/fotboll/osk/forum/1218.aspx/fotboll/osk/forum/1218.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Center
2015-04-14 17:00
Om vi skall vara krassa. Ta bort RÅP också från laget så ser vi vad Peo ungefär hade för trupp att labba med förra våren. Han hade förvisso Hasani och Wikström men inte Nordmark och Seaton.

Sensmoralen är att det kanske inte var så lätt för Peo
Örebro Center
2015-04-14 16:57
@pemo:Hade de inte sparkat in stolparna kanske det blivit mål
Örebro TommyS
2015-04-14 16:28
Om utvandraren Moe
Örebro pemo
2015-04-14 15:33
Men vi är ju inte ensamma. Hur tror ni Djurgårdarna tar till sig inledningen?
OK att Häcken inte har så stor skara, men hos "experterna" ligger de ju alltid högt. De är väl en ännu större flopp?

Men med lite sans så: Mot Norrköping hade Eidur två härliga nickar. Mot IFK sköt Yasin i stolpen två gånger. Lite mer målarfärg, så hade den kanske studsat rätt. Mot FFF var vi en klack i stolpen från kvittering.

Den optimistiska personen i mig ser alla möjligheter. Den andre ser att vi bara gjort ett mål. Minst i allsvenskan efter tre omgångar.

Skall vi gissa på en "ketchup" på måndag ?
Örebro Conjuration
2015-04-14 15:12
Finns inga lätta matcher i Allsvenskan. Det är huvudproblemet ;)

Jag har dock fullt förtroende för klubben och organisationen, snart trillar poängen in :)
Örebro nedo801
2015-04-14 15:08
Egentligen tror jag att ÖSK även utan Crespo ska kunna vinna 2 av de 3 matcherna man spelat hittills med rätt inställning.

Fan vet om det inte varit bra att åka ur cupen. Nu gick man in i serielunken utan tillräcklig ödmjukhet och tror man är bättre än man är. Tycker Nordahl har rätt i sin kritik i att man måste spela efter vad man har inte hur man tror att det borde se ut.
Örebro Telle
2015-04-14 14:29
Tyvärr var det väl inte så oväntat att Crespo skulle bli borta längre än den första prognosen, men det är fortfarande lika tråkigt att se det på pränt. Ska man famla efter ljuspunkter var det ändå kul att se att han ger ett så ödmjukt och professionellt intryck i Fotbolldirekt-intervjun, och att han berömmer Alex så pass mycket. Jag vet att jag tänker lite omoget nu, men jag gillar däremot inte när utomstående kritiserar vårt ÖSK, som när de skriver att "ÖSK har hajpats som en outsider i toppstriden inför säsongen, men starten har floppstämpel." Okej att det gnälls här inne och lite till mans i stan bland oss supportrar, men när icke-ÖSKare gnäller vill man ändå backa upp klubben och be kritikerna dra åt Degerfors... Shit, vad jag längtar tills Crespo och resten av laget är tillbaka i "hösten 2014"-form, så hela fotbolls-Sverige kan få se hur vi KAN spela...!
Benny Böckling
2015-04-14 14:22
Av alla spelare i truppen ska Crespo vara den som går sönder hela tiden.
Det är då fan.
Knappt man ser fram emot matcherna nu när han är borta när man vet hur katastrofalt dåligt det ser ut framåt.
Örebro adde787
2015-04-14 13:52
Det där var inte bra
Örebro Bastard on Parade
2015-04-14 13:46
Fotbolldirekt har snackat med Crespo om hans skada. I slutet av april ska de göra en magnetröntgen och först därefter kan han börja löpträna och träna med laget om han får klartecken.
Örebro Center
2015-04-14 12:29
Mäktigt!

Man blir lite sugen på att åka till Tele2 när ÖSK spelar där
Örebro Center
2015-04-14 12:24
Jag blir så disträ när jag kör bil och tänker på ÖSK:s dåliga inledning :0(
Örebro pemo
2015-04-14 10:07
Lyssnade på Nordahl i NA-TV. Och måste ge honom rätt i mycket. Visst är han en försiktig general, men han kan fortfarande rätt mycket fotboll. ;)

Som jag ser det saknar vi två viktiga saker.

1. Alldeles för stillastående när vi har bollen. Ingen djupledslöpning eller platsbyten. Utan en backlinje som rullar bollar tillvarandra och till en låg Nordin. Sedan panikbollar från mittback eller hemspel till målvakt, som sedan paniksparkar.

2. Lite för mycket "Barca-spel" som Nordahl sa. Alltså, för många direktskarvar på instick till mitten. Och där står motståndarbackarna och tackar och klipper iväg bollen. Just nu behöver ÖSK spela efter material istället för snyggt kortpassningsspel som inte alla behärskar.

Fast detta spel är inte symtomatiskt för i år. Samma sak hände väldigt ofta förra året också. De gånger jag hade med mig neutrala åskådare, reflekterade de oftast över just ÖSK:s stillastående spel.

Sen vill jag vara lite mer logisk och vet att inget lag spelar på topp i 30 omgångar. Så med tanke på hur bra försäsongen var, så kanske vår dipp kom tidigt. Fast å andra sidan, nu underskattar kanske motståndarna oss och försöker att anfalla. Giffarna backar kanske, men både AIK och Hammarby har ju ett fantastiskt självförtroende, så där har vi 6 poäng som i en liten ask.
Örebro Telle
2015-04-14 09:53
Visst känns det förresten märkligt att laget plötsligt inte verkar ha något eget grundspel att luta sig emot?
Vad hände egentligen efter Elfsborgs-matchen...?
Örebro Telle
2015-04-14 09:51
widemarsh //
Nu ska man inte underskatta Sundsvall på något sätt, för det är inget dåligt lag, och framför allt får spelarna inte tro att de kan vinna sådana matcher utan att slita röven av sig varenda minut de är på planen, men med det sagt tror jag ändå att vi studsar tillbaka på måndag och vinner relativt klart.
Vi har trots allt så pass mycket kvalitet i laget att vi ska kunna slå dem "enkelt" om bara spelarna gör sitt jobb. Peppar, peppar...
Örebro Telle
2015-04-14 09:47
En titt i tabellen är både deprimerande och lugnande på en och samma gång. Deprimerande så till vida att vi ligger på 14:e plats och bara har en poäng och 1-5 i målskillnad efter tre matcher. Hur man än vrider på det är det inga smickrande siffror, särskilt om man tar med i beräkningen att både Falkenberg och Norrköping är lag som vi gärna vill ha bakom oss i tabellen när vi summerar serien i höst.

Å andra sidan ser man ju också att oavsett hur illa det är finns det alltid någon som har det lite värre - både Åtvid och Halmstad har 0 poäng, och det känns ju alltid bra... ;) De har visserligen båda gjort fler mål än oss, men det kvittar ju i dagsläget.

Dessutom inser man ju också hur få matcher vi egentligen har hunnit spela, för om man tittar upp i tabellen, så har vi bara 6 poäng upp till delad förstaplats. Inte illa...! :)
Örebro widemarsh
2015-04-14 09:37
Det här är den sämsta säsongsinledningen poängmässigt sedan 1998, om jag inte läst fel någonstans. Det känns som att en trea mot Sundsvall är ett måste för att laget ska få andrum och en positiv känsla att det man håller på med fungerar. Framför allt vill jag se ÖSK gå ut och ta tag i matchen, och äga spelet likt vi gjorde i cupen mot Gefle. Ska vi vara ett lag för övre halvan måste spelarna gå ut och visa det inställningsmässigt.

Jobbigt med en "måstematch" redan i fjärde omgången. Hoppas att den kräsna ÖSK-publiken ändå har vett nog att fylla upp vallen hyfsat och ge ett positivt stöd till grabbarna. Vi måste visa att vi står bakom klubben oavsett vad som händer.
Örebro Lekiller
2015-04-13 23:07
[QUOTE=Örebro Center]Axén: "Förväntningarna en belastning" [/QUOTE] Finns väll kanske en anledning till att många av spelarna som ÖSK har plockat in inte har lyckats i "större" klubbar.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Center
2015-04-13 21:00
Har just kollat Bajen-DIF och Nanne och hans Dortmundmodell. Så mycket kan jag säga att mot Bajen på Tele2 kan inte mittbackarna stå fastfrusna i backen som stolpar och spela mellan sig. Inte heller stå och drälla på mitten med ryggen emot. Då smäller det direkt. Man kommer få mycket svårt där baserat på ÖSK spel senaste matcherna då de fösöker ligga i press hela tiden. DIF hade lite tur. Efter kryssribba av Bakircioglu och därefter räddning framför mållinjen med stortån kontrade DIF in ett mål och fick därmed matchen till ett läge som de kunde hantera. Före det var DIF knappt över planhalvan. Men trots ledningsmålet vände Bajen. Precis som ÖSK försöker Bajen spela upp centralt och DIF la tre man i presslinjen, men till skillnad mot ÖSK tog Bajens backar sid- och diagonalöpningar med bollen eller lade djupt ut på ytterbackarna som Plan B och kunde därför hitta öppningar för uppspel allt som oftast.
Örebro Center
2015-04-13 20:53
Haginge: "Jag känner jag kan bidra"
Örebro Center
2015-04-13 20:53
Axén: "Förväntningarna en belastning"
Örebro Osvaldo
2015-04-13 20:10
@Billy Rubin:

Det är väl mest hockeypublik med en smula skadeglädje. Bara vänta på att de kryper tillbaka under de stenar de kom ifrån. Utan utfodring.
Örebro Billy Rubin
2015-04-13 19:49
tänk att vissa troll blir så mycket mer frekventa så fort det går lite dåligt för ÖSK.
Örebro Hahne
2015-04-13 18:47
Tycker som flertalet att man måste kunna använda spelare som lipovac och ring varför är dom ens på bänken annars? måste vara bättre o spela med en ung hungrig spelare än en spelare som är sjuk eller har ont och inte kan göra 100%...
sedan tycker jag man kan fundera på att spela DG som anfaller istället då han ändå varit i truppen en längre tid istället för en seaton som bara gjort ngn enstaka träning, alltid svårt o löpa rätt när man inte spelat ihop.
Sedan tycker jag att mittfältarna måste komma upp högre när det vankas inlägg eller man komemr högre upp i planen, 2 av de mål vi tappat är pga att vi inte ar kunnat dödat bollen vid våra anfall och får kontringar på oss där vi hamnar fel. så vi måste fylla på med RÅP o Nordin för att kunna ta distans skott på bollar som kommer ut o få dem helst i MÅL men annars även döda bollen för att inte åka på dessa kontrigar.
Sedan får man juh funderar på det här med matcher på naturgräs man såg hur bollen studsade o for på ett sätt som man nog inte är helt van med jämfört med konstgräs och i dessa situationer kanske man ska bygga spelet på långbollar på Råp med en DG/Seaton på språng bakom vilket nästan resulterade i mål mot falkenberg och tror att de kanske de som Axen menar med att spela mer primitivt. Kanske hitta en typ av bortaspel på naturgräs där man är såhär tråkig men kunna ta poäng istället för vet inte hur många gånger man hört hur svår omställningen är från konst till naturgräs... Värt att fundera på iaf.
Örebro Osvaldo
2015-04-13 18:06
Är det klappruttna insatser eller har motståndarna gjort sin kartläggning bättre? Det är ganska lätt att i dagsläget identifiera de största hoten och om jag vore manager för ett motståndarlag skulle se till att göra det jobbigt för innermittfältet. Även om vi har två innermittfältare av hög allsvensk klass blir det svårt om de ständigt hamnar i numerärt underläge. Vidare skulle försöka styra ÖSK:s uppspel mot vänsterkanten, som inte är lika sammansvetsad som högerkanten. Vilket motdrag vi ska göra ha jag varesig kompetens eller data för att kunna ens ha en åsikt om. Och mitt förtroende för tränartrojkan är fortfarande stort.
Örebro Center
2015-04-13 17:59
Dajje----Eidur----Moberg-----Hagge ----------------Nkili------------------------ Yasin---Nordin----RÅP--------Logi/Kalle ---------------Seaton----------------------
Örebro Center
2015-04-13 17:31
Har för mig att Logi blev bortvikt (också) på vänsterkanten före målet som dels tvingade Eidur att släppa yta. Angående Seaton så får han bättre betyg i andra än första halvlek av de flesta men det berodde ju i huvudsak att han inte fick några bollar värt namnet i första. Måfå-tjongar för det mesta. Så att han var anonym i första är ju helt naturligt. I andra halvlek klev ju ÖSK upp kom mycket närmare Seaton och därför kunde de lägga fler bollar och med bättre precision. Jag tror han hade kunna gjort en precis lika bra första med samma understöd som han fick i andra. Med tanke på att han bara är 18 år och har så får träningar från en liga med annan spelstil tycker jag han gör det väldigt bra hitintills. Se till att killen får bra understöd från start och en bra anfallspartner så ska ni se. För er som undrar varför Alec inte kastar in Lipovac och Ring så beskriver Alec det i poden. De är inte/presterar inte tillräckligt bra just nu. När vi höll på att rasa ut 2006 berodde det mycket på två saker. Vi hade inte en målgörare. Vi var för offensivt svaga på kanterna. Jag ser paralleller just nu. Det med målgörare kan komma att förändras. Men jag har väldigt svårt att se hur vi skall få till konkurrenskraftiga kanter.
Örebro Aspen.
2015-04-13 16:01
Läs NAartikel "Pode om sin sjuka start på allsvenskan". Den ger lite bakgrunds info varför det blivit som det blev
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Telle
2015-04-13 13:15
@minatankar (för sm-guld):
Haha, tack minatankar, bra att du har koll när jag själv uppenbarligen inte har det... Du får en tumme upp direkt... :)
Örebro Telle
2015-04-13 13:12
Även idag, när man har hunnit tänka efter lite, så är det bara att konstatera att det var en dålig, dålig match från ÖSKs sida igår.

Nkili var glädjande nog även den här matchen bättre än jag hade väntat mig. RÅP och ytterligare någon spelare får godkänt för kämpainsatsen. Resten av spelarna kan bättre. Mycket bättre.

Seaton är jag lite kluven till. Han hade väl typ tränat två träningar med laget innan matchen, tyckte jag Alex sa i tv-intervjun, och killen är helt ny i både ÖSK och med svensk fotboll. Dessutom har han inte fyllt 19 än, så han är 3 år yngre än exempelvis Kalle Holmberg som fortfarande alltid ursäktas av att han är en ung och lovande talang som inte förväntas vara färdig än, trots sina 4 år i A-laget.
Ur det perspektivet gör Seaton en klart godkänd insats igår, framför allt i andra halvlek då han kom in lite mer i matchen. Särskilt som han inte heller den här gången fick många bollar att jobba med från lagkamraterna.
- Å andra sidan är han ju här på ett högst tillfälligt lån för att ersätta Crespo under dennes skadefrånvaro, vilket ursprungligen troddes bli några veckor in i serien. Ur den synvinkeln måste man ju ställa betydligt högre krav på att han ska kunna gå in och prestera direkt. Att han har potential att bli riktigt bra på sikt hjälper oss ju inte ett dugg om vi inte har råd att värva honom permanent sen ändå.

Oscar var överlag bra, även om jag tyckte att 2-0-målet inte såg otagbart ut. Visst var det ett snyggt avslut från Falkenberg-spelaren, men på det avståndet och med den relativt låga hastigheten bollen hade, så tycker jag nog inte att den ska behöva gå in.

1-0 målet hade sin upprinnelse i att Nordin förlorade en duell med en Falkenberg-spelare på egen planhalva, men jag tycker ändå inte att enbart han ska lastas för målet. Visserligen såg det lite för nonchalant ut, vilket det tyvärr har gjort några gånger redan i de här tre matcherna när han har tappat boll, men det ska inte behöva bli mål för det. Eidur var lite för snäll i den efterföljande närkampen som tillät Araba att få iväg ett skott, och på Oscars retur (som däremot inte var mycket att säga om, för det var en riktigt bra räddning där det var omöjligt att hinna vinkla returen bättre) var det flera utespelare som var alldeles för passiva. (Tror det var Dajje och Yasin som var närmast, men jag kan minnas fel.)

Några saker som oroar:

* I går var det andra gången på tre matcher som Alex säger att spelarna inte har gjort det de kom överens om innan matchen.

* I går, liksom i första halvleken mot Norrköping, såg det inte ut som att alla spelarna tog i. Jag är övertygad om att alla på den här nivån gör sitt bästa och vill vinna varje match, men VISA DET DÅ!
För många spelare gömmer sig för mycket och tar i för lite, ser det ut som.

Funkar ingenting annat, och spelet med bollen går helt i baklås, så kan man alltid kriga åtminstone. Ta en offensiv löpning för att göra dig spelbar eller bara för att dra isär motståndarnas försvar, även om du inte får bollen själv. Spring några extra meter för att skära av en yta när det andra laget har bollen. Gå in i närkamperna ordentligt för att vinna en andraboll, även om det gör mer ont, om inte annat bara för att markera för lagkamraterna att det är hård kamp som gäller. Stolthet, hjärta och passion, helt enkelt.
Det var för lite av det hos för många spelare igår. Och det är för många spelare i startelvan som kan mer än de får ut på planen. Det är självklart ok att underprestera i enstaka matcher, men det är inte hållbart i längden, match efter match.

* Vi har släppt in det första målet i samtliga tre matcher, och relativt tidigt i första halvlek, dessutom. Det innebär att motståndarna inte behöver gå fram med lika mycket folk efter det, och gör att vi får betydligt mindre ytor för vårt omställningsspel. När vi sen inte verkar ha något motmedel mot att de andra lagen sätter hård press på Nordin och våra backar i uppspelsfasen, så funkar inte heller vårt spel när vi själva ska hålla i bollen och föra spelet.

* Vi har hela tiden vetat att vi har en tunn trupp, det har många av oss upprepat under vintern som ett argument för att vi inte ska sväva iväg för högt med förväntningarna.
Det är det här - spelet i går och mot Norrköping - som det innebär att ha en tunn trupp. Inte bara att vi inte gör mål lika lätt utan Crespo, för det förstår alla ändå, men att vi inte har några ersättare när formen sviktar, spelet går i lås eller vi blir sönderlästa av motståndarna. Vi har inget naturligt sätt att förändra matchbilden, för vi har inte tillräckligt bra inhoppare som kan göra tillräckligt bra prestationer på egen hand. Det ställer betydligt högre krav på tränarna.

Ett par saker att glädjas åt:
* Vi har bara spelat tre av 30 matcher, vilket innebär att det är 27 matcher kvar att vända trenden på, och 81 poäng kvar att spela om.

* Jag har fullt förtroende för Alex och Axel, och både hoppas och tror att de får igång laget relativt snart.
Annons: