15. Syrianska

Fjolåret: 13:e
Arena: Södertälje Fotbollsarena (6 400)
Premiär: Kalmar 31/4

Silly Season:
Nyförvärv: Sebastian Svärd (Silkeborg)
Förluster: George Mourad, fw, (klubb ej klar) Omar Jawo, b, (klubb ej klar), Labinot Harbuzi, mf, (klubb ej klar), Johan Arneng, mf, (Sirius)

Joakim Can på Syrianskas redaktion kommenterar:
"Har varit tyst kring vår silly season, dom spelare man har viljat behålla har man förlängt med dom andra har lämnat till andra klubbar, enda nyförvärvet än så länge är Sebastian Swärd."

Hur ser den förväntade startelvan ut i premiären?
Miller
Sulan-Haris-Michel-Pereira
Bååth-Swärd
Touma-Chanko-Massi
Dinko"Som det ser ut i dagsläget har vi allsvenskans tunnaste trupp och lär få ett jobbigt år men undviker vi skador och lyckas hålla truppen intakt under säsongens gång så lär vi fixa nytt kontrakt. Och Hur det än ser ut så tror jag på mitt lag och tror att vi fixar nytt kontrakt utan kval spel även detta år, trots att det kommer att bli kämpigt."
 
Hur är läget i Syrianska inför säsongen? Finns det några orosmoln på er himmel?
"Ser inte så bra ut som man hade kunnat hoppas på, men det är ekonomin som styr hur vi ska värva och vad vi kan värva och det är ingen nyhet direkt att vår ekonomi i Syrianska inte är den allra bästa och därav får vi anpassa oss efter och göra det bästa utav situationen, det som är oroligt i dagsläget är truppen enligt mig då vi har som sagt allsvenskans mest tunnaste trupp offensivt sätt någon skada på en offensiv spelare och vi ligger risigt till."
 
Hur har försäsongen sett ut?
"Helt ok, men det har varit ganska lite med folk enstaka gånger men det blir så, och det är tyvärr börjat bli en vana för Syrianskas del."
 
Vilken spelare får sitt stora genombrott i Syrianska i år?
"Jag hoppas på att Alex Michel fortsätter och kan få ytterliggare ett genombrott, sedan ser Charbel Georges, Kevin Bisse riktigt intressanta ut."
 
Vem gör flest mål i Syrianska i år?
"Dinko Felic."

Vi tackar Joakim Can för din medverkan!

------------
Svenskafans kommenterar:
Det ser inte så ljust ut för Syrianska. Man hade problem redan förra året, och det ser inte ut som om man sitter i en bättre sits detta år.
Förra året hade man en styrka i att man ofta spelade bra mot bottenkollegorna, och det är av yttersta vikt att man fortsätter spela den fina fotbollen i dessa "sexpoängsmatcher". Då gör det inte så mycket om man åker på stordäng mot toppklubbarna.
Återigen kommer väldigt mycket ansvar ligga på Sharbel Toumas axlar. Han är nyckeln i offensiven, och det krävs att han fortsätter att avgöra matcher både med mål och assist. En skada på honom skulle vara direkt förödande.
Det finns en del intressanta spelare i truppen, och inte minst bör man hålla ögonen på Alex Michel. En spelare som definitivt lär spela i Allsvenskan 2014 oavsett hur det går för Syrianska i år.
Förra året plockade man in namnkunniga spelare under sommaren - Den typen av värvningar skulle behövas nu så de hinner komma in i laget.