Som vanligt har SvenskaFans redaktioner röstat fram Årets lag för den allsvenska säsongen 2014.
Nytt för i år är att det också har röstats fram bäste spelare i varje lagdel samt tränare.

Vi fortsätter framåt mot backlinjen.

Årets vänsterback
Ludwig Augustinsson - IFK Göteborg

SvenskaFans kommentar:
Ytterligare ett framtidslöfte som tar plats i Årets lag. Augustinsson har spåtts en stor framtid i flera år, men nu fick han sitt genombrott. Utan skador och med en briljant Sam Larsson framför sig fick han ihop pusselbitarna. Framföralt väldigt duktig under våren, och det ledde också till att FC Köpenhamn köpte honom till nästa säsong.
Har ett modernt ytterbacksspel i sig och bör kunna utveckla sitt spel ytterligare i konkurrensen i Danmark.


SvenskaFans hörde med Hannes Westlund på Alltid Blåvitt för att höra om Augustinssons säsong.
Berätta lite om Augustinssons säsong i år:

Började säsongen starkt och hade ett bra samarbete med Sam Larsson på Blåvitts vänsterkant. Ludde var då väldigt involverad i Blåvitts anfallsspel och kom ofta på överlappning när Sam utmanade försvaret. Efter att Sam försvann till Holland och Ludde blev klar för FCK så tappade Ludde ganska mycket. Under hösten var han enligt mig den kanske mest anonyma spelaren i ett Blåvitt som ju då spelade väldigt bra. På sensommaren och hösten var det snarare högerkanten som var tongivande i Blåvitt och Ludde fick inrikta sig mer på försvarsspel, vilket han gjorde bra. Samspelet med Rieks var aldrig i närheten av det han hade med Sam Larsson.

Vilka styrkor och svagheter har Augustinsson:
Väldigt målmedveten och driven trots sin unga ålder. Har en hög lägstanivå och har under hela säsongen varit stabil defensivt. Var inte något vidare anfallsvapen under hösten, men bevisade under våren att han har mer att ge där. Ludde har egentligen få svagheter som jag ser det. Det skall dock nämnas att han endast hade tre assist under säsongen, detta trots att han tog hand om många hörnor och frisparkar.

Om du får välja fram en match där Augustinsson visade framfötterna mest - Vilken skulle det vara och varför tycker du det:
Finns flera under våren som var väldigt bra. HIF hemma när vi vann med 6-2 är den jag kommer på spontant, i den matchen hade Ludde och Sam ett väldigt fint samarbete och Ludde spelade även fram till ett mål.


Bubblare:
Johan Larsson - Elfsborg
Ricardinho - Malmö FF
Niklas Hult - Elfsborg
Adam Lundqvist - Elfsborg

Laget
Årets målvakt: Robin Olsen
Årets högerback: Johan Larsson
Årets mittback 1: Filip Helander
Årets mittback 2: Alexander Milosevic


Vem tycker du var Årets vänsterback i Allsvenskan 2014?
Berätta i kommentarsfältet - men tänk på tonen.