/fotboll/osk/forum/1045.aspx/fotboll/osk/forum/1045.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Center
2015-05-28 01:05
Det här med talang och ålder är en svår nöt. Men som någon skev härom dagen att vi skall ha tålamod med Kalle då han bara är 22 år. Ja det är Crespo också. Men faktum är att han har väl varit med en tre säsonger iaf utan att på allvar få det där genombrottet och fullt ut etablerat sig som en självklar startspelare på AS-nivå. Frågan är väl snarare om han får speltid som forward för att konkurrensen f.n är så svag i ÖSK? Alec:s strategiska beslut är ju i princip att bygga hela sin offensiva spets på en enda skadebenägen forward. Jo jag tycker nog att man vid 22 års ålder ska man braka igenom. Man är inte junis längre. Det finns spelare i A-landslag i den åldern. Skribenten "Mina Tankar" brukade gång på gång hänvisa till hans framgångar i ungdomslandslag osv. Men det är ju skitsamma för det är här och nu matcherna spelas. Ingen jävel bryr sig om något kalas-mål när man var 16 då man slår en strumprullare utanför stolpen vid öppet mål sex år senare. Om jag vore sportchef i ÖSK (om de hade haft en) så skulle jag efter denna säsong, givet att nivån består, faktisk be Kalle söka lyckan i en annan klubb. Har man inte etablerat sig på tre säsonger skall man för sin egen skull åtminstone prova lyckan någon annanstans. Sedan kan vi diskutera om Kalle spelar på rätt position. Det är en annan parameter. Kilen och Fredrik Nordback hävdade alltid att Kalles rätta plats var på mittfältet. Sedan finns det late bloomers men då kan de återkomma den dagen. Det finns åtskilliga spelare som tagit ett steg tillbaka för att sedan ta två framåt. Men ÖSK är en elitklubb. Man kan inte låta en "talang" få chansen år ut och år in. Vill man hålla nivå måste man ibland ta obekväma beslut. Jag skulle gissa att Kalle spelar i Degerfors säsong 2016 om han inte på allvar tar ett steg till i sin utveckling i år och givet att ÖSK tar beslutet att spetsa konkurrensen på forwardsidan.
Eyravallen Örebro
2015-05-28 00:41
@ÖSK-Karl:


Sjögren,Sixten, Hagge, Stefan Lundin (inte ens fotbollsrelaterat.) rasistiska och hotelser på skribenter, vi såg hur du skrev mot stackars skribenten om hans döda pappa (minns ej namnet på skribenten.) jag vet vem du är i verkliga livet och jag vet vilken attityd du har till människor. Den tycker Jag du ska jobba på. Tummar? Jag skiter i vilket
Örebro ÖSK-Karl
2015-05-28 00:06
@Bäst när det gäller:


Tja, någon av oss har rätt ;) Jag ville inte starta ett krig. Men om man inte har kommit längre än Kalle vid 22 är fyllda får man nog ge farsgubben rätt? Och då kan man ju se att Kalle inte kommer att kunna leva på sin sport livet ut. Jag bara undrade om han slängt iväg sin förmåga (på fotboll) när han troligen kunde nå långt i andra idrotter?

Att sedan Eyravallen Örebro villl jaga tummar är upp till hen. Men jag förstår Holma vilket tydligen inte Eyravallen Örebro gör. Så min lilla fundering blev så stor i hens liv? Tur eller inte så har man större problem att ta tag i.
Örebro Bäst när det gäller
2015-05-27 23:44
ÖSK-Karl: Måste säga emot, talang i unga år säger ingenting om hur bra det ska gå i framtiden. Det brukar krävas 100 % hjärta för att förvalta talangen ändå i slutändan (hade själv det förstnämnda sades det men verkligen inte det sistnämnda). Detta vet Holma den äldre också vilket får mig att undra varför han hakat upp sig så på sonens val.

Så Kalles val klandrar jag aldrig någonsin för han gjorde det sannolikt utifrån magkänsla och den har han veto på. Dessutom är han i mina ögon en duglig elitspelare med svenska mått mätt vilket är helt OK ändå. Sen är det som Alec säger ändå så att man tar ut Messi och Ronaldo framför Kalle...
Örebro Bäst när det gäller
2015-05-27 23:31
@Örebro Center:

Sant kanske hade kunnat bli nåt VM-guld eller så men det slår ju inte ett silver i svenska cupen?! :)
Örebro ÖSK-Karl
2015-05-27 22:55
@Bäst när det gäller:


Det är ju det jag vet ;) Kalle hade ju troligen kommit längre i ishockeyn, men ser man till vilken denna bollbegåvning han är så skulle han troligen gå långt i både tennis och golf. Men att grabben envisades med fotboll är smått tragiskt. Alla kan ju se att killen (22 är) inte kan leva på fotbollen, Det jag ville förmedla är att han skulle kunna med sitt "bollsinne" välja en annan sport. Vi kan ju alla se att Kalle inte inte håller för AS. Troligen inte ens för SE. Farligt att skriva ut det här Eyravallen, eller?
Örebro Center
2015-05-27 22:03
Och Nordahl lyfter på hatten för ÖSK
Örebro Center
2015-05-27 22:00
@Bäst när det gäller:


Han hade kanske vunnit en hel del på det ;0)
Örebro Bäst när det gäller
2015-05-27 19:56
@ÖSK-Karl:

Holma ( pappa) har väl iofs alltid så fort tillfälle ges i NA uttalat att Kalle var betydligt mer lovande som hockey-spelare så där tror jag Kalle gick sin egen väg. Vad pappa Holmberg trott sonen ska vinna på att få det nerkört i halsen stup i kvarten har jag aldrig förstått.
Örebro ÖSK-Karl
2015-05-27 17:32
Namn: Eyravallen Örebro
Sänt: 2015-05-27 13:58//

Oj, vad du tar i, kan du ge något exempel förutom att jag till slut skriver något om Kalle vilket andra gjort långt före mig? Men så fort mitt nick syns så hugger du och några flera.

Jag har redan skrivit att jag vill se ÖSK på sommaren och ÖHK på vintern, vad är problemet med det? Tagga ner.
Örebro Incontinentia Buttocks
2015-05-27 16:44
@Gnell Strömberg
Jag tror att Elya Wako sitter säkert som tränare för Sydsudan.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Gnell Strömberg (alla heter Daniel i Örebro)
2015-05-27 14:08
@Örebro Center:

Så bra att detta kommer i dagen nu, Blatter kan bli förbundskapten för Sydsudan.
Eyravallen Örebro
2015-05-27 13:58
@ÖSK-Karl:


Lägg ner din mobbning på spelare. Är du ens ett ösk fan? Jag säger nej för så som du sågar fotbollen trots de skett massa förändringar (de grejer du gnällt på.) så såga du ÖSK. Är de kanske så att ditt ego fått sig en rejäl törn för du inte sitter på VIP läktaren och får din åsikt hörd av ÖSK. Kanske roligare nu med hockey som blivit en trend? Lägg ner din överlägsna mobbnings attityd mot spelare, ledare och skribenter.
Örebro Center
2015-05-27 12:53
@Örebro Center:
Nu har NA lagt ut en 48 min lång video som sänts tidigare om mutkulturen i FIFA
Örebro Tusse Batong
2015-05-27 12:30
@Marta (hane):

Ja, precis. Tok gör som tok säger. Eller, man agerar som man förväntas agera. Eller, som det stod på en (sån där ni vet) tvättstugelapp hemma hos mig härom dagen: "Lämna tvättstugan i sådant skick som du själv vill bemöta den!"
Örebro Lekiller
2015-05-27 11:07
[QUOTE=Örebro Center]Klubben lär behöva en mittback vilket fall. Om man inte bedömer att att Wiktorssons håller och förlänger hans kontrakt. Men förmodligen blir det till nästa säsong. För jag antar att det inte finns något att hämta nedifrån, i vanlig ordning. Första prio är en forward. Håller med. [/QUOTE] Ja på sikt behövs mittförsvaret stärkas upp. Man hoppas ju på att någon ung underifrån (Ekstrand-Hamren?) kan fylla på och på allvar ta upp kampen.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Nicka i ribban
2015-05-27 09:17
@pemo:

Araba, som engelsmannen heter, har gjort mål i 6 raka matcher. Han är starkast i serien.
Örebro Center
2015-05-27 08:32
Vad säger ni om den här länken då?
Örebro Center
2015-05-27 08:29
@Lekiller:
Klubben lär behöva en mittback vilket fall. Om man inte bedömer att att Wiktorssons håller och förlänger hans kontrakt. Men förmodligen blir det till nästa säsong. För jag antar att det inte finns något att hämta nedifrån, i vanlig ordning. Första prio är en forward. Håller med.
Örebro Lekiller
2015-05-27 08:26
[QUOTE=Schella]Någon av dessa tre försvarare bredvid Moberg i sommar skulle sitta fint. Dessutom är samtliga unga och skulle kunna inbringa en slant vid en vidareförsäljning. Någon för SI? Jacob Une-Larsson (Brommapojkarna) Sebastian Starke-Hedlund (Klubblös) Richard Magyar (Klubblös) [/QUOTE] Du kan nog sluta drömma. Eidur har ju bevisat nu sista matcherna att han är bättre än vad alla har spytt galla över. Att ÖSK då skulle lägga pengar och lön på ytterligare en mittback när det är en offensiv spelare som behövs är ju inte speciellt troligt. Bättre i så fall är ju att förlänga med Eidur om han fortsätter så som han spelat nu sista matcherna.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Schella
2015-05-27 08:08
Någon av dessa tre försvarare bredvid Moberg i sommar skulle sitta fint. Dessutom är samtliga unga och skulle kunna inbringa en slant vid en vidareförsäljning. Någon för SI?

Jacob Une-Larsson (Brommapojkarna)
Sebastian Starke-Hedlund (Klubblös)
Richard Magyar (Klubblös)
Örebro ÖSK-Karl
2015-05-26 23:47
@Marta (hane):


Håller helt med dig, Rodevåg bredvid Crespo borde innebära fler mål än med Pode. Frågan är ju bara om vi någonsin mer får uppleva Crespo i ÖSK? Rodevåg kan vi ju glömma.

Ps. Och så denne stackars Kalle, antagligen borde han gått samma väg som sin far och spelat ishockey, nej förlåt, då hade han suttit som ett frimärke i planket. Men golf eller tennis? Pappan har ju ofta inflytande över sonens val. Men varför just fotboll?
Örebro pemo
2015-05-26 23:26
Lite intressant med Rodevåg är att när han var skyttekung i Falkenberg så hade han David Elm bredvid sig. Stor , lång och tung.
Nu när han åter levererar, så har han den nye ( 100 kg och 190 cm ) engelsmannen bredvid.
Dessa förutsättningar hade han aldrig i ÖSK.

Lite som Crespo och Pode , kanske?
Den ena blir bra av den andre.
Örebro Marta (hane)
2015-05-26 22:08
Tusse.. menade att han sällan eller aldrig fick hugga i boxen. Var oftare nere o hämtade boll på defensiv planhalva. Spelade säkert som han blev tillsagd, men användes i mitt tycke väldigt fel. Otroligt synd att vi missbrukade den chansen.
Örebro DaSa
2015-05-26 21:21
Magyar är Bosman efter hans nya klubb åkte ur. Bara att sätta in en ny stöt....
Örebro Tusse Batong
2015-05-26 19:12
@Marta (hane):

Menar du "Som slitvarg o inte i boxen" eller "Som slitvarg o inne i boxen"?
Eyravallen Örebro
2015-05-26 19:02
Minns att jag sade att till vänner att Rodevåg och Halilovic skulle göra 30 mål åt oss ihop och vi hade AS hetaste anfallare ;)
Eyravallen Örebro
2015-05-26 19:01
@Marta (hane):


Plus då han användes rätt så var vi ett bottenlag. Samma år som walker fick kicken och Hammar ersatte.
Örebro Marta (hane)
2015-05-26 17:30
Helt övertygad om att orsaken till att Rodevåg inte lyckades hos oss var att han användes fel. Som slitvarg o inye i boxen. Han var för lojal.
Örebro Hertig_Karl
2015-05-26 17:20
Rodevåg vann väl skytteligan i s1 innan han kom till oss. Så tror inte han var jättebillig. Sen presterade han ju inte direkt hos oss så jag tycker inte det är konstigt att ÖSK satsade på annat.
Annons: