Tippad plats: 6
Lag: Kalmar
Tränare: Hans Eklund
Arena: Guldfågel Arena (12 182)
Placering 2013: 4:a

Vi hörde med Kalmars redaktion om hur de ser på säsongen.
Hur går det för KFF i år?
Jag tror vi slutar 3:a för vi har ett starkare lag än förra året och de yngre spelarna har fått ytterligare ett års rutin vilket de kommer ha nytta av i denna säsongen Man har förstärkt laget i nästan alla delar (utom anfallet ) vilket har ökat konkurrensen.

Sammanfatta er Silly Season. Vilka har kommit och vilka har försvunnit? Hur har det påverkat ert lag?
In: Ole Söderberg mv (FK Molde), Stefan Larsson b(IF Elfsborg), Tor Øyvind Hovda mf (Hønefoss BK)  och Hasse Eklund tränare (Falkenbergs FF)
Lån in: Marcus Nilsson b( FC Utrecht)
Ut: Erik Israelsson mf ( Hammarby IF), Paulus Arajuuri b( Lech Poznan), Henrik Rydström mf(slutat), Anton Agebjörn mf(Oskarshamns AIK), Zlatan Azinovic mv(Malmö FF), Jonathan McDonalds anf(LD Alajuelense), Mattias Pavic b (Oskarshamns AIK) ,Johan Bertilsson mf(Zaglebie Lubin) och Nanne Bergstrand tränare (Hammarby IF).
Lån ut: Lucas Hägg Johansson mv( Oskarshamns AIK och Rasmus Sjöstedt b(Falkenbergs FF)

Vem blir lagets viktigaste spelare?
Markus Thorbjörnsson, En uppskattad spelare som  redan förra säsongen var en av de viktiga kuggarna i Kalmar FF.  Hasse Eklund har utnämnt honom till vice kapten denna säsongen och han kommer fortsätta vara en viktig kugge både i försvaret och i hela Kalmar FF.

Vem blir lagets skyttekung?
David Elm Han visade vilket tillskott han är och gjorde 6 mål på höstsäsongen när han återvände till Kalmar FF efter spel i både Fulham FC och IF Elfsborg. Är stark på huvudet och att hålla i boll. Kommer att vara Kalmar FFs lagkapten denna säsong.

Vem blir lagets buse?
Emin Nouri, Har haft 10 gula och 2 röda kort de senaste 2 säsongerna jag tror han drar på sig ett par gula denna säsong också och blir årets buse.

Vem blir lagets överraskning?
Ismael, Gjorde en bra säsong förra året och har nu fått ett år rutin av allsvensk fotboll. Han har sett pigg och bra ut på försäsongen kan spela både centralt och på kant. Jag tror han kommer blomma ut ytterligare.

Om du får välja vilken spelare som helst som spelar i ett annat allsvenskt lag – Vem hade du valt och varför?
Magnus Eriksson, en av Allsvenskans bästa anfallare blott 23 år (fyller 24 i april). Gjorde 25poäng på 30 matcher i fjol varav 11 var mål. En spelare som jag tror alla lag skulle vilja ha.

Hur ser er startelva ut till premiären?
David Elm och Sebastian Anderson
Måns Söderqvist, Tor Øyvind Hovda, Melker Hallberg, Ismael
Emin Nouri, Marcus Nilsson, Markus Thorbjörnsson, Mats Solheim
Lars Cramer.

Avslutningsvis - Tippa hela serien!
Malmö FF
AIK
Kalmar FF
IFK Göteborg
Helsingborg
IF Elfsborg
BK Häcken
Djurgården
IFK Norrköping
Åtvidaberg
Mjällby AIF
Örebro SK
Halmstad BK
IF Brommapojkarna
Gefle IF
Falkenbergs FF

 

SvenskaFans kommenterar Kalmar
Gjorde en stark säsong förra året med flera unga nyckelspelare, och rimligen har de blivit ännu bättre. Det borde alltså borga för större framgångar i år.
Inte minst eftersom man har förstärkt laget riktigt bra. Kanske inte så många spelare som får folk att höja på ögonbrynen, men det är smarta värvningar som både spetsar och breddar laget.
Har man flyt med skador och slipper att köpas sönder i sommar bör man ha goda möjligheter att vara med och slåss i toppen under hösten också. Finns flera spelare som har potential att tillhöra seriens bättre spelare redan under 2014. Kan någon ta det steget i utvecklingen kan det bli riktigt kul.
Risker då? Kanske är man något för beroende av David Elm på topp.
Det är också möjligt att spelarna inte är tillräckligt vana vid att slåss i toppen och när oktober närmar sig kan det infinna sig frossor av olika slag


Fotnot 1.
Den tippade tabellen är baserad på SvenskaFansredaktioner tippning.