/fotboll/osk/forum/1220.aspx/fotboll/osk/forum/1220.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro either/or
2015-04-12 19:47
Det här är en match där jag ställer mig frågande till Alecs taktik, vad som nu var taktiken... Kanske tyckte de att gräsunderlaget var för dåligt för att spela den passningsorienterade fotbollen som jag tror att de vill spela. Oavsett anledning så har jag svårt att se poängen med långbollar på chans från backlinjen eller från mittfältare som faller ner lågt. Tycker det var mer av det idag än vad jag har sett av ÖSK på länge. Självklart ska man använda en långboll då och de för att få ett varierat anfallsspel, men då ska det göras i rätt läge och med god precision. Det kan man verkligen inte säga att det var idag.

Sen är jag självklart också frågande till tanken med bytena som gjordes där vi avslutade matchen med endast en naturlig anfallare. Detta i ett läge då ÖSK jagar mål. DG flyttades ju upp på topp men han är ingen anfallare och var för övrigt iskall idag.
Örebro ÖSK-Karl
2015-04-12 19:22
@Asbjörn#10:


Är du helt säker på Crespos kontrakt? Yasin känns som det kan kvitta, för mig är han en medioker AS-spelare medans Crespo hel o frisk kan ge en massa pengar. Om inte ett visst rykte stämmer som säger att AIK skall ha hälften vid en försäljning?

Fokus i år måste vara att hänga kvar, det kan vara nog så svårt med en så liten trupp som kommer av en tvingad svag ekonomi.

Ps. Ett cupguld skulle väga upp mycket!!!
Örebro Asbjörn#10
2015-04-12 19:10
@ÖSK-Karl:
Yasins kontrakt går ut efter säsongen men Crespo har kontrakt även över 2016.
Örebro Stoonken
2015-04-12 19:05
Försvarar inte insatsen på något sätt. MEN - planen..? Kollar IFK - MFF nu. Bollen beter sig på ett helt annat sätt på gräset än vad den gjorde i Falkenberg. Gissar att planen inte var vattnad och att det är en stor anledning till att det såg ut som en korpenmatch.. Eller?
Benny Böckling
2015-04-12 18:43
Får riktiga 2013 vibbar om vi skulle förlora mot Giffarna också.
Verkligen en urusel insats idag. Usch.
Örebro ÖSK-Karl
2015-04-12 18:43
Personligen har jag svårt att se hur vi skall kunna vinna matcher i AS innan Crespo är tillbaks? Sedan saknas ju Sobralense något oerhört. Så även när Crespo kommer tillbaks är frågan vem som skall spela fram honom? Nästa problem är ju att vad jag kan förstå så behöver ÖSK sälja både Crespo och Yasin i sommar för att slippa släppa dem gratis. Klubben har hamnat i ett riktigt dilemma. Kanske man förlitat sig för mycket på Nordin som haft sin peak, han kommer säkerligen inte att vara lika dominant som vi vant oss vid. Han behöver mer tid än förr och det får han inte utan avlastning som en spelare av Sobralenses klass bredvid sig. Vi får tack vare den strama ekonomin förbereda oss för bottenstrid och hoppas, hoppas på ett cupguld.
Örebro M.O.S
2015-04-12 18:42
Nyss hemkommen från ett blåsigt o kallt Falkenberg, hade hoppats att ÖSKs spel skulle värma men ojoj så fel jag hade!
Var är ÖSKs grundspel, passningar löpningar och ambitioner luckra upp motståndarnas försvar?? Nordin alldeles för långt ner i banan, långbollar på måfå, inga löpningar.. Detta ser verkligen inte bra ut!
Måste säga att jag gillar Axen men det känns som att han blivit för mediakåt och inte gjort jobbet att ha en Plan B o Plan C när motståndarna avskärmar Nordin..
Besvikelse!!!
Örebro Borsta löken
2015-04-12 18:13
Bra inlägg Asbjörn, håller med. Med tre spelare borta (Crespo, Moberg, Nordmark) märks det verkligen hur tunn vårt trupp är.

Skall bli mycket intressant att se hur laget formeras mot Giffarna i den viktiga matchen. Känns bara som att Ayanda förtjänar platsen i laget om man ser till dagens match. Kanske också Seaton som ändå gjorde en del bra saker i första matchen från start.
Örebro Asbjörn#10
2015-04-12 17:56
Har samma känsla som efter hemmamatchen mot HBK i somras, bara fullständigt tom efter ha genomskådat en bedrövlig insats. Som RÅP själv sa i intervjun efter matchen så vinner Falkenberg t om tredje och fjärde bollarna idag i första halvlek.

Jag var hård mot Logi efter premiären men la till att jag fortsatt tror på honom. Därför har jag blivit ruskigt besviken den senaste veckan när jag sett honom. Han blir ju rundad gång på gång, kommer fel in i situationer och är allmänt darrig bakåt. Inte heller är han något hot framåt samt saknar snabbhet.

Nej, Hagge måste tillbaka in i startelvan nu! Vad spelar det för roll om vi tappar en vänsterfot på vänsterbacken då det ändå inte finns något att slå inlägg på i straffområdet? Med det sagt så har ju Logi i dessa tre matcher ändå slagit bort mängder av boll med sin vänsterfot...

Det som bekymrar mest är att Axén själv sagt att vi inte har råd att lägga en krona fel med tanke på vår ekonomi. Att då ha lagt 300 000:- från insamlingen på Logi känns just nu inte jättebra.

Med det sagt så hoppas jag bara han är inne i en formsvacka och kan lyfta sig framöver, ingen skulle bli gladare än jag om han visade att det jag nu skrivit bara var något tillfälligt och icke permanent!

Nu hoppas jag verkligen att såväl lag som publik taggar till under veckan så går vi ut och ger allt mot Sundsvall på måndag. Det finns inte att vi ska gå hem med något annat än tre poäng från den matchen!
Falkenberg FBG är Hallandshuvudstad
2015-04-12 17:56
Vi var dom bästa det var det jag sa
Örebro nedo801
2015-04-12 17:39
Aspen: Tror inte det är Nordins fel egentligen....alla är sjukt stillastående och då ser han rätt snabbt dålig ut.
Örebro Arna-Tovic
2015-04-12 17:38
@Örebro Center:

Jag tyckte också att det var väldigt trångt, men när jag såg reprisen från målkameran såg man ju att det fanns yta till DGs höger. Dock är det ju inte ens nära med avslutet som går rakt på Martler. Att lyfta upp bollen i magen/bröstet på målvakten leder sällan till mål.
Örebro Aspen.
2015-04-12 17:29
Uppseende väckande brist på engagemang och energi i alla tre inledande halvlekar. Var är motivationen?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Borsta löken
2015-04-12 17:23
@widemarsh:


Faktakoll deluxe. Heja Sportbladet.
Örebro Aspen.
2015-04-12 17:17
Vad har hänt med Nordin sämst idag
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro widemarsh
2015-04-12 17:16
Sportbladet skriver att ÖSK har åtta raka söndagsmatchförluster på bortaplan. Vill minnas att jag för en vecka sedan såg ÖSK kryssa mot Peking på en Söndag.
Örebro Borsta löken
2015-04-12 17:16
@minatankar (för sm-guld):


Skrivet av en person som gömmer sig under en pseudonym.

Messa nu till Nordin; Kalle och Axén och beröm dem för deras formidabla insatser på Falkenbergs IP.
Örebro Center
2015-04-12 17:11
@Arna-Tovic:
Det var fjärde matchen i rad DG fick öppen målchans. I dag får jag dock försvara honom lite att det var riktigt trångt faktiskt och han var väldigt nära målvakten. Svårt att hitta en öppning där även om det kanske inte är omöjligt. Det positiva är att han är där. Ingen var där första 45 minuterna
Örebro Glad
2015-04-12 17:09
Nkili o Oscar får godkänt resten får nog ta sig en riktig funderare, Forza Ösk, always look on the bright side of life:)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Center
2015-04-12 17:07
@nedo801:
Håller med dig. Ayanda är rejäl och tydlig i allt han gör f.n. Förlänger inte ÖSK lär han inte få det alltför svårt att hitta en ny klubb tror jag. Och det kanske hör av sig intressenter i sommar om han får fortsatt begränsad speltid. Han får väl börja prata med andra klubbar då. Frågan är om det är dags att gå över till att spela rent 4-5-1 och få in tre man på mitten så laget kan koppla greppet där. Om Moberg kommer tillbaka kan jag tänka mig att flytta upp Ayanda centralt. Han slog till och med bra långbollar med adress
Benny Böckling
2015-04-12 17:06
Ångestmatch mot Sundsvall i omgång 4 väntar.
Härligt.
Örebro Borsta löken
2015-04-12 17:03
@minatankar (för sm-guld):


Wow, du är verkligen en mycket skrämmande människa.
Örebro nedo801
2015-04-12 17:01
Samma tendens som de andra matcherna när det gäller uppspelsfasen. Ytterbackarna kryper upp jättehögt och Nordin går ner och skapar en 3e mittback till höger om mittbackarna. Resultatet blir att det typ inte finns nån att spela på mer än RÅP i ytan i mitten och det kommer en chansboll.

Funkar inte det måste dom ju ha så pass mycket spelintelligens att man INTE trycker upp backarna utan skapar bredd i backlinjen och vågar använda den yta som uppstår när motståndarna måste pressa på en breddande ytterback....

Tycker "tyvärr" att Ayanda ser nästan bäst ut it ÖSK den här matchen. Yasin behöver nog tyvärr inse att han inte är nån superstjärna som kan dra 3 man och använda sin fart för att ta sig förbi istället.

Hade tippat ÖSK topp 4 men....redan efter 3 matcher är jag bekymrad över det tipset.
Örebro Arna-Tovic
2015-04-12 17:01
DGs avslut var jättedåligt. Precis som när Kalle fick friläge mot IFK. Rakt i magen på målvakten. Seaton styrde ju iaf bollen bredvid målvakten, även om han missade. Där SKA vi ha 1 mål.

Nkili och Oscar är de enda som får godkänt idag. Resten var av varierande svag kvalitet. Tyvärr.

Nu till det jag ville säga:

JAG SAKNAR DIG CRESPO!
Örebro minatankar (för sm-guld)
2015-04-12 17:01
@kubas_mustasch:


Tro inte att jag är den som vänder andra kinden till. Otrevliga och ohyfsade människor ber jag dra åt helvete och skulle de komma i min väg IRl så bör de hålla sig på avstånd.
Örebro gurka
2015-04-12 17:00
Vilka typer är det du tänker på mina tankar?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Center
2015-04-12 16:59
ÖSK måste upp på tå från början i matcherna. Bedrövliga första halvlekar har lett till poängförlust i alla matcher. Det räcker inte med 45 hyfsad fotboll. ÖSK måste upp på 60-70 min bra fotboll i varje match. Oavsett om det är bra försvarsspel eller bra anfallsspel. De måste få bort att Nordin hamnar så lågt i speluppbyggnaden. Enda fördelen med att släppa in mål i dagsläget är att då börjar ÖSK spela. Och det är för jäkligt att man ska behöva vänta på baklängesmål för att motivera killarna att börja lira. Det sämsta med detta är att ÖSK behöver publik. Öka sitt snitt. Dessa prestationer försvårar det avsevärt.
Örebro kubas_mustasch
2015-04-12 16:58
[QUOTE=minatankar (för sm-guld)]Helt otroligt vilka otrevliga typer som dyker upp här när det blir match. Och de ska kalla sig ÖSK-supportrar som vräker ur sig det ena elaka och kränkande om spelare och andra. Fa´n va dåligt säger jag! [/QUOTE] Tycker nog jag sett dig haspla ur dig en del okvädesord under matchens gång också.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Schmacke
2015-04-12 16:57
Kan någon förklara för mig hur det är tänkt att ÖSK ska spela? Är det tänkt att det ska vara instick bakom backlinjen? Varför är då båda innermittfältarna nere i egen backlinje och passar runt bollen? Det slutar ju ändå med en långboll från en av mittbackarna. Att man lyfter långt i slutet köper jag rakt av, men samma sak där. Varför är Nordin den dom spelar fram bollen till en mitt- eller ytterback som sedan lyfter långt? Någon som har koll på hur dom vill spela? Jag ser inte den röda tråden..
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Borsta löken
2015-04-12 16:57
@minatankar (för sm-guld):


Du är trevligheten personifierad själva minatankar.
Annons: