/fotboll/osk/forum/1277.aspx/fotboll/osk/forum/1277.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Tvetov Nato
2014-10-19 13:39
Alla ÖSKare som är i Stockholm imorrn!

Vi tänkte dricka lite öl på söder innan matchen. Vi kör från 16.00 och drar till arenan strax efter 18 skulle jag tro.

Så dra med era ÖSK-vänner och titta förbi! Bord är bokade så det räcker till alla.

AIK Saywee
2014-10-19 01:16
Med en nypa salt tar jag mig lite tid i livet som kuban efter midnatt som bara ett vanligt ÖSK-fan sedan 1950-talet. Forumreglerna är enkla, det svåra för mig är att fortsätta, att anpassa mig, fostras, av de som inte orkar skrålla, eller läsa det som inte passar ... ... men jag hejar på SPORT :) Det kan ingen ta bort från mig ... ... sitter liksom i ryggmärgen!
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-10-18 23:56
Tja, det dära med påhittade jobb är ju sådant som inte är helt ovanligt, när man kommer in som ny ledare och kanske inte vågar sparka hur som helst, för varför skulle man göra det om jobbet har utförts till belåtenhet? Tycker fortfarande att det inte imponerar att vara utan ordinarie sportchef ... Midnattsinlägg från mig :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Axel Vadd
2014-10-18 22:32
@Saywee:
Jag har aldrig sagt att man inte får skriva vad man vill. Vet inte hur du läser in det, Jag bara bad dig utveckla dina tankar från ett av dina inlägg (vilket du delvis gör i inlägget 08:34 men utelämnar ändå svaren om Sköldmark). Detta är ju ett diskussionsforum och då får man kanske räkna med respons på sina inlägg då & då. Det är väl bra? Eller vill du inte att man responderar på dina inlägg så får du säga ifrån. Men då skulle det väl mer bli som om du höll en massa monloger här inne? Något sorts meta-data som liksom svävar ovan alla andra inlägg och helt utan korrelation. Och det är väl inte din avsikt? För att vidareutveckla det bara så du förstår vad jag avser, Om jag plötsligt skriver att Nordin kommer att gå till Elfsborg så kommer förstås åtminstone några fråga vad jag bygger det påstående på. Då känns det lite konstigt att svara att "jag skriver väl vad jag vill. Jag sitter här på min kammare och spekulerar. Får jag inte det? Vill ni censurera mig?" Därför är ditt svar ovan lite märkligt. Men som sagt sedan kommer delvis ett svar från dig lite senare. Jag var genuint intresserad av varför du tror ÖSK skulle ge honom ett "påhittat jobb" och varför han tycks jobba på "prov". Särskilt eftersom du tycker han gör ett bra jobb (enligt inlägget 08:34). Då undrar ju jag naturligtvis varför du säger så. Jag är inte alls ute efter något tjafs utan genuint nyfiken på dina påståenden och var i de grundas. Att ställa de frågorna måste väl ändå vara acceptabelt och förståeligt? Observera att detta inlägg är skrivet före midnatt.
AIK Saywee
2014-10-18 18:36
Fast med de tre avstängda, rockade ÖSK fett, spelade ut guldkandidaten med 5-1. Bästa startelvan ?!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2014-10-18 15:25
@Benny Böckling:


Samma domare som såg till att vi hade 3 startspelare avstängda mot Elfsborg med andra ord. Man kan ju undra vad han har för relation till Elfsborg...
Benny Böckling
2014-10-18 15:00
Sveriges sämsta domare Kristoffer Karlsson gör precis allt för att sabba för ÖSK.
Ger en mycket billig straff till Elfsborg som kan vända och vinna.
AIK Saywee
2014-10-18 13:30
Roswall, jag vet att de är fostrade på Skansen, men, hehe, vågar inte skriva mer ... ... OT verkar tyvärr inte vara OK längre :(
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Roswall
2014-10-18 11:44
@Saywee:


Saywee, kolla länken!
Örebro K.Carlos
2014-10-18 11:40
Roswall//

Spännande match, men jag skulle säga att den mest intressanta matchen för oss är MFF-Elfsborg. Vinst för Malmö och våra chanser till europaplats ökar rejält.
AIK Saywee
2014-10-18 11:38
Roswall, skall IFK Norrköping spela mot apor?
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-10-18 11:37
Jag har alltid trott på ÖSK-vinst, som optimist och naivist, sedan kan det ju vara oflyt om man trycker på fel knapp .. Djurgår'n är chanslösa, även om matchen inte blir riggad. Heja SPORT, fotbollen lever i gamla fina ÖREBRO, och hockey'n går riktigt bra :))) Örebrooooooi !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Roswall
2014-10-18 11:36
För övrigt är det en spännade match mellan Gefle och Peking idag, oerhört viktig för Norrköping, då de möter oss, och sedan Aporna.

DN har skapat en interaktiv tabell över bottenlagen och de tre resterande omgångarna. Hur jag än pillar ser det riktigt tufft ut för våra "grannar"...
Örebro Roswall
2014-10-18 11:32
Sköldmark har ju titeln sportsadministratör. Klubben valde ju att ha en fotbollschef istället för en sportchef, när de förlängde kontraktet med Peo. Åqvist kommenterade i något klipp jag såg nyligen (minns inte vilket) att de tittar på hur man ska göra framöver, då Axén i nuläget är huvudtränare och inte fotbollschef. Så vad jag förstår har en Sköldmark en titel, där orden tillförordnad/tillfällig inte ingår.
AIK Saywee
2014-10-18 11:31
Respons, håller delvis med i dina tankar, vuvuzelor kanske kan höja stämningen ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Respons
2014-10-18 11:10
@ÖSK-SUPPORTERN (Öppna Plånboken Sköldmark):
// Spelar inte men oddsen är ju löjliga. Allt annat än att ÖSK kör över Djurgården är en sensation. // Tippar naturligtvis ÖSK-vinst mot Djurgården. Måste ha varit på markör av misstag. :-)
Örebro ÖSK-SUPPORTERN (Öppna Plånboken Sköldmark)
2014-10-18 11:02
Såg här ovan att Unibet hade oddsen 4,35 på ÖSK seger på måndag.

Känns som ett bra tillfälle att satsa allt man har.
Örebro Respons
2014-10-18 10:38
Funderar lite på debatten kring läktarkulturen, bangaler etc som med jämna mellanrum diskuteras på detta forum. Tror i grunden på att man bör tillåta så mycket "festligheter" som möjligt under organiserade och ordnade former. Tyvärr kan inte fotbollen eller läktaraktiviteter isolera sig från samhället i övrigt och då är det bara att acceptera att det alltid kommer finnas människor som inte mår bra och som har behov av att imponera och visa hat genom brottsliga och farliga gärningar. Därför är jag också för att läktarna bevakas med kameror och att vakter och polis på ett helt annat sätt går in på läktarna och lyfter ut de som inte följer anvisningar och regler samt avstänger dem från alla fotbollsarenor under lång tid eller livstid. Med andra ord tror jag på att i grunden bejaka mycket men samtidigt var mycket tydlig i gränssättning. Att förbjuda "festligheter" och/eller se mellan fingrarna vid överträdelser tror jag inte alls på. // Tippar naturligtvis ÖSK-vinst mot Djurgården. Måste ha varit på markör av misstag. :-)
Örebro Sparkabolleninimål
2014-10-18 09:55
Jag håller nog med Saywee i det att vi borde endera ge sköldmark den riktiga titeln och ingen tillfällig, alternativt skaffa en ny ordinarie.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-10-18 08:34
Vill dessutom skriva att jag tror att Magnus Sköldmark har gjort ett ganska gott jobb. Vet dock inte hur mycket han är anledningen till lån och värvningar, men självklart gör han sitt jobb och det är bra. Tiden i GAIS vill jag glömma, för det är ointressant om man vill förändra och framåt. Tycker m-ö-j-l-i-g-t-v-i-s att det är lite "pinsamt" att ÖSK inte har någon ordinarie sportchef och inbillar mig att detta inte imponerar på tänkbara spelare, sponsorer och ev nya medlemmar eller fans. Sedan är det väl som så. att nattliga inlägg tar jag ibland med en nypa salt ...
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-10-18 08:23
Vadden, jag bara funderar och spekulerar, så som så många andra fans gör, jag menar inget illa, men har varit med en längre tid, å slutar sällan att förvånas. Var och en får väl skriva här, inom forumreglerna, eller skall vi ytterligare "sänka taket"? Skall ytterligare ett inlägg med just Saywee som pseudonym nagelfaras?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Axel Vadd
2014-10-18 01:38
@Saywee:
Vad menar du med att Sköldmark har ansvaret "efter en lång tid på prov"? Vilket ansvar har han på "prov"? Vem har uttlalat att det är "på prov" ? Är han utsatt för någon sorts test? Vad menar du med att han skulle få ett "påhittat jobb" och varför? På vilka grunder insinuerar du att han är inkompetent i det ansvar han har haft och i det arbete han utfört för Örebro SK? Varför är det viktigt att visa utåt att vi har en sportchef oavsett vem vi pekar ut? Utveckla gärna dina tankar för jag kanske missuppfattar vad du egentligen försöker säga
Örebro Bastard on Parade
2014-10-17 20:20
@Gnell Strömberg (alla heter Daniel i Örebro):


Sådana där saker måste försvinna från arenorna. Det är, tack och lov, inte särskilt vanligt idag men det får det inte heller bli. Gällande rätt är ju uppenbarligen inte särskilt effektiv i dagsläget och polisen vågar/kan inte göra något åt saken.

Frebran och många andra pratar om att det skulle bli säkrare på läktarna om vi blir av med pyrotekniken, men är det troligt att vi kommer att bli av med pyrotekniken helt? Jag tror inte det. Vad får det då för effekter om polisen ingriper på läktarna om det finns hundratals brinnande bengaler? Jo, det är då det uppstår en potentiell livsfarlig situation. Vem kommer hålla kvar i bengalen om polisen försöker gripa den personen? Är det en säker situation för polisen agera i?

Jag tror inte att svensk fotboll kan bli av med oorganiserad eldning, men jag tror att den kan minska rejält om det införs möjlighet till organiserad pyroteknik. Det skulle vara ett säkrare alternativ.
Örebro Gnell Strömberg (alla heter Daniel i Örebro)
2014-10-17 19:57
Mitt lilla inlägg i pyroteknikdebatten: Visst, tillåt organiserat bengalbränneri om man även i fortsättningen "kriminaliserar" ALL övrig eldning och smällande. Kan man garantera att det då inte kommer att ske? Knappast, inte ens med visitering in absurdum. Kommer den tuffe grabben som har för avsikt att skicka en firecracker över till motståndarklacken att avstå? Knappast. Han kommer även i fortsättningen att skrävla om sitt tilltag för sina kompisar. -"Jag spräckte trumhinnorna på några stycken.....jag är bäst! Jag slängde även in en bengal efteråt.!" Fanns det barn i motståndarklacken? -"Jag har ingen aning, jag är ändå den tuffaste!" Kan det vara så att nån fick brännskador? -"Inte fan vet jag! Förresten, småungar går väl inte på fotboll?"
AIK Saywee
2014-10-17 18:41
pemo, BoP, framför man ett fordon över 90 km/h efter att ha passerat 90-skyltarna är man troligtvis kriminell ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro TommyS
2014-10-17 17:19
Axel Vadd, om jag minns rätt är argumenten "svåranvänt" och "många variabler" precis det som bakåtsträvarna i filmen Moneyball anför. Jag tror att det finns skulle finnas mycket att vinna på att använda ett större, kategoriserat bedömningsmaterial för så många spelare som möjligt och sedan göra ekonometriska analyser med dummyvariabler för att se vilka variabler som står ut, lägga vederbörlig tyngd för varje viktig variabel. Anledningen till att det inte går just nu är att statistiken inte finns på hur många gånger en intressant vänsterback lyckas styra bort en spelare från farlig skottvinkel, osv. I större ligor börjar sådan statistik finnas tillgänglig för dyra pengar, men inte i allsvenskan. Det är kanske någon här som vill starta en business, studera film på alla matcher i allsvenskan och superettan, hitta ett bra graderingssystem, en nationalekonom som kan kan bygga upp systemet och en marknadsförare som kan prissätta. Tre heltidstjänster, och Canal Plus, några dataprogram och många hårddiskar som enda overheads. Tror att man kan få bra utdelning.


Örebro Bastard on Parade
2014-10-17 16:36
@pemo:
Fast då har ju du en helt annan definition på begreppet huligan än vad som allmänt används. Menar du att alla som har begått något slags brott är huliganer? Är man huligan om man går mot rött? Räcker det om man bryter mot en regel som att man t.ex. inte för röka på läktarna på Behrn Arena? Du, och väldigt många fler, blandar ju ihop olika situationer och buntar ihop det till ett problem. Med det perspektivet så kommer man aldrig hitta någon lösning för de olika problemen.
AIK Saywee
2014-10-17 15:59
josud, lite OT är hel OK :) De som inte orkar får väl scrolla ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Axel Vadd
2014-10-17 15:46
@josud:Ja det är en väldigt bra film. Rekomenderas att ses även om det är Baseball i botten. Läste också artikeln på de som börjat använda de statistiska verktygen inom fotbollen. Många bedömare menar dock att det är mer svåranvänt där då fotbollen innehåller betydligt fler variablar och är mer dynamisk jämfört med den mer statiska sporten Baseball.

Men se filmen. Verkligen. Brad Pitt spelar f.ö sportchefen
AIK Saywee
2014-10-17 15:09
Dessutom funderar jag fortfarande på hur ÖSK's scoutingverksamhet fungerar, är det någon som har någon aning, eller är det totalt i dunkel ...
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: