/fotboll/osk/forum/1286.aspx/fotboll/osk/forum/1286.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro _Adde_
2014-10-10 16:11
Men jösses... Om det nu hade varit kollapsen i Malmö som var riggad så är det ju knappast starten som är den uppgjorda delen utan snarare Malmös mirakelvändning!
AIK Saywee
2014-10-10 15:18
Bra idé Munken, vi skriver om något som är relevant. Vilka var det som tog upp det här med fixmatcher egentligen?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro munken
2014-10-10 14:03
Att spelare i MFF skulle vara mutade i matchen mot ÖSK känns helt absurt. Jag tycker som flera andra att man ska sluta insinuera att det mycket väl kan ha varit fallet så länge det saknas vettiga bevis. Känns uppenbart att skribenter hittar på när de skriver om konstiga "rykten" kring MFF-matchen. Om det skulle vara sant får ni gärna presentera varifrån ryktena kommer. Kan ni inte göra det betraktar jag det bara som påhittade fantasier. MFF spelare tjänar bäst i allsvenskan. Tror inte spelare som är på väg uppåt i karriären med (i de flesta fall) månadsinkomst på hundra tusen och uppåt väljer att ta emot muta. Som Telle skrev tror jag MFF-spelarna har haft fullt fokus på SM-guld och Champions leauge snarare än hur man olagligt kan mygla till sig mer pengar. Skulle krävas mycket pengar för att eventuellt kunna muta etablerade spelare som har extremt mycket att förlora. Därmed måste stora summor satsas för att i slutändan tjäna pengar på mutan. Nu har det ju konstaterats att det INTE VAR NÅGOT AVVIKANDE SPEL PÅ JUST DENNA MATCH. Därför tycker jag att man kan släppa detta och gå vidare och skriva om andra mer relevanta saker.
AIK Saywee
2014-10-10 13:32
Jag kan väl knappast hjälpa att andra sprider rykten och att jag råkar höra dem, samt att det för mig var en ovanlig och oväntad start nere i Malmö. Det var kul så länge det varade:)
Postat via SvenskaFans-appen
Malmö FF Ofrälse
2014-10-10 13:22
Saywee
Det är väl klart att det ryktas om fixade matcher när UG gör reportage och Aftonbladet lagt ut en lista på matcher som "stämmer med fixarens beskrivning".

Laul misstänker självfallet inte att alla, eller ens några av matcherna, är riggade. Han vet ju om att många kan uteslutas på grund av speldatum.
Han menar själv att listan är till för att visa hur vanligt det är med mönstret "2-0 tidigt och sedan fler mål". Det låter krystat, jag tror snarare syftet är att få igång spekulationerna och kanske fiska in lite tips.

OM man ska tro intervjun med Leci (och textningen) så antyder han dessutom att matchen slutade 3-0, Laul har valt bort de matcherna i listan ryktena här förmodligen grundar sig. Nu finns det väl många skäl att inte ta Leci exakt på orden.

Ni som vill göra en insats mot matchfixning bör hellre leta fakta än sprida rykten som inte backas upp med annat än "jag har hört". När rykten får vingar blir det till slut många som har "hört", men det gör dem inte mer sanna eller osanna för det.
AIK Saywee
2014-10-10 12:07
Jag har ingen aning om ifall Sami tror att det ryktats om några matcher, det var ju några andra skribenter som antydde detta. Tror bara att det fortfarande förekommer fixning. Jag beskrev ju bara den "ovanliga" starten i Malmö, men nagelfars och misstolkas som oftast av vissa skribenter.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Telle
2014-10-10 11:13
Nej, man ska som sagt inte blunda för problemen, men jag tror å andra sidan inte heller att man ska göra dem större än vad de är.

Om Sami Hypiä menar att det ryktas om att två ÖSK-matcher skulle vara fixade, så tänker jag avfärda det som just rykten och inget annat, innan jag får se några trovärdiga bevis på något annat.
AIK Saywee
2014-10-10 11:03
Tack Telle, jag tror liksom Sami Hypiä, tyvärr att vi bara kan ana toppen på ett isberg, kan kanske till och med vara en ökande verksamhet och pågår säkerligen idag och i morgon. Hoppas verkligen att man inte blundar för vad speldjävulen kan ställa till med.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Telle
2014-10-10 10:56
Svartvitt forever etc // Tack... :) Tommy S, Respons etc // Klokt skrivet, man ska nog tänka sig för en gång extra innan man rycks med för mycket av den allmänna "hetsen" som lätt kan uppstå när såna här diskussioner startar. Däremot är det självklart bra att diskussionen ändå förs, och att problemen förs upp till ytan och tas på allvar. Det farligaste man kan göra annars, är ju att blunda för det och benhårt hävda att "det händer aldrig här" eller "det skulle aldrig hända i VÅR klubb". Med det sagt tror jag ändå att man är lite snett ute om man tittar på enstaka matcher med så pass etablerade lag som exempelvis ÖSK och Malmö, om det inte finns mer att gå på än de vaga kommentarerna från Leci. I en klubb som ÖSK, där spelarna är kända av klubben sen länge, och där även organisationen är så pass stabil och etablerad som den ändå är, borde det märkas internt i klubben om någon eller några skulle falla ur ramen för tydligt, tycker jag. Och för Malmös del har de nog varit lite för upptagna med att vinna SM-guld och spela Champions league-matcher för att hinna med att spela lägg-matcher... :) Utan att vilja hänga ut eller döma Syrianska på något sätt under pågående utredning, så kan jag i så fall lättare förstå att en klubb med deras problem löper större risk att drabbas. Det är dels en betydligt mindre och yngre klubb, och de har haft allvarliga ekonomiska bekymmer under en längre tid, som dessutom verkar ha medfört en väldigt stor omsättning i styrelse och klubbledning. (Enligt Aftonbladet har de avverkat tre tränare i år, och har också bytt styrelse och sportkommité helt, även om det fram tills ganska nyligen tydligen var högst oklart vilka namn som faktiskt satt med.) Under sådana omständigheter är det förmodligen lättare att misstänkta spelare kan smyga in under klubbens radar, än i en klubb där miljön varit stabilare och kontinuiteten bättre. Sen hjälper det förmodligen heller inte till att Södertälje-regionen brottas med en del sociala problem, eftersom det om inte annat medför att klubben då och då tyvärr får dras med en del ryktesspridning om kriminella kopplingar etc, vilket knappast gör uppförsbacken för klubben mindre.
Örebro MMS
2014-10-10 10:45
@Respons:Osis, med tanke på att på de 10 sista omgångarna ger ett målsnitt för Dif på ca 1.9 och för ÖSK på ca 2.8 så skulle oddsen för mållöst vara hyfsade ;)
Örebro Respons
2014-10-09 21:55
Saywee // Ja, det känns som man uppfostrar ett barn när det gäller dig eftersom du inte uppträder som en vuxen människa. Du har med all sannolikhet inte hört några rykten om att ÖSK ska ha varit inblandat i en fixad match. Och om du skulle hört det borde du inte sprida sådana rykten som det inte finns bevis för. Detta inser de flesta vuxna människor som vill ta ansvar och vara lojala mot ÖSK. Men du kan inte ta den minsta lilla synpunkt utan att du frågar om du tillåts att få skriva något och utan att du påstår att jag eller andra uppfostrar dig. Och du ger dig aldrig… // Måste ha vidrört knappar av misstag eftersom det står att jag tippar 0-0 mot Djurgården. Jag tippar alltid ÖSK-vinst.
AIK Saywee
2014-10-09 21:43
Respons, 20:31, jaja, det är dina tankar. Vi får väl fortsätta att fostra varandra;)
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-10-09 21:29
Åter till ståplats, de rykten jag hört är säkert bara rykten. Jag tyckte ju skälv bara att det var en oväntad bra start nere i Malmö, vilket inte ofta är så vanligt. Hoppas fortfarande att den inte var riggad, om jag får det ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro zxcv
2014-10-09 20:49
Sverige - Ryssland är igång - Vart är Marcus Pode någonstans?
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2014-10-09 20:37
Saywee// Har du fått indikationer på att den matchen skulle vara en fixmatch? Det kan uppfattas så om man tolkar dina ord tycker jag. Jättetrist i så fall. Men om du baserar dig på AB´s text så kan vi med all säkerhet säga att det var en lite för hastigt ihopkommen artikel. Den behöver du nog inte ta med i beräkningen.
Örebro Respons
2014-10-09 20:31
Namn: Saywee Postat via SvenskaFans-appen Sänt: 2014-10-09 20:19 // Jag är av den uppfattningen att man inte ska nämna spelare eller lag vid namn i sådana här sammanhang om man inte har bevis för det man skriver. Om någon skriver att någon inte är inblandad i ett bankrån kommer ändå signaturer som gbgdeg nedan att skriva att vederbörande är det. Därför ska man över huvud taget inte skriva några namn i samband med brottslig verksamhet när man inte har bevis och innan någon är dömd. Hjärnan har svårt att registrera ordet inte. Om jag säger till dig att du inte ska tänka på nästa ÖSK-match så är det just vad du gör. Om man skriver att man hoppas ÖSK inte är inblandad i fixad match mot MFF så är det just fixande matcher och ÖSK man minns. Jag hoppas nu att du och andra slutar skriva om ÖSK i dessa sammanhang.
AIK Saywee
2014-10-09 20:19
Respons, den var som jag skrev lite ovanlig, eller kanske skulle skrivit oväntad, iallafall inledningsvis. Men ÖSK har nog inte mött några lag med mutade lirare ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro go_osk (We are on the road again!)
2014-10-09 19:14
Enligt rykten som florerar är det den här matchen (se länktips) i årets allsvenska som varit riggad.
Örebro Respons
2014-10-09 19:10
Saywee
//

ÖSk har spelat 27 matcher i år och inga som helst indikationer finns på att någon match skulle ha varit fixad. Varför hoppas du då att just matchen mot MFF inte var en fixmatch?
AIK Saywee
2014-10-09 18:59
Jag kan bara fortsätta att hoppas på att MFF - ÖSK inte var en fixmatch oavsett när UG spelades in. Det kanske inte förekommer sådana dumheter nuförtiden, man har säkert fått bukt med det i alla svenska matcher.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Respons
2014-10-09 18:01
@gbgdeg:


Gå och göm dig så vi slipper se och läsa om dig.

Degerfors gbgdeg
2014-10-09 17:53
Nu går det bra för er !utmålade som storfuskare är ni också att ni inte skämmas bonnläppar

Örebro TommyS
2014-10-09 15:32
Jag såg inte hela programmet men det här är vad jag lärt mig av det som Uppdrag Granskning uppmärksammat: 1. Man ska inte köpa en begagnad bil av herr Leci bara för att han säger att den är i topptrim. Med andra ord. Vi vet att han ljuger och därför kan vi inte ta något han säger för sanning. 2. Man ska inte leka viskningsleken med her Leci, Aftonbladet och detta forum. Leci säger att det stod 2-0 i en allsvensk match i år efter 20 minuter och att den var uppgjord, Aftonbladet drar därför upp en (fullständigt felaktig, visar det sig) lista av vilken match som kan avses, där två ÖSK-matcher ingår, en person här inne säger (på grund av detta, antar jag) att båda dess matcher "ska va uppgjorda". En annan fyller på med lösa men grova insinuationer, bisarra sådana, om att en match mellan ett lag som slåss för nytt kontrakt och ett som slåss om SM-guld i en då jämn serie ska "inte ha verkat helt normalt". När det framkommer att de två ÖSK-matcherna inte kan ha varit de avsedda dras insinuationerna ändå inte tillbaka. 3. Mänskligheten har fortsatt lätt att genom hjärnans lättja låta de inbyggda fördomarna analysera situationen när situationer som denna uppkommer. 4. Baserat på 1-3, det är väldigt lätt att skada en rörelse med lösa anklagelser.

Jag säger inte att matchfixning inte finns. Det finns starka tecken nog på att det förekommer och det är illa. Jag tror inte att man satsat tillräckligt mycket på att stoppa det, jag hoppas att man internationellt kommer att göra det med polisiärt samarbete och tryck på spelbolagen att hjälpa till. Men det är ändå med viss vämjelse jag ser hur många här och annorstädes gick fullständigt Flashback igår. Tack till alla er som hade ork och vett att sansa debatten, jag orkade inte ens läsa.
Örebro Svartvitt forever
2014-10-09 06:29
Telle, kan bara konstatera att det är en njutning att läsa dina inlägg, och klassen på det här forumet har höjts flera nivåer sen du kom tillbaka. :)

För övrigt instämmer jag i att det är oansvarigt att slänga anklagelser om fusk omkring sig utan klara belägg, särskilt när man pekar ut särskilda lag.
AIK Saywee
2014-10-09 01:30
Förtydligande, jag har inte sett uppdrag granskning, tror bara att eländet pågår än idag. Hur kan man få stopp på sådant skit?
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-10-09 01:24
Tror inte att dessa dumheter upphör direkt efter att uppdrag granskning spelats in, de pågår säkert än idag och vi har nog tyvärr inte sett slutet ännu!
Postat via SvenskaFans-appen
Malmö FF Ofrälse
2014-10-09 01:14
Saywee MFF spelade mot ÖSK efter att uppdrag granskning träffat Leci, så OM nu Leci talar sanning är det inte den matchen han syftar på. Tror du är paranoid, det var några misslyckade försvarsinsatser men sånt förekommer faktiskt i fotboll. Josefsson nämner att intervjun skedde i Juni, vi möttes i augusti. Laul har lagt ut en lista på "misstänkta matcher "som antingen är väldigt slarvig eller väldigt cynisk baserad på en kommentar om att det stod "2-0" i tjugonde minuten" (med tanke på intervjusituationen är det till att börja med fånigt att tolka det punktligt). De flesta av matcherna på listan har spelats efter det datum som intervjun sägs ha ägt rum, det finns däremot flera andra matcher som passar beskrivningen som inte är på listan. Rent allmänt tycker jag man ska vara försiktiga med att kasta misstankar omkring sig, eller åtminstone kolla sina fakta. Särskilt när man skriver i tidningen, men även på forum kan det vara smakfullt.
AIK Saywee
2014-10-09 00:57
Alltså, jag såg MFF-ÖSK live och det jag såg verkade inte helt normalt, vi kan bara hoppas att inga skåningar var mutat inblandade i denna ovanliga match ... ... I halvtid förundrades jag över 2-0 till ÖSK, men hade en olustig känsla av att MFF i andra skulle lägga i en högre växel. Oddsen?
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-10-09 00:11
Money talks :(
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Respons
2014-10-08 22:59
@Nikkiz:


Vad bygger du det påståendet på?
Annons: