Årets anfallare
Magnus Eriksson - Malmö FF

Motivering; Kallades under de första veckorna för en flopp av en del MFF-fans. Sen hittade han sin roll och var den mest kompletta anfallaren laget haft sedan Niklas Skoog. Lysande blick för spelet, fantastisk touch och ett riktigt bra skott när han kommer rätt till bollen. Europa snart igen?

Ted Svensson på Himmelriket berättar om Erikssons år i MFF:

Efter den misslyckade Belgiensejouren hittade Magnus rätt i Malmö FF. Var han en nyckelpelare från dag 1 eller har det tagit tid att anpassa sig till mästarlaget?
Det tog onekligen tid innan Magnus hittade rätt i spelet. Poäng levererade han ganska omgående. I Åtvidaberg var han en jäkel på att kontra och spela fram till anfallspartnern Viktor Prodell. Det är en stor omställning att gå till ett spelförande lag som Malmö FF. En annan faktor som bör vägas in är anfallskollegan Tokelo Rantie. Han väljer ofta att göra det på egen hand. Under inledningen av säsongen hade de svårt för att finna ett fungerande samarbete. Men när Magnus väl hade acklimatiserat sig så var det inget snack om att han var årets värvning. Vi snackar ju om poängkungen i Allsvenskan.
 
 
När spelarna skulle utnämna årets spelare föll valet på poängkungen Eriksson. Tycker du att det är ett korrekt val och varför?

Det tycker jag absolut. Magnus är en mångsidig forward som ständigt serverar sina medspelare tack vare ypperlig speluppfattning. Att han råkar ha näsa för mål skadar inte. Utan honom hade vi aldrig nått guld i år. Det vågar jag påstå.
 
 
Tiki Rantie var Magnus anfallspartner under inledningen, Dardan Rexhepi en kort period och sist Guillermo Molins. Vem fungerade bäst med Magnus och varför?

Molins, utan tvekan. Som jag nämnde tidigare är Rantie en spelare som näst intill spelar med skygglapp på. Han gör det han är bäst på, dribblar, löper i djupled och skapar oreda på det sättet. Samtidigt lägger han inte märke till sina medspelare. Molins är raka motsatsen. Han är en sann lagspelare som gärna kombinerar sig fram med hjälp av Magnus eller andra lagkamrater. De tänker fotboll likadant. Tufft att bedöma Dardan då han inte fick särskilt många chanser. Jag passar på den.
 
Nu har han precis floppat i Belgien, men nog känns det som att det ska kunna bli en ny sejour i utlandet för Eriksson. Hur nära tror du att den är och vad behöver han förbättra för att inte upprepa Belgientiden?

Jag tror det ska mycket till innan Magnus beger sig ut i Europa igen. Av naturliga skäl, såklart. I ärlighetens namn tror jag att han saknar speeden som krävs. Då tänker jag inte bara på löphastighet, utan även snabbhet i tanken. Kan han förbättra de bitarna så är det däremot givet att han hör hemma i en större liga.
 
Fotnot:
Alla redaktioner i Allsvenskan här på SvenskaFans har fått möjlighet att rösta fram årets lag i Allsvenskan, och vi kommer att redovisa resultat i form av en 4-4-2-uppställning.