Niklas Hult, Elfsborgs IF

Statistik Allsvenskan 2012
Matcher: 27
Mål: 3
Assist: 4
Varningar: 1

Joakim – varför är Niklas Hult Allsvenskans bästa vänsterytter?
- För att han gjort något som är oerhört svårt. Att under fjolåret få årets genombrott och sedan lyckas med det svåraste som finns, att leverera och göra om samma bedrift igen. Han har fått hårdare bevakning på sig men det har utvecklat honom, att lösa situationer som han tidigare inte ställts för. Som han själv sa när jag pratade med honom i förra veckan: "Jag fick utveckla mitt spel, lära mig att inte alltid dribbla utan spela väggspel ibland och bli ännu snabbare helt enkelt". Det är få backar som hänger med Hult när han får det lilla utrymmet han behöver.

Snabb, teknisk, uthållig och hyfsat målfarlig. Vilka svagheter har han egentligen?
- Ja han kan väl utveckla inläggen än mer. De håller hög klass men kan bli ännu bättre. Något han kan utveckla är sin högerfot. Lyckas han få upp kvalitén i den som vänsterfoten kommer han bli oerhört farlig, 

Vad tror du om Niklas Hults framtid? Hur stor potential har han?
- Svårt att säga men jag tror definitivt på en ljus framtid. Vi har dock sett Emir Bajrami som lyste som en stjärna här men sedan fick det lite svårare ute i Europa. Hult är snabbare än Emir vilket jag tror kan vara en fördel på en högre internationell nivå. Men samma som för Hiljemark, det gäller att ha lite tur i ett klubbyte och få speltid som utvecklar. Om nuvarande form håller i sig och utvecklingen fortsätter ser jag honom som en utmanare i A-landslaget där konkurrensen inte direkt är stenhård på vänsterkanten. Jag lovar att han springer snabbare än Ola Toivonen där!

 
Tack till Joakim Johansson, Ålgårdsläktaren, för dina svar!

¤ ¤ ¤

Röstfördelning

Niklas Hult - 9 röster
René Makondele - 8 röster
Stefan Ishizaki - 3 röster
Tobias Sana - 2 röster
Jimmy Durmaz - 2 röster
Martin Mutumba - 1 röst              
Jiloan Hamad - 1 röst


Årets Allsvenska Elva - hittills:

Ivan Turina
Martin Lorentzson - Pontus Jansson - Niklas Backman - Kari Arkivuo
Stefan Ishizaki - Martin Ericsson - Oscar Hiljemark - Niklas Hult
X - X

- - -

Imorgon kl 11:00 presenteras Årets högeranfallare.