/fotboll/osk/forum/1103.aspx/fotboll/osk/forum/1103.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Billy Rubin
2015-04-09 18:51
@DaSa:

löjligt onyanserat
Örebro widemarsh
2015-04-09 18:32
Nu har det ju kommit fram att Pode spelade krasslig också. Och han såg inte alltför beroende ut av Crespo när vi mötte Elfsborg i höstas heller. Förhoppningsvis har vi en tillfällig svacka och att han kommer igång snart, räcker med ett mål så kommer självförtroendet tillbaka igen och då kan det hända lite vad som helst när han får bollen. Kan vara en intressant tanke att byta plats på Kalle och DG, då kan Pode få den där djupledslöparen bredvid sig. Eller så visar sig Seaton vara en spelare som Pode trivs med efter att få ha tränat med laget några dagar till.

De två närmaste matcherna kommer visa var vi står, om vi verkligen är en klass bättre än de tippade bottenlagen. Två trepoängare i rad nu tack!
Örebro Fang
2015-04-09 18:04
Gör man såna klassmål som Pode gjorde i höstas så tycker jag det är lite hårt att påstå att han levde på Crespo. Skillnaden nu när han spelar med Kalle är väl helt enkelt att de inte kompletterar varandra lika bra, vilket säkert påverkat Podes självförtroende. I höstas kändes det som han gjorde mål på allt, nu kommer han inte ens till avslut och de få avslut han gjort har inte varit i närheten av det som han visade upp förra säsongen. Han är inte alls lika bra just nu, men att man påverkas av sin omgivning och att man vill ha en viss spelartyp bredvid sig är ju inte något unikt för just Pode. Sen måste väl spelare få ha mindre bra form ett tag utan att bli helt ifrågasatta. Eller?
Örebro Osvaldo
2015-04-09 17:17
@pemo:

Saknar inte honom på något sätt. Som person är han ogenomtänkt och plump, och som målvakt var han tämligen dålig mot slutet av sin andra sejour. Hans eftermäle räddades till viss del av att sankan kom in och började tappa in skott som inte var skott.
Örebro Arna-Tovic
2015-04-09 16:52
@pemo:

Jag hade köpt att han missat om Alvbåge räddat med armar eller ben, men han fick bollen mitt i magen. Det fanns mer nät att sikta på än målvakt. Då ska inte skottet gå rakt på torson. Det är helt enkelt för svagt för en anfallare när man får såpass mycket tid på sig att skjuta med rätt fot.

Jag vill se Seaton spela nästa match. Han gjorde ett piggt inhopp. Sen är frågan vem som passar bäst ihop med honom.
Örebro DaSa
2015-04-09 16:51
Har också väntat med att skriva. Jag är lite tudelad, spelet såg bättre ut igår jämfört med Norrköping matchen. Men redan i de första två matcherna så ser vi effekten av vår tunna trupp, jag skulle vilja påstå att vi har både det sämsta anfallsparet och mittbacksparet i hela allsvenskan igår. Jag är mer och mer övertygad om att Pode enbart levde på Crespo förra säsongen, dvs all bevakning låg på honom så att Pode kunde få sin extra sekunder som han behöver. Kalle har visat i år att han inte satsar på sin karriär, om han hade haft ngr ambitioner så hade han lagt på sig ett antal kg muskler mellan varje säsong, han har ju inget att sätta emot om man inte räknar överfallet på Alvbåge.

Mittbackarna tyckte jag såg riktigt röriga ut, speciellt vid 0-1 så sprang Nkilli runt som en nackad höna. Han har ju även noll kontroll på bollen, eftersom han har bollen en meter från kroppen så hamnar han alltid i tidsnöd när ngn sätter press på honom och slår sedan en alibi-pass så att ngn annan hamnar i knipa. Eidur är bättre men man såg vad Axen pratade om i podden, var t.ex. ett tillfälle när han knappt lyckades störa Mikkelssen i en nickduel.

Det positiva är högerkanten och Seaton nog kan bli en förstärkning. Får hoppas att han kan börja producera innan Crespo är frisk, Sen kan vi få lyxproblem om båda är friska och i form. Till sist så har förhoppningsvis RÅP och Nordin gjort slut på sin kvot med felpass:)
Benny Böckling
2015-04-09 16:42
Tycker det vore värt ett försök att byta plats på Kalle och DG till nästa match.
Då kan Kalle få ut mer av sitt heroiska(!!) springande match efter match på kanten istället och hjälpa till lite mera i defensiven vilket nog skulle passa honom bättre än hans försök till anfallsspel.
Nog för att skillnade är marginell men jag skulle nog säga att DG är den bättre avslutaren av dem två så upp med honom på topp så kanske han kan lyckas skapa något av sin "peta spring" fint.
Pode på bänken och Jamaica in på det.
Örebro pemo
2015-04-09 16:42
Fast jag saknar Alvbåge som person. Han satt verkligen ÖSK i media. Och som en gammal sanning: all PR är bra PR . :)
Örebro Prakas
2015-04-09 16:14
John Alvbåge är en erkänt duktig målvakt, men verkar inte vara en särskilt sympatisk person...
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro pemo
2015-04-09 15:55
Sen kan man ju ta det som ett erkännande, att IFK kommer till ÖSK och spelar ett taktiskt spel för poängen.
För några år sedan hade de gått ut för fullt och spelat för tre poäng direkt och visat att " vi är bättre" .

Frågan är om deras spel är ett guldspel, eller om de hamnar på plats 3 - 6 i år pga detta?
Alltså, jag är inte så imponerad av motståndet i går.
Men då måste också ÖSK vara införstådda med att inga lag kommer till Örebro och tror att de skall föra spelet. Undantag för MFF som är bättre och AIK som alltid har hybris.

Dags för ÖSK att vakna och inse att hemma skall det inte finnas på kartan att motståndarna skall segra. Hoppas verkligen att den här matchen var årets plump.
Örebro pemo
2015-04-09 15:37
Vill inte skriva direkt efter en match, då det lätt blir onyanserat. Men inte blev det bättre av att sova på saken.
Tycker att ÖSK gör det hyfsat, men begriper inte varför man låter en halvkrasslig spelare ta 60 minuter? Vad ger det för signaler till övriga truppen?
Vi vet alla vad Pode kan göra, men han dippar bra mycket just nu.

Vänsterbacken???? Kom tillbaka Hagge. allt är förlåtet.

Halv pudel när det gäller Nkili. han gjorde en helt godkänd insats. Känns säker som inhoppare/tredje alternativ som mittback. Och snart har väl Eidur sitt tredje gula, så det är ju bra att han fick en match i kroppen.

Mycket slarv av Nordin i går. Den kritiken får han tåla, då vi har höga krav på honom. RÅP kom inte heller upp i högsta standard. Några direkt avgörande felpass som hör hemma i SE. DG fortfarande för ojämn. Eller också lider han av Logis dåliga spel. Bäst i går , Yasin.

Sen verkar det som om vi fått en ny hackkyckling. Kalle Holmberg. Fine, han gör kanske inte allt rätt, men bidrar med betydligt mer fotboll än alibispelande Logi, tafatt DG eller sjuk Pode.

Men det verkar som om det alltid måste finnas en Hagge eller Kalle att skylla på.

Ironi med korten igår. Kalles gula var ju fånigt. Antagligen därför han inte fick rött efter påhoppet på Alvbåge. Att John förstärker sedan, det hör ju till. Målvakterna är ju "heliga" och skall inte attackeras.

Nåja, vi ser ju fotboll lite annorlunda beroende på ålder och erfarenhet. Och så skall det väl vara. men Expressens betygssättning är bara fånig. En geting till DB och Eidur??? Då undrar man om de såg samma match? ÖSK:s högerkant var ju lagets bästa.

Att klanka på Kalles friläge är lite simpelt, då han trots allt mötte en av seriens bästa målvakter. Oavsett vad vi tycker om personen Alvbåge, så är han erfaren och väldigt säker på närskott.

Så. Nu har jag vräkt ur mig lite. Men efter 15 minuter in i andra var jag övertygadom 1-1, så jag har fortfarande tilltro till ÖSK. Dock tycker jag , att om man ligger under på hemmaplan så måste man göra fler byten. Om inte annat än för att ge lite boost till bänken. Om nu inte Lipovac duger ( varför är han då med? ) så hade väl Axén kastat in Hagge sista 15 och tagit ut DG eller Kalle. Tagit ut Logi i 80:e och spelat med trebackslinje. Full fart framåt på hemmaplan i underläge är ett krav, tycker jag.

IFK Göteborg Astroturf
2015-04-09 14:58
Myskot: Sånt där håller alla fotbollslag på med, ÖSK inkluderat, och har i princip alltid gjort. Kom du tillbaka om fem-sex år men eftersom det var likadant på 80- och 90-talen kommer du inte märka någon skillnad. Rivaldo är ju ingenting jämfört med Maradona.
Örebro Logis vänsterdoja
2015-04-09 14:49
@Myskot:Tror inte alvbåge gjorde det för att få fördel, knappt så att stolpen rörde sig, mer som en pik mot Kubanerna.
Örebro widemarsh
2015-04-09 14:45
Myskot// Alvbåge erkände ju själv i samband med Christensens fusk att han själv brukar flytta in stolparna. Igår sparkade han lite lätt på stolparna inför andra halvlek, men vet inte om han lyckades flytta in dom speciellt mycket. Såg ut som att Bjärsmyr hade en klar uppgift att få Kalle ur balans, vilket han också lyckades med. Hockeytacklingen i första kunde som du säger renderat i en varning. Och i situationen innan Kalles varning står de båda och rycker lite i varandra, innan Bjärsmyr knuffar ner Kalle med en hand i bröstet utanför spelet. En varningssituation där också, kanske även straff om domaren är uppmärksam. Domaren såg dock bara Kalles krokben.
Örebro Myskot
2015-04-09 14:02
(Mer känd som Kardinalen på detta forum, Värnamo-tröjan till trots....) Undrar vart sporten fotboll egentligen är på väg? Har själv aldrig märkt av att Alvbåge sparkat in stolparna någon centimeter. Gjorde han detta även när han representerade oss? - Så jäkla tråkigt att se spelare som är på väg att byta gör allt för att maska tid. Kollade snabbt igenom matchen igår på teven efter jag kom hem från arenan. Från det att Engvalls siffra kom upp på fjärdedomarens tavla tog det honom 42 sekunder att verkligen lunka ut till sidlinjen. Samtidigt som hans siffra kom upp så annonserade speakern hans namn, så han gjorde verkligen allt för att fördröja tiden. Själv har jag ju kommit dit för att se 22 människor spela fotboll. Inte se någon så övertydligt visa att det är viktigare att vinna en fotbollsmatch, än att bjuda publiken på fotbollsspel. VIsst, domaren la säkert till 30 sekunder för att denna fjant praktiskt taget kröp av planen. Tyvärr skulle han även givit Engvall gult kort. Kan inte se meningen med att jag ska gå till en fotbollarena om det inte är för att få se på fotboll. Så jävla trött på sådant här... .....tyvärr hade vi en domare igår kväll som inte är lämpad att döma fotboll. Regelboken finns för att följas. - Bjärsmyr hade verkligen bestämt sig för att sätta dit Kalle Holmberg igår. I samband med Yasins stolpskott i 2:a minuten störtade Kalle och Bjärsmyr mot målet. Då bollen var något åt andra hållet (precis efter stolpträggen) så passade Bjärsmyr på att ge Kalle en riktigt hockeytackling. Solklart gult kort och straffspark där. Fast, jag antar att det finns vissa som menar att det aldrig kan bli straffspark i sådana lägena då bollen inte ens var i närheten? Struntprat, säger jag om sådant. - På tv-bilderna såg jag även, vilket jag missade på plats på arenan trots att jag står på Västra, att 5 sekunder före det att Holmberg sparkade ned Bjärsmyr, så blev Holmberg bryskt knuffad av Bjärsmyr. Fanns ingen rim och reson av Bjärsmyr att hålla på med sådana fjanterier. Han gjorde det enbart i syfte att provocera Holmberg. Och lyckades rejält. (Bjärsmyr fick säkert en extra klapp på axeln av Töntbåge i omklädningsrummet efter matchen för det.) Jag har haft dessa tankar om fotbollens totala förfall sedan Rivaldos monsterfilmning i VM 2002. Nu är råttet mågat för min del. Fotboll har blivit larger than life för att passa min smak på hur jag vill leva och verka i vårt samhälle. Tack fotbollen, du har trots allt givit mig en hel del roligheter de senaste dryga 30 åren. Jag återkommer till sporten om fem-sex år och ser om något till det bättre har hänt.
Örebro widemarsh
2015-04-09 13:48
Lord Pode// Riktigt dålig skulle jag inte vilja påstå. Men knappt godkänd. Den hamnar väl någonstans i mitten av de hemmapremiärsiffror vi haft senaste 10 åren.
Örebro nedo801
2015-04-09 13:18
Högerkanten håller sjukt hög allsvensk klass. Speed, teknik, självförtroende.

Det enda som egentligen saknades igår var väl nån som kan ha lite kyla och hänga dit bollarna. Bra match som jag ser det med marginalerna på fel sida.
Örebro Lord Pode
2015-04-09 13:10
Riktigt dålig publiksiffra också. Premiär och bra väder borde resultera i en högre publiksiffra. Vart tog allt folk vägen efter nedgången i Superettan? Vi snittade ju 8000 i allsvenskan förut.
Örebro Incontinentia Buttocks
2015-04-09 12:21
Precis det spelarna på planen behöver, inte att folk visar sitt missnöje och lämnar Behrn.
Örebro T8
2015-04-09 12:17
Håller med. Dessutom 7-8 min kvar har jag för mig. Trist när folk går sådär. Det som däremot gladde mig mycket är att vid 0-2 hörde jag "nu står vi upp för klubbmärket" från klacken och så drog Kubanerna igång. Sånt gör mig stolt som ÖSK:are.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Incontinentia Buttocks
2015-04-09 12:07
Håller helt med T8.

Jag tycker att det är riktigt tråkigt att förlora men när spelet ser ut som det jag såg från sektion F igår så blir jag inte lika ledsen som när de svartvita är klappruttna.

Vi hade två stolpträffar och missade öppet mål. Så nära var vi.

Jag blir mer förbannad när publiken reser sig och går när IFK gör 0-2 än att ÖSK släpper in en till. Svårflörtade jävla kräsna örebropublik. Efteråt hör man snacket. Kubanerna kämpar i motvind av stormstyrka på vår arena!
Örebro T8
2015-04-09 11:12
Vet inte vilka ni jämför med vid era sågningar. Barca? Real? Bayern? Tycker det överlag var bra insatser med bara Pode som kall men han var ju hängig och borde väl med facit i hand inte startat. Känns som oavgjort inte var långt bort men sista touchen saknades. Imponeras av Dajje och Ayanda tyckte jag gjorde det bra sett till låga förväntningar. Lite oförsiktig Kalle men föredrar det när han sliter på istället för avvaktande. Yasin magisk igår. Som sagt hela laget slet bra men Göteborg fick in bollarna. Alltid trist med förlust men måste säga att det inte kändes lika jobbigt som det brukar. ÖSK är ett bra allsvenskt lag och det är andra allsvenska lag vi ska jämföra oss med.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro widemarsh
2015-04-09 11:01
@Arna-Tovic:
Christensen blev påkommen med det ja. Han gjorde det alldeles för tydligt då han lyfte upp stolparna och flyttade in dom en hel decimeter. Alvbåge är lite mer diskret och kickar in stolparna några centimeter istället. Så gjorde han igår, och det har jag sett flera gånger.
Örebro Lord Pode
2015-04-09 10:43
Jag tycker nästan vi borde ge Rinne chansen i nästa match. 1-0 skottet tycker jag nästan Oscar borde ta. Han tar rätt beslut att gå ut, MEN istället för att skära av ytan på vid första stolpen så går han rakt på istället. Hur som helst har vi två väldigt bra målvakter.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2015-04-09 09:40
Namn: Marta (hane)
Sänt: 2015-04-09 09:13 Ändrat: 2015-04-09 09:16:19
//

Lugn, klok och sansad bedömning. Det är nog fler än du som borde sova en natt efter matchen innan de totalt sågar spelare och lag :-)

Men om alla starka känsloyttringar här igår gjorde att supportrar ändå kunde sova hyggligt i natt, så har de ju viss nytta :-)
Örebro Marta (hane)
2015-04-09 09:13
Nordin var övertänd och hade för mycket tankar på att visa att han är en spelförare i första. Tror Axen talade honom till rätta inför andra då han var bättre. Seaton blir nog riktigt bra. Dock för lik Crespo i spelstil så där kan det nog krocka. (Eller så är Seatons små skarvar precis vad Crespo behöver bredvid sig.) Seaton hittade ständigt luckor att löpa i… Ngt jag helt saknar från övriga. Dock tror jag medspelare är så pass ovana att ha en djupledslöpare att man inte såg när han sprang. Han spelade med bra boll-touch, trygghet och spelade inte bort en boll vad jag såg. Synd bara att man aldrig fick se honom i djupet. Pode har jag nog alltid varit lite tveksam till. Även om hans avslut är vad många andra saknar. Hans spelstil passar dessutom väldigt illa tillsammans med Kalles. Jag tror att han behöver någon som springer mycket och skapar luckor för att han ska hinna komma till dessa avslut. Gällande DG har jag svårt att förstå varför han måste ta i så ini h-te varje gång han kommer till avslutsläge. Han behöver bli kyligare och börja placera bollen. Att det går bättre för Daje än Logi har ju givetvis även delförklaringen att han har en ytter framför sig som spelar bättre i dagsläget. Vore grymt om det äntligen lossnar för Ahmed nu. Han verkar ju äntligen ha tagit med sig självförtroendet från mästerskapet och verkar även som hans skotträning gett resultat. (Även om den kan behöva finjusteras aningen :-)) Kul även att se att Ayenda tog chansen och spelade aningen mer vårdat. Dock tydligt att han har en annan inställning till marginaler än många andra backar :) Jag tror inte vi behöver vara oroliga… så länge som Seaton är så bra som det såg ut och vi undviker ytterligare skador så tror jag ff på övre halvan.
Örebro Glad
2015-04-09 09:00
Aftonbladet omdöme

Betyg - Örebro (4-4-2)
1. Oscar Jansson 2+
Kan inte lastas för målen.
***
12. Daniel Björnqvist 2+
Står för ett par fina brytningar.

27. Eidur Sigurbjörnsson 1+
Går bort sig vid 0-1-målet.

3. Ayanda Nkili 1+
Agerar tveksamt vid båda målen.

4. Logi Valgardsson
Stabil bakåt, men svag framåt. 2+
***
9. Ahmed Yasin
Matchens bäste. Har två i stolpen. 3+

25. Nordin Gerzic 1+
Tappar bollen i farliga lägen.

6. Robert Åhman Persson 2+
Sprider ett stort lugn.

90. Daniel Gustavsson 2+
Initiativrik. Går hela tiden framåt.
***
17. Karl Holmberg 1+
Vårdslös. Nära att bli utvisad.

11. Marcus Pode 1+ (ut 58)
Var småkrasslig. Det märktes…

AVBYTARE
Michael Seaton 2+ (in 58)

Tränare: Alexander Axén 2+
Örebro Jekl
2015-04-09 08:23
Här är för övrigt ett ytterligare tecken på att betygsättningen kanske inte skall tas på allt för stort allvar, snittbetyg för samtliga fyra matcher igår - utan att ha sett någon av de andra matcherna så har jag svårt att se att vi skulle ha varit sämst av alla lag Elfsborg 2,18 Hammarby 2,27 Örebro 1,64 Göteborg 2,27 Gefle 2,45 Kalmar 1,82 Helsingborg 2,18 Falkenberg 2,27
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Arna-Tovic
2015-04-09 08:21
@widemarsh:

Det var Kim Christensen, en dansk, som gjorde det. Jag satt 10 meter bakom målet och undrade var tusan han höll på med. Sen när man kom hem fick man ju se en del på nyheterna.
IFK Norrköping Bildsköne Bengtsson
2015-04-09 08:17
Holmberg spelade vårdslöst och fult även mot oss så förvånar mig inte ett dugg att han är inblandad i gruff med Alvbåge.
Annons: