Som vanligt har SvenskaFans redaktioner röstat fram Årets lag för den allsvenska säsongen 2014.
Nytt för i år är att det också har röstats fram bäste spelare i varje lagdel samt tränare.

Vi fortsätter framåt mot backlinjen.

Årets högerback
Johan Larsson - Elfsborg

SvenskaFans kommentar:
Johan har varit en av Allsvenskans bästa spelare i allmänhet och högerback i synnerhet de senaste åren. En spelare som rimligen borde få chansen i landslaget inom kort, men kanske krävs det att han flyttar utomlands för att Erik Hamrén ska få upp ögonen för Larsson.
Modern ytterback som är svår att forcera men framförallt väldigt jobbig att möta i defensiven. Enorma löpningar och ett ruggigt skott.
Har vi sett det sista av honom i Allsvenskan?SvenskaFans hör med Joachim Johansson på Ålgårdsläktaren om Johans säsong.
Berätta lite om Larssonss säsong i år:
Johan har haft en mycket bra säsong där han utvecklats i sin position. Redan under fjolåret hittade han och Stefan Ishizaki ett bra samarbete på högerkanten där han servade Ishizaki med passningar och löpningar. I år har han haft lite andra spelare framför sig, men han har då fått igång sin egen offensiv rejält. Att han vann den interna skytteligan som högerback talar sitt tydliga språk, även om det också ger en indikation på att anfallarna inte rosat marknaden den här säsongen heller. Att han blev lagkapten inför säsongen har också gjort att han mognat i sitt sätt på planen.

Vilka styrkor och svagheter har Larsson:
Styrkorna är hans klipp i steget, hans förmåga att orka jobba hela matcherna och att ta de här 120 meters löpningarna från offensiv hörnflagga till att nästan vara först nere i eget straffområde vid en omställning. Hans svaghet har varit den defensiva biten med positionering och ibland tjuva lite i utgångspositionerna för att ha chans att gå på en snabb omställning, men det blev också bättre under säsongen anser jag. Hans inlägg har utvecklats men kan bli än bättre och hans tillslag på boll - ja det har vi sett vid målen att det hållet toppklass.

Om du får välja fram en match där Larsson visade framfötterna mest - Vilken skulle det vara och varför tycker du det:
Larssons bästa match i år var förmodligen Malmö FF på bortaplan. Hans arbetsinsats var kopiös och han var ett föredöme på planen med oändligt många löpningar, varvat med klass och kvalitet. Att få kröna den insatsen med ett drömmål till bakom en dåligt positionerad Robin Olsen, var pricken över i:et.Bubblare:
Anton Tinnerholm - Malmö FF
Emil Salomonsson - IFK GöteborgLaget
Årets målvakt: Robin Olsen


Vem tycker du var Årets högerback i Allsvenskan 2014?
Berätta i kommentarsfältet - men tänk på tonen.