/fotboll/osk/forum/1096.aspx/fotboll/osk/forum/1096.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Tusse Batong
2015-04-19 11:49
trollet här igen får hela tiden påminna mig själv: INTE mata trollet
Örebro ÖSK-Karl
2015-04-19 11:10
@Örebro Center:


Det är nog så enkelt att Helsingfors styrelse var mycket starkare än den dåvarande i ÖSK. Det gick någorlunda bra så länge som Axen var kvar som "medlare" Sedan brakade det fullständigt med Mosander. Tyvärr kommer klubben få dras med de ekonomiska konsekvenserna flera år till samtidigt som man tappat en hel del av sponsorkakan till ÖHK och de har knappt plats för fler.

Det var absolut inte värt säsosongen 2010, vi var några som varnade vart klubben var på väg redan 2010, då blev vi hudflängda, men bara att hoppas på att ÖSK en gång för alltid lärt sig läxan. Jag tror denna säsong blir en lång pina till nytt kontrakt. Blir det SE igen är frågan när klubben om någonsin kan hämta sig igen?

Ps. Om jag inte minns helt fel så hamnade Sixten hos ÖSK för att KIF Karslund ratade honom? Undrar vad damlaget visste som inte ÖSK gjorde, det kan nog kanske Sjögren svara på. För han är en minst lika stor syndabock till förfallet som Sixten.
Örebro Arna-Tovic
2015-04-19 09:53
28 dagar kvar till finalen, eller något liknande. Får jag önska mig någonting tills dess är det att Crespo hinner tillbaka och gör minst 1 match innan finalen.
Saviour
2015-04-19 08:55
I morgon är det hemmamatch :)

Längtar och drömmer mig tillbaka en "generation", typ till tidigt 90-tal.

1992/1993 ?

Längre korvkö, efter en fotbollsmatch har jag inte skådat.
Vill minnas att korvmedbrödpriset blev 1 kr, på Eyravallen.

Seger mot Sundsvall, tror det blev 7-1, kommer inte ihåg om det var mot IFK'arna eller mot GIF'arna ...

Guinness, var ni där?
Örebro Osvaldo
2015-04-19 02:02
@Örebro Center:
Känner inte till orsaken, men kan drista mig till att spekulera att Sixten inte ses som en manager som vars styrka är att vända lag i motgång. För att vidare spekulera finns det olika drivkrafter i ledarskapet och jag har en känsla att Sixten, likt Pep Guardiola, drivs av den stora idéen snarare än att få en brokig skara individer att prestera tillsammans. Den stora idéen kommer från en person som ser och begriper fotboll på ett systematiskt och intellektuellt krävande vis och som med rätt spelarmaterial och organisation kan göra underverk. Det kan mycket väl vara samma typ av drivkraft som förvandlade Sportklubben till allsvenskans gunstlingar som gjorde att vi hamnade i superettan. I min värld var det både rätt att rekrytera Sixten och att låta honom gå när han fick gå. Helsingfors kan mycket väl ha resonerat på detta sätt och lät honom gå innan fallet blivit för hårt. Men bara spekulationer.
Örebro Center
2015-04-18 21:18
Wärlegård säger: "Imorgon kväll, söndag, släpps kampanjen för cupfinalen i Göteborg den 17 maj. Jag vill inte säga för mycket, men det blir en satsning utan dess like. 15 bussar är bokade, vi har abonnerat Trädgårn i Götet innan matchen. Stället tar 1700 pers. " Vidare om biljetter se länktips. Passa på och kolla in ÖSK:s nya design på hemsidan via länktipset
Örebro Center
2015-04-18 18:35
@Benny Böckling:


Ah ok. Tackar. Visste inte att det stod i NA också
Örebro pemo
2015-04-18 18:25
Ja ha. Så har man återigen sett en allsvensk match på TV.. Gefle - HBK
Två lag som vi garanterat kommer att ha efter oss. Maken till slarv och dåliga passningar. Så av de fyra lag som jag sett nu idag och i går, kan jag med lätthet påstå att de flesta i ÖSK skulle platsa i dessa lag.

Rent hypotetiskt alltså. Jag kommer ju aldrig att bli motbevisad.
Benny Böckling
2015-04-18 17:30
@Örebro Center:

Örebro Center
2015-04-18 17:10
Om vi nu tillåts prata om Sixten ;0) så har jag undrat varför han fick sparken ifrån Helsingfors, trots att han förde dem till ligaguld. Står säkert i finska blaskor om man orkar leta. Men jag tänket att det kanske är någon härinne som känner till orsaken?
Örebro Svartvitt forever
2015-04-18 14:08
Billy Rubin//

Det är helt lugnt. Om man inte skriver mastodontinlägg hela tiden så kommer bara en bit med av allt man tänkt eller kunnat säga. Jag hade kunnat skriva positiva saker om Sixten också, hur han faktiskt suddade bort tråkstämpeln och satte ÖSK på Sveriges fotbollskarta som ett lag som spelar attraktiv fotboll. Och det kommer jag alltid att uppskatta honom för.

Det var på andra plan som det brast, och det är en lärdom som ledningen säkert tog med sig när det gällde ny tränare. Överhuvud taget tror jag att man har dragit många lärdomar, både positiva och negativa, från åren med Sixten, och vi oinitierade kan förstås bara spekulera om exakt vad. Och det är väl naturligt att vi fans gör just det: spekulerar och analyserar efter bästa förmåga.
Saviour
2015-04-18 08:48
Osvaldo,

tack för att du skriver på detta forum :)
Fortsätt med det, du är alltid läsvärd ...
Örebro Osvaldo
2015-04-18 01:20
@Billy Rubin:

Jag köper att folk har börjat tycka att diskussionerna om Sixten börjar bli träliga men argumentet att han inte kan försvara sig tycker jag inte är hållbart. För det första håller de flesta nog Sportklubbens väl högre än Sixtens och för det andra har han nog kanaler för att kommunicera utifall han på något sätt skulle känna sig kränkt eller orättvist behandlad.

Det finns mycket som hände perioden mellan Lagrells degradering och Sixtens dito som inte kommit fram i ljuset och som ett antal på detta forum skulle vilja få klarhet i.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg finns det en hel del att lära av historien. Att börja prata om någon form av hetsjakt så fort Sixtens gärning diskuteras gillar jag inte riktigt. Sådana kommentarer bryter av en diskussion som om den går i rätt riktning kan gynna Sportklubben, det finns något konstruktivt i detta och det är en bra motvikt till de spontant bittra kommenterar som riktas mot nuvarande spelare efter tappade poäng.
Örebro pemo
2015-04-17 22:28
När det går lite tungt för favoriterna ( ÖSK ) kan man i bland titta på andra matcher. Djurgården - Kalmar första halvlek. Inte var det någon propaganda. Om inte ÖS har dessa lag bakom sig när serien är slut, ja då har det hänt något otroligt i sommarfönstret.

Inte ett skott på mål på hela första halvlek. Sedan orkade jag inte fortsätta titta. Såg på text-TV, ja, jag är lite gammal av mig , att DIF lyckades få i väg bollen och vann med 1-0. En typisk 0-0 men med en turlig strumpträff.

Samtidigt visar det sig att bara för att man har spelat i Holland, så går man inte in och dominerar i allsvenskan.

En trea på måndag och livet ser genast ljusare ut. Med ÖSK i ur och skur.
Örebro Tusse Batong (fd Billy Rubin)
2015-04-17 20:22
Nick-test
Örebro Billy Rubin
2015-04-17 19:18
Oj, jag kanske tog i lite väl mycket förut då (kanske får byta till nåt mer "batong-liknande" nick?). Ursäkta isf! Å andra sidan fick inlägget många tummar, så det kanske är fler än jag här som tycker att Sixten-ämnet om hur "fel" allt var då körts lite väl många varv? Sen tycker jag att det ibland kan vara lite taskigt att ge sig på nån som inte kan försvara och förklara sig tillbaka på anklagelserna. Tror inte Sixten hänger här. En bra redaktion skulle ju kunna söka upp Sixten för att få hans bild av vad som hände under de där åren? Men, det är ju också svårt förstås. De jobbar ju ideellt. Kanske NA kunde göra nåt på temat?

Hur som helst, ursäkta om någon tog illa upp av det jag skrev
Örebro Svartvitt forever
2015-04-17 18:11
Brodd//
Förlåt, slant på tangentbordet (alternativt i tanken). Det är givetvis Sundsvall som bör krossas, inte Östersund! De får gärna gå upp i Allsvenskan vad mig beträffar. För övrigt vore det bra för sporten om inte elitfotbollen var begränsad till södra Sverige. Min fru (som är från Norrbotten) kallar fortfarande oss i Mellansverige för "sörlänningar".
Örebro Center
2015-04-17 17:29
@Saviour:


Ja - Haha - Så kan man ju se på saken också :0)
Saviour
2015-04-17 17:17
Ja, mobbarna blev arbetslösa ...
Örebro Telle
2015-04-17 16:54
Tvetov Nato // Lyssnar på podden i bakgrunden nu. Strålande insats den här gången också! :) Enda nackdelen är väl att Pode kommer att få byta namn till Lord Podde i fortsättningen, men det är det värt...
Örebro Tvetov Nato
2015-04-17 16:32
Halloj! Idag släpper vi podcastavsnitt nummer två av Gamla Trä - ett radioprogram om svartvit kärlek. Vi intervjuar Lord Pode, Karl-Oskar Öhman läser upp veckans krönika och vi inleder jakten på Kuba bland annat.

Hör gärna av er om ni har idéer, förslag eller liknande gällande poden! Ni når oss på svartvitaistockholm@gmail.com.

Nu ser vi till att krossa Sundsvall på måndag!
Örebro Telle
2015-04-17 14:47
Haha, varför just Östersund...? :)

Visserligen snuvade de Forward väldigt snöpligt på den sista platsen till superettan i kvalet 2012, men annars gillade jag det jag såg av dem när vi mötte dem 2013. De spelade offensiv och rolig fotboll, och hade dessutom en ganska oortodox uppställning, har jag för mig.

Men jag ska villigt erkänna att jag inte har sett några matcher med dem sen dess, och har egentligen inte hört något om dem i år, annat än i samband med att Mensah-affären (och indirekt även vår mittbacksvärvning) gick i stöpet.
Örebro Brodd
2015-04-17 14:30
@Svartvitt forever:

Som född Jämtlänning, tycker jag din sista mening är hetspropaganda och inte något annat!!
Örebro pemo
2015-04-17 13:35
Frågan är väl vad man skall ha ett forum till. För min del handlar det mycket om att läsa lite inför, vad folk tror eller vad något sett. Då jag själv inte bor i Örebro, uppskattar jag alltid när det dyker upp någon nyhet här, eller att någon sett något på en träning.

Att vi sedan har olika åsikter om spelare är väl en förutsättning för ett forum. Det är ju inte så att alla ser fotboll på samma vis och då bör man också kunna ventilera sina tankar. I bland kan ju ett svar uppfattas som ett påhopp av mottagaren. Det är ju ganska svårt att utläsa tonfall och ironi i tryck.

Jag tycker att Kalle inte är sämre än någon annan. Men det är ju hur jag ser på fotboll. Om någon annan anser att alla fotbollspelare skall vara minst 185 och väga 85kg, så är det ju en åsikt. Och inte en sanning.

Men överdrivet tjat om " vad var det jag sa " eller bara dissa när det går dåligt ger inte mig något i alla fall. Då scrollar jag ganska snabbt. Däremot att kritisera spelarna i närmast spelande match tycker jag är helt ok.

Skall man sedan kalla Nkili för klapprutten eller bara att han hade en dålig dag, det är ju en nyansfråga i skrift. För det erkänner jag gärna. När Nordin tappar bollen på egen planhalva eller att DG skjuter över öppet mål, ja då vill jag gärna skriva klapprutten. Därför försöker jag avvakta till kommande dag innan jag skriver av mig om matchen.

Men lika mycket som jag dissar just då, vill jag också hylla när det går bra. Och då är det stor skillnad om jag sett matchen på plats eller via TV. Jag föredrar levande, då man själv får se hela planen. På TV är det för många zoomningar ( heter det så ? ) på tränare, enstaka spelare eller publik.

Med detta vill jag bara säga, att om ni retar er på mina åsikter eller tycker att jag har fel så är det helt OK. Men det betyder inte att jag är dum i huvudet utan bara att du och jag har olika syn på fotboll och dess utövare.

Slutligen vill jag bara ge en eloge till Axén för hans diskreta påpekande i "NA-studio " att det är svårt att byta in en spelare som inte ens är med i truppen.

Det är inte alltid så lätt att vara expert. ;)
Örebro Svartvitt forever
2015-04-17 12:27
Örebro Center, Minatankar, Saviour och Telle//

Det värmer att se att inte alla håller med BillyRubin utan inser skillnaden mellan kritisk analys syftande till förbättring, och hetspropaganda. Jag känner mig välkommen igen till våra gemensamma samtal om klubben i vårt hjärta.

För övrigt anser jag att Östersund bör krossas.
Örebro Telle
2015-04-17 11:44
Svartvitt forever // Du är en av de bästa skribenterna här inne, och precis som minatankar skrev innan uppfattar jag alltid dina inlägg som konstruktiva och nyanserade, även de gånger du är kritisk mot något. Forumet skulle tappa väldigt mycket, både i kvalitet och engagemang, om du väljer att sluta skriva här inne. Dessutom skulle dina gästkrönikor saknas, även om redaktionen inte verkar ha gett någon respons för dem den senaste tiden. Sen har har jag självklart full förståelse för om du vill sluta ändå, men jag tycker att det vore synd om det enbart skedde på grund av en felaktig missuppfattning. - För någon hetsjakt på Sixten har då i varje fall inte jag sett eller läst här inne de sista dagarna. Att diskutera Paulinho är definitivt aktuellt, eftersom han kommer tillbaka till allsvenskan i höst. Han var värvad som en de största stjärnorna i ÖSK, men valde i början av 2012 att bokstavligt talat rymma från klubben trots ett år kvar på kontraktet, utan någon officiell förklaring utåt. (Se gärna Expressen-artikeln i länkfältet om händelsen, där man redan då hänvisade till en källa som angav att Paulinho hade tröttnat på ÖSK och inte ville vara kvar efter att Brunet Hay Pino fick lämna klubben.) Om en av lagets tänkta nyckelspelare vantrivdes så mycket att han hellre bröt kontraktet och spelade amatörfotboll än att återvända till ÖSK, men enligt uppgift är "glad som en speleman" nu när han återvänder till Sverige och Häcken, är det då inte värt att ens få diskutera orsakerna till det? Sixten hade många goda sidor som tränare, och själv är jag väldigt tacksam för den fotboll han bjöd oss på under 2009 och framför allt hösten 2010, då han både satte ÖSK på fotbollskartan och fick laget att spela den mest underhållande fotbollen jag sett klubben prestera sedan Arnors dagar. Men Sixten hade också sina klara begränsningar, och den sociala delen av att leda ett lag (att kommunicera med spelarna och få dem att trivas bra nog för att kunna arbeta ihop) var definitivt en sådan. För många spelare trivdes inte, vilket både ledde till grupperingar inom truppen och en alldeles för stor spelaromsättning 2011-2012. Om jag minns rätt, så tog man till och med in extern konsulthjälp för att hjälpa till med team buildingen, men det räckte inte. Det är inte för att anklaga Sixten för att vara en dålig människa eller ens en dålig tränare som jag skriver det, utan jag konstaterar bara att alla människor har olika svaga och starka sidor, och just i det här fallet fick en av hans svagare sidor konsekvensen att laget underpresterade och att flera spelare lämnade klubben. Det var de faktiska förhållandena i klubben för tre år sen, vilket flera av spelarna själva har uttalat sig om i efterhand. Inte åtta eller tio år sen, utan TRE år sen. Det påverkar klubben än i dag, eftersom det i kombination med hur kontrakt, spelarrekrytering etc hanterades då ledde till att vi tappade i storleksordningen 20 miljoner kronor i omsättning när vi fick spela i superettan 2013. Dagens tunna trupp, där vi så sent som i söndags mot Falkenberg knappt hade några avbytare som tränarna ville byta in, är en direkt följd av det. Att diskutera det kan i högsta grad vara aktuellt, så länge man skiljer på hur klubben sköttes då och hur den sköts nu. Att diskutera det så sakligt som Svartvitt forever gör är däremot INTE att bedriva en hetsjakt mot Sixten, för då har man enligt min uppfattning helt missuppfattat vad ordet hetsjakt innebär.
Örebro Center
2015-04-17 10:20
@Svartvitt forever:Det kanske blev fel formulerat av mig. Jag menade inte att du inte står för vad du skrivit. Det gör du. Jag menade att jag tycker inte du skall sluta skriva för att andra missuppfattar ditt syfte eller försöker skölja över dina åsikter
Örebro Svartvitt forever
2015-04-17 06:07
Orebro Center: "...visa lite mer stake än gå på tummar och populistiska inlägg. Våga stå för dina inlägg."

Örebro Center, genom åren har jag stått i flera debatter än jag kan räkna, i helt andra och allvarligare sammanhang, mot orättvisor och maktmissbruk och för det jag anser rätt. Så jag kan ärligen säga att jag alltid har stått för mina åsikter. Om jag däremot engagerar mig för en sak och får höra att mitt stöd inte är välkommet, så vänder jag givetvis på klacken och går.
Örebro Center
2015-04-17 01:45
@Svartvitt forever:
Anledningen till att jag skrev vad jag skrev är för jag noterade att det fanns en diskussion varför en av de mest lovande spelare ÖSK har haft i sin organisation lämnade klubben under mystiska omständigheter förekom i detta forum. Då jag ser att jag kan tillföra en förklaring till detta huvudbry, även om jag inte går in på detaljer, så beslöt jag mig göra det fyra år senare. För att bringa lite klarhet för de som undrat. Och jag tror de flesta aktiva ÖSK-anhängare fann hans flykt lite besynnerlig. Då som nu finns det personer som alltid finner det otrevligt att få antydningar att det finns eller har funnits problem i klubben. Det är något jag lärt mig av mitt åtta års medlemskap i detta forum. Ni kan matas av skenförklaringar och tycka det gott så. Eller få förklaringar som ligger närmare sanningen. Vissa vill veta vissa vill inte veta. Du tillhör den första kategorin och Billy Rubin den andra. Och den andra har jag stött på alldeles för ofta. Och jag läser mycket hellre inlägg från dem som vill veta. Kritik utvecklar. Historia utvecklar. Att inte lära sig av historien kan leda till fatala misstag upprepas. Fråga flygindustrin. Du skriver bra inlägg och jag tycker du skall visa lite mer stake än gå på tummar och populistiska inlägg. Våga stå för dina inlägg. Jag läser dem. För min egen del är Paulinho en av de största favoritspelare jag haft i ÖSK. Jag led av att se hur han användes. Jag tror inte ni fattar vilken talang och kompetens som slarvades bort.
Örebro Osvaldo
2015-04-16 22:42
@Billy Rubin:
Jag är inte den som i största allmänhet gnäller på Sixten och hans gärning; tycker dock att det finns skäl att diskutera detta om det har koppling till klubbens nuvarande situation eller om det finns skeenden i nutid där man kan lära sig av gamla misstag. Det finns en hel del lärdomar att dra av dessa år, både för att hitta framgångsfaktorer och fällor.
Annons: