Tippad plats: 2
Lag:AIK
Tränare: Andreas Alm
Arena: Friends Arena (34 000)
Placering 2013: 2:a

Vi hörde med Gnagets redaktion om hur de ser på säsongen.
Hur går det för AIK i år?
SM-Guld. Vi är inte ni! Det är 5 år sen sist och nu i år är det dags igen!

Sammanfatta er Silly Season. Vilka har kommit och vilka har försvunnit? Hur har det påverkat ert lag?
Vi har förlorat två tongivande spelare i Martin Mutumba och Niklas Backman.
I Martins fall har vi fyllt på Niclas Eliasson men för Backman har vi inte någon helt ny värvning. Dock har vi redan allsvenskans bästa mittlås i Alex och Pertan men vi är mer sårbara för skador än innan. Vi har dock alternativ som kan hoppa in om det skulle behövas och vi har också Noah Sonko Sundberg som garanterat vill visa upp sig.

I övrigt har också Christian Kouakou, Robert Åhman-Persson, Daniel Gustavsson och Al-Hassan "Crespo" Kamara försvunnit dessa har dock inte varit lika tongivande som Martin och Backman.

Vi har även blivit av med Daniel Majstorovic vilket inte kan klassas som en förlust.

Vi har fyllt på med tidigare nämnda Niclas Eliasson, vi har fått in en kämpe och ett energiknippe i Kenny Pavey. Vi har också fått in Panajotis Dimitradis som kan spela på flera positioner och som jag tror kan utmana om en plats i startelvan. Dessutom har vi fyllt på anfallet med Eero Markkanen och Ibrahim "Teteh" Bangura. Just anfallet känns som vi har väldigt många bra alternativ och känns väldigt spännande. Teteh vet vi vad han kan och de kommer han vilja visa. Eero ”The hero” har gjort flest mål på försäsongen och till det har vi redan Henok och Kennedy vilket kommer göra oss riktigt vassa. Teteh är visserligen bara på lån men jag är säker på att han vill visa vad han kan och vi vet alla vad han kan!

Vem blir lagets viktigaste spelare?
Det är väldigt svårt att säga, vi är beroende av bra backar men där kan vi fylla på. Jag säger Henok Goitom. Han bidrar med så mycket med sin spelintelligens och sitt driv. Han är dessutom svårast att ersätta.

Vem blir lagets skyttekung?
Kennedy förutsatt att han inte säljs under sommaren, men jag vill också slänga in en Joker i Eero Markkanen. Han har visat att han kan göra mål och får han chansen kommer han visa vad han kan.

Vem blir lagets buse?
Kenny Pavey, men han kommer nog få begränsat med speltid så i en eventuell startelva får jag säga Ibrahim Moro som kanske är den ende som får varningar.

Vem blir lagets överraskning?
Många undrar nog vad Niclas Eliasson kan bidra med. Jag tror han kommer blomma ut och visa att han hör hemma på Allsvensk nivå.

Om du får välja vilken spelare som helst som spelar i ett annat allsvenskt lag – Vem hade du valt och varför?
Markus Rosenberg. Inte för att spela honom utan för att bänka honom så han inte kan utgöra ett hot mot oss.

Hur ser er startelva ut till premiären?
Målvakt: Kenny Stamatopoulos

Backlinje från höger: Martin Lorentzon – Alexander Milosevic – Per Karlsson – Nisse Johansson

Mittfält: Nabil Bahoui – Ibrahim Moro – Celso Borges – Niclas Eliasson

Anfall: Kennedy Igboananike – Henok Goitom
.
Avslutningsvis - Tippa hela serien!
1.  AIK
2.  Inte AIK
3.  Inte AIK
4.  Inte AIK
5.  Inte AIK
6.  Inte AIK
7.  Inte AIK
8.  Inte AIK
9.  Inte AIK
10. Inte AIK
11. Inte AIK
12. Inte AIK
13. Inte AIK
14. Inte AIK
15. Inte AIK
16. Inte AIK
 

SvenskaFans kommenterar AIK
Absolut ett av Sveriges bästa lag, och det ska mycket till för att AIK inte ska hota i toppen hela säsongen.
Det finns allt som behövs för att ta guldet till Solna igen. Är förmodligen det enda topplaget som faktiskt har förstärkt sin position jämfört med förra året.
Bangura, Eliasson och Markkanen ser väldigt spännande ut även om det såklart inte är givet att de kommer att prestera på "guldnivå" redan från start. Det kan ta lite tid att hitta sig själv i både Allsvenskan och AIK.
Det finns egentligen bara två saker som talar emot AIK, om man bortser från den uppenbara risken som alla topplag har att köpas sönder eller få skador,  och det är om Andreas Alm har vad som krävs för att leda ett lag till guld och om Stamatopoulos är en guldmålvakt.
I övrigt ser det ljust ut för Gnaget. Mycket ljust.Fotnot 1.
Den tippade tabellen är baserad på SvenskaFansredaktioner tippning.