/fotboll/osk/forum/1136.aspx/fotboll/osk/forum/1136.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro TommyS
2015-03-16 11:01
Om Alabi:

Att värva en anfallare från Stokes A-trupp vore fantastiskt. Bojan, Crouch, Walters, Arnautovic, Diouf och Odemwingie skulle alla tillhöra allsvenskans främsta om inte vara dess allra främsta anfallare.

Alabi inte riktigt där, men han är ung och kanske mer lovande än vad hans track record visar. Han inledde sin ligapremiär lovande, kom in mot Hartlepool i league one och reducerade efter 10 minuter (se länk, tidigare nämnt av BoP). Detta var för drygt två år sedan (på min födelsedag) och Alabi var 18 år. Han hade sedan en vår när han satt regelbundet på bänken och oftast (nio gånger) fick komma in och spela sista 15-30 min. Han fick aldrig starta och gjorde inga fler mål.

Tyvärr är det Alabis bästa säsong hittills. Han har sedan lånats av klubbar på en lägre nivå (League Two eller Conference), har spelat ytterst sporadiskt, bara startat en ligamatch och några cupmatcher och inte gjort något mål. Han har inte ens suttit särskilt mycket på bänken så han kan ha varit skadad en del.

I januari provspelade Alabi för De Graafschap i holländska andraligan. De ville ha honom men han ansågs enligt holländsk press för dyr. Den holländske tränaren hävdade att Alibi gjorde en kovändning i förhandlingarnas slutskede, kan vara värt att tänka på.

Så troligen inte gratis och troligen inte färdig att gå in och leverera på en gång. Men han kan likväl vara en mycket intressant spelare. Hoppas det.
Örebro Aspen.
2015-03-16 10:59
Att vi har problem med att slussa in egna ungdomar in i A-lget tror jag beror på Sixtens inte var intressera av att utveckla ungdomar. Det kommer att ta några år innan detta är åtgärdat.
Örebro Aspen.
2015-03-16 10:56
Vitsen med engelsmannen är att han är en spelartyp som liknar Cresto. Dvs en djupledslöpande forward. Det är något vi saknar i Pode, Kalle och Lipovac.

Alex vet nog vad han gör men han har ocksåp ramar att hålla sig inom. Här på forumet kan vi tillåta oss att dröma.
Örebro pemo
2015-03-16 10:54
Minatankar // Ja, ibland är jag snabb. men det är nog mer principen jag är emot. Jag kan bara jämföra med min erfarenhet från Arboga. Där var hockeylaget väldigt lyckosamma ett tag. Men istället för att ge de egna juniorerna chansen hade man avtal med någon elitklubb och fick hit ett antal ( några i alla fall ) 19-åringar, som fick betydligt fler chanser än de egna produkterna. Som tyvärr inte tillförde något extra. Men det var ju i hockeyn det.

Jag är övertygad om att vår ledarstab inte tar hit en kille helt utan kunskap, men ändå. Signalen till de som funderar på att satsa på ÖSK i unga år kan ju få sig en knäpp. Men å andra sidan, en del talanger har ju väldigt svårt att acceptera sin egen begränsning.
Om Lipovac har ett bra skott, men är osnabb och inte så stark......ja, då skall han nog söka sig till lägre divisioner. Fast jag vill gärna se honom ordentligt innan jag dömer ut pojken.

Sen kan man ju fundera på varför jag håller på ÖSK? Är det för att se bra fotboll eller är det för att se grannens grabb i allsvenskan? För mig som utsocknes har faktiskt resultatet större betydelse än var man fått sin uppfostran.

Så då borde jag alltså inte bry mig om man tar hit en engelsman. MEN, då jag själv är ungdomsledare så har jag ändå en viss sympati för de som förädlar de egna talangerna.

Det är inte lätt alla gånger. :)
Örebro Center
2015-03-16 10:09
Jag tycker iofs i princip inte det är fel att värva unga talanger - Tvärt om - Och ligger t ex den här Stoke-killen flera steg före Lipovac eller har en bra potential så kan jag förstå det. Jag kan förstå också att man behöver bredda anfallsbesättningen i nuläget. Det var nog min irritation som i stundens känslor slog igenom att man plockar hit 20 åringar men inte ger sina egna chansen. Men man undrar ju om då har Lipovac på bänken i brist på annat och att det vore schysstare att låta han få utvecklas någon annanstans. Och det ändrar inte heller det faktum att jag upplever att man får alldeles för dåligt betalt för sin och ÖSK ungdoms insatser på U21/U19/U17 även om det förstnämnda mer verkar vara en konstruktion för att få till matcher. Den enda spelare jag kan komma på som kommit upp sedan 2007 och hållt sig kvar någorlunda lång tid är Astvald. Jag vet inte/kommer inte ihåg riktigt turerna runt Kalle Holmberg om han också kom den vägen. Men jag tycker det är för dåligt. För skral skörd s.a.s. Då kan jag ifrågasätta meningen med detta. Då kanske det är bättre att ÖSK ungdom får skaffa sig ett eget A-lag (seniorer) och i första hand skicka yngre spelare dit. Vi hade väl något liknande för ett antal år sedan?
Örebro Arna-Tovic
2015-03-16 08:08
@pemo:

Han var 4:e-anfallare bakom Valmir Berisha (skytteligavinnare), Gustav Engvall och Carlos Strandberg. Inte så lätt att ta en plats med den anfallsbesättningen. Tror han gjorde 1 eller 2 inhopp under turneringen utan att göra några större avtryck.

Lipovac största styrka är hans skott. Vänsterfoten håller hög nivå för en anfallare i hans ålder. Han är dock varken snabb eller stark. Kanske lite långsam för sin ålder, men han har helt OK styrka tror jag.
Örebro Mosås-Mårten
2015-03-16 07:33
dubbel
Örebro Mosås-Mårten
2015-03-16 07:32
@either/or:

Ja, den tidigare lite blyge Rosenberg tycks numera tro att han är Zlatan?
Örebro minatankar (för sm-guld)
2015-03-15 23:57
Namn: pemo
Sänt: 2015-03-15 22:52

"Att värva en 20-åring från Stoke känns i alla fall het fel. Skall man värva någon som back-up nu, bör det vara en spelare som går direkt in i laget.

Men jag har ju haft fel förr. ;)"

//

Nu är vi där igen med dina snabba slutsater. Förutsätter att Alik & co har koll på detta. Men jag börjar acceptera dina snabba slutsatser om det du inte känner till eftersom du är så duktig på att berätta när du tagit fel och ändrat dig. Så fortsätt du ;-)

Och vad tusan skulle vi ha denna sajt till om vi inte fick tycka till även om det vi inte känner till. Det gör jag ju själv med jämna mellanrum kom jag på hehe
Örebro pemo
2015-03-15 22:52
Funderar på varför Lipovac inte fått chansen, när fler av de som spelade U-17 platsar i allsvenskan. Fast, han var väl aldrig ordinarie i U-17?

Jag tror att han helt enkelt inte är tillräckligt snabb. Sett många talanger som huserar i serie för jämnåriga, men "fastnar" när de möter seniorer.
Svårt, men något måste det vara. Hade han varit tillräckligt bra hade Axén släppt fram honom. Känns som att detta år är den sista chansen för honom att visa något. Nu har jag bara sett hans inhopp, så jag kan inte bedöma hur bra han är. Eller vilken typ av spelare han är.

Att värva en 20-åring från Stoke känns i alla fall het fel. Skall man värva någon som back-up nu, bör det vara en spelare som går direkt in i laget.

Men jag har ju haft fel förr. ;)

För att återgå till frågan om egna juniorer, det är oftast speeden det faller på. Att snabbt förflytta boll och att springa rätt. Fast något år i 1:an är ju inte heller helt fel. Lex Björnqvist.

Och det tyckte jag vara roligt mot MFF. De satte in sin snabbaste ytter på hjöger , i tron att Hagge skulle vara där. Då flyttar Axén över DB och Kroon fick sig en match i löpningarna. Samtidigt som Hagges rutin kommer mer till sin rätt på höger.

Men den matchen är historia nu. Inga nya skador till söndag om jag får önska.
får jag det? :)
Örebro TommyS
2015-03-15 21:14
@Bastard on Parade:


Tack för detta. Hopplös dålig interöversättning från franska men rekvisitet som det känns att man kan spela med i artikel 18ter 1. är "a player". Utan att gå in på detaljer kan jag tänka mig lösningar med SI eller annan finansiär där avkastningen inte är bunden till försäljningen av en viss spelare. Värt att fundera på
Örebro Arna-Tovic
2015-03-15 20:57
Byter ämne nu.

Hittade denna intervju publicerad den 11 mars av Sierra Leones fotbollsförbund (?):

“Am disappointed because the doctor can’t tell me what the thing is since my scan on the 5th of March, and just said to me I have a lower body injury and will be out for at least four weeks,” Kamara stated.

Kamara, 22, who is hopeful to return as soon as possible added, “Hopefully it will not be longer than four weeks, of course, you do not want to be hurt, and it’s really sad towards the start of the season.


Nu står det iofs minst 4 veckor, men det ska tydligen ha sagts den 5:e mars.
Norrköping: 5 april
Göteborg: 8 april
Falkenberg: 12 april
Sundsvall: 20 april
AIK: 26 april
Hammarby: 30 april

En comeback innan match 4 borde knappast vara omöjlig. Kanske tidigare än så, om man har lite flyt.
Örebro Center
2015-03-15 20:46
@Bastard on Parade:
Skulle gissa på runt 1500-2000. Hade det varit Bajen så kanske upp emot 3-4000
Örebro Center
2015-03-15 20:31
.
Örebro Bastard on Parade
2015-03-15 20:23
@Arna-Tovic:


Jag tror absolut inte att vi skulle klara av att få 10 000 till vallen ens med gratis inträde. Intresset för både Svenska Cupen och ÖSK är tyvärr lågt. Däremot så skulle väl något sådant behövas redan i seminfinalen för att få ett bra intresse till en eventuell bortamatch i finalen. Gratis inträde + marknadsföring skulle ju ge mer exponering till sponsorerna och kanske bidra till ökat intresse inför Allsvenskan så jag lyfter bara fram det som ett alternativ.

2011 var det 2 754 i publiken till semifinalen. Det känns väl tveksamt att det blir mer än så mot Elfsborg om inte ÖSK lyckas med någon magisk marknadsföringskampanj. Tyvärr.
Örebro Arna-Tovic
2015-03-15 20:11
@Bastard on Parade:

10 000 är en fantasisiffra. Inte en chans att det kommer så många, ens med gratis inträde. 5000 skulle vara grymt bra sett till hur det sett ut under de andra matcherna. Visst, 2000 blir det nog, men hur mycket mer än så det blir är svårt att säga.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2015-03-15 19:41
@Bastard on Parade:


Håller med dig om att det borde vara fler supportrar på ÖSKs tränings- och cupmatcher och naturligtvis även på seriematcherna. Samtidigt var det inte många i Malmö i lördags trots att det är en så mycket större stad och de dessutom är svenska mästare och har en stor supporterskara.

Jag tycker ÖSK omgående endera ska bygga en plattform för TV-kameror på
södra läktaren eller spela in bilder från den sida och lämna över till TV-bolagen på ett USB-minne och be dem klippa in publikbilder på norra läktaren i sändningar.
Örebro Bastard on Parade
2015-03-15 18:49
Jag hoppas att det kommer mycket folk till semifinalen. ÖSK har ett utmärkt tillfälle att göra fin reklam inför den kommande säsongen i Allsvenskan dessutom. 1031 var en patetisk publiksiffra mot Gefle.

Jag hoppas att ÖSK behandlar matchen som en match i Allsvenskan genom att ha samtliga läktarsektioner öppna och bra service. Det krävs reklam för matchen, även om en semifinal borde locka lite folk per automatik. Kubanerna har börjat göra reklam för matchen på sociala medier.

Jag funderar lite på om gratis inträde eller en symbolisk summa vore något? Det skulle ge fin inramning till matchen och vara bra reklam för den kommande säsongen. Får vi 10 000 till en semifinal så är det ju dessutom enklare att haussa intresset inför en eventuell final om ÖSK gör sitt på planen nästa söndag.

Annars skulle det se lite bättre ut om man i alla fall flyttar klacken till mitten-sektionen på södra. Det skulle ju se löjligt ut att visa en tom läktare i TV i en semifinal. På så sätt skulle klacken dessutom få riktigt bra platser.
Elfsborg Bud Tucker
2015-03-15 18:03
@rirobban:


Jag är ju gammal nog att minnas Örebrospöket men efter att ni lagt in konstgräs 2003 ser det inte alltför dåligt ut:

2014-10-05 15:00 Örebro SK - IF Elfsborg 5-1
2012-04-23 19:05 Örebro SK - IF Elfsborg 0-2
2011-07-03 16:30 Örebro SK - IF Elfsborg 0-3
2010-07-26 19:00 Örebro SK - IF Elfsborg 3-0
2009-04-10 15:00 Örebro SK - IF Elfsborg 0-1
2008-08-24 18:00 Örebro SK - IF Elfsborg 2-0
2007-04-17 19:00 Örebro SK - IF Elfsborg 1-1
2004-08-22 17:00 Örebro SK - IF Elfsborg 2-2
2003-05-12 19:00 Örebro SK - IF Elfsborg 2-1

ÖSK 9 4 2 3 15-11 14
IFE 9 3 2 4 11-15 11

Bortser man från bottennappet förra året (en dålig vana vi skaffat oss senaste åren - hänt mot ÅFF och Peking bl a) så har det varit hyfsat jämt mellan ÖSK och Elfsborg i Örebro.

Elfsborg har sett starka ut hittills i cupen mot svagare motstånd så för mig blir matchen mot er en första värdemätare på hur bra vi egentligen är. Givetvis hoppas jag på vinst eftersom det behövs för Europaspel. Men ett lag som vinner borta mot MFF lär inte vara lättslaget.
Örebro Arna-Tovic
2015-03-15 16:57
Någon som ser Häcken-Peking?

Stor skillnad på spelsätten. Häcken lirar som vanligt medan Norrköping kontrar eller slår långbollar.

1-1 i halvtid.
Örebro Arna-Tovic
2015-03-15 16:42
//Logis vänsterdoja Här blandar man månaderna hej vilt. Tack för att du rättar mig! @AllsvenskanÖSK:
Ja det gjorde han, men det första uttalandet om tiden kom den 9:e mars, vilket är ungefär en vecka sedan. Därför drar jag bort en vecka från de preliminära 5-8.
Örebro rirobban
2015-03-15 16:25
@Arna-Tovic:Det är dom. Men traditionens makt är också en viktig aspekt på det hela. Enda förlusten vi har mot Ellos på typ 45 år var 2012 när laget spelade den sämsta fotbollen under min livstid! Går inte att säga att lagen är jämnsvåra för ÖSK hemma på BA. Visserligen har jag inte statistiken mot Bajen på mig, men den otroligt positiva statistik som vi har mot Ellos har väl knappt något annat lag i Allsvenskan i huvudtaget. Visst ska vi ha respekt för motståndet, men hemma på Behrn mot Elfsborg är vi definitivt favoriter!
Örebro Arna-Tovic
2015-03-15 16:16
@rirobban:

Sen ska vi inte ta bort det faktumet att Elfsborg är ett bättre fotbollslag än Bajen. Tror att båda lagen är rätt jämnsvåra för ÖSK.
Örebro Asbjörn#10
2015-03-15 16:10
@rirobban:


Äh vaddårå, Jonas Henriksson har ju slutat sedan länge!?
Örebro rirobban
2015-03-15 16:01
Som jag skrev igår, passar oss utmärkt med Ellos i semifinalen. Vad har vi, typ en enda förlust mot dem på 45 år hemma på Behrn arena? Och i höstas så slog vi dem med 5-1 utan 3 av våra bästa spelare och att Boråslaget fortfarande slogs om guldet! Hammarby har alltid varit tuffare att möta, men självklart kanske det blir ett ekonomiskt tapp. Men å andra sidan kanske vägen till Europa blir "lättare" nu. Elfsborg i vår hemmaborg har inget att hämta!

Då räds jag nog mera för Häcken i finalen sen ;)
Örebro Bastard on Parade
2015-03-15 15:56
@Örebro Center:


Jag tycker att det är intressant att ÖSK tar in en provspelande forward. Det tyder ju på att de vill förstärka på den positionen, och vi är ju några stycken som är tveksamma till om det räcker med den anfallskonstellation som vi har för närvarande eftersom både Crespo och Pode har haft en del skador de senaste åren. Just nu är det enklare för oss att ersätta Pode vid skador och avstängningar, eftersom vi har en del spelare med snarlika egenskaper som passar bra i Podes roll. Däremot så finns det ju ingen som är lik Crespo och det är en svaghet när just Crespo dessutom är otroligt viktig. Jag skulle vilja att Lipovac får en rejäl chans att visa vad han går för, men det bästa för honom vore nog att han lånas ut till en klubb i division 1 eller Superettan.

Generellt sett så måste ÖSK bli bättre på att lyfta upp spelare från juniorlagen. Det var länge sedan en spelare gick hela vägen i ÖSK tyvärr. Min personliga åsikt är att vi borde kunna hitta fjärdeforwarden från ungdomslagen, men det är ju uppenbart att Axén saknar förtroendet för våra anfallare i juniorlagen. Jag tror nog chansen (risken?) är större att vi får se Haginge starta som anfallare än Lipovac vid skador (se t.ex. Dynamo Moskva där Haginge hoppade in som anfallare). Många tränare har en enorm övertro på rutin och spelar hellre rutinerade spelare på nya positioner än släpper fram egna talanger. Peo och Axén verkar tyvärr höra till den kategorin.

Det är uppenbart att vår juniorverksamhet inte är särskilt effektiv. ÖSK har dock gjort en del förändringar på senare år och jag antar att det tar några år innan man ser resultaten av arbetet. En del spelare har nått elitnivå (Superettan och högre nivå) genom andra klubbar så jag tror inte att problemet är att vi har för dåliga juniorspelare. Juniorlagen har ju dessutom haft fina resultat de senaste åren. Det stora problemet, tror jag, är att ÖSK har varit dåliga på att etablera juniorspelare i seniorsammanhang. När man leder med 4-1 på hemmaplan i den 75:e minuten så kanske det är läge att ge Lipovac chansen istället för att vänta till den 85:e minuten när matchen bara spelas av i väntan på slutsignal.

Med vår ekonomi så är det tyvärr svårt att hitta en bra offensiv spelare. Det ultimata vore ju om vi hittar någon som klarar av att spela både i Crespo-rollen och som yttermittfältare. Jag såg en intervju med Alabi och där beskriver han sig som en snabb och stark forward och att han även har spelat en del som vänstermittfältare. Med hans fysik så ser det ju ut som ett intressant alternativ, men hans meriter imponerar ju inte direkt. Det låter som att det skulle kunna vara en billig lösning så det skadar ju inte att ta in honom på provspel för att Axén ska kunna se mer utav honom.
Örebro Center
2015-03-15 15:50
Tråkigt att det blev Ellos. Hade varit roligare inramning med Bajen
Örebro either/or
2015-03-15 15:40
Elfsborg kommer bli tuffa helt klart. De ser ganska imponerande ut idag och självklart hade ett överskattat Hammarby varit enormt mycket enklare motstånd för oss. Hammarby kommer troligen hamna en bra bit ner på undre halvan i serien och Elfsborg kan var med på topp 3-4. Hemma på Behrn Arena så tycker jag ändå det känns som en öppen match.
Örebro Logis vänsterdoja
2015-03-15 15:29
Vet någon hur länge Pode är skadad?
Örebro Lascaux
2015-03-15 15:24
Elfsborg blir en svår nöt att knäcka, i synnerhet utan Crespo och Pode (?). Men det vore ju helt fantastiskt att äntligen ha chans på en titel!
Annons: