Tippad plats: 14
Lag: Örebro
Tränare: Roger Sandberg
Arena: Behrn Arena (12 674)
Placering 2013: 2 i superettan

Vi fick, till slut, kontakt med Örebros redaktion.
Hur går det för Örebro i år?
Jag tror att det kommer att gå hyfsat bra. Det vill säga att ÖSK lyckas undvika den absoluta bottenstriden och får ta sig an denna säsong med målet att åter etablera sig i finrummet. På pappret känns vår trupp tämligen slagkraftig och att man värvat rätt spelare för att lyckas med de, förhållandevis, lågt ställda målen. En 11:e-12:e plats låter rimlig.

Sammanfatta er Silly Season. Vilka har kommit och vilka har försvunnit? Hur har det påverkat ert lag?
Vi har tagit en trio från AIK (Robert Åhman-Persson, Daniel Gustavsson och Alhassan Kamara), vi har knutit till oss Åtvidabergs mittbacksrese Erik Moberg. snabbe ytterbacken Samuel Mensah från Östersund och lurige Marcus Pode från Mjällby. En sextett som vi har väldigt god koll på och som säkerligen kommer attt bidra. DG, Moberg, RÅP och Crespo är alla är givna i startelvan men tyvärr är de två sistnämnda skadade.. Mensah har kanske inte riktigt lärt sig hur våra ytterbackar skall spela och positionera sig riktigt ännu men han visar en framåtanda och positiv inställning som gör att det lovar gott. Pode har fått nöta en hel del bänk de senaste säsongerna men vi vet att han har kvaliteter, något som han inte minst visade i ett kontraslående Trelleborg 2010. På minussidan finns det inte så mycket att rapportera; Peter Samuelsson återvänder till Degerfors, Samuel Wowoah varvar ned och dessutom försvinner några talangfulla spelare (Sebastian Ring, Filip Albertsson) på lån till BK Forward. Som helhet är jag nöjd men det känns samtidigt som att truppen är lite felbalanserad och jag är säker på att något nyförvärv ytterligare kommer att anlända innan fönstret drar igen för våren.

Vem blir lagets viktigaste spelare?
För en vecka sedan hade det varit ett svårt val mellan 'Crespo' och Oscar Jansson. Men ett genrep och en meniskskada senare är valet enkelt, det blir vår målvaktsfantom Oscar. Han var fantastiskt bra i Superettan förra säsongen och ingen talar för att han blir sämre denna säsong. Ser ingen riktigt svaghet i Oscars repertoar och han är fortfarande tämligen ung så utvecklingspotentialen är fortsatt hög. Det finns faktiskt ingen målvakt i Sverige som jag hellre haft än våran.

Vem blir lagets skyttekung? 
Får hänvisa till viss del till svaret ovan. Hade svarat Crespo utan att tveka innan skadan. Nu är det mer öppet och Hasani ligger bra till. Tror han är mest given i startelvan av de kvarvarande anfallarna och rutinen som han besitter gör att han säkert också kommer att slå in en och annan straff.


Vem blir lagets buse?
Oerhört svårt att svara på då vi inte längre har en klassisk buse i truppen som drar på sig kort i parti och minut och bjuder på fula efterslängar. Så ber att få passa på denna fråga.

Vem blir lagets överraskning?
För oss Örebroare är det ingen överraskning men för resten av de fotbollsintresserade i detta land kan säkert Ayanda Nkili bli en trevlig upptäckt. Den sydafrikanske ytterbacken är inte speciellt spektakulär, han har ingen märkvärdig teknkik, inget lysnade skott eller makalöst passningsspel. Men han är väldigt spelintelligent, vinner oerhört mycket boll och täcker ytor på ett väldigt bra sätt. Av de mer 'flashiga' spelarna skall det bli spännande att se vad Ahmed Yasin kan uträtta. Han har allt för att lyckas även på denna nivå.
 

Om du får välja vilken spelare som helst som spelar i ett annat allsvenskt lag – Vem hade du valt och varför?
Magnus Ericsson i Malmö FF. Med Crespos skada behöver vi en ny anfallare och Magnus, seriens bästa forward, vore perfekt att ha längst där framme.

Hur ser er startelva ut till premiären?
Oskar Jansson
Patrik Haginge, Magnus Wikström, Erik Moberg, Daniel Björnqvist
Ahmed Yasin, Ayanda Nkili, Mohammed Saied, Daniel Gustavsson
Shpetim Hasani, Kalle Holmberg

Avslutningsvis - Tippa hela serien!
1. AIK
2. Malmö FF
3. Kalmar FF
4. IF Elfsborg
5. Djugårdens IF
6. BK Häcken
7. Helsingborgs IF
8. IFK Göteborg
9. IFK Norrköping
10  IF Brommapojkarna
11. Åtvidabergs FF
12. Örebro SK
13. Gefle IF
14. Mjällby AIF
15. Halmstads BK
16. Falkenbergs FFSvenskaFans kommenterar Örebro
Nykomling igen, och även om det inte är ett lag som kommer att slåss i toppen är det ett lag med goda möjligheter att hänga kvar. Man har byggt upp en mycket stabil centrallinje med Oscar Jansson i mål bakom en stark, om inte så spetsig, backlinje. Framför den finns det stabila mittfältare som Robert Åhman-Persson och Mohammed Saeid tillsammans med exempelvis den dribblingsskicklige Ahmed Yasin.
Sista tredjedelen kommer förmodligen att vara ÖSK:s akilleshäl då det nog inte finns någon som kommer att göra över 10 mål. Flera kompetenta spelare dock som gör att ÖSK har goda chanser att göra tillräckligt med mål för att förnya kontraktet. Crespo, Holmberg eller Atashkadeh kan dock stå inför ett genombrott i utvecklingen och då kan det snabbt bli en rolig säsong för ÖSK.
Örebro kommer inte vinna serien, men med en stark defensiv i grunden och ett rakt anfallsspel kan det bli många otäcka plumpar för topplagen.Fotnot 1.
Den tippade tabellen är baserad på SvenskaFansredaktioner tippning.