[MÅLVAKT]

Kevin Stuhr Ellegaard, Elfsborg 

Kevin hade inte jättemycket att göra mot Sundsvall, men stod för ett par klassräddningar på slutet när Sundsvall hade ett par hyperfarliga kontringar. KSE kan bli extremt viktig under guldstriden. Känns som seriens bästa målvakt efter Pär Hansson.
 
[FÖRSVARARE]

Johan Larsson, Elfsborg
Elfsborg var inte bra mot Sundsvall, men Johan Larsson fortsätter att imponera. Ibland är han lite naiv i försvarsspelet, men han lyckas kompensera detta genom att vara extremt delaktig i offensiven. Han skapade på egen hand farligheter mot Sundsvall och hade oflyt när hans långskott träffade stolpen. Bör flyttas upp i banan, för där behöver Elfsborg honom nu.

Pontus Jansson, Malmö FF
“Ponne” vaknade på helt rätt sida när det nalkades derbydag och det kändes lite som Dynamo Moskva hemma igen. Många viktiga brytningar och visade styrka och pondus. Jag har sagt det förut och säger det igen. Om MFF skall ta SM-guld denna säsong blir Janssons form avgörande.

Per Karlsson, AIK
“Pertan” fortsätter att imponera på mig och hur skall Alm egentligen göra nu med sitt mittförsvar? “Maestro” är det ju landslagsklass på och Backman var tillsammans med Atta vårens bästa mittback. Jag tror höstens bästa kan heta Per Karlsson. Enormt underskattad och bra igen mot “Peking”.

Kari Arkivuo, Häcken
Ligans bästa vänsterback heter inte längre Ricardinho. Arkivuo är i en ruskigt fin form och mot DIF var han extremt högt uppe i banan och stod för en ny klockren insats.

[MITTFÄLTARE]

Dioh Williams, Häcken

Dioh gjorde en lysande match mot Djurgården och förutom sitt mål stod han för ett flertal fina passningar och dribblingar. Dioh har en väldigt bra balans och när Dioh får så mycket tid som Djurgården gav honom är han riktigt bra.

Alexander Faltsetas, Gefle
I en mindre charmig match på Strömvallen som mest handlade om långbollar och hårda närkamper gjorde Faltsetas det han är bäst på. Han slet. En begränsad fotbollsspelare, men en lagspelare som alltid står för en klockren arbetsinsats.

Oscar Lewicki, Häcken
Jag väljer att placera Lewicki i laget trots att han spelade mest mittback mot Djurgården. När Wahlström tidigt skadade sig var Peter Gerrhardsson tvungen att möblera om lite i försvaret. Detta innebar att han tog ner Lewicki banan och han gjorde knappt ett misstag. Jag gillar försvarsinriktade spelare som föredrar att spela kort istället för att tjonga. Jag gillar Lewicki.

[ANFALLARE]

Gunnar Heidar Thorvaldsson, IFK Norrköping

Islänningen är en riktig måltjuv och stod för två baljor mot AIK som kan komma att avgöra guldstriden. Det andra nickmålet är det ordentlig med klass på.

Majeed Waris, Häcken
Allsvenskans bästa spelare fortsätter att spela på en helt egen nivå. Bergström och Toivio (en av ligans bästa backar?) hade inte en chans att hänga med Majeed som gång på gång löpte sönder backlinjen. Patrick Vieira var på Stadion i samband med Djurgårdens nya samarbete med Man City, jag tror han la ghananens namn på minnet.

Abiola Dauda, Kalmar
Abiola fortsatte sin finfina säsong med en ny klassmatch mot Åtvidaberg och han har blivit en riktigt kylig avslutare. Dags att skriva på nytt kontrakt Nanne, annars drar han. 
 
- - -
Följ mig gärna på Twitter: @FRfotbollSam