvaktspositionen på det sättet.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Roswall
2017-10-02 00:14
Gött med 3p och nollan idag!!
Örebro Erik Wärlegård
2017-10-01 23:18
ÖSKTV: Eftersnack bakom kulisserna i länken.
Örebro Lekiller
2017-10-01 22:01
[QUOTE=Nubbli]Aldrig någonsin! Det ska sitta en framtida försäljning på bänken. Allt vi gör ska vara framåt och inte bakåt! [/QUOTE] Håller med. Alvbåge tar nog ganska mycket energi i truppen också. På gott och på ont. Nä bättre att slussa in någon ung. Om det nu finns någon som inte är FÖR ung.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Nubbli
2017-10-01 21:49
[QUOTE=Lekiller]Han lär ju få gå ner ganska mycket i lön innan det ens går att diskutera. [/QUOTE] Aldrig någonsin! Det ska sitta en framtida försäljning på bänken. Allt vi gör ska vara framåt och inte bakåt!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-10-01 21:29
Ledning i halvtid och ändå seger med hållen nolla. Snart börjar väl fiskar gå på land också. Men gött är det!
Örebro Lekiller
2017-10-01 21:27
[QUOTE=T8]En tanke... vad tror ni om att Alvbåge kommer och är andramålis? Lite som Vestman var till just Alvbåge? Finns en chansen? [/QUOTE] Han lär ju få gå ner ganska mycket i lön innan det ens går att diskutera.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro T8
2017-10-01 21:14
En tanke... vad tror ni om att Alvbåge kommer och är andramålis? Lite som Vestman var till just Alvbåge? Finns en chansen?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro DaSa
2017-10-01 21:09
GT/ Han är även Örebroare och känner laget.

En annan fördel med Dajje är att han skulle passa bra i en 3-5-3 uppställning (om det nu är Aktuellt). Jag känner i alla fall inte att Lorentzon är ett framtidsnamn. Så nu när kontraktet går ut så tycker jag att han skall ersättas med Dajje eller någon annan ytterback.
Örebro Broarn
2017-10-01 21:06

Skön seger idag. Vi satte försvarsspelet och det var viktigt efter så många mål bakåt tidigare. Och så avancerade vi i tabellen och slutplaceringen där tror jag är viktig inför vårens matcher i Svenska Cupen. Vi får fler hemmamatcher där om vi är bland dom 8 bästa (?).

Tre poäng att glädjas åt, men också mycket bra spel av båda mittbackarna bl.a. och kämpainsatser rakt över. Det är sånt publiken vill se och laget fick stöd av inte bara Västra Stå utan också av långsidesläktarna och det var bra att spelarna applåderade tillbaka efter matchen.
Det är sånt som gör att dom vill komma tillbaka också kommande matcher.

Örebro GT
2017-10-01 20:58
@Laul32:

Följde Lorenzon lite idag och han är extremt viktig med sin rutin och placeringsförmåga. Dajje är yngre och snabbare men en sämre back.
Örebro Laul32
2017-10-01 20:34
Att byta Lorentz mor Dajje är ju inte ett steg uppåt. Dom är rätt likvärdiga där Dajje dock har mer löpstyrka men sämre placeringsförmåga.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro DaSa
2017-10-01 20:29
Skön vinst idag! Men känns som vi har lite för lite kreativitet på mittfältet när vi spelar Rogic, Sema och Mårtensson samtidigt. När sedan Nordin är under isen så har bara Besara som kan göra ngt med bollen om vi inte drar en chansboll på Igbo.

Ser gärna att Omoh får chansen mot sitt gamla lag efter uppehållet istället för Sema. Sen så vill jag ha in Forsell tidigt o andra halvlek om inte Nordin kommer i form.

Extra kul idag att BHI gjorde en bra match. Har ju dömt ut honom tidigare:) Tycker inte att vi Skall värva ngn ny mittback nästa säsong. Satsa pengarna på Dajje plus en bra vänsterback/ytter beroende på taktik. På tal om det så var det intressant att se att Nanne numera spelar med trebackslinje. Blir ÖSK sista laget att överge 4-4-2?!
Örebro Sieverto
2017-10-01 20:28
kapten bölja Ämne Pajas! Skickat 2017-10-01 19:33:39 Meddelande Din lilla pissråtta. Du är anmäld! Han har härjat så många år på flera forum och skrivit ibland grova saker och ibland bara inne för att hetsa, tydligtvis tycker han det är väldigt stötande när de sker mot honom. Jag kan bara skratta åt eländet och framförallt kolla tabellen.
Örebro Kuroslaw Mibisztal
2017-10-01 20:28
@kapten bölja:

Sitt still i baksätet! :-)
Örebro rirobban
2017-10-01 20:18
Två matcher i rad där vi vunnit och därmed tagit 6 (av 6 möjliga) poäng mot Sirius och Kalmar denna säsong, alltså 12 sköna poäng mot dessa lagen i år. Synd vi inte kunde hålla ledningen mot AFC, för i så fall hade vi kunnat gå mot 6:e eller 5:e platsen. Men 7:a skulle vara okej att komma. Vi har några tuffa matcher framför oss, men också två chanser att ta full pott mot två lag till denna säsong (Östersund och Peking). Ska sedan bli intressant att följa lagbygget till nästa säsong. Om det blir taktikskifte eller om det värvas in ytterbackar som håller på denna nivå. Är nästan helt säker på att Björnqvist kommer tillbaka i alla fall. Vem som kan tänkas komma in som ny vänsterback står nog skrivet i stjärnorna. Mittbackarna blir väl samma som denna säsong antar jag. Forsell får nog bara förlängt om man säljer Besara, vilket man nog inte gör under 7 miljoner kr!
Örebro Chris P. Bacon
2017-10-01 19:57
Upp på övre halvan, plus att vi inte längre är seriens sämsta lag försvarsmässigt. En fin höstkväll helt enkelt :)
Örebro dwex
2017-10-01 19:54
@Nicknamn i ribban:

sen åker vi ner till vanliga 9
Örebro Nicknamn i ribban
2017-10-01 19:51
Det är tydligen Kalmar vi ska hålla nollan mot. Skön seger! Nu är vi faktiskt 7.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: