Hur är läget inför starten av Superettan? 
- Läget i Degerfors IF är att vi under de senaste träningsmatcherna sett en liten nedåtgående trend efter en väldigt fin inledning på matchandet. Defensivt har det sett bra ut. Offensivt har vi skapat mycket och haft många olika målskyttar. Frågetecken dock för vem som ska bli målskytten med stort M. Nyförvärvet Simon Molander är oprövad men har gjort det bra under försäsongen med 6 stycken fullträffar. Sen är ju Peter Samuelsson alltid tippad högt i skytteligan.
 
- Försäsongens bottennapp var 3-0 förlusten mot superettanykomlingen Frej. Ett omotiverat DIF mötte ett helmotiverat IKF och fick då en rejäl känga. Förhoppningsvis var det en ögonöppnare för laget att de inte kommer komma någonstans utan att ha med sig inställningen! Viss skadeproblematik finns i truppen, men det börjar lätta upp sig nu när vi närmar oss premiären.
 
Hur skulle ni sammanfatta er silly season? 
- DIF:s silly har varit rätt så intensiv, många spelare har lämnat och många kommit till. Den spelare vi kommer sakna mest från förra årets startelva är Ferhad Ayaz. Ett tungt tapp såklart, men Werner och Lindskog har gjort ett bra jobb med scoutingen och plockat in ett gäng talangfulla bollspelare som kan konkurrera om ytterpositionen. Dessutom har bredden gjorts spetsigare och på så vis känns detta DIF-lag väldigt intressant!
 
Spelare in
Oskar Klasson, målvakt - Ung målvakt, breddar uppsättningen där vi redan har August Strömberg (given etta) och Jonas Bohlin (åldringen som skriver ettårskontrakt på ettårskontrakt men knappt får spela). Alla målvakter har utgående kontrakt efter året och Klasson kan ses som framtiden om han övertygar.
 
Erik Sachs, försvarare - Junior, mittback/högerback. Väldigt lovande!
 
Hannes Fritzson, försvarare, Tibro AIK - talangfull mittback, spelat många matcher i mittförsvaret tillsammans med ett annat nyförvärv, Hampus Zackrisson. Bror med Ludvig Fritzson.
 
Ludvig Fritzson, mittfältare, Tibro AIK - talangfull mittfältare, sett bra ut i de offensiva rollerna under försäsongen men kommer inte vara ordinarie i elvan. Men kommer säkerligen göra Superetta-debut och förhoppningsvis växa med uppgiften. Bror med Hannes Fritzson.
 
Govend Haidar, mittfältare, Carlstad United - yttermittfältare som kan ses som en rak ersättare till Ferhad Ayaz som var så framstående i förra säsongens DIF lag.
 
Fuad Hyseni, mittfältare, Assyriska FF - mittfältare/anfallare som kommer bidra med sin kvickhet. Förhoppningsvis så kommer han göra fler poäng i år än han gjort tidigare i Superettan. 
 
Hampus Zackrisson, försvarare, IFK Göteborg - en av de mest lovande försvararna i Sverige enligt DIFs tränare Patrik Werner. Har varit väldigt duktig under försäsongen och kommer troligtvis vara tongivande i DIF under året. Kan vara ett fynd!
 
Boris Lumbana, mittfältare/försvarare, Örebro - en kämpe på mitten som har cementerat en plats som länken mellan försvar och mittfält under försäsongen. Väldigt konditionsstark. 
 
Simon Molander, anfallare, Carlstad United - en kvick anfallare som kämpar och sliter. Har gjort en del mål men kommer troligtvis få stå tillbaka när Alexander Andersson och Peter Samuelsson är tillbaka på planen igen. Men ett viktigt komplement till anfallet och kommer bidra på sitt sätt.
 
Spelare ut
 
Sebastian Castro-Tello, mittfältare - Förra årets 10a lämnade överraskande DIF under försäsongen då familjesituationen inte gick på ett ut. Trist såklart, men har lett till att DIF prövat ett annat spelsätt vilket kan bli en hit.
 
Emil Hedsén, anfallare - Fick egentligen aldrig chansen och byttes nu ut mot Molander.
 
Ferhad Ayaz, mittfältare - Efter en lång vinter där det spekulerades kring många klubbar såldes Ferhad tillslut till Turkiet och Gaziantepspor. En viktig pusselbit i förra årets lag och återstår att se om DIF kan ersätta honom på ett bra sätt i år.
 
Alexander Hjärpe, försvarare - Likt Hedsén fick han aldrig riktigt chansen.
 
Pontus Jakobsson, försvarare - Duktig försvarare men kunde aldrig ta sig in i startelvan. 
 
Niklas Klingberg, mittfältare - En krigare på mitten som försvann till ÖIS. Inställningen kommer saknas, men förhoppningen är att andra spelare tar vid.
 
Jesper Karlsson, mittfältare - Ytterligare en breddspelare som inte fick fortsätta i rödvitt.
 
Ebrahim Seedat, försvarare - Hade korttidskontrakt med klubben under hösten, men visade inte tillräckligt mycket för att få fortsätta i DIF.
 
Hur har försäsongen varit? 
- Eftersom förra årets cupspel slutade med en snopen förlust mot AFC United, så fick rödvitt fokusera på träningsmatcher under våren. Det inleddes bra med en seger mot Carlstad United, därefter en förlust mot seriekonkurrenten AFF och har därefter rullat på med endast ytterligare en förlust (mot ytterligare en seriekonkurrent i form av Frej). Under de senare matcherna har inte målen riktigt velat trilla in i motståndarkassen och där har vi ett frågetecken som måste rätas ut. Dock har vi på skadelistan i dagsläget målgörarna 'Nutt' Andersson samt Peter Samuelsson, vilka kommer göra sina baljor under säsongen.

- Även försvarsgalanten Patrik Antonnen har gått skadad till och från, vilket har märkts då nyförvärven Zackrisson och Fritzson tagit sig fram och gjort det svårt för Werner att välja vilka som ska lira mittbackar framöver. Daniel Sundgren har problem med ett knä, men är förhoppningsvis tillbaks till premiären. 
 
Hur går tankarna inför säsongen?
- Förväntningarna är att vi ska bli bättre än förra året. Och helst inleda säsongen på ett bättre sätt, vilket inte bör vara så svårt, då det dröjde till omgång 5 innan första segern bärgades. Det ska bli spännande att se den nya truppen i aktion och vilka roller nyförvärven kommer att få när serien drar igång. Jag har ett hopp om att DIF kommer spela en snabb passningsfotboll där mittfältstriangeln kommer vara riktigt rolig att se. Jag tror Eric Jernberg kommer visa sig från sin bästa sida och göra minst fyra mål på frispark!
 
Vem blir er viktigaste spelare i år? 
- Vi vill inte nämna en spelare utan en trio viktiga kuggar. August Strömberg i mål, Hampus Zackrisson och Tobias Solberg. Den sistnämnde verkar fått en nytändning och med 4 mål under försäsongen är han laget näst bäste målgörare. 
 
Hur slutar serien? 
Topplag: (utan inbördes ordning)
Jönköpings Södra - Spännande lag med något stort på gång. 
Östersunds FK - De har växt för varje år som gått. 
Ljungskile SK - Tunga förra året och med kloka värvningar blir det troligen topplag i år igen.
 
Bottenlag: (utan inbördes ordning)
Assyriska FF - Tror AFF blir lillebror i Södertälje i år igen. 
Ängelholms FF - Har klubben fått ordning på ekonomin? Tror det blir en ny säsong i botten för skåningarna.
IK Frej - Kommer börja säsongen bra, men håller de hela? Vi är tveksamma.
 
Stort tack till Linus och Gustav på Ståplats 1907 från Degerfors Svenskafans-redaktion