[MÅLVAKT]Pa Dembo Touray, Djurgården (1)

Även under sin sista säsong i Djurgården har Dembo Touray fortsatt mönstret att spela stabilt i fyra matcher, för att sedan stå för ett ofta avgörande misstag i var femte match. De sista två matcherna mot AIK och Kalmar har det varit desto stabilare. Gjorde en brutal reflexräddning på Abiola Daudas kanon från nära håll och stod för ytterligare en matchavgörande räddning vid stolproten när DIF slog KFF med 2-1.

[FÖRSVARARE]

Peter Nymann Mikkelsen, Djurgården (1)
Dansken som förstärkte DIF i somras har satt sin prägel laget redan. Har vikarierat som högerback på sistone och var bäst på planen när Djurgården tog en kämpaseger mot Kalmar. Slog den öppnande passningen som ledde fram till 1-0-målet och gjorde själv mer eller mindre det avgörande 2-1-målet. Spelade förnuftigt matchen igenom.

Niklas Backman, AIK (2)

När AIK slog Mjällby med 2-0 i förra veckan smygstartade den 26:e omgången. AIK hade studsarna med sig men stod också för en gedigen försvarsinsats där Niklas Backman faktiskt överglänste mittbackskollegan Alexander Milosevic. Har haft en bra säsong rakt igenom och lever minst sagt upp till sitt namn.

Hjalmar Jonsson, IFK Göteborg (1)
Trots ”Sellas” två mål mot Häcken är det islänningen Hjalmar Jonsson som tar plats i Omgångens Elva. Har tagit chansen i mittförsvaret sedan Ragnar Sigurdsson försvann och konkurrensen minskat. Övertygar med ett lugn både längs marken och i luftrummen. Väldigt enbent, men en ledartyp med bra karaktär.

Erlend Hanstveit, Helsingborg (1)
Den 26:e omgången bjöd inte på några stora insatser av vänsterförsvararna. Förutom Kari Arkivuo stod Helsingborgs norrman Erik Hanstveit återigen för en stabil insats när han vikarierade för Erik Edman. Spelar lugnt och vårdat, och var en av de bättre HIF-spelarna i en välspelad förlustmatch mot Elfsborg.

[MITTFÄLTARE]

Sharbel Touma, Syrianska (3)
Touma har hittat höstformen - och då håller han högsta allsvenska klass. Stor matchhjälte och bäst på planen när Syrianska tog tre väldigt viktiga poäng mot Örebro, vilket ger hopp i bottenstriden. Touma hängde två kassar och spelade fram till Nahir Oyals mål. Tillför viktiga spetsegenskaper.

Jonas Bjurström, Häcken (1)
Visar väldigt fin form för tillfället och radar upp bra insatser. Har hittat rätt under Gerhardsson i en mycket framgångsrik roll som tvåvägsspelare, snäppet framför Dominic Chatto. Fin touch på bollen och försöker ofta spela i ett högt tempo. Mittfältsmotor i Häcken, liksom till exempel Kristian Haynes i Trelleborg.

Anders Svensson, Elfsborg (3)

Liksom Sharbel Touma håller Anders Svensson, som alla vet, absolut högsta allsvenska klass och lite därtill när han är i form. Nickade in 2-1 men var framför allt den mittfältsmotor, pådrivare, bollvinnare som få kan vara när Helsingborg besegrades. Fem plus för den andra halvleken.

Jimmy Durmaz, Malmö (1)
Stenhård konkurrens på vänsterkanten där Niklas Hult var matchens lirare i seriefinalen och Sebastian Rajalakso gjorde två mål mot Kalmar. Trots det vill vi lyfta fram Jimmy Durmaz fina insats i MFF:s överkörning av Halmstad. Gjorde en av säsongens bästa insatser när han gjorde 3-0-målet och var ett ständigt orosmoment på kanten.

[ANFALLARE] 

Niklas Hult, Elfsborg (3)
I en tuff och välspelad seriefinal mellan Elfsborg och Helsingborg var Niklas Hult bäst på planen. Bidrog som vanligt med speed, fin teknik och kreativitet. Knoppade in 1-0 och låg bakom mycket i offensiv väg. Orkade hela matchen igenom, men brände ett jätteläge att punktera matchen. Får ta en anfallsroll i Omgångens Elva.

Mathias Ranégie, Malmö (4) 
Det var snarare mittfältarnas omgång än anfallarnas - med undantag för Mathias Ranégie. Göteborgaren har inte haft det lätt i sin nya klubb, men mot Halmstad fick han göra två efterlängtade mål. Var på rätt plats vid rätt tillfällen och uttryckte ett mer positivt kroppsspråk. Första uttagningen i nya klubbdressen och totalt fjärde i Omgångens Elva.