/fotboll/osk/forum/1241.aspx/fotboll/osk/forum/1241.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2015-01-02 17:14
Hoppas att det inte spårar ur ...

2015 går vi för medalj,
var så säkra :)

Nämn något mer lag än MFF som tar upp kampen ?
Kung Kamara
2015-01-02 16:45
Bulten/ Ignorera han. Ser redan spår på att han är tillbaka på sitt gamla vanliga jag. Gör som de flesta gör, ignorera.
AIK Saywee
2015-01-02 12:59
BiB, du tummar väl inte upp dina egna inlägg ?
Örebro widemarsh
2015-01-02 10:26
@Bulten i Boo:
Behövs ingen "hackning" alls. Bara att ..... sen ge tummen upp igen. Och man behöver inte vara inloggad för att ge tummen upp. edit: Kanske inte ska tipsa alla om hur man gör, kan bli många tummar då :)
Örebro Bulten i Boo
2015-01-02 10:20
@Saywee:
Du har väl "hackat" dig in i tumtryckarkoden kan man tänka. Så mycket som 40 st forumister har väl inte ens varit inloggade sedan igår kväll?
AIK Saywee
2015-01-02 09:32
Ursäkta, men normalt bryr jag mig inte det minsta om tummar, det är väl som vanligt någon som hakat upp sig, men livet är roligare som optimist :)
AIK Saywee
2015-01-02 09:28
Ni kan vara lugna alla Nordin-lovers,

Han kommer hem till Gamla fina ÖREBRO, där han trivs allra bäst och förmodligen fungerar mest som den duktiga motor han var (2012?)

Ni behöver inte vara oroliga, men om han blir publikmagnet, det tror jag inte, för årskorten har redan sålts som smör i solsken, det är andra grejer som drar publik.

Och inte tusan är pengarna det viktigaste, när han nyligen har grejat körkort, KINA, nejnej ... Närke är bättre :)

Tror att han premierar familj och vänner mer än pengar, ÖSK har därmed ett litet förhandlingsöverrag (?)

Gren prioriterar finanserna, det gör man i torskarnas huvudstad.
Benny Böckling (Daniel Björnquists vänsterdojja)
2015-01-02 01:35
Hoppas nu inte på att Stahre plockar med sig Gerzic eller Sobra till Kina...
Nu verkar ju ingen utav dem direkt klickat med Stahre men Gerzic har ju ändå sagt att han inte skulle tacka nej till miljonerna i Kina om han fick chansen.
AIK Saywee
2015-01-01 18:25
Dagens ÖSK blir topp 5 :)

Med smarta "förstärkningar" kan det bli topp 3 !

Så är det att vara optimist, tänker liksom på vad som är möjligt ...
Örebro Sten Hårdh
2015-01-01 16:33
Rankar man ÖSK idag och efter den trupp man har så är det väl ganska självklart att laget rankas lågt. Vare sig Nordin eller Sobra tillhör truppen. Vi har bara en mittback "som räknas". Skulle ÖSK värva några bra spelare så kommer naturligtvis oddset att sjunka
Örebro ÖSK-SUPPORTERN (Ge oss en BOMB!)
2015-01-01 16:24
@Bulten i Boo:Tror det har att göra med att så pass många bettar på Hammarby att de ligger där upp. Spelbolagen är rädda att förlora storsummor. Detta gäller naturligtvis inte Kalmar.
Örebro Asbjörn#10
2015-01-01 13:05
När vi nu vänder blad i kalendern känns det väldigt bra att konstatera att det nu endast är 16 dagar kvar tills försäsongsmatcherna kickas igång. Det försenade allsvenska spelschemat ska ju även släppas inom 7-10 dagar. Det känns även som att det kommer börja röra på sig gällande vår silly season under de närmaste veckorna.

Mycket spännande som väntar gott folk!
Örebro Bulten i Boo
2015-01-01 12:35
@Benny Böckling (Daniel Björnquists vänsterdojja):

Nja, båda de lagen var väl bra mycket bättre än Kalmar i höstas? Hammarby är svårtippade. Beror mycket på hur de lyckas värva. Kan mycket väl bli respass direkt om de inte lyckas på den fronten.
Benny Böckling (Daniel Björnquists vänsterdojja)
2015-01-01 12:19
@Bulten i Boo:

