/fotboll/osk/forum/10149.aspx/fotboll/osk/forum/10149.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Kenneth. (Walker? Nej tack!)
2005-08-05 11:19
joth//
En sanning med modifikation.
Kan inte hålla med dig om det. Jag tycker inte sämre om dig om du t.ex. säger att Walker är rätt man för ÖSK.

Sen finns det ju vissa här på forumet som av hänsyn till samarbete med ÖSK inte kan säga vad som helst längre, i varje fall inte speciellt negativa saker. (en teori)
Örebro joth
2005-08-05 11:12
Kenneth//Så är det väl alltid, man är aldrig omtyckt av dom med motsatta åsikter. ;-)
Örebro joth
2005-08-05 10:54
Kenneth// Inte tror jag att någon förbjuder någon att säga något. Dels beror det väl på olika uppfattningar om situationen, men en del väljer att uttala sig negativt utan att ange grunden till det negativa.

Visst är det väldigt enkelt för mig att säga att tex Zlatan inte platsar i Juventus startelva när jag inte behöver ange varför... förmodligen skulle jag aldrig säga så när jag inte ens har en aning om vilken spelstrategi dom har, hur han har tränat dom senaste träningarna, eller om han på något sätt själv har satt sig i en sådan situation där han inte förtjänar en plats i elvan.

Jag kan dock säga att baserat på det jag vet, han gjorde en bra säsong förra året, och därför bör ingå i startelvan. Då har jag alltså talat om vad jag vet och varför jag väljer min åsikt!

Det är alltså väldigt svårt att debattera med någon som bara har valt att säga nej...
Örebro Kenneth. (Walker? Nej tack!)
2005-08-05 11:09
Klart att det inte finns nån skriven lag som förbjuder en att säga nåt negativt om ÖSK eller dess omgivning. I vilket fall som helst är man inte omtyckt, så kanske man kan kalla det för "oskriven"?
Örebro Mittåt
2005-08-05 11:16
Jag tycker att Pelle Blohm är ute i ogjort väder. Som vanligt är jag frestad att tillägga.

Anställningsvillkor är en privat angelägenhet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Så är det i alla andra brancher, så varför skulle det inte även gälla inom fotbollen.

Och inte finns det någon anledning för en fotbollsklubb att redovisa villkoren i de spelaraffärer de gör heller. Inga "riktiga" företag redogör väl för detaljerna i de affärer de gör, så jag förstår inte varför Blohm tycker att fotbollsklubbarna skall göra detta.

Däremot, så vore det säkert på sin plats med någon slags offentlig kvartal- eller tertialrapport om hur det går för föreningen. Men dessa görs ju på en rätt så ackumulerad nivå utan alltför mycket detaljer om enskilda förhållanden.
Örebro Kenneth. (Walker? Nej tack!)
2005-08-05 10:48
ÖrebroSK//
Ännu billigare kanske det blev med gemensam träning...
Örebro Kenneth. (Walker? Nej tack!)
2005-08-05 10:46
Hlynur//
Ja :-) Följ länken...
Örebro Hlynur
2005-08-05 10:49
kenneth//

Tack! :-)
Örebro Hlynur
2005-08-05 10:43
kenneth//

Vet du om Pelle Blohms krönika i Nerikes allehanda finns på nätet någonstans?!
Örebro WhItE ZoMbIE
2005-08-05 10:43
Synd att Ösk aldrig kommer bli talad om som "Stadens stolthet"förutom bland de mest inbitna fansen.
Örebro ÖrebroSK
2005-08-05 10:43
Trodde aldrig jag skulle säga detta. Men mme har rätt! Hela Sverige skulle få upp ögonen om vi hade en tränare av det kvinnliga könet. Hammar och Sundhage, kan bli en bra och billig kombination :)
Örebro Kenneth. (Walker? Nej tack!)
2005-08-05 10:37
Oavsett galla som spys eller inte så har jag flertalet gånger tidigare krävt öppenhet och korten på bordet från klubben för att undvika lik som springer ut ur garderoben.

Det är ett måste för att kunna göra en omstart och att klara av att börja om från början igen.

Pelle Blohm har som vanligt sina poänger i sin krönika "Öppenhet om pengar är värt så mycket mer" i dagens NA. Det behövs fler såna!

Att han inte är så omtyckt kan jag förstå då mentaliteten (i Närke?) övervägande mer eller mindre förbjuder dessa "Pellar" att säga nån sanning eller nåt negativt om ÖSK.
Undertecknad har även märkt av detta sedan han börjat skriva negativt om Walker.

Nej då är det tydligen bättre att måla upp en helt annan bild med guld och gröna skogar för att sen förvånat upptäcka att "det kanske inte var så".
Örebro mme
2005-08-05 10:06
Problemet med storsponsorerna är att de inte agerar lokat utan nationellt. I ett nationellt perspektiv är intresset runt ÖSK oerhört lågt. ÖSK behöver göra något som sätter fokus på klubben. Anställ Pia Sundhage som tränare så kommer publiciteten att bli enorm och möjligheten att attrahera en storsponsor torde öka dramatiskt. Om hon sedan duger som tränare låter jag vara osagt.
Örebro joth
2005-08-05 09:41
När det gäller näringslivet och sponsring så kan jag tänka mig att det kanske inte finns så mycket pengar att bidra med så här kommer återigen mitt förslag om ideel arbetskraft in. Flera av dom företag som är etablerade i Örebro har väl erfarna duktiga säljare... varför inte då låna ut lite av deras tid till att sälja ÖSK hos större företag?

En sak till... ÖSK kommer aldrig bli regionens lag så länge folk dyker upp och spyr galla över klubben direkt något negativt skrivs.
Örebro Pelle2-Avgå Walker.nu.omg
2005-08-05 08:59
Arx

Så sant, men det spelar ju i stort sett ingen roll hur mycket det står i klar text.

Dom flesta ÖSKare (på detta forum) antingen fattar dom inget eller så total vägrar dom att ta in det och försvarar ÖSK.

Säkert 95% utav dessa personer har fortfarande inte fattat hur allvarligt det är med ÖSK.

Tankegångarna har ju visserligen vänt hos en del på forumet från att ha varit att försvara ÖSK in i döden till att i dag kritisera ÖSK otroligt mycket.

Är väll det som kallas att vara konsekvent.
Nä det är det ju inte det är ju det som kallas för att följa strömmen.


: Förövrigt så platsar Gurra i ÖSK :
Örebro ÖSK-Sektion E
2005-08-05 08:57
Pelle 2 // Läget är som det är, dvs ganska dåligt, precis som du har diskuterat här på forumet vid ett flertal tillfällen. Frågan nu är ju vad som behöver göras samt hur och när det behöver göras och då tror jag inte att en inställnig att allt kommer gå åt helvete vad som än görs är rätt. Sen kan man såklart inte förneka, ljuga och smila sig till en bättre ekonomi heller.

Det är lite konstigt att budgeten är i så stor fara tycker jag. I NA diskuterades att en storsponsor skulle stoppa in en miljon. Denna miljon fanns i budgeten men har lyst med sin frånvaro. Å andra sidan är sju tröjor sålda separat och dessutom är publiksnittet ca 500 personer högre än budgeterat, per match. Om dessa 500 i snitt har betalt och gjort över med 100 kronor per match, och vi har nu spelat åtta hemmamatcher, har detta inbringat 400 000 över budget. Frågan är ju då vilka glädjekalkyler som är gjorda i övrigt?
Örebro Pelle2-Avgå Walker.nu.omg
2005-08-05 09:03
ÖSK-Sektion E

Det handlar inte bara om glädjekalkyl.

Utan det handlar fortfarande om oredovisade svarta hål.

Olagliga som lagliga vissa går nog inte att redovisa för då skulle det gå åt helvete för vissa som varit inblandade i ÖSK.

: Förövrigt så platsar Gurra i ÖSK :
Örebro ÖrebroSK
2005-08-05 08:45
Allt är så jävla fel! Man kan inte bara bli orolig för spelet utan måste bli orolig för ekonomin också. Det gör ont i mig när man läser om ÖSKs ekonomi. Jag önska jag hade eget företag som gick plus 500 miljoner. Jävlar vad jag skulle satsa.

Forza ÖSK
Örebro joth
2005-08-05 09:21
Ibland så måste man även sattsa för att uppnå resultat. Det får naturligtvis inte riskera klubbens existens! Att ÖSK räknade med att ÖSK skulle vara med och slås om dom Allsvenska platserna är dom inte ensamma om, och ärligt talat är vi fortfarande med.

Problemet som jag nämnt tidigare är att Örebro förmodligen inte har det klimatet när det gäller näringslivet för att bedriva en elitklubb, det är väldigt synd. Det borde faktiskt även finns intressen från företag i övriga delar av landet, som vill visa sig utåt. Även om ÖSK nu spelar i Superettan så får man mycket exponering för en förhållande dels liten summa pengar.

I Sverige är det inte många företag som inser värdet av att förknippas med idrott och då speciellt fotboll samt den exopnering man faktiskt får. Det känns även som att i Örebro(Sverige) så förväntar sig företagen så pass mycket igen för dom pengarna dom skyfflar in att säkert endast 50% av summan blir ren sponsring.

Min önskan är att en erfaren säljare(ÖSK marknadsavdelning, förlåt!) kunde hjälpa ÖSK med dom stora företagen nationellt, tex HM eller liknande.

Jag jobbar ideelt för ÖSK och kräver absolut ingenting tillbaka, varför ska då företag kräva mer än den exponering dom faktiskt får?

Pelle2// Jag kan tänka mig att styrelsen fortfarande städar upp efter gamla styrelsers synder...
Örebro joth
2005-08-05 09:37
pelle2// En fråga eller två:
Vilka är dom oredovisade svarta hållen?
Olagliga saker?

Förklara gärna om du inte vill göra det här så dra gärna ett mail...
Örebro Mackan
2005-08-05 09:08
Vad var det nu han skrev till mig, Boldten.

"Bekymra dig inte över dina gamla ÖSK-problem, det kommer alltid nya."

Huvudet på den j-a spiken.
Örebro WhItE ZoMbIE
2005-08-05 08:50
Synd att det inte gick med Obol invest,dom har visst gett Hc eller Örebro hockey eller vafan dom nu heter 10miljoner.
Örebro Arx
2005-08-05 08:40
För alla medlemmar i ÖSK borde det nya ekonomilarmet knappast vara en nyhet. Dels står det ju i senaste ÖSK-aren att klubben haft svårt att ragga sponsorer, dels har tröjornas framsida varit kritvit ända fram tills nu. Och då är det ju bara att lägga ihop ett och ett. Dessutom har det länge gått rykten om att ekonomin fortfarande är rätt kass. Ingen rök utan eld. Tyvärr.

*Korpen*//
Kommunen kan mycket väl sponsra ÖSK utan att lägga ett öre i sponsorpengar på andra föreningar (ska inte blandas ihop med föreningsbidrag och skötsel av arenor etc). Och så har ju också varit fallet, kommunen har slängt in ett antal hundratusen på senare år i ren sponsring.
Örebro Pelle2-Avgå Walker.nu.omg
2005-08-05 08:20
Sakta men säkert går det nu åt helvete med ÖSK, helt enligt mina varningar under en lång tid.

Men som vanligt är det väll bara att skratta och le, det är ingen fara enligt en övervägande del utav supporters här på forumet.

Det är närapå snart så jag blir glad när mina varningar slår in och dom flesta får en knäpp på näsan.

Väx upp och börja ta saker och ting på allvar när det gäller ÖSK.

Fortfarande eller åter så består ÖSKs ledning bara utav lögnare och ord vrängare.

Det var inte alls länge sedan ÖSK gick ut och deklarerade att sponsringen gick väldigt bra visserligen hade den minskat men detta skulle ju vända nu när sponsorerna viste vilken serie vi spelade i.

Fy fan säger jag bara.: Förövrigt så platsar Gurra i ÖSK :
Örebro Mittåt
2005-08-05 08:04
kribba// Något oklart vad du menar med värva. Inga spelare har köpts, såvitt jag vet. De tre utländska spelare som kommit till ÖSK har varit lycksökare, som klubben inte behövt lösa från något existerande kontrakt. En av dessa har man redan sänt hem efter några månaders provtjänstgöring.

Om man jämför kostnaderna för dessa spelare med de lönekostnader man blivit av med (Alvbåge, Danielsson, Gustav Andersson, Mambo-Mumba, PFO, Johnsen) så ser man lätt att ÖSKs lönekostnader måste ha minskat ordentligt jämfört med förra året.

Dessutom så verkar det vara så att det är spelarbolaget eller det närstående intressen som har tagit kostnaderna för Munster och Kyosev, så dessas löner drabbar överhuvudtaget inte ÖSK.

Slutligen har två spelare lånats ut (Kuhi och Peter Olsson), så ytterlgiare kostnader för dem har man gjort sig kvitt för denna säsong.
Örebro Chipset
2005-08-05 01:35
Kribba// Antingen har vårat spelarbolag (spelarinvest) goda resurser eller så har vi bara värvat billiga lågklasspelare (S.k. trupputfyllnad)?
Örebro Kenneth. (Walker? Nej tack!)
2005-08-05 02:29
Så här långt har det väl varit väl så goda utfyllnader.
* Suck *
Örebro WhItE ZoMbIE
2005-08-05 07:56
Jaha,då var det dags igen.
Länktips: www.nerikes.se
AIK kribba
2005-08-05 01:16
Helt otroligt vad ni värvar spelare..ni måste utan tvekan vara den klubb som värvat allra mest under säsong i se...kanske även innan säsong..hur finansierar ni alla köp?..även med eventuellt billiga kostnader blir det ju en hel del när man värvar så ofta som ni...

Vi i AIK är rena motsatsen,har värvat en spelare, en spelare som jag inte ens ville se i AIK om jag ska vara ärlig..Tamandi...
Vi har sen inte råd att värva..knappt en enstaka spelare...ni har mer resurser än vi på det området som det verkar..och det trots riskkapitalbolag....hm...
Örebro Grixx
2005-08-04 20:30
Jaha man kan ju bara gissa fritt vilka två örebroare i djurgårdströjor som stod för 1-1 reduceringen i ett stockholmsderby......
Annons: