/fotboll/osk/forum/1008.aspx/fotboll/osk/forum/1008.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Minatankar
2015-07-19 13:32
@Benny Böckling:
Om du har pengar kan du diktera villkoren. Då kan du säga att du vill ha besked inom t ex en vecka och om affären då inte går i lås finna andra lösningar. Om du är utan pengar är det inte lika lätt att diktera villkoren även om jag naturligtvis håller med dig. Har man pengar kan man betala extra för att få en trupp klar i tid så att den hinner spela in sig innan säsongen startar. Edit: Jag har skrivit det flera gånger men ganska få är intresserade av klubbens verksamhet och dess ekonomi, mer om spelare och matcher, och det kan jag i och för sig förstå. Inte desto mindre avgörs framgångarna i längden av hur klubben organiseras och drivs när det gäller ledarskap, marknadsföring, ekonomi etc. Det gäller för övrigt nästan alla verksamheter som inte har monopol.
Benny Böckling
2015-07-19 13:24
Hade i vilket fall varit fint om vi kunde bryta traditionen med att vänta in den sista dagen av fönstret innan det händer grejer på transferfronten.
En ersättare för Crespo behövs omgående.
Örebro Lekiller
2015-07-19 13:12
Tycker Nordin va ganska kass i första halvlek igår. Spelade upp sig i andra dock. Så vi ser ju alla olika på saker och ting. Betygsättning i olika tidningar har ja slutat att bry mig om totalt. Är ju lite kul att Wiktorsson för inte allt för länge sedan inte va värd mycket i de flestas ögon. Nu helt plötsligt ska han in ifrån start och vara given. Tror nog Axen och gänget har ganska bra koll på vem som klarar av 90 minuter i vått och torrt bästa av Eidur och Wiktorsson. Skulle tror att man värdesätter Eidurs huvudspel högre än Wiktorssons och det är en avgörande faktor i valet mellan dem. Tror Eidur kan bli riktigt bra med tiden när han får mer rutin.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Minatankar
2015-07-19 13:12
När det gäller mittbackar är jag positiv till Moberg och Eidur. Samtidigt har Wiktorsson gjort flera bra inhopp i år och överraskat åtminstone mig. Men då ska han spela mittback enligt mitt förmenande. Å andra sidan är varken Hagge eller Logi speciellt snabba, något jag tycker varit Wiktorssons dilemma som vänsterback.

När det gäller Na betygssättning har jag för mig att de också motiverade betygssättning med vilka förväntningar de har på spelare. Visst, man kan bestämma sig för olika betygstillämpning. Jag har emellertid följande uppfattning:

Na bör betygsätta den spelare som varit bäst över hela matchen med högst betyg oavsett om den spelaren presterat 50, 70 eller 100 % av sin kapacitet. Det blir bara konstigt om vi skulle ha en landslagsspelare som går för 75 % men ändå är i särklass bäst i matchen och som får lägre betyg än en ung inhoppare som överträffar förväntningar men som inte varit bäst i matchen.

Coachningen och betygssättningen efter vad man presterat utifrån sina förutsättningar och de förväntningar som chefstränaren har på sina spelare, anser jag enbart tränaren ska stå för, inte en tidning som publicerar betygssättning. Däremot kan tidningen kommentera det i löpande text.
Örebro widemarsh
2015-07-19 11:15
Att Eidur får en trea tycker jag är helt ok, både han och Moberg gör bra insatser. Tycker Eidur har skött sig bra mot tufft motstånd i båda matcherna mot MFF, bortsett från övermodet när han ska täcka ut bollen mot Kroon (vilket han säkert lyckats med om inte Kroon ryckt honom i nacken). Att Eidur igår fick bollen på sig och in i mål kan man inte lasta honom för då han i det läget måste försöka täcka skott.

Tycker det är rätt att fortsätta med Eidur/Moberg, mittbackslåset är det sista man ska börja experimentera med. Vi vet att vi har Wiktorsson som en fullt duglig back-up vid skada/avstängning.
Örebro Center
2015-07-19 10:53
@Minatankar:


Att Nordin fick en etta är mycket märkligt. Tycker han gjorde en bra match och han drog ju ned applåder för flera av sidan insatser. Framför allt vann han en hel del boll defensivt också. Nordin har setts ännu bättre, ja, men att påstå att han var underkänd igår tycker jag är helt fel.
Örebro Minatankar
2015-07-19 08:36
@Örebro Center:


I Na får Eidur en 3:a liksom fyra andra ÖSK-spelare. Nordin är den enda spelaren som får en 1:a.

Jag har skrivit tidigare till Na och uttryckt min förvåning över betygssättningen. De svarade att deras betyg kan höjas/sänkas av en enstaka prestation i en viss matchsituation. Jag menade att de borde ta hänsyn till spelarens insats över hela matchen i större utsträckning.

Jag tycker Nordin har spelat till sig både 1:or och 2:or i flera av matcherna hittills i år. Mot MFF har han dock spelat bra i båda matcherna enligt min uppfattning, liksom i ett par-tre av de övriga.
Örebro Center
2015-07-19 00:47
Totalt sett är två poäng mot MFF helt godkänt om man jämför lagen på papperet. MFF kommer att köra över lag som Åtvid och Falkenberg samt Sundsvall tror jag, lite beroende på hur det går i cupen för dem. Under matchen kände jag ganska stor otrygghet med vårt försvarsspel. Känslan var att det läckte ganska mycket och att det osade katt nästan hela tiden när MFF låg på. Om det beror på sviktande försvarsspel eller att MFF offensiv är så tung kan man diskutera. Men många ggr kändes det som ren tur och slump att de kunde stå i vägen. Man fick också många vändningar emot sig och där stora glapp mellan försvar och anfall gjorde att de fick komma rättvända med mycket folk. ÖSK hade flera ggr 5 spelare på fel sida om bollen. ÖSK hade stora problem med kantförsvaren också. Särskilt på Haginges kant. Sedan hade egentligen inte MFF särskilt många farliga avslut på mål så Rosenbergs gnäll på att man skapade hur många chanser som helst tycker jag han kan omvärdera. Man skapade förutsättningar för avslut många ggr men sköt illa. Det var ju inte så att Oscar behövde göra fantomräddning på fantomräddning . Målvakten Oscar vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om. Han har historiskt gjort många bra räddningar i vissa typer av chanser medans jag kan tycka han verkar helt vilsen var han skall placera sig i andra lägen. Särskilt i närspelet i boxen. Jag skulle hellre spela Wiktorsson är Eidur. Känner inte full trygghet med Eidur. När Nkili kom in var jag hyfsat säker på att han skulle byta med RÅP som var fullständigt slutkörd. Nkili, som hade en otrolig möjlighet till att lobba över målvakten (som kom ut långt) om han hade innehaft den kylan. Tycker Nordin gjorde en riktigt riktigt bra match och det var ett tag som jag såg honom så här bra. Riktigt bra insats. Vore jag manager i Århus skulle jag köpa Björnqvist före Yasin alla dagar i veckan. Oj vad bra Björnqvist är åt båda hållen och hans snabbhet är guld värd. Nu utmanar han ju också man mot man offensivt och kommer förbi. Han är en spelare, om han fortsätter att utvecklas, som kan bli ÖSK:s nästa försäljning. Ibland leker jag med tanken att skola in honom som mittback. Vi skulle få en fantastisk snabbhet i djupet ala Iron-Mike. Men förmodligen kommer han bättre till sin rätt som ytterback för att använda sina offensiva skills. Ett Kungarike för en #9!!
Örebro Sunnanlid (2013)
2015-07-18 23:33
Ja, man får väl vara nöjd på ett sätt. Men tappad ledning svider, och ännu ett missat friläge där mål lett till seger svider som fan. Inget ont om Ayanda i övrigt, men av alla i ÖSK är nog han den jag sist velat få det läget.

Angående offside eller ej hoppas jag att Rosenberg inte var offside. Det är fan på tiden att det blir lite felaktiga domslut i vår favör någon gång.

Tycker inte vårt spel var uselt på något vis, men det är som många påpekat tragiskt uppenbart hur mycket vi saknar en kompetent target. En spelare gör inget lag men hade vi haft Crespo frisk hela säsongen hade det gjort en enorm konkret skillnad i tabellen. Sorgligt men sant.

Hade Kalmar dragit in en boll till hade vi hoppat upp på kvalplats. Hemmamatchen mot Falkenberg blir otäck.
Örebro widemarsh
2015-07-18 23:05
Domaren verkade ju ha bra position när Rosenberg hoppade in med ryggen och armbågen mot Haginge.
Örebro Asbjörn#10
2015-07-18 21:12
Man får väl vara nöjd med en pinne idag trots allt. Även om det givetvis hade smakat ordentlig fågel om Ayanda dragit dit 2-1 vid sitt friläge. Vi skulle ha vunnit senast och skåningarna idag vilket gett oss tre pinnar var istället för två. Malmöiter jag har snackat med säger att även de börjar tröttna på Rosenbergs attityd, så det är inte bara vi motståndare som tycker hans försök att spela bad boy börjar bli smått parodiska! Det snackades ju för övrigt mycket om hur nära vi var att värva Alexander Michel från Syrianska inför säsongen. En spelare som haft en del skadebekymmer vilket fick många att vara tveksamma. Idag står det klart att han dragit korsbandet och blir borta resten av säsongen.
Örebro Osvaldo
2015-07-18 20:36
Rosenberg var högklassig när han kom tillbaka till allsvenskan, denna säsong tycks han ha tappat en hel del och agerar i frustration. Vilket till viss del stämmer för andra delar av mff. #stackarsallsvenskan
Örebro loopy
2015-07-18 20:23
angående offside situationen.

aftonbladet hade en stillbild när det ser ut som om bollen lämnar foten.
När jag mätte på datorskärmen får jag det till att rosenergs for är 38% av avstådet målomredeslinje-mållinje, hagge är 36%.

ca 5 cm offside- case closed

(extremt svårt att se med andra ord eftersom hagge glider nedåt och i frames efter sträcker ut benet och då är det inte offside men ser nog ut som om det är rätt domslut)
Örebro Pedretti
2015-07-18 20:11
Bara jag som är besviken på publiksiffran idag eller?
Väldigt lite folk för att vara en lördag med bra väder under semestertider.
Örebro widemarsh
2015-07-18 19:57
Att Malmö har mage att gnälla på en möjligtvis feldömd offside, vilket det kan ha varit, när man slipper undan en solklar utvisning och straff när Rosenberg manglade Haginge. Rosenberg spelar vidrigt, minns när han medvetet gick in för att skada Oscar nere i Malmö.
Benny Böckling
2015-07-18 19:13
@Minatankar:

Farbror själv satt helt lugnt och såg på när Hagge blev fullständigt nermanglad då antar jag
Örebro Glad
2015-07-18 18:58
,,och spelar oftast fult
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Glad
2015-07-18 18:56
Borde inte domarna titta på Rosenbergs armbågar i efterhand? Han gnäller mest av alla
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Minatankar
2015-07-18 18:51

"praktsvin", "jävla äckel", "jävla vider" ...
Eyravallen Örebro
2015-07-18 18:27
för övrigt är Rosenberg ett riktigt praktsvin ibland, så fula grejer han håller på med och konstant gnällande.
Örebro Vinnartradition
2015-07-18 18:19
Jag tycker ändå att ÖSK står för en hyfsad insats i dagens match. MFF har förvisso mycket boll och kommer till ett flertal avslut men det kändes ändå inte speciellt farligt. Utöver målet i andra halvlek skapar ÖSK två 100%-iga målchanser. Någon av dem skulle ha resulterat i ett mål till.

Någon mer än jag som blev överraskad av Nkilis snabbhet på lite längre distans?
Eyravallen Örebro
2015-07-18 18:15
@Svartvitt-redaktionen:


Jätte bra, då hoppas vi verkligen vi övriga forummedlemmar att vi inte ska få kritik eller utså hot för att vissa särbehandlas på forum. Samma regler och villkor för alla och även jag önskar "högt i tak". Bra jobb mackan o Johannes.
Örebro Glad
2015-07-18 18:13
Fantastisktmål avNordmark
Postat via SvenskaFans mobilsajt
AIK Habari
2015-07-18 18:13
Höstformen är på gång,
vi blir sämst tia :)

ÖSK !!!
Örebro Glad
2015-07-18 18:13
Eidursben har väl kostat sådär en 3-4 mål iår surt, NA tycker naturligtvis att Oscar är ur position, hahaha, säger det igen NAs rappportering e kalkony, ändå skönt med 1p, nya pinnar nästa vecka, trevlig helg på er
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Benny Böckling
2015-07-18 18:04
Fantastiskt mål av Nordmark ska ju nämnas också såklart.

Sen är Eidur där såklart med sitt förbannade ben som ger kvitteringen. Skytteligaledning på den killen nu.
Örebro Mellösas Frippe Jansson
2015-07-18 18:00
Alltså Jens å Lasse i studion är ju sjuka i huvudet med sina ljusblåa glajjer. Åxå kul att norbaggen drar på sig offerlusekoftan
Postat via SvenskaFans-appen
Benny Böckling
2015-07-18 17:55
Kalle missar öppet mål.
Nkili missar friläge från nästintill eget straffområde.

Men ändå en jävligt mycket skönare pinne än förra veckans.
Offsidegudarna på vår sida idag, tackar vi för.

Trevlig hemresa nu till dig ditt jävla äckel Rosenberg. 2/6 mot ÖSK hade du nog inte räknat med. Jävla pajas.
Örebro # brorzan
2015-07-18 17:50
Den där jävla Rosenberg.
Örebro Trivseltorsten
2015-07-18 17:48
Förståeligt att inte domaren blåser straff då inte bollen är just där. Men fan vilken SOLKLAR straff det är!
Annons: