/fotboll/osk/forum/1173.aspx/fotboll/osk/forum/1173.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro minatankar (för sm-guld)
2015-02-09 19:57
@combatspenat:


För min del tror jag inte på att varken klubben eller vi supportrar ska uppträda allt för ödmjukt. Man behöver inte vara uppe i det blå för det. Jag tror på att med glimten i ögat sticka ut hakan, provocera lite och marknadsföra ÖSK som ett tufft lag som ska spela skjortan av motståndarna. Om vi inte skulle lyckas med det, vad gör det? Det är ju bara att ta med en klackspark.

Själv gick jag för några veckor sedan in på MFFs, AIKs och IFK G:s forum och rekommenderade supportrarna att be sina husläkare skriva ut depressionspiller till dagarna de ska möta ÖSK. I Malmö tyckte man det var kul och gav mig massor av tummar medan man i Stockholm och Göteborg tog det på allvar och började debattera. Kul vilket som.
Örebro combatspenat
2015-02-09 19:48
Gudjonsson , du har självklart rätt i att det är dumt att gnälla på att folk gnäller. Sprida kärlek inte hat.

Jag tror att det enda stället som en riktig hype runt ÖSK kan komma ifrån är från vi som gillar att följa ÖSK. Trycka like på varje artikel om ÖSK i tidningar kommentera och skapa lite snack. För om vi tycker det är kul att diskutera och kommentera så blir det självklart lättare för andra att hänga på. En riktig "gräsrotsrörelse". Tycker detta forum är otroligt kul att följa då det är liv här inne.
Örebro go_osk (We are on the road again!)
2015-02-09 19:47
@minatankar (för sm-guld):


När det gäller tabellplacering i årets allsvenska är jag inne på samma linje som dig. Jag tror och hoppas dock att ÖSK värvar en teknisk ytter som går in och konkurrerar om en startplats. Min känsla är att en sådan värvning kan få stor inverkan på vilken placering vi når. Truppen känns aningen tunn i dagsläget, men ett bra nyförvärv till kan göra stor skillnad!
Örebro minatankar (för sm-guld)
2015-02-09 19:10
Om vårt ÖSK-lag kan spela lika disciplinerat defensivt spel som mot Dynamo Moskva och också med så snabba omställningar, samtidigt som Crespo och Pode fortsätter att leverera, då spelar vi skjortan av alla allsvenska lag 2015.

Men så enkelt är det sällan. Inget lag klarar av att ligga på topp en hel säsong igenom. Alla spelar lite bättre resp sämre endera på våren eller hösten och så har vi ju sommarfönstret då flera spelarövergångar sker.

Men onekligen har ÖSK ett intressant lag på gång som redan i höstas visade vad man kunde prestera, då man bl a spelade ut IF Elfsborg och BK Häcken och vann stort mot AIK mfl lag.

Nu har vi i fått ett värdefullt tillskott i Logi Valgardsson. Det är ju tusan att Sobralense inte är kvar. Med honom tror jag vi skulle kunnat utmana om de tre första platserna. I dagsläget tror jag på en placering bland de 6 bästa.

Örebro Pedretti
2015-02-09 18:50
@Bredoja:


Om Crespo fortsätter leverera, Pode fortsätter göra drömmål och Yashin tar nästa kliv i år så kan nog media inte ignorera oss!
Örebro Bredoja
2015-02-09 16:07
Jo jag tycker att ÖSK är mera transparenta och kommunicerar mer med sina fans numera vilket är jättebra. Vi som suktar svar från Alec o gänget har kunnat minska på allt undrande men dock är man lite fundersam kring Peo:s flytt, Berishas flytt, pengar för Bedoya och så vidare. Tillbaka till publikfrågan så tänkte också att vi hade ju Valdet som en fixstjärna som gör att media lyfter fram Svartvitt. Crespo kan bli det för oss i år! Det finns mycket potential i truppen, det såg vi under hösten. Spännande vår! Kommer det någon mer? Lämnar Crespo oss i sommar eller kanske Björnqvist? Han får äntligen komma till sin rätt.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Kung Oscar
2015-02-09 08:16
Att jobba med pressreleaser är en god idè, men det kanske man redan gör.

Har själv använt mig av detta i en tidigare befattning och har bra erfarenheter av detta sätt att jobba "proaktivt".

Man tar då möjligheten att ligga före pressen, som slipper rota i nyheter och därefter sprida misstolkningar.

Texten i pressreleasen är förtryckt och sanningen presenteras.
Örebro Bredoja
2015-02-09 06:29
Kul pemo! Ja vi kan såklart vara negativa med all rätt mot media men vi och klubben måste jobba på den mediala bilden. Jag tycker att vi inte ska skjuta budbäraren, Sten Hårdh, för att han bara konstaterar fakta att många väljer bort ÖSK men så ser det ut i många andra branscher också så intet nytt där. Frågan är hur gör vi. Jag tycker det är en bra diskussion vi har då detta är viktigt.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro pemo
2015-02-08 23:15
Expressen hade ett kort referat där man bl.a berömde ÖSK för sin start på året.
Örebro Gudjonsson
2015-02-08 23:01
Bedoja // Håller med om mycket, och jag tror som du att man kanske inte ska klaga på att media inte skriver någonting utan istället jobba med press releaser för att få dem att ändra uppfattning och skriva mer...

Örebro Gudjonsson
2015-02-08 22:58
Combatspenat// Min kommentar var bara en jämförelse. Du själv har nämn hockeyn fler gånger plus 1 gång snowboard.

Sen att du inte bidragit någonting i diskussionerna och ändå är korkad nog att gå in och dirigera vad andra ska skriva är ju bara Kalle Anka...
Örebro Bredoja
2015-02-08 22:35
Gällande publik på ÖSK:s matcher är ett problem. Jag vet inte helt säkert men min känsla när jag bodde i stan för några år sedan och gick på matcher så var känslan att det var ganska bra tryck på kubanerna och publiksnittet var bra. Tror det var på Sixtens tid. ÖSK var ett litet av ett nytt lag då, spelade en offensiv fotboll. Det är precis som när man handlar mat, står det "nyhet" eller liknande så är benägen att handla. Det var nog lite så då till viss del. Nu finns ÖHC eller vad heter som det står "nyhet" stämplat på som drar publik, sponsorer m.m. Sen som några har nämnt så är hockey ett ganska bra event vad jag förstår. Jag gick på hockey i Örebro när de harvade i div 1 eller nåt och jag gick aldrig mer tillbaka för stämning var vidrig, bara hat då men det har nog ändrats... Fotbollen i Sverige har en del att jobba på och Simon verkar vara med på det tåget vilket känns bra. De förslag som finns kanske kan funka svårt att veta med 12 lag och att man möts fler gånger. Själv är jag rädd att det blir urvattnat men vi måste fortsätta kläcka idéer och då kommer det komma både bra och värdelösa. Själv håller jag med en tidigare kommentar att det ska vara ett gött häng innan matchen eller / och erbjuda olika sorters käk på plats m.m. För att knyta ihop det gällande mediaskuggan över ÖSK är det inte ovanligt, läste idag på DN om DIF:s match i Finland... Det skapar inte direkt ett sug kring ÖSK och deras matcher. En förklaring till varför jag upplevde att det var gott med folk under Sixtens tid var att media lyfte fram ÖSK för att de spelade en positiv fotboll. Det förklarar inte riktigt hösten men om klubben jobbar på att kommunicera mer utåt och gör en presskonferens till ett större jippo så kan de skapa ett större intresse.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro combatspenat
2015-02-08 22:20
Gudjonsson:
Det jag menade var att det är ointressant att diskutera hockey på ett fotbollsforum.
Örebro Gudjonsson
2015-02-08 21:58
hahaha inte smartaste personen på forumet, men varsågod snacka då...

Jag förtydligar till andra som gärna får fälla in sina synpunkter. Mest är jag intresserad av om ni andra känner likadant när ni kollar på exempelvis Fotbollskväll.

Kalle Ohlsson är säkert snowboard proffs. Kalle Olsson är en hockeyspelare. Det jag menar är att sk. experter och journalister som bevakar Allsvenskan i fotboll inte har något intresse. Saknar tiden då SvenskaFans hade sin videopodcast.
Örebro combatspenat
2015-02-08 21:44
Kalle Ohlson är väl ett snowboardproffs från Örebro? Nu snackar vi fotboll
Örebro Gudjonsson
2015-02-08 21:29
Den största skillnaden mellan SHL och Allsvenskan.

Media använder sig av personer (journalister och experter) som verkligen är intresserade och brinner för ALLA lag i SHL, men det finns inte någon som brinner för Allsvenskansa alla lag. Ställ er frågan nedan, känner den här personen till Dajje. Jag är säker på att alla hockeyjournalisterna vet vem Kalle Olsson är...

Marie Lehman vs Mats Nyström
Niklas Wikegård vs Markus Johannesson
MrMadhawk vs Mathias Luhr
Tomas Ros vs Robert Laul

Örebro Bastard on Parade
2015-02-08 21:16
@Benny Böckling:


Jag vill minnas att Logi i någon intervju sade att diskussionerna hade förts länge mellan parterna (början av december?). Om ÖSK redan då har börjat diskutera att köpa loss Logi så måste ju ekonomin finnas till fler nyförvärv efter supporterinsamlingen.
Benny Böckling
2015-02-08 21:06
Värvningen av Logi kom ju verkligen från ingenstans. Får hoppas att något liknande händer under nästa vecka!
Kung Oscar
2015-02-08 20:10
Jepp, pappers-NA's del 2,
hade en hel del på mittuppslaget
Örebro Pedretti
2015-02-08 20:07
@Gudjonsson:


NA skrev om matchen men Aftonbladet ignorerade matchen, expressen vet jag inte.
Örebro Gudjonsson
2015-02-08 20:05
Jag har inte hittat någonting om ÖSKs final mot Dinamo i media. Är det bara jag som inte hittar eller har de inte skrivit någonting om matchen?
Kung Oscar
2015-02-08 19:40
Bulten,

vet inte om du bara muttrar,
men jag förstår inte heller,
hur man "mäter" hur bra en tränare är,
eller har varit.

Men vi kan lämna detta,
för det finns nog inga svar ...
Örebro Bulten i Boo
2015-02-08 19:32
@Kung Oscar:

Försöker förstå, men hur jag än läser, om och om igen så förstår jag inte vad du menar med dessa rader.
Kung Oscar
2015-02-08 18:48
Om vi bortser från material ...

... så är Svenne Dala ÖSK's bästa tränare genom tiderna
och Sixten god tvåa :)

Men så enkelt kanske det inte är
att utse vilken tränare som är bäst?
Kung Oscar
2015-02-08 18:40
Tack för svar Sten, men varför disponerade inte Peo RÅP och Crespo, för skador kan vi ju tyvärr inte riktigt väga in i jämförelsen mellan olika tränare, även om vi måste göra det ...

Men som de flesta, tycker jag att Axén är den bästa
och mina förväntningar kommande år är mycket stora :)

Vill inte läsa om något gnäll över tråkigt spel,
(men å andra sidan orkar jag skrålla)
när vi går för medaljer!

Skiter totalt i underhållningen, bara ÖSK vinner ...
Örebro Sten Hårdh
2015-02-08 17:24
@Kung Oscar:
Peo disponerade väl varken RÅP eller Crespo har jag för mig. Pode var väl också skadad stora delar tror jag av våren liksom Oscar. Är dock lite osäker på hur länge de var borta. Sedan kom ju Nordmark och Sobralense in. Så i praktiken fick Alec 6 "nya" spelare att disponera vilket också höjde kvaliten på träningen avsevärt som Alec sade. För att inte tala om spelet på plan. Edit: Var inte Moberg borta ett tag också? Osäker dock när. Något som Alec gjorde bra var att han satt in Pode i den lite släpande rollen. Den roll som Pode var som bäst i Trelleborg.
Kung Oscar
2015-02-08 17:17
Är det någon som kommer ihåg hur materialet såg ut när Peo hastigt och hemligt drog, jämfört med materialet när Axén tog över.

Jag har inte riktigt bra minne om detta, men det kan nog vara så som Sten skriver ...

... vi hade nog ett helt annat lag under hösten ...
Örebro Sten Hårdh
2015-02-08 16:48
Peo var en utmärkt manager tycker jag - Fotbollmässigt duktig på att organisera och se till att föreningen drog åt samma håll sportsligt. Han rensade upp i den vilda western mentalitet som gällde bla vid nyförvärv. Såg till att öka fokus på ungdomsverksamheten. Jag hade gärna haft honom kvar i en sådan roll. Han var också duktig på att se möjligheter istället för hinder. Noggrann på ett mycket större sätt inför matcher än vad Sixten var. Scoutade motståndet mycket mer noggrant än tidigare. Jag tror också Axell & Axen fört mycket av metoderna t ex när det gäller förberedelser vidare. Som Bulten var inne på hade han sannolikt lyckats bättre med ett bättre material. Men jag ser honom hellre som "general fotball manager" i klubben än som tränare. En roll han var på väg emot innan han försvann
Kung Oscar
2015-02-08 15:28
Bulten,
jag kommer också ihåg att Peo hyllades av nästan alla ...

... men när Axén tog över blev han sågad av många.

Men, ja, så är det väl vi fungerar som vanligast.
Örebro Sten Hårdh
2015-02-08 14:43
@Bulten i Boo:


Att Axen fick disponera ett bättre spelarmaterial råder det inget tvivel om och att det också bidrog till höstens segrar. Med seger kommer självförtroende vilket gör att man spelar ännu bättre osv. Så visst har du rätt i det och jag delar samma uppfattning.

Frågan är dock hur mycket det påverkade speliden? Possessionspel i sig gillar jag men spelarna var så rädda att tappa bollen att man ständigt valde att spela hemåt och lämnade hela tiden över ansvaret till någon annan. ÖSK fick höga procent i bollinnehav men faktum är ju att en hel del av dessa procent kom från bollande mellan backarna vilket till slut ledde till mycket tråkiga föreställningar.

Det mest signifaktiva jag såg var när ÖSK fick en hörna och någon i det försvarande laget sparkade iväg bollen mot mittplanscirkeln. Dajje löpte upp bollen helt ohotat, kunde ha vänt och omedelbart försöka upprätthålla trycket genom att slå en offensiv passning tillbaka ut mot kanten. Istället väljer han en 50-60 meter lång bakåtpassning (!) till Oscar. Oscar tjongar i sin tur iväg bollen på måfå och som naturligtvis hamnar hos motståndarna som därmed startar ett anfall mot ÖSK.
Annons: