/fotboll/osk/forum/1092.aspx/fotboll/osk/forum/1092.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Osvaldo
2015-04-16 22:42
@Billy Rubin:
Jag är inte den som i största allmänhet gnäller på Sixten och hans gärning; tycker dock att det finns skäl att diskutera detta om det har koppling till klubbens nuvarande situation eller om det finns skeenden i nutid där man kan lära sig av gamla misstag. Det finns en hel del lärdomar att dra av dessa år, både för att hitta framgångsfaktorer och fällor.
Örebro Mr. Milton
2015-04-16 21:38
På NA:s hemsida ligger det reklam om att vi skall säkra platser till matchen den 20/4 mot IFK Göteborg. Är det bara jag som tänker kolla på ÖSK-GIF Sundsvall den 20/4? Edit: Ska kanske tillägga att det är den rullande reklamen ut till höger så reklamen kommer upp endast vid vissa tillfällen.
Örebro Billy Rubin
2015-04-16 20:02
Då var vi där igen. Att den aldrig tar slut denna hetsjakt mot Sixten. Ovärdig ett forum som vårt skulle man kunna önska.
Örebro Center
2015-04-16 20:00
@Svartvitt forever:


Ja, dagens sportsliga organisation skall inte ta åt sig av detta,
Örebro Svartvitt forever
2015-04-16 19:25
Örebro Center// Det ante mig att det var något mer, och jag nämnde också "extraordinära omständigheter som vi inte känner till". Men det du skriver aktualiserar också frågan om hur stor otrivseln verkar ha varit de sista åren med Sixten och Mosander. Fler än jag har undrat vad som fick Bedoya att klart uttala att han inte ville tillbaka till ÖSK igen, till exempel. Man hörde också om unga spelare som fått könsord slängda efter sig av tränaren, hur Berra (tror jag det var) berättade att Sixten aldrig hade sagt ett ord till honom, med mera, med mera. Mycket verkar ha rivits ner de där åren, även talangverksamheten, som det tagit flera år att bygga upp igen. Aja, det lönar sig inte att gräva för mycket i det som varit, huvudsaken att man är på rätt spår nu igen. Edit: Jag beskriver obestridliga problem för några år sedan som var tydliga för alla med ögon i huvudet. Men jag petar tydligen på en helig ko, och min korta beskrivning av några av de problem som höll på att köra klubben i botten betraktas tydligen som hetsjakt. Därför tackar jag för mig och ska inte besvära på detta forum mer.
Örebro Center
2015-04-16 14:18
När det gäller Paulinho så var det annat som vägde in mer än "Problemen hemma". Jag skulle kunna skriva en del men gav löftet då 2011 till källan att inte yppa något. Och jag håller det än. Men så mycket kan jag säga att jag visste att han inte skulle återkomma samma dag han lämnade Sverige (och det var mer än vad Sjögren visste). Jag vet också delvis vad han sagt till en lagkompis. Men jag skrev inget här pga mitt tystnadslöfte. Så här flera år efteråt kan jag vilket fall avslöja att det där med pappan är bara halva sanningen och det finns mer saker kopplade till den sportsliga biten i ÖSK enligt källan. Även om naturligtvis pappans bortgång bidrog (trots vad egentligen skedde hemma då var riktigt diffust). Sjögren svalde förstås allting alternativt mörkade. Men jag tror på det första. Mer än så här kan/vill jag inte säga.
Örebro Tvetov Nato
2015-04-16 12:50
Stockholms-närkingar!

Dags att ta revansch för den pissiga inledningen.

Svartvita i Stockholm har bokat platser på Retro på måndag den 20:e mot Sundsvall. Dessutom har medlemskort kommit. Så ta dig dit och ta med en hunka för att bli medlem och ta del av 15% rabatt på käk och alkoholfri dryck på Retro.

NU TAR VI FÖRSTA TREPOÄNGARN!

Vi ses där! Se länk!!!
Örebro Telle
2015-04-16 11:52
@Prakas:
Det gjorde Sixten också - under 2011 provade han väl varenda spelare i laget som kunde stå upprätt i Kim Olsen-rollen utan att hitta någon som passade spelsystemet.
Örebro Prakas
2015-04-16 11:43
@Prakas:


Kim Olsen var namnet jag sökte efter.
Örebro Telle
2015-04-16 11:22
Svartvitt forever // Bra skrivet. Vill man kan man dessutom göra listan betydligt längre, tyvärr. Bedoya fick vi ju exempelvis inte full ersättning för, eftersom Rangers hade ekonomiska bekymmer (vilket självklart inte var ÖSKs fel, i och för sig, men ändå kändes rätt typiskt just då.) Alimi bröt vi också kontraktet med, för att han sedan direkt gick till en klubb på Cypern. Grahn, Sandqvist, Chensinski, Bamberg, Rama, i stort sett varenda spelare som lämnade klubben under den tiden gjorde det antingen gratis eller till en alldeles för låg ersättning, kändes det som. Vi lider fortfarande av sviterna, och till viss del finns ju samma personer med i styrelsen fortfarande, så det är lätt att bli irriterad när man tänker på det ur det perspektivet. Men som du också skriver, så har väldigt mycket blivit bättre de senaste två åren, så det är väl det vi får försöka fokusera på. Nu känns det i varje fall som att vi går år rätt håll, och då är det bara att fortsätta gå framåt för att nå målet.
Örebro Telle
2015-04-16 11:11
TommyS // Ja, en "stanna klockan"-lösning hade varit perfekt. (Det hade också varit ett välkommet alternativ för vår backlinje i matchen mot Falkenberg... ;)
Hammarby ...grönvita sidan upp!
2015-04-16 10:20
Hopslagning - men med Degerfors eller VSK? (satir om 12-lagsallsvenskan)
Örebro pemo
2015-04-16 09:58
Berger spelar i Forward. Och hans crossbollar saknas verkligen i dagens ÖSK. Frågan är väl hur mycket han hade utvecklats utan sin körtelfeber?

Såg i dagens NA att Wiktorsson och Hagge spelat mittbackar. Betyder det att Erik inte kommer tillbaka förrän i maj? Eller är konstillationen Nkili / Eidur inte fungerar? Då tycker jag det är större problem på vänsterbacken.

Örebro TommyS
2015-04-16 09:18
Ja, fan. Paulinho. Jag minns att jag tyckte att man istället för att bryta hans kontrakt borde ha enats om att "stanna klockan", trycka på paus ett halvår i taget, för att han sedan skulle ha kunnat återkomma och fullgöra sitt kontrakt. En udda lösning, men oj så mycket vi hade behövt honom nu.
Örebro Prakas
2015-04-16 07:37
På tal om frikostigheter. Vad hette den där svindyra danska anfallaren som plötsligt fick hemlängtan och som ÖSK bara lät åka hem utan att få ett öre för? Håller för övrigt med om att det har varit alldeles för mycket välgörenhet över verksamheten.
Örebro Svartvitt forever
2015-04-16 05:32
Först och främst, skrattade gott åt ditt inlägg 17.20, Telle. Jag minns väl Paulinho II, och att jag med många sörjde då han försvann under mycket oklara omständigheter. Jag minns också att när man väl fick kontakt med honom i Brasilien så uttryckte han att han gick igenom något fruktansvärt, och att det var skälet till att han stack. Nu framskymtar det alltså att det skulle ha varit hans fars död. Men en professionell fotbollsspelare bryter inte sitt kontrakt för att man förlorar en närstående, hur sorgligt det än är. Alla förlorar sina föräldrar förr eller senare. Man slutar inte jobbet för det, möjligen tar man time out en kort tid. Det är möjligt att det ligger mer bakom, extraordinära omständigheter som vi inte känner till, och att ÖSK gjorde en god gärning som bara lät honom bryta kontraktet. Men jag är lite trött på att det alltid har varit vi som varit "goda och snälla", de som står med mössan i hand, de som man bryter kontrakt med utan repressalier. Nu är han alltså tillbaka i Sverige igen, "glad som en speleman" och ska spela för...inte Örebro utan Häcken. Jag känner ungefär samma irritation som jag kände då ÖSK skulle möta Sarajevo borta samma år men man gav Bedoya "ledigt" att åka till Skottland och förhandla om kontrakt med ny klubb. Jag kan också känna en irritation över hur Emil Bergers karriär som fotbollsspelare förmodligen knäcktes av att han tvingades tillbaka i spel ALLDELES för tidigt efter en hjärtmuskelinflammation och aldrig blev sig lik efter det. Vet inte ens vad han gör nu, men tydligen spelar han inte fotboll. Irritation känner jag också fortfarande över Porokara-affären, där man stod inför att göra sin kanske största spelarförsäljning, och så skickar man med en slemmig agent som hade allt att vinna på att köra affären i stöpet, vilket han också gjorde. Tala om att anlita räven som vakt i hönsgården... Nåväl, jag vill betona att den irritation jag känner helt och hållet riktar sig mot hur klubben sköttes då, inte nu. Det upprop för förbättring som gjordes då för drygt två år sen känns med facit i hand klart befogat, och det är ändå kul att konstatera att det blivit förbättring på alla de punkter som uppropet pekade på. Tyvärr kan också vårt nuvarande prekära ekonomiska läge i mycket tillskrivas den tiden, och den ryggsäcken får vi bära med oss under överskådlig tid, oavsett hur skicklig Simon Åström, Alic och ledningen är.
Örebro Telle
2015-04-15 22:13
NA skriver om Paulinho, och förtydligar bland annat en del om hans "avhopp" från ÖSK. Då verkar det som att avtalet bröts då.
Örebro Telle
2015-04-15 21:33
Kul att han är tillbaka, som sagt. Hoppas att det går bra för honom, utom just mot oss så klart.
Häcken Spindel
2015-04-15 20:44
Ang. Paulinho så hade han (om jag inte minns fel) en jobbig period när han skrev på för er. Tror hans pappa gick bort under den perioden och Häcken ville inte betala den lönen han krävde (över 300tusen/mån). Så det var nog kaos i hans huvud och nog därför det blev som det blev. Han ville hem till Brasilien helt enkelt.

Han hade en sagolik första säsong i Häcken där han snittade 2.67 mål per match (eller nått sånt) när vi låg i Superettan. Även om han fick tråkigt avslut i vår klubb så har han alltid varit en stor profil i klubben och många är nu riktigt glada att han återvänder.
Örebro Telle
2015-04-15 19:21
Det är för övrigt dags för mig att göra en pudel, som det heter numera.

När Paulinho var försvunnen lanserade jag ju en teori om att han hade blivit uppäten av Emra Tahirovic. Det visade ju sig alltså inte stämma, nu när Paulinho precis som Emra själv uppenbarligen både lever och frodas, så därmed vill jag be Emra officiellt om ursäkt... :)
Örebro Telle
2015-04-15 19:02
BoP // Utan att veta, och utan att vilja falla in för mycket i den rätt uttjatade "Åh, det är så typiskt ÖSK att alltid misslyckas med sina affärer"-jargongen, skulle jag ändå gissa på att man bröt kontraktet.
- På den tiden hade man ju tyvärr som snudd på officiell policy i ledningen att inte tjäna några som helst pengar på en enda spelare som lämnade klubben, oavsett anledning.

Och jo, jag menar "På den tiden" ironiskt, eftersom det var några år sen bara, och vi har en trupp i år som är tunnare än Kalle Holmbergs vader anno 2012 som en direkt följd av hur klubben styrdes då. Men det är bäst att lägga till att jag tycker att man har tagit stora steg åt rätt håll sen dess.

Arna-Tovic //
Ja, det var synd att han kom hit just 2011, när klimatet i klubben var som det var. Jag tror att det hade varit stor skillnad om han hade kommit hit nu, när både spelare och ledning verkar i en betydligt bättre miljö. En av våra nuvarande tränares stora styrkor verkar vara just att få spelarna att trivas.

Örebro Arna-Tovic
2015-04-15 18:47
Kommer ihåg när jag såg Paulinho på uppvärmningen. Hans bollkontroll var helt enorm. Publiken bara satt och häpnade. Det finns otroligt mycket fotboll i killar som han och Sobralense. Det gäller bara att få dem att lägga ner jobbet och få dem att trivas. Jag tror de besitter en grundteknik som är bättre än alla svenska elitspelare, Zlatan undantagen, förstås.
Örebro Bastard on Parade
2015-04-15 17:37
Undrar hur ÖSKs överenskommelse med Paulinho ser ut? För visst hade han 1 år kvar på kontraktet när han lämnade? Bröts kontraktet, såldes han eller hyrdes han ut?
Örebro Telle
2015-04-15 17:20
Paulinho till Häcken?
Ja, apropå klubbikoner så... ;) Hur länge var det han spelade hos oss, nu igen? Runt 2 timmar ungefär, va?
Men jag ska inte vara orättvis mot honom, han var faktiskt riktigt bra. Särskilt den andra timmen där, då var han riktigt, riktigt vass...

Nej, allvarligt talat, så ska det bli jättekul med en profil till i allsvenskan. Det var bara synd att han inte var kvar längre hos oss, han fick inte göra sig själv riktigt rättvisa i ÖSK. Dels var han ju i klassisk brasse-form när han kom hit, och dels kom han inte till sin rätt i rollen som Sixten prövade honom i.

Jag hade gärna sett mer av hans teknik och hans omtalade löpsteg. Särskilt den där sista maxlöpningen imponerade på mig, ni vet, den där han hoppade över staketet vid incheckningen på Arlandas utlandsterminal och fortsatte löpa i full fart mot gate 5... ;)

Örebro pemo
2015-04-15 16:10
Någon som skall se U-21 i kväll och kan ge ett kort referat?
Örebro adde787
2015-04-15 15:32
Paulinho är klar för Häcken
Örebro Billy Rubin
2015-04-15 14:43
Nordin kom som 15-åring till ÖSK
Örebro ÖSK-Karl
2015-04-15 14:11
@minatankar (för sm-guld):


Jag har alltid trott att Nordin har Eskilstuna som moderklubb, stämmer inte det? Sedan misslyckades han väl som ungdomsproffs i tror jag Tyskland? Hur gammal var han när Örebro kom in i bilden?
Örebro Osvaldo
2015-04-15 13:43
@Örebro Center:

Det är väldigt många parametrar som ska stämma för att en ungdomsspelare ska ta klivet upp till allsvenskan. Jag kan hålla med om att det är tråkigt att ÖSK ungdom inte har fått fram så värst många startspelare de senare åren.

Jag har dock en känsla av att de mindre klubbarna i nejden till viss del har en viktig faktor för att förbereda yngre spelare att ta klivet upp. De kan nämligen erbjuda senior a-lagsfotboll i ett tidigare skede i karriären. Jag inbillar mig att en spelare har längre tid på sig att acklimatisera i division ett än i allsvenskan och får möjlighet att spela med och mot rutinerade, och cyniska, rävar. En spelare i en U21-serie möter spelare i sin egen ålder blandat med a-lagsspelare som kanske inte riktigt tänder till i dessa matcher.

Jag har lite för dålig koll på utveckling och psykologi i de sena tonåren för att komma med några säkra åsikter om när spelare ska in i ÖSK:s organisation. Men jag tror att erfarenhet av seniort seriespel är nyttigt. Det kan vara en anledning till att Mo, Rinne och Dajje relativt snabbt kunde prestera på allsvensk nivå.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2015-04-15 13:26
Någonstans har jag läst att Brommapojkarna ska ha Europas största ungdomsverksamhet. Vet inte hur många elitspelare de får fram varje år.
Annons: