Lag: IF Elfsborg
Tränare: Magnus Haglund
Arena: Borås Arena
Slutade förra året: 4
Nyförvärv: Simon Lundevall (fri, Gefle), Jesper Manns (Jönköpings Södra IF), Viktor Götesson (Mjällby AIF), Viktor Prodell (förlängt lån), Arjan Mostafa (uppflyttad), Viktor Nilsson (uppflyttad), Emir Bajrami
Förluster: Johan Larsson (Bröndby), Alibek Aliev (CSKA Moskva), Mikkel Beckmann (fri transfer), Victor Rotting (klubb oklar)

SvenskaFans kommentar:
Magnus Haglund är "hemma" och visst blir Elfsborg ett topplag i år igen. Elfsborg blir ju alltid det, och det finns ingenting som säger att det inte blir så i år.
Det finns bra spelare, bra ledning och vinnarkänsla i klubben. Om dessutom Emir Bajrami hinner bli frisk och hittar formen har man en joker som kan bli avgörande när hösten närmar sig. Hittar han formen är han tveklöst en av seriens bästa spelare.
Det blir spännande att följa Anders Svensson när han nu verkar ta steget ner i backlinjen. Kan han förlänga karriären och fortsätta vara en av seriens bästa spelare?

Joakim Johansson berättar om Elfsborg.
Hur har er försäsong varit? 
En försäsong där det varit fokus på att utvärdera, utveckla och sätta Magnus Haglunds nygamla prägel på spelet. Obesegrade i Svenska Cupen och vidare till semifinal. Lägret i Spanien innehöll tre matcher som alla slutade med förluster mot lag som hade uppehåll i serien. Högkvalitativt motstånd där Elfsborg fick ställas på prov. I övrigt fokus på just cupen som är den enda vägen ut i Europa för Elfsborg, uppgifter som de klarat av väl. 

Hur har er Silly Season varit och tror du att det kommer att hända mer?
Simon Lundevall blev klar redan under hösten. Jesper Manns ett framtidsnamn men värvad som ersättare för Johan Larsson. Att förlänga lånet med Viktor Prodell är svårt att sia om vilken utgång det ger. Två nya uppflyttade spelare från u-truppen och så mycket mer lär inte hända. Magnus Haglund lärde sig nog en del i Norge av att utvärdera nuvarande trupp innan man tar in nya. Fönstret ännu inte stängt men har svårt att se nyförvärv före sommaren. 
Klokt också att erbjuda Emir Bajrami ett kontrakt för att han i lugn och ro ska hitta tillbaka till fotbollen. Känslan är att det kan bli en oerhört viktig förstärkning på sikt och klokt att använda läget som nu uppkommit att knyta till sig Emir, precis i sann elfsborgsfilosofi att plocka hem hemvändare

Lagets hjärta: Anders Svensson
Lagets stjärna: Anders Svensson
Lagets unga stjärnskott: Arber Zeneli
Lagets skyttekung: Lasse Nilsson
Lagets buse: Per Frick

Möjlig startelva i premiären:
Kevin Stuhr - Ellegaard
Jesper Manns/Andreas Klarström, Sebastian Holmén, Anders Svensson, Adam Lundqvist
Henning Hauger, Marcus Rohdén
Simon Hedlund, Viktor Claesson, Simon Lundevall
Lasse Nilsson

Så slutar allsvenskan (Tippa hela Allsvenskan): 

1 Malmö FF
2 Elfsborg
3 AIK
4 Häcken
5 Örebro
6 IFK Göteborg
7 Djurgården 
8 IFK Norrköping
9 Helsingborg
10 Kalmar FF
11 Hammarby 
12 Åtvidaberg
13 Halmstad
14 Falkenberg
15 Sundsvall
16 Gefle