Tippad plats: 16
Lag: Falkenberg
Tränare: Henrik Larsson
Arena: Falkenbergs IP (6 000)
Placering 2013: Etta i Superettan

Vi tog ett snack med Falkenbergs redaktion inför den kommande säsongen.
Hur går det för Falkenberg i år?
Det vore naivt att säga att vi blir ett topplag som ska slåss om guldet, för så blir det ju troligen inte. Däremot tror vår redaktion att vi spelar i allsvenskan även 2015. Det kommer att bli tufft, men vi har ett bra försvarsspel och ett fint grundspel som vi tror kommer överraska de så kallade experterna och en hel del motståndare. Vi är inte så dåliga som folk tror. I så fall hade vi inte i rättvis och säker stil vunnit superettan. Går det som vi hoppas är det bara för Robert Laul att börja planera sin renovering.

Sammanfatta er Silly Season. Vilka har kommit och vilka har försvunnit? Hur har det påverkat ert lag?
Victor Sköld, Niclas Eliasson, Danny Ervik, Jesper Hansen, Emil Jensen, Niklas Johansson och Simon Andersson har lämnat. Sen har ju tränaren Hasse Eklund som ledde oss till superettanguld lämnat för Kalmar och ersatts av en viss Henrik Larsson. Vi har plockat in Tibor Joza, Rasmus Sjöstedt, Rasmus Rydén, Godsway Donyoh, Hampus "Lill-Turbo" Svensson, Christoffer Carlsson, Andrés Thorleifsson och nu senast islänningen Halldor Orri Björnsson, som Lars Lagerbäck rekommenderat. Vår målvaktsduo och vår backlinje känns klockren. "Tibbe" Joza är minst lika bra som Danny Ervik. Naturligtvis tråkigt att Victor Sköld lämnade för Åtvid. Blir intressant att se om vi kan få till målskyttet även utan honom. Andrés Thorleifsson och Halldor Orri Björnsson är spännande namn som vi ser fram emot att se mer av. Halldor är likt skadade (väldigt tråkigt) Johan Svahn duktig på fasta situationer. Det ser som sagt bra ut bakåt. Återstår att se hur mittfältet och anfallet håller på allsvensk nivå. Ingen blir gladare än vi supportrar om spelare som bröderna Wede gör succé.

Vem blir lagets viktigaste spelare?
Alla spelare är oerhört viktiga men ska man lyfta fram två så får det bli David Svensson och Otto "Tysken från Lund" Martler. Det är viktigt att vi har lika kungligt målvaktsspel som ifjol. Ottos betydelse går inte att överskatta. Kapten Svensson är också oerhört viktig, precis som mittlåset Tobias Carlsson-Daniel Johansson med flera. David är generalen, pådrivaren, hjärtat. Han är oerhört viktig för fansen. Att denne falkenbergskille som spelat i A-laget sen år 2000 ska få leda laget ut på allsvenska arenor gör en tårögd. Vår bandiera är så värd att få spela i allsvenskan.

Vem blir lagets skyttekung?
Stefan Rodevåg. Väldigt pålitlig målskytt som löper rätt och som alltid kommer att skicka in ett gäng baljor. 85 seriemål för FFF, respekt!

Vem blir lagets buse?
Tobias Carlsson är en stentuff mittback som inte tvekar att smälla på i närkamper. Dan Keat är inte så snäll han heller. Sådana spelare behövs.

Vem blir lagets överraskning?
Vi har många spelare som stora delar av svenska folket har dålig koll på. Vi spelade väldigt fin fotboll ifjol och kan förhoppningsvis spela bra i år också. Få har koll på hur bra spelare som Dan Keat, bröderna Wede, "Crazy-Adam" Eriksson och Daniel Johansson är. Sen har Johannes Vall sett vass ut under försäsongen. Ingen blir gladare än vi om han får sitt genombrott. Det är en duktig kille som haft skadeproblem men som nu ser bättre ut än någonsin.

Om du får välja vilken spelare som helst som spelar i ett annat allsvenskt lag – Vem hade du valt och varför?
Anders Svensson. Mycket på grund av hans stora allsvenska rutin. Han om någon vet vad som krävs på den här nivån.

Hur ser er startelva ut till premiären?
Otto Martler -
Tibor Joza, Daniel Johansson, Tobias Carlsson, Adam Eriksson -
Calle Wede, David Svensson, Dan Keat, Halldor Orri Björnsson -
Godsway Donyoh, Stefan Rodevåg kan det bli.

Backlinjen kommer med största sannolikhet se ut så här. På mittfältet kan det även bli så att Christoffer Carlsson eller Anton Wede tar en plats. Anfallaren Andrés Thorleifsson hinner bli frisk, men får troligen börja på bänken.

Avslutningsvis - Tippa hela serien!
Svårt att tippa serien upp och ned, men Malmö, Helsingborg och AIK ser starka ut. IFK Göteborg blir giftiga om de får allt att stämma. En May Mahlangu i högform är en spelare som kan göra skillnad. De blir topplag. Sedan tror vi att Halmstad får det svårt. Örebro är också ett lag som vi gärna vill ha efter oss.


SvenskaFans kommenterar Falkenberg
Nykomlingen Falkenberg tippas allmänt få det väldigt tufft i år, och det är inte undra på. Förra året tog man ett enormt kliv framåt och istället för att slåss i botten av Superettan var man helt plötsligt topplaget nummer ett. Det följde man upp med att tappa flera spelare, och det är klart att det inte ser speciellt ljust ut sett ur den aspekten.
Har på pappret det klart sämsta materialet, och det kombinerat med en tränare som ännu inte visat något speciellt alls som tränare gör att det ser tufft ut. Samtidigt finns det en del potential. Kollektivet är starkt, och hittar man en lugn och trygg centrallinje kan man göra det tufft för många lag. Det finns också en del intressanta spelare som kan överraska - Citylånet Donyoh och förre MLS-spelaren Dan Keat är två exempel.
Men visst - Avsaknaden av toppar är tydlig och allt annat än degradering vore fantastiskt bra gjort av Falkenberg.Fotnot 1.
Den tippade tabellen är baserad på SvenskaFansredaktionernas tippningar.