Hur är läget hos Värnamo så här dagarna innan premiären?
- Efter att ha byggt upp lite optimism efter 2-2 möt Öster i Turkiet så sparkade Lunds BK undan benen då de enkelt spelade ut IFK i senaste matchen (1-3) innan den svåra borta premiären mot Örebro.

Hur har er försäsong sett ut? 
 - Den har varit dålig, förlust i tre Svenskacupenmatcher mot Örebro, Häcken och Falkenberg. Dåligt spel i övriga matcher enligt alla rapporter undantaget från 2-2 mot Öster.
 
Vilka förväntningar har ni på det egna laget inför året?
 - Vi tror inte IFK håller sig kvar. Sålt sina 4 bästa spelare utan att ersätta dessa känns riktigt tungt. Enda transferljuset kan vara återvändande Per Cederqvist.

Vilka är dina största farhågor inför säsongen?
- Att vi tidigt hamnar efter och aldrig riktigt kommer in i årets Superetta. Dessutom måste vi ha alla spelare på banan i alla matcher om vi ska ha en chans i årets Superetta. Det hade vi inte förra året. Ingen målskytt?

Vilka spelare är viktigast för ert lagbygge och varför?
- Martin Claesson är den i särklass viktigaste spelaren. Han har varit lagets ryggrad de senaste åren. Vi hoppas också att det defensiva mittfältet kommer upp en nivå gentemot förra året. Det är också genom dess spelare mycket av vårt spel kommer styras så inte allt för mycket bolltapp på dessa possitioner.

Vilka matcher ser du som supporter allra mest fram emot?
- Måste säga Hammarby borta i deras hemmapremiär, själv kommer jag inte vara där och det är mycket tråkigt. Dessutom är Bajen ofta lite nervösa den första matchen hemma varje år, här kanske det kommer en skalp...
 
Finns det några matcher och motståndare man inte vill möta?
- IFK har haft fruktansvert svårt mot Falkenberg de senaste två åren. Förra året släpte vi en 3-1 ledning sista kvarten till en 3-4 förlust, det svider fortfarande. Utöver FFF är det långt till Östersund, tror vi.
 
Vilka lag tar de två direktuppflyttningsplatserna till Allsvenskan, tror ni?
- Landskrona och Sundsvall.

Vilka lag åker ur?
- Värnamo och Östersund, har vi tur kan vi klara en kvalplats, då tror jag Östersund och Degerfors eller Ljungskile kan bli degraderade...

Vilka får kvala uppåt respektive nedåt?
- Uppåt: Hammarby, mot Gefle. Neråt Ljungskile och Degerfors.

Finns det något mer du vill berätta om Värnamo?
- Ja, det är tveksamt när vi kan spela hemma då vi har en halvmeter tjäle på Finnvedsvallen.