/fotboll/osk/forum/1220.aspx/fotboll/osk/forum/1220.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Bulten i Boo
2015-01-01 12:09
Kanske läge att slänga in en tusenlapp på Nordicbet och få sjuttiofem tusen tillbaka när ÖSK vinner guld i år!?
Otroligt också förresten att Kalmar rankas före ÖSK. Har de som sätter samman oddsen sovit under hösten? Om jag har räknat rätt så tog Kalmar endast elva poäng av trettionio möjliga på de tretton sista matcherna i förra årets allsvenska mot ÖSK:s trettio (tio vunna, tre förlorade).
Örebro Sten Hårdh
2014-12-31 14:50
Ett gott nytt #svartvitt år!AIK Saywee
2014-12-31 09:51
Klassiskt Bulten :)

... men Gren måste "prioritera finans"

IFK kanske har gått plus, men ändå ?
Örebro Bulten i Boo
2014-12-31 01:08
Kunde inte låta bli denna klassiska filmscen (James Dean, Ung rebell) som illustration för hur det kanske, säger kanske bildlikt går till när Gren och Sköldmark "gamblar" kring vem som ska få den sköna (Gerzic), "the first one who jumps is a chicken". Wikipedia: "Ett regelrätt chicken race går till så att två personer med varsin bil eller motorcykel (motordrivet fordon) kör antingen i kollisionskurs rakt mot varandra, eller jämsides om vägen abrupt slutar med ett stup. Den som först väjer med fordonet för att undvika en krock, eller kastar sig av fordonet innan stupet, förlorar och är följaktligen "chicken", en fegis".

Vem hoppar (av) först, Gren eller Sköldmark? Väntar någon av dem för länge med att hoppa av så att han rentav kraschar?
AIK Saywee
2014-12-30 19:27
Jaadu Bulten, sådant kan man inte veta, med de diskuterade spelarköp och spelarförsäljningar. Du vet sånt där när man ska ha is i magen :)
Örebro Bulten i Boo
2014-12-30 18:55
@Saywee:

Vad kan dina blåvita vänner tänkas mena med detta? Att Gren på sin fritid spelar på kasino o dyl, eller att han "gamblar" i sitt jobb? Att han t ex kör chicken race visavi motparter i förhandlingar? Eller kanske nåt helt annat?
AIK Saywee
2014-12-30 17:38
Osvaldo

Tack för två mycket bra inlägg!!

Att jag undrade över om Mats Gren var en gambler hörde mest ihop med att ett par av mina blåvita vänner antytt detta, själv har jag ingen aning om han är det eller inte ...
Örebro Osvaldo
2014-12-30 14:22
@Saywee:
Tror inte det. Efter att ha lyssnat på intervjun i Lundhs podcast tror jag att Mats Gren jobbar stenhårt och målmedvetet efter den verklighet han tycker sig se. Den verkligheten bygger på hur fotbollen ser ut i alperna och det finns säkert en hel del att plocka därifrån. Men i det stora hela skiljer sig hans syn på allsvenskan från min. På samma sätt som det skiljer sig mellan personer som spelar i allsvenskan och personer som följer allsvenskan. För en spelare finns alltid drömmen om att ta sig till en större liga (eller i vart fall en med bättre förutsättningar för lönehöjning), för den som följer allsvenskan är drömmen att ens lag vinner serien (och på sin höjd några matcher i en europeisk cup). För att säga att framgångar i Europa är bra för "svensk fotboll" måste vi definiera vad "svensk fotboll" är. Om man ser "svensk fotboll" som de som har sin inkomst från att verka i "svensk fotboll" så kan framgångar i europa absolut vara bra för "svensk fotboll". Om man ser "svensk fotboll" som de som supportar ett allsvenskt lag är det mer tveksamt. Om vi får en segmenterad allsvenska med ett par tre dominerande lag kommer intresset för övriga lag svalna. Spelar ingen roll om vi har 12 eller 18 lag i serien. Styrkan med allsvenskan ligger inte i den vackra fotbollen utan i de små saker som sammantaget gör allsvenskan unik.
Örebro Osvaldo
2014-12-30 14:04
Mitt inlägg försvann när det postades. Bara till att skriva om. På ett ungefär. Gillar egentligen inte att spekulera för mycket kring truppbygget. Är övertygad om att det finns många i organisationen som kan det bättre än jag, som saknar grundläggande insyn och har begränsad kunskap. Men mina 50 öre. Har börjat förlika mig med tanken på att det eviga mantrat kontinuitet handlar mer om organisation och strategi än om att spika en startelva i januari. Att nå framgång som en klubb med mindre resurser bygger på att vara flexibel. Gäller Malmö i CL, gäller Sportklubben i allsvenskan. Den som bäst kan förvalta tillgängliga spelare når mest framgång, i förhållande till storlek. Även om jag som supporter helst av allt bara vill se spelare som brinner för klubben. Framgångarna under Sixtens tid var beroende av EN spelidé med en stabil trupp och satsningar/chansningar som gav maximal utdelning (Almebäck, Bedoya, Nordin). Är tveksam till att det skulle fungera idag. Dels för att konkurrensen ser annorlunda ut, dels för att det är riskabelt att hoppas på att investeringar ger maximal utdelning. Däremot är det viktigt att det finns en kärna i truppen som bär upp spelet och klubbmärket, som kan ge en stabil grund för nya spelare. Och där ser jag gärna att vi löser Nordin, även om det är en spelare som sannolikt inte kommer stärka klubbkassan i form av framtida försäljning. Ser även gärna att vi ersätter Wikström med en spelare som går direkt in i denna kärna, Eidur eller någon annan. Löser sig detta inom en snar framtid blir jag nöjd. När det gäller Sobra ser jag honom som en av de som tillfaller kategorin spelare att ha en flexibel hållning kring. Dels är det sannolikt en stor utgift, dels är det en spelartyp där dagsform i stor utsträckning spelar in. Om vi hittar en lösning där alla gynnas så absolut, men det får inte kosta mer än det smakar. Den krassa verkligheten, dessvärre.
Örebro Stravinski
2014-12-30 13:56
För oss som tycker det är för lång tid till första matchen 2015 så visar CMore nu, kl 14, höstens klassiker mot Elfsborg. Häng med från början, Pode rivstartar.
Gott Nytt År
Örebro TommyS
2014-12-30 13:47
Sten, Bulten, Milton, Minatankar: jag väljer också Nordin först men precis som Mintankar påpekar behöver vi också en spelare av Sobralenses typ för att bli ett topplag. Och en eller två mittbackar. Och en vänsterback.
Örebro Bulten i Boo
2014-12-30 12:54
@Sten Hårdh:

Kanske missade jag/vi din ursprungliga fråga, men om den ställs så, så väljer jag alla dagar Nordin. Ser honom som en nyckelspelare i vårt guldbygge.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-12-30 10:29
@TommyS:
Delar helt din beskrivning av Sobralenses betydelse. Utan duktiga ersättare för Wikström, Sobralense, Nordin och kanske Crespo, riskerar ÖSK att hamna i bottenstrid. Med ny mittback och övriga spelare kvar i ÖSK kan vi vara med och slåss bland de 4-5 bästa lagen. Sobralense respresenterar den tekniska och kreativa spelartyp jag tidigare skrivit om. ÖSK har haft den typen av spelare i t ex Mats Rubarth, Arnor Gudjohnsen och Roni Porokara. Motståndarna vet att sådana spelare kan rulla upp vilket försvar som helst och man får därför inte minst ett psykologiskt övertag, vilket skapar osäkerhet hos motståndarna och styrka hos medspelarna. Tyvärr har Daniel en låg lägstanivå. Han varvar toppinsatser med spel där han knappt märks. Inte desto mindre är han just den spelare ÖSK behöver för att vara med i toppstriden. I övrigt är jag konfunderad över FIFAs beslut om att förbjuda s k tredjepartsägande, vilket innebär att t ex Spelarinvests verksamhet stoppas. Det kommer innebära att de redan stora klubbarna i Sverige och utomlands får ytterligare övertag. Jag är därför nyfiken på FIFAs motivering till sitt beslut. Det ska bli spännande att höra om juristerna ser öppningar att i stället skapa fonder eller andra lösningar som gör det möjligt för supportrar att stötta klubben när det gäller rekryteringar av spelare.
AIK Saywee
2014-12-30 10:23
Är Mats Gren en gambler ... ?
Örebro Mr. Milton
2014-12-30 09:49
@Sten Hårdh:


Jag håller helt med om att Nordin går före Sobra. Vill dock helst ha båda vilket jag tror vi är överrens om :) Sobra får gärna signa men det får inte kosta vad som helst vilket jag också tror de flesta härinne är överrens om :)

Usch vad politiskt korrekt det där blev. Det kan nästan verka som om vi har en decemberkartell härinne :) men politik ska ju inte diskuteras så det lägger vi åt sidan för att inte bli bannad.
AIK Saywee
2014-12-30 08:15
Sobra = Så bra

Hoppas kan man ju iallafall :)
Örebro Sten Hårdh
2014-12-30 04:03
Nördläsning
Örebro Sten Hårdh
2014-12-30 03:39
@Bulten i Boo:


Nåja - Nu slog han inte smörpass i varenda match och han var väl direkt anonym i någon match också (och byttes ut?). Och som jag såg det var det mer en synergisk effekt mellan Nordin och Sobra snarare än att Sobra ensam lyfte Nordin. De trivdes ihop helt enkelt vilket naturligtvis inte är att spotta på

Min poäng är ändå att om laget tvingades välja, vilket verkar ha gått förlorat i debatten jag startade, så tror jag Nordin skulle betyda mer än Sobra som "ensam kung" på mittfältet. Därför anser jag Nordin ha högre prio än Sobra, om man nu av ekonomiska skäl tvingas välja. Av era svar verkar ni tycka tvärt om vilket jag så klart får ha respekt för.


Örebro Bulten i Boo
2014-12-29 21:25
@TommyS:

Håller med. Och håller också med Mr. Milton. Sobralenses enorma bolltrygghet lyfte ÖSK:s spel med ytterligare en dimension under årets andra halva. För att inte tala om hans smörpassningar. Kändes som att hela laget lyfte sitt passningsspel när han kom in. Givetvis är det flera saker som spelar in, framgång föder framgång och trygghet, men jag håller absolut med om att Nordin lyftes ordentligt av Sobras inträde i laget.
Örebro go_osk (We are on the road again!)
2014-12-29 20:05
@Sten Hårdh:


Jag utgår från att det främst beror på två saker. Dels att ÖSK precis stått för en extremt stark säsong och att folk längtar efter att se laget nästa år. En annan aspekt är att priserna på årskort är marginellt lägre fram till den 31/12.

Jag vet inte hur ni känner, men jag ser fram emot nästa säsong med optimism. Det är många år sen som det kändes så här positivt inför en säsong.
Örebro Sten Hårdh
2014-12-29 18:41
@go_osk (We are on the road again!):


Skitkul att höra. Men undrar varför? Är det pga den starka hösten och varför var det då inte mer folk på de matcherna? Har Simons tillkomst höjt intresset att man skapat större förhoppning?

Hammarby är ett lyft för serien rent publikmässigt. Kanske inte uppförandemässigt :0) Hörde att skillnaden för ÖSK att möta Bajen istället för Mjällby/BP kan vara upp emot 150-200 000 kr i inkomst på en hemmamatch.
Örebro Sten Hårdh
2014-12-29 18:35
@TommyS:


Jag tänkte mig kanske mer impact på själva spelet där absolut Sobra bidrog men där jag ser Nordin som viktigare pjäs rent strategiskt, alltså om man tvingas välja mellan dem.

Sen säger jag absolut inte nej till honom. Jag blir glad om ÖSK löser honom och har råd med det. Jag avsåg kanske mer att jag tycker det finns gränser för vad ÖSK ska ha i kostnader för honom med tanke på den begränsade ekonomin. Skulle man skaka fram en externa finansiär för honom bryr jag mig dock mindre om kostnaden ;0)
Örebro go_osk (We are on the road again!)
2014-12-29 17:51
Årskortsförsäljningen rullar på riktigt bra. ÖSK hade extra öppet för försäljning idag och kommer även att ha det under morgondagen. Intresset för årskort är större än på många år!
AIK Saywee
2014-12-29 17:07
Mellandagsrea, man får mycket för pengarna :)
Kung Kamara
2014-12-29 14:09
Almebäck lyfter kanske säkert en hel del i lön i Danmark om man kollar vad det andra spelarna tjänar.
Örebro Mr. Milton
2014-12-29 13:39
Sobra är ovärderlig (eller åtminstone nästintill) när det gäller att hålla i bollen och fördela spelet. Ser honom mycket gärna i svartvitt 2015 men det får dock inte kosta orimligt mycket. Nordin räknar jag (mot bättre vetande) in som klar för 2015.
Örebro TommyS
2014-12-29 12:12
Vad gäller just impact har Sobralense ganska starka papper tycker jag. 10 starter, nio vinster, nio poäng (tre mål och sex assist). Inte för att ta något från Nordin som gjorde en stark säsong men just Nordin blev väldigt mycket bättre när han fick Sobralense att leka med.
Örebro Asbjörn#10
2014-12-29 12:11
Mats Gren som för några veckor sedan gick ut med att en ny utlåning av Nordin och Sobra var uteslutet börjar nu iaf mjukna något i frågan...

"En utlåning är inte så intressant för oss när de bara har den här säsongen kvar. Ska vi låna ut dem, så ska det vara intressant lösning för alla parter i så fall."

Givetvis är det aktuellt för dem att låna ut spelarna, de kommer ju knappast behålla dem som någon principsak om nu tränarteamet inte vill satsa på dem och ingen är beredd att köpa loss dem.

Gällande Nordin så vore ju givetvis det ultimata att återigen låna honom under hela 2015 för att sedan skriva kontrakt med honom när han är avtalslös om ett år. Där tycker jag dock det är värt att försöka köpa loss honom för en billig peng om det krävs och erbjuda honom ett treårskontrakt.

Jag skulle gärna se Sobra i laget nästa år, dock håller jag med Sten Hårdh om att det inte är värt det hela om kostnaderna drar iväg. Att först lösa honom för en liten peng och sedan utöver lönen behöva erbjuda sign-on känns för kostsamt för en spelare som vi förmodligen max kommer skriva ett tvåårskontrakt med. Nytt lån? Ja tack! Köpa honom? Försök på något annat i första hand.
Örebro Sten Hårdh
2014-12-29 11:16
@Asbjörn#10:
Jag hoppas på det. Måste samtidigt säga att jag känner mig mer och mer osäker på om det är värt att värva Sobra om han blir väldigt dyr. Kanske går det att hitta spelare av samma eller av potentiell lika kaliber till lägre och mer långsiktig kostnad? Sobra var bra men hade inte samma impact som Nordin. Han var inte gåshuds-bra och lite ojämn. Men riktigt bra vissa stunder och bidrog till ett bättre passningsspel på mitten utan tvekan.
AIK Saywee
2014-12-29 11:02
Nya klubbar ?

Skall väl vara ny klubb ...
Annons: