Med tre matcher kvar har ni fortfarande ett bra läge för att vinna SM-guld. Hur troligt är det att ni tar hem guldet?
Jonathan Larsson på Alltid Blåvitt:
Inte så troligt, tyvärr. Jag är dock tämligen övertygad om att vi vinner våra återstående matcher, men det ska fortfarande till ett mirakel för att Malmö ska tappa poäng hemma mot antingen BP eller Syrianska. Jag tror att de förlorar mot Elfsborg på Borås Arena, men det räcker tyvärr inte.

Om du går igenom de tre matcherna som återstår – Vad kan vi förvänta oss av er i dem?
Blåvitt möter i tur och ordning Öster, Mjällby och Norrköping.

Öster och Norrköping som vi har kvar hemma skall vi bara slå. Allt annat är oacceptabelt. Även om vi nu blir av med vår skyttekung resten av säsongen så finns det tillräckligt med kvalité i laget för att kunna plocka fullpoängare mot båda lagen, speciellt på hemmaplan där vi varit oerhört starka iår.

Mjällby borta i omgång 29 ser jag som mer svårbedömt, enligt mig ett bättre lag än vad tabellen visar och kan sprattla till och sno poäng av vilket lag som helst i den här serien. Vidöppet, men jag ser fler matchvinnartyper hos oss (Sam Larsson, Philip Haglund b.la.) än hos Mjällby och det är det som fäller avgörandet tillslut.


 Vem blir er viktigaste spelare under slutspurten och varför?
Jättesvårt att bara välja en, hade kunnat välja vem som helst ur centrallinjen med Bjärsmyr, Waehler, Jakob Johansson och Haglund, men jag säger Mattias Bjärsmyr. En jävla vinnarskalle och en oerhört skicklig mittback. Har dessutom ett guld med klubben redan och vet exakt vad som krävs. Är det någon spelare som kommer gå genom eld för att plocka hem klubbens nittonde ligatitel så är det Bjärsmyr.

 Så.. Om ni inte vinner – Vilka tror du vinner och vilka hoppas du?
Svårt att inte säga Malmö, de ska klara av att hålla undan och att de ska tappa poäng mot antingen Brommapojkarna eller Syrianska ser jag som direkt orealistiskt, så jag tror tyvärr på ett himmelsblått firande i november. Skulle det dock inträffa att både vi och Malmö klantar bort guldet så hoppas jag innerligt att Helsingborg kniper det. Solnalaget unnar jag ingen som helst framgång.


Tack till Jonathan Larsson på Alltid Blåvitt.