Nu börjar äntligen säsongen. Hur går IK Frej-redaktionens tankar ? Vad är en rimlig målsättning för er?
- Härligt att våren är här och att fotbollen nu äntligen drar igång igen!

- Man brukar ju säga att den andra säsongen är den svåraste och jag tror det ligger mycket i det. Vi hängde kvar förra året med ett nödrop via ett nervöst kval och jag tror att det kan bli minst lika tufft i år. Serien känns som den är lika oviss och jämn som förra året så det finns inga ”lätta” matcher i år heller. Frejs målsättning är att etablera sig i superettan och det tror jag att vi kan göra också.    

Beskriv lite hur er försäsong har varit?
- Den har varit lite upp och ner med blandade resultat. Vinsterna har tyvärr lyst med sin frånvaro och träningsmöjligheterna har varit i känd Frejanda en aning komplicerade med frusna planer och ombyggnationer på Vikingavallen. Spelmässigt tycker jag dock det sett bra ut, framförallt ser det bättre ut framåt med mer tyngd och tydlighet i anfallen. Försäsongens höjdpunkt var utan tvekan cupmatchen mot Göteborg där vi spelade bort mästarna via 1-1, tyvärr på Skytteholms IP men ändå.

Vilka är lagets styrkor respektive svagheter, anser ni?
- Styrkorna är vårt disciplinerade försvarsspel och att alla jobbar för laget. Svagheten är att vi i alla fall under förra året gjorde alldeles för lite mål, vi var för lättlästa och utan någon direkt udd. Det har dock sett bättre ut under försäsongen så vi hoppas vi kan visa upp ett mer målglatt Frej under året. 

Vilka nya spelare ska vi hålla ögonen på?
- Pontus Åsbrink, som vi hämtade in från BP. Har varit grym i de matcher jag sett honom, kreativ och ligger bakom mycket i anfallsspelet. Helt klart en sevärd spelare som kan spela på mitten eller i anfallet.

- Oke Akpoveta, forward inlånad från danska Lyngby och har visat sedan han anlände att han vet var målet är beläget. Stor, fysisk och målfarlig och kommer för att citera Lars Lagerbäck ställa en massa frågor till motståndarförsvaret.

Vem är lagets viktigaste spelare och varför?
- Marko i målet utan tvekan. Han räddade oss i många matcher förra året och hade stor del i att vi hängde kvar. Marko lär bli lika viktig för oss i år.

Finns det några orosmoln på himlen?
- Skador, vi kanske inte har den bredaste truppen så för många skador skulle inte vara optimalt.

Vilka lag tar klivet upp i allsvenskan?
- Halmstad lär ha press på sig att gå upp direkt. GAIS har värvat på ordentligt och får de ihop det så kan de bli riktigt bra. Se upp för Dalkurd…

Vilka lag får respass till division 1?
- Många tror säkert att Frej är ett av lagen som får respass men jag tror vi klarar oss kvar även i år. Har svårt att sia om utgången i bottenträsket så jag låter det vara osagt.

Centralredaktionen önskar IK Frej Täby ett stort lycka till inför säsongen. Tack för att du tog dig tid att svara på frågorna Daniel!