Tippad plats: 9
Lag: IFK Norrköping
Tränare: Janne Andersson
Arena: Nya Parken (16 700)
Placering 2013: 9:a

Vi hörde med Pekings redaktion om hur de ser på säsongen.
Hur går det för Norrköping i år?
Norrköping har lagt en jättebra grund fysiskt och det kommer betyda jättemycket för truppen under säsongens långa lopp. Men när det kommer till matchandet och de taktiska detaljerna så ligger IFK längre bak jämfört med de övriga lagen i Allsvenskan. Man har spelat för få träningsmatcher och i Svenska cupen lyckades man inte ta sig vidare trots att man hade en enkel grupp. Peking tappade många spelare förra säsongen vilket har låtit manager Janne Andersson att laborera ett helt nytt lag. Man går in 2014 i en uppbyggnadsfas som ser spännande ut. Som Janne påpekade, finns det många spännande talanger som väntas ta nästa steg. 

Placering: 10

Sammanfatta er Silly Season. Vilka har kommit och vilka har försvunnit? Hur har det påverkat ert lag?
IN: Emir Kujovic, Arnór Traustason, Edvard Skagestad, Andreas Hadenius och Alhaji Kamara
UT: Smedberg Dalence, Bobbie Friberg Da Cruz, Imad Khalili och Gunnar Thorvaldsson

Emir Kujovic kommer ses om ett nyförvärv den här säsongen också på grund av skadesituationen han drogs med förra året. Han kommer bli den betydelsefulla spelaren i laget med hans stjärnstatus. Norrmannen Skagestad har goda meriter i den norska ligan men har inte riktigt imponerat under försäsongen, Janne värvade Skagestad för att stabilisera backlinjen och det kommer se intressant med förre detta Ålesund-spelaren. Alhaji Kamara och Traustason blir uppstickarna i år, talangerna som behöver ta det sista klivet för att bli en etablerad allsvensk fotbollsspelare. 


Vem blir lagets viktigaste spelare?
Han fick kaptensbindeln från Florén inför den här säsongen. Andreas "Ante" Johansson kommer bli den viktigaste spelaren i klubben även i år. Förra säsongen gjorde han få dåliga matcher och Janne höjde honom till månen. Ante är IFK Norrköpings ryggrad på mittfältet, hans inställning är 120% varje match och träning. Ett föredöme för alla i organisationen och en ledare som hatar att förlora. 
 

Vem blir lagets skyttekung?
IFK Norrköping var bra förra säsongen när firman Khalili-Thorvaldsson sprutade in mål. Men när de försvann så sjönk hela laget ihop och effektiviteten saknades ständigt. Därför kommer Emir Kujovic bära IFK på sina axlar. En stjärna som kommer hem till Sverige för att ta sig tillbaka ut i Europa. Han vet vad som krävs för att lyfta ett lag, göra mål i de avgörande matcherna och hjälpa de unga i truppen. 
 

Vem blir lagets buse?
Morten Skjönsberg har stått för en del farliga brytningar och situationer. Han blir bara äldre och äldre vilket leder till att man inte hänger med motståndarna. Blir nog flera gula kort den här säsongen men också schyssta närkamper. Morten kommer aldrig att vicka ner sig!


Vem blir lagets överraskning?
Alla har vi väntat på Rawez Lawans genombrott. Han kom 2012 och har bara tillbringat sin tid i sjukstugan. Han värvades från Danmark och sågs som en stjärna som aldrig lyste upp. Detta blir säsongen där Lawan tar Allsvenskan med storm, han har cyklat ett helt Tour the france lopp på gymmet och har längtat efter att komma tillbaka i form. Lawan som spelar yttermittfältare har sett lovande ut på försäsongen. Janne kan använda honom på de flesta offensiva positionerna. Hans kvalité kan ge IFK en helt ny dimension i spelet. 


Om du får välja vilken spelare som helst som spelar i ett annat allsvenskt lag – Vem hade du valt och varför?
Darijan Bojanic - en lovande spelare som kan göra narr av sin motståndare, har det lilla extra och spelar med ett stort hjärta för fotbollen. Bojanic hade passat in i IFK:s offensiv bakom anfallarna. En länk som jag tycker IFK saknar idag. Den gamla Öster-spelaren hade tagit klivet från talang till utlandsproffs i Norrköping och samtidigt lyft de andra talangerna i truppen.  Hur ser er startelva ut till premiären?
David Mitov Nilsson
Nikola Tkalcic - Morten Skjönsberg - Marcus Falk-Olander - Christopher Meneses 
Rawez Lawan - Andreas Johansson - Alexander Fransson - Christopher Telo 
Emir Kujovic - Christoffer Nyman


.

Avslutningsvis - Tippa hela serien!
1. IFK Göteborg
2. Malmö FF
3. AIK 
4. Elfsborg 
5. Häcken 
6. Djurgården
7. Helsingborg
8. Kalmar
9. Åtvidaberg
10. Norrköping
11. Halmstad 
12. Gefle 
13. Mjällby
14. Örebro
15. BP
16. Falkenberg 

 

SvenskaFans kommenterar Norrköping
Man kan inte blunda för att Norrköping har förlorat enorm offensiv kraft i Khalili och Thorvaldsson men också Smedberg Dalence som försvann till Blåvitt. Laget känns väldigt osäkert offensivt.
Men trots allt bör det finnas hopp om en trevlig säsong för kamraterna. Janne Andersson är en ytterst skicklig tränare och det finns gott om spännande spelare i truppen. Många spelare är unga, talangfulla och utvecklingsbara och får man vind under vingarna kan det bli riktigt bra.
Finns också en del spelare som tidigare visat bra form men fallit tillbaka. Jag tänker framförallt på Rawez Lawan och Emir Kujovic. Det är två spelare som definitivt kan vara bland seriens bättre spelare om allt klaffar.
Totalt sett ser dock laget lite för tunt ut för att kunna ta några särskilda kliv uppåt i tabellen.
 Fotnot 1.
Den tippade tabellen är baserad på SvenskaFansredaktioner tippning.