Som vanligt har SvenskaFans redaktioner röstat fram Årets lag för den allsvenska säsongen 2014.
Nytt för i år är att det också har röstats fram bäste spelare i varje lagdel samt tränare.

Vi fortsätter framåt till anfallet

Årets anfallare
Markus Rosenberg - Malmö FF

SvenskaFans kommentar:
Efter ett par tunga år i England vände Markus Rosenberg hem till Malmö och Sverige igen.
Många var osäkra på om Rosenberg hade något krut kvar, men det blev alldeles uppenbart. Vilken comeback i svensk fotboll, och vilken uppvisning. Rosenberg kom hem och var Malmös bästa offensiva spelare framförallt efter Guillermo Molins gick sönder. Hade varit landslagsman om Erik Hamrén skött sina kort lite snyggare tidigare - Det vågar jag påstå även om Rosenberg aldrig skulle erkänna det.SvenskaFans hör med Himmelrikets Ulf Nilsson om Markus Rosenberg
Berätta lite om Rosenbergs säsong i år:
Fick en del kritik under våren, och även om den inte var helt befogad vad det kanske ingen superstjärna vi såg då. Snarare en bra allsvensk spelare som hade lite svårt att hitta rätt med sina anfallspartners.
Sen gick Guillermo Molins sönder och Isaac Kiese Thelin kom in tillsammans med Europaspelet. Det lyfte Rosenberg och vips var han tveklöst en av seriens absolut bästa spelare de senaste 10 åren - minst. Ska man välja en spelare som fixade guldet så blir det "SuperMackan".


Vilka styrkor och svagheter har Rosenberg: 
Hans styrka är framförallt det att han är så oerhört bra på mycket.  Han kan allt, vilket ju också märks i hur många poäng han plockar. Hade inte vi haft Europa att kämpas med hade han vunnit poängligan (ingen skam att tappa till Vibe dock).
Rosenbergs styrka märks framförallt i Europa där han tog oss vidare. Han vet när vi behöver en frispark. Han vet när vi behöver hålla i bollen. Han vet när vi behöver kapa en motståndare. Och han fixar det - Plus målen då.
Jag vet, helt ärligt, inte när jag såg en lika bra spelare i MFF senast. Behöver vi ta oss till 70-talet för att hitta hans jämnbördiga (Och då kan inte jag uttala mig)
?

Om du får välja fram en match där Rosenberg visade framfötterna mest - Vilken skulle det vara och varför tycker du det?
Sett till hela säsongen är det ju någon match i Europa, men jag tänker att vi håller oss till Allsvenskan. Hemmamatchen mot Örebro. ÖSK inleder starkt och går upp till 2-0. Där och då funderade nog många om vi hade vad som krävdes för att spela hem guldet.
Rosenberg tvivlade aldrig. Han lyfte upp oss på sina axlar, vände matchen och fixade guldet.Laget
Årets målvakt: Robin Olsen
Årets högerback: Johan Larsson
Årets mittback 1: Filip Helander
Årets mittback 2: Alexander Milosevic
Årets vänsterback: Ludwig Augustinsson
Årets högermittfältare: Nabil Bahoui
Årets innermittfältare 1: Simon Gustafson
Årets innermittfältare 2: Markus Halsti
Årets vänstermittfältare: Emil ForsbergVem tycker du var Årets anfallare i Allsvenskan 2014?
Berätta i kommentarsfältet - men tänk på tonen.