Lika konstigt är det väl att också Hammarby rankas före, Djurgården också för den delen.
Örebro Bulten i Boo
2015-01-01 12:09
Kanske läge att slänga in en tusenlapp på Nordicbet och få sjuttiofem tusen tillbaka när ÖSK vinner guld i år!?
Otroligt också förresten att Kalmar rankas före ÖSK. Har de som sätter samman oddsen sovit under hösten? Om jag har räknat rätt så tog Kalmar endast elva poäng av trettionio möjliga på de tretton sista matcherna i förra årets allsvenska mot ÖSK:s trettio (tio vunna, tre förlorade).
Örebro Sten Hårdh
2014-12-31 14:50
Ett gott nytt #svartvitt år!AIK Saywee
2014-12-31 09:51
Klassiskt Bulten :)

... men Gren måste "prioritera finans"

IFK kanske har gått plus, men ändå ?
Örebro Bulten i Boo
2014-12-31 01:08
Kunde inte låta bli denna klassiska filmscen (James Dean, Ung rebell) som illustration för hur det kanske, säger kanske bildlikt går till när Gren och Sköldmark "gamblar" kring vem som ska få den sköna (Gerzic), "the first one who jumps is a chicken". Wikipedia: "Ett regelrätt chicken race går till så att två personer med varsin bil eller motorcykel (motordrivet fordon) kör antingen i kollisionskurs rakt mot varandra, eller jämsides om vägen abrupt slutar med ett stup. Den som först väjer med fordonet för att undvika en krock, eller kastar sig av fordonet innan stupet, förlorar och är följaktligen "chicken", en fegis".

Vem hoppar (av) först, Gren eller Sköldmark? Väntar någon av dem för länge med att hoppa av så att han rentav kraschar?
AIK Saywee
2014-12-30 19:27
Jaadu Bulten, sådant kan man inte veta, med de diskuterade spelarköp och spelarförsäljningar. Du vet sånt där när man ska ha is i magen :)
Örebro Bulten i Boo
2014-12-30 18:55
@Saywee:

Vad kan dina blåvita vänner tänkas mena med detta? Att Gren på sin fritid spelar på kasino o dyl, eller att han "gamblar" i sitt jobb? Att han t ex kör chicken race visavi motparter i förhandlingar? Eller kanske nåt helt annat?
AIK Saywee
2014-12-30 17:38
Osvaldo

Tack för två mycket bra inlägg!!

Att jag undrade över om Mats Gren var en gambler hörde mest ihop med att ett par av mina blåvita vänner antytt detta, själv har jag ingen aning om han är det eller inte ...
Örebro Osvaldo
2014-12-30 14:22
@Saywee:
Tror inte det. Efter att ha lyssnat på intervjun i Lundhs podcast tror jag att Mats Gren jobbar stenhårt och målmedvetet efter den verklighet han tycker sig se. Den verkligheten bygger på hur fotbollen ser ut i alperna och det finns säkert en hel del att plocka därifrån. Men i det stora hela skiljer sig hans syn på allsvenskan från min. På samma sätt som det skiljer sig mellan personer som spelar i allsvenskan och personer som följer allsvenskan. För en spelare finns alltid drömmen om att ta sig till en större liga (eller i vart fall en med bättre förutsättningar för lönehöjning), för den som följer allsvenskan är drömmen att ens lag vinner serien (och på sin höjd några matcher i en europeisk cup). För att säga att framgångar i Europa är bra för "svensk fotboll" måste vi definiera vad "svensk fotboll" är. Om man ser "svensk fotboll" som de som har sin inkomst från att verka i "svensk fotboll" så kan framgångar i europa absolut vara bra för "svensk fotboll". Om man ser "svensk fotboll" som de som supportar ett allsvenskt lag är det mer tveksamt. Om vi får en segmenterad allsvenska med ett par tre dominerande lag kommer intresset för övriga lag svalna. Spelar ingen roll om vi har 12 eller 18 lag i serien. Styrkan med allsvenskan ligger inte i den vackra fotbollen utan i de små saker som sammantaget gör allsvenskan unik.
Örebro Osvaldo
2014-12-30 14:04
Mitt inlägg försvann när det postades. Bara till att skriva om. På ett ungefär. Gillar egentligen inte att spekulera för mycket kring truppbygget. Är övertygad om att det finns många i organisationen som kan det bättre än jag, som saknar grundläggande insyn och har begränsad kunskap. Men mina 50 öre. Har börjat förlika mig med tanken på att det eviga mantrat kontinuitet handlar mer om organisation och strategi än om att spika en startelva i januari. Att nå framgång som en klubb med mindre resurser bygger på att vara flexibel. Gäller Malmö i CL, gäller Sportklubben i allsvenskan. Den som bäst kan förvalta tillgängliga spelare når mest framgång, i förhållande till storlek. Även om jag som supporter helst av allt bara vill se spelare som brinner för klubben. Framgångarna under Sixtens tid var beroende av EN spelidé med en stabil trupp och satsningar/chansningar som gav maximal utdelning (Almebäck, Bedoya, Nordin). Är tveksam till att det skulle fungera idag. Dels för att konkurrensen ser annorlunda ut, dels för att det är riskabelt att hoppas på att investeringar ger maximal utdelning. Däremot är det viktigt att det finns en kärna i truppen som bär upp spelet och klubbmärket, som kan ge en stabil grund för nya spelare. Och där ser jag gärna att vi löser Nordin, även om det är en spelare som sannolikt inte kommer stärka klubbkassan i form av framtida försäljning. Ser även gärna att vi ersätter Wikström med en spelare som går direkt in i denna kärna, Eidur eller någon annan. Löser sig detta inom en snar framtid blir jag nöjd. När det gäller Sobra ser jag honom som en av de som tillfaller kategorin spelare att ha en flexibel hållning kring. Dels är det sannolikt en stor utgift, dels är det en spelartyp där dagsform i stor utsträckning spelar in. Om vi hittar en lösning där alla gynnas så absolut, men det får inte kosta mer än det smakar. Den krassa verkligheten, dessvärre.
Örebro Stravinski
2014-12-30 13:56
För oss som tycker det är för lång tid till första matchen 2015 så visar CMore nu, kl 14, höstens klassiker mot Elfsborg. Häng med från början, Pode rivstartar.
Gott Nytt År
Örebro TommyS
2014-12-30 13:47
Sten, Bulten, Milton, Minatankar: jag väljer också Nordin först men precis som Mintankar påpekar behöver vi också en spelare av Sobralenses typ för att bli ett topplag. Och en eller två mittbackar. Och en vänsterback.
Örebro Bulten i Boo
2014-12-30 12:54
@Sten Hårdh:

Kanske missade jag/vi din ursprungliga fråga, men om den ställs så, så väljer jag alla dagar Nordin. Ser honom som en nyckelspelare i vårt guldbygge.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-12-30 10:29
@TommyS:
Delar helt din beskrivning av Sobralenses betydelse. Utan duktiga ersättare för Wikström, Sobralense, Nordin och kanske Crespo, riskerar ÖSK att hamna i bottenstrid. Med ny mittback och övriga spelare kvar i ÖSK kan vi vara med och slåss bland de 4-5 bästa lagen. Sobralense respresenterar den tekniska och kreativa spelartyp jag tidigare skrivit om. ÖSK har haft den typen av spelare i t ex Mats Rubarth, Arnor Gudjohnsen och Roni Porokara. Motståndarna vet att sådana spelare kan rulla upp vilket försvar som helst och man får därför inte minst ett psykologiskt övertag, vilket skapar osäkerhet hos motståndarna och styrka hos medspelarna. Tyvärr har Daniel en låg lägstanivå. Han varvar toppinsatser med spel där han knappt märks. Inte desto mindre är han just den spelare ÖSK behöver för att vara med i toppstriden. I övrigt är jag konfunderad över FIFAs beslut om att förbjuda s k tredjepartsägande, vilket innebär att t ex Spelarinvests verksamhet stoppas. Det kommer innebära att de redan stora klubbarna i Sverige och utomlands får ytterligare övertag. Jag är därför nyfiken på FIFAs motivering till sitt beslut. Det ska bli spännande att höra om juristerna ser öppningar att i stället skapa fonder eller andra lösningar som gör det möjligt för supportrar att stötta klubben när det gäller rekryteringar av spelare.
AIK Saywee
2014-12-30 10:23
Är Mats Gren en gambler ... ?
Örebro Mr. Milton
2014-12-30 09:49
@Sten Hårdh:


Jag håller helt med om att Nordin går före Sobra. Vill dock helst ha båda vilket jag tror vi är överrens om :) Sobra får gärna signa men det får inte kosta vad som helst vilket jag också tror de flesta härinne är överrens om :)

Usch vad politiskt korrekt det där blev. Det kan nästan verka som om vi har en decemberkartell härinne :) men politik ska ju inte diskuteras så det lägger vi åt sidan för att inte bli bannad.
AIK Saywee
2014-12-30 08:15
Sobra = Så bra

Hoppas kan man ju iallafall :)
Annons: