Namn - Klubb (Antal gånger de blivit uttagna till "Fem stjärnor")

Magnus Eriksson - Malmö FF (2 stjärnor)
Magnus har kommit igång ordentligt och börjar nu visa att han var värd den höga övergångssumman. Mot Halmstad var han tungan på vågen när han gjorde 1-0, fixade straffen till 2-0 och spelade sedan fram Tokelo Rantie till 3-1. Har en enorm bredd i sitt spel och kommer bara bli nyttigare för Malmö.

Alexander Milosevic - AIK (1 stjärna)
AIK:s backlinje var enorm mot Elfsborg och visade att man kan klara sig bra utan ett defensivt ankare på Helgi Danielsson på mittfältet. Såg lite seg ut i början av säsongen, men sätter inte många fötter fel nu. Tillsammans med Karlsson bildar han ett av Allsvenskans absolut bästa mittbackspar.

Kenneth Höie - Djurgården (1 stjärna)
Djurgården visade på nytt att resan från Skåne till Stockholm Stadion är inte så enkel, och resan hem är ett rent helsicke. Malmö FF tog stryk och nu även serieledande Helsingborg. Höie var inte på något sätt ensam om att rädda Djurgården mot Helsingborg, utan det var många som var bra - men han stod trots allt för ett par fenomenala räddningar, vilket ger honom en plats bland de fem den här veckan. Enorm högstanivå!

Robin Söder - Göteborg (1 stjärna)
Vi är nog många som trodde att Robin Söders karriär aldrig riktigt skulle ta fart igen efter skadorna. Men det är bara att konstatera att han är glödhet nu igen. I Göteborgsderbyt mot Häcken var Söder briljant och man kunde inte tro att han haft återkommande knäproblem när man såg honom flyga fram över planen. Han har varit bra ett tag nu och matchen mot Häcken var bara grädde på moset.

Daniel Tjernström - AIK (1 stjärna)
Ja, det fanns spelare som var bättre än Tjerna den här omgången, men nog måste ändå en sådan spelare lyftas fram lite ytterligare. Kom till AIK 1999 och har sedan dess växt ut till en nyckelspelare, lagkapten och en riktig ikon i AIK-leden. Förmodligen inte den bästa spelaren som spelat i AIK, men en spelare som sent kommer att glömmas och en spelare som sällan gjorde en svag match.
Allsvenskan är en profil fattigare.


 
Vem tycker du stod för omgångens bästa insats?
Skriv vad du tycker - Men håll god ton!
 
Omgång 1
Omgång 2
Omgång 3
Omgång 4
Omgång 5
Omgång 6
Omgång 7

Omgång 8
Omgång 9
Omgång 10
Omgång 11
Omgång 12
Omgång 13
Omgång 14
Omgång 15 - Ej färdigspelad
Omgång 16
Omgång 17
Omgång 